Communicatietraining

Maatwerk-training nodig? Doe een open aanvraag voor een incompany training.
Heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste training of opleiding? Bekijk de keuzehulp.

Wil je meerdere collega's tegelijk trainen?

Met een incompany training communicatie train je effectief meerdere collega's tegelijk. Springest biedt als enige in Nederland een bemiddelingsservice voor bedrijven of groepen die graag een communicatie training op eigen locatie willen volgen.

Wat zijn de voordelen van een incompany training?

  • Maatwerk voor jouw organisatie, met voorbeelden uit jouw praktijk
  • Train je collega's tegelijk en bespaar reistijd.

Bekijk onze incompany training service

Communicatietraining

Wilt u een gehele communicatiestrategie opzetten? Weten welke communicatiemiddelen het meest effectief zijn? Wilt u specifieke communicatievaardigheden verbeteren? Of bent u een communicatiemedewerker? Hier vind u een breed scala aan onderwerpen waarmee u uw zoekopdracht voor een communicatietraining kunt verfijnen.

Zo kunt u de vraag hebben: Schrijf je communicatietraining nu als één woord of is de correcte spelling communicatie training? In de tekstgerichte communicatie opleidingen, cursussen en trainingen op Springest gaat het vaak om dergelijke finesses.

En het communicatievak gaat uiteraard een stuk verder dan alleen het leren stroomlijnen van de tekstuele communicatie tussen zender en ontvanger. Dit is vaak het geval als je beter wilt leren argumenteren, beïnvloeden, overtuigen of presenteren. Er is een duidelijk doel tussen zender en ontvanger en beide hebben een rol en doel. Communicatie zelf is zowel een sociale interactie (activiteit) tussen mensen, als het resultaat van het contact. In beide kanten zijn ook communicatietrainingen te vinden.

Niet alles is echter altijd zo duidelijk. Hoe zet je grafisch ontwerp werk bijvoorbeeld het beste in? Wat als je niet in fysieke aanwezigheid bent, hoe bevorder je bijvoorbeeld wederzijds begrip tussen zender en ontvanger via internet? En hoe zat het ook al weer met de rol van interne communicatie ter vergroting van het draagvlak voor externe communicatie? De volgende praktijkgerichte communicatie trainingen en opleidingen geven het antwoord.

Communicatie opleiding kiezen?

Let bij het vinden van de juiste communicatie cursus vooral op de breedte en diepte van de inhoud. Elke cursus heeft een andere focus. Soms meer op communicatie in bedrijven; denk aan PR, voorlichting, huisstijl en imago.

Andere communicatie cursussen en trainingen richten zich op uw persoonlijke communicatie; hoe komt u over op uw gesprekspartner, welke gesprekstechnieken gebruik ik wanneer en hoe beïnvloed en argumenteer ik?

Sommige communicatie training gaan juist meer over het verbeteren van taalvaardigheden, zoals argumenteren, communiceren, correct nederlands, creatief schrijven, schriftelijke communicatie, schrijven en nog veel meer.

Vergeet tenslotte niet dat communicatie verder gaat dan alleen woorden. Een minuut stilte kan ook veelzeggend zijn. Een afbeelding zegt meer dan 1.000 woorden en ook uw lichaamstaal (non-verbale communicatie) en daden moeten in lijn zijn met uw boodschap.

Het is bij communicatie niet alleen belangrijk dat je zoveel mogelijk ‘uitzendt’, maar ook dat de boodschap juist wordt ontvangen. De communicatie moet effectief zijn en juist overgebracht worden. Daarnaast moet je je bedenken of je alleen maar een boodschap wilt overbrengen, of dat je daadwerkelijke interactie hebt en dus ook reacties terugkrijgt.

Als u uw communicatie dus wilt verbeteren, kijk dus eerst goed naar al deze punten en kijk waar verbetering het meest nodig is. Zo gaat u zo effectief mogelijk te slag qua leren en zo efficiënt mogelijk met uw geld om.

Blader rustig door de verschillende soorten communicatie cursussen door per onderwerp het aanbod te vergelijken. Wanneer u een geschikte cursus vindt, vraag dan meer informatie aan om zeker te zijn van uw keuze. We wensen u veel succes met uw keuze!

Er zijn ook communicatietesten voor je beschikbaar. Zo kun je je communicatie skills testen in de categorieën: Zintuigelijk beïnvloeden, 360º Communicatie, Zintuigelijk beïnvloeden, Stress & communicatie en een Prof. Communication Foundation proefexamen.

Als je hier niet iets tussen vindt wat bij je past. Misschien zijn dan de categorieën Marketing of Taal wel iets voor je. Succes met zoeken! Wanneer u er niet uitkomt, kunt u altijd bellen met ons met het telefoonnummer 085 7440830.

Beste aanbieders in Communicatie helpHieronder een overzicht van de beste opleiders binnen deze categorie voor dit jaar. De score is gebaseerd op ervaringen van deelnemers die dit jaar een product persoonlijke ontwikkeling hebben afgerond.

Categoriescore (2019)
1Coach + Result
star 9,4 (70 ervaringen)
2Alfabeta Tekst en Training
star 9,3 (39 ervaringen)
3Nobbe Mieras trainingen
star 9,1 (51 ervaringen)
4YEARTH Academy
star 9,1 (26 ervaringen)
5Xzellent - Training | Coaching
star 9,0 (24 ervaringen)
6Elffers Career Management
star 8,9 (40 ervaringen)
7NEM Academy (New Energy Movers)
star 8,9 (31 ervaringen)
8Capgemini Academy
star 8,8 (43 ervaringen)
9Taalcentrum-VU
star 8,7 (75 ervaringen)
10Succesvol tot én met Pensioen
star 8,5 (24 ervaringen)

Recente ervaringen

starstarstarstarstar_half
Chris
9
Authentieke Communicatie, communicatieve vaardigheden o.b.v. Transactionele Analyse

"Het was een leerzame, confronterende trainingsvierdaagse. Het heeft mij meer inzicht gegeven in de patronen die ik heb. Ik heb handvatten gekregen om het anders aan te pakken. De trainer is een dame met veel ervaring en passie voor het vak. Zij weet waar ze over praat. Een mooi mens!" - 16-09-2019 14:37

"Het was een leerzame, confronterende trainingsvierdaagse. Het heeft mij meer inzicht gegeven in de patronen die ik heb. Ik heb handvatten ge… alles lezen - 16-09-2019 14:37

starstarstarstarstar
Anomien
10
Assertiviteit: Training Assertief Optreden en Communiceren

"Tijdens de training was er een ongedwongen sfeer, alles was bespreekbaar en werd goed opgepakt. De trainer is erg goed in de uitleg en het plaatsen in de context. Ik zou deze training zeker aanbevelen. " - 16-09-2019 11:09

"Tijdens de training was er een ongedwongen sfeer, alles was bespreekbaar en werd goed opgepakt. De trainer is erg goed in de uitleg en het p… alles lezen - 16-09-2019 11:09

starstarstarstarstar
Georgette Wekking
zelfstandig trouwambtenaar
10
Presenteren met impact

"De training die ik gevolgd heb bij Margot, in dit geval de training storytelling, heeft mij heel veel inzichtengegeven m.b.t mijn speeches die ik telkens schrijf voor een bruidspaar. Middels deze training weet ik nu waar ik meer de nadruk op moet leggen. Lieve Margot, dank je wel voor het delen van jouw expertiese." - 15-09-2019 10:00

"De training die ik gevolgd heb bij Margot, in dit geval de training storytelling, heeft mij heel veel inzichtengegeven m.b.t mijn speeches d… alles lezen - 15-09-2019 10:00