Emoties wat moet ik ermee?

Auteur:
Marja Postema
Aantal pagina's:
Formaat:

Emoties wat moet ik ermee?

Emotionele Intelligentie Academie
Logo van Emotionele Intelligentie Academie
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 9,3 Emotionele Intelligentie Academie heeft een gemiddelde beoordeling van 9,3 (uit 14 ervaringen)

Tip: klik op de knop om te starten met lezen!

Beschrijving

"Emoties, wat moet ik ermee?" is een praktisch boek, waarin je ontzettend veel te weten komt over emoties en hoe je ermee om kunt gaan. Het boek leert je alles over je eigen emoties en die van de mensen om je heen. Daardoor begrijp je allerlei situaties beter, zowel privé als op het werk. Het is helder geschreven zonder vakjargon, voor iedereen leesbaar. Na een algemeen hoofdstuk over emoties volgt een hoofdstuk over misverstanden over emoties (bijvoorbeeld het misverstand dat emoties je 'overkomen'). Vervolgens behandelt de auteur zeventien strategieën waarmee mensen hun emoties negeren, onderdrukken of bagatelliseren en de gevolgen voor gezondheid op langere termijn. Dan volgt een hoofdstu…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Omgaan met Agressie & Emotie, Assertiviteit, Conflicthantering, Klachtenbehandeling en Omgaan met weerstand.

"Emoties, wat moet ik ermee?" is een praktisch boek, waarin je ontzettend veel te weten komt over emoties en hoe je ermee om kunt gaan. Het boek leert je alles over je eigen emoties en die van de mensen om je heen. Daardoor begrijp je allerlei situaties beter, zowel privé als op het werk. Het is helder geschreven zonder vakjargon, voor iedereen leesbaar. Na een algemeen hoofdstuk over emoties volgt een hoofdstuk over misverstanden over emoties (bijvoorbeeld het misverstand dat emoties je 'overkomen'). Vervolgens behandelt de auteur zeventien strategieën waarmee mensen hun emoties negeren, onderdrukken of bagatelliseren en de gevolgen voor gezondheid op langere termijn. Dan volgt een hoofdstuk over de achtergronden van emotionele ontwikkeling: de rol van onder meer cultuur en opvoeding bij het omgaan met emoties. Het laatste hoofdstuk gaat over het belang van emoties in ons dagelijkse leven: waar heb je emoties voor nodig? Aspecten als vitaliteit, het verwerken van emotionele ervaringen en het hebben van succesvolle relaties komen hierbij aan bod. Achterin een literatuuroverzicht en een systematisch overzicht van emoties en gevoelens. Interessant voor mensen voor wie emoties onontgonnen terrein zijn en voor mensen die er al meer ervaring mee hebben. Therapeuten, hulpverleners, artsen en coaches kunnen het boek gebruiken als informatiebron, zowel voor hun cliënten als voor zelfstudie.

Deze cursus wordt aangeboden door de Emotionele Intelligentie Academie.

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.