Communicatietraining

Communicatietraining

Wilt u een gehele communicatiestrategie opzetten? Weten welke communicatiemiddelen het meest effectief zijn? Wilt u specifieke communicatievaardigheden verbeteren? Of bent u een communicatiemedewerker? Hier vind u een breed scala aan onderwerpen waarmee u uw zoekopdracht voor een communicatietraining kunt verfijnen.

Zo kunt u de vraag hebben: Schrijf je communicatietraining nu als één woord of is de correcte spelling communicatie training? In de tekstgerichte communicatie opleidingen, cursussen en trainingen op Springest gaat het vaak om dergelijke finesses.

En het communicatievak gaat uiteraard een stuk verder dan alleen het leren stroomlijnen van de tekstuele communicatie tussen zender en ontvanger. Dit is vaak het geval als je beter wilt leren argumenteren, beïnvloeden, overtuigen of presenteren. Er is een duidelijk doel tussen zender en ontvanger en beide hebben een rol en doel. Communicatie zelf is zowel een sociale interactie (activiteit) tussen mensen, als het resultaat van het contact. In beide kanten zijn ook communicatietrainingen te vinden.

Niet alles is echter altijd zo duidelijk. Hoe zet je grafisch ontwerp werk bijvoorbeeld het beste in? Wat als je niet in fysieke aanwezigheid bent, hoe bevorder je bijvoorbeeld wederzijds begrip tussen zender en ontvanger via internet? En hoe zat het ook al weer met de rol van interne communicatie ter vergroting van het draagvlak voor externe communicatie? De volgende praktijkgerichte communicatie trainingen en opleidingen geven het antwoord.

Communicatie opleiding kiezen?

Let bij het vinden van de juiste communicatie cursus vooral op de breedte en diepte van de inhoud. Elke cursus heeft een andere focus. Soms meer op communicatie in bedrijven; denk aan PR, voorlichting, huisstijl en imago.

Andere communicatie cursussen en trainingen richten zich op uw persoonlijke communicatie; hoe komt u over op uw gesprekspartner, welke gesprekstechnieken gebruik ik wanneer en hoe beïnvloed en argumenteer ik?

Sommige communicatie training gaan juist meer over het verbeteren van taalvaardigheden, zoals argumenteren, communiceren, correct nederlands, creatief schrijven, schriftelijke communicatie, schrijven en nog veel meer.

Vergeet tenslotte niet dat communicatie verder gaat dan alleen woorden. Een minuut stilte kan ook veelzeggend zijn. Een afbeelding zegt meer dan 1.000 woorden en ook uw lichaamstaal (non-verbale communicatie) en daden moeten in lijn zijn met uw boodschap.

Het is bij communicatie niet alleen belangrijk dat je zoveel mogelijk ‘uitzendt’, maar ook dat de boodschap juist wordt ontvangen. De communicatie moet effectief zijn en juist overgebracht worden. Daarnaast moet je je bedenken of je alleen maar een boodschap wilt overbrengen, of dat je daadwerkelijke interactie hebt en dus ook reacties terugkrijgt.

Als u uw communicatie dus wilt verbeteren, kijk dus eerst goed naar al deze punten en kijk waar verbetering het meest nodig is. Zo gaat u zo effectief mogelijk te slag qua leren en zo efficiënt mogelijk met uw geld om.

Blader rustig door de verschillende soorten communicatie cursussen door per onderwerp het aanbod te vergelijken. Wanneer u een geschikte cursus vindt, vraag dan meer informatie aan om zeker te zijn van uw keuze. We wensen u veel succes met uw keuze!

Als je hier niet iets tussen vindt wat bij je past. Misschien zijn dan de categorieën Marketing of Taal wel iets voor je. Succes met zoeken! Wanneer u er niet uitkomt, kunt u altijd bellen met ons met het telefoonnummer 085 7440830.

Beste aanbieders in Communicatie helpHieronder een overzicht van de beste opleiders binnen deze categorie voor dit jaar. De score is gebaseerd op ervaringen van deelnemers die dit jaar een product persoonlijke ontwikkeling hebben afgerond.

Categoriescore (2020)
1Coach+Result
star 9,6 (91 ervaringen)
2Alfabeta Tekst en Training
star 9,5 (64 ervaringen)
3Competence Factory
star 9,1 (25 ervaringen)
4Capgemini Academy
star 8,9 (122 ervaringen)
5How Company
star 8,9 (20 ervaringen)
6Facilitation Academy
star 8,8 (24 ervaringen)
7Taalcentrum-VU
star 8,8 (85 ervaringen)
8Schouten & Nelissen
star 8,6 (133 ervaringen)

Recente ervaringen

Monique van den Boogaard
starstarstarstarstar_half
Monique van den Boogaard
Manager bedrijfsvoering
9
Online communicatie: Zakelijk Vloggen

"Met een voldaan gevoel kijk ik terug op deze training die ontzettend goed aansluit op de praktijk. Het was geen puur theoretisch verhaal maar direct zelf aan de slag. Daarnaast was de trainer geduldig en was er ruimte voor voldoende individuele aandacht. Je kon deels je eigen wensen en behoefte wat inhoud aangeven. En het was ook nog eens een super leuke dag." - 29-10-2020 16:56

"Met een voldaan gevoel kijk ik terug op deze training die ontzettend goed aansluit op de praktijk. Het was geen puur theoretisch verhaal maa… alles lezen - 29-10-2020 16:56

starstarstarstarstar
Laila De boer
Lerares
10
Online Presenteren

"Ik kan Boaz van harte aanbevelen als presentatietrainer, zeker ook voor online presentatievaardigheden. Hij heeft persoonlijke aandacht voor iedere deelnemer. Hij legt de theorie duidelijk uit. Maar vooral weet hij de omslag te maken naar de praktijk. Ik weet nu beter te presenteren voor mijn doelgroep. Met name om vooral de aandacht te verleggen van mezelf naar het publiek." - 29-10-2020 15:22

"Ik kan Boaz van harte aanbevelen als presentatietrainer, zeker ook voor online presentatievaardigheden. Hij heeft persoonlijke aandacht voor… alles lezen - 29-10-2020 15:22

starstarstarstarstar
Anne Westland
10
Begrijpelijk schrijven (maar niet B1)

"Betreft een 2 daagse training met een tussentijdse opdracht. Uitstekende verzorgde training met veel ruimte om de eigen inhoud te bespreken. Absoluut een toevoeging ten aanzien van mijn huidige werkzaamheden." - 29-10-2020 09:07

"Betreft een 2 daagse training met een tussentijdse opdracht. Uitstekende verzorgde training met veel ruimte om de eigen inhoud te bespreken.… alles lezen - 29-10-2020 09:07