Communicatietraining

Communicatietraining

Wilt u een gehele communicatiestrategie opzetten? Weten welke communicatiemiddelen het meest effectief zijn? Wilt u specifieke communicatievaardigheden verbeteren? Of bent u een communicatiemedewerker? Hier vind u een breed scala aan onderwerpen waarmee u uw zoekopdracht voor een communicatietraining kunt verfijnen.

Zo kunt u de vraag hebben: Schrijf je communicatietraining nu als één woord of is de correcte spelling communicatie training? In de tekstgerichte communicatie opleidingen, cursussen en trainingen op Springest gaat het vaak om dergelijke finesses.

En het communicatievak gaat uiteraard een stuk verder dan alleen het leren stroomlijnen van de tekstuele communicatie tussen zender en ontvanger. Dit is vaak het geval als je beter wilt leren argumenteren, beïnvloeden, overtuigen of presenteren. Er is een duidelijk doel tussen zender en ontvanger en beide hebben een rol en doel. Communicatie zelf is zowel een sociale interactie (activiteit) tussen mensen, als het resultaat van het contact. In beide kanten zijn ook communicatietrainingen te vinden.

Niet alles is echter altijd zo duidelijk. Hoe zet je grafisch ontwerp werk bijvoorbeeld het beste in? Wat als je niet in fysieke aanwezigheid bent, hoe bevorder je bijvoorbeeld wederzijds begrip tussen zender en ontvanger via internet? En hoe zat het ook al weer met de rol van interne communicatie ter vergroting van het draagvlak voor externe communicatie? De volgende praktijkgerichte communicatie trainingen en opleidingen geven het antwoord.

Communicatie opleiding kiezen?

Let bij het vinden van de juiste communicatie cursus vooral op de breedte en diepte van de inhoud. Elke cursus heeft een andere focus. Soms meer op communicatie in bedrijven; denk aan PR, voorlichting, huisstijl en imago.

Andere communicatie cursussen en trainingen richten zich op uw persoonlijke communicatie; hoe komt u over op uw gesprekspartner, welke gesprekstechnieken gebruik ik wanneer en hoe beïnvloed en argumenteer ik?

Sommige communicatie training gaan juist meer over het verbeteren van taalvaardigheden, zoals argumenteren, communiceren, correct nederlands, creatief schrijven, schriftelijke communicatie, schrijven en nog veel meer.

Vergeet tenslotte niet dat communicatie verder gaat dan alleen woorden. Een minuut stilte kan ook veelzeggend zijn. Een afbeelding zegt meer dan 1.000 woorden en ook uw lichaamstaal (non-verbale communicatie) en daden moeten in lijn zijn met uw boodschap.

Het is bij communicatie niet alleen belangrijk dat je zoveel mogelijk ‘uitzendt’, maar ook dat de boodschap juist wordt ontvangen. De communicatie moet effectief zijn en juist overgebracht worden. Daarnaast moet je je bedenken of je alleen maar een boodschap wilt overbrengen, of dat je daadwerkelijke interactie hebt en dus ook reacties terugkrijgt.

Als u uw communicatie dus wilt verbeteren, kijk dus eerst goed naar al deze punten en kijk waar verbetering het meest nodig is. Zo gaat u zo effectief mogelijk te slag qua leren en zo efficiënt mogelijk met uw geld om.

Blader rustig door de verschillende soorten communicatie cursussen door per onderwerp het aanbod te vergelijken. Wanneer u een geschikte cursus vindt, vraag dan meer informatie aan om zeker te zijn van uw keuze. We wensen u veel succes met uw keuze!

Als je hier niet iets tussen vindt wat bij je past. Misschien zijn dan de categorieën Marketing of Taal wel iets voor je. Succes met zoeken! Wanneer u er niet uitkomt, kunt u altijd bellen met ons met het telefoonnummer 085 7440830.

Beste aanbieders in Communicatie helpHieronder een overzicht van de beste opleiders binnen deze categorie voor dit jaar. De score is gebaseerd op ervaringen van deelnemers die dit jaar een product persoonlijke ontwikkeling hebben afgerond.

Categoriescore (2019)
1Coach + Result
star 9,4 (73 ervaringen)
2Alfabeta Tekst en Training
star 9,3 (51 ervaringen)
3YEARTH Academy
star 9,2 (39 ervaringen)
4StoryManagement
star 9,1 (23 ervaringen)
5Nobbe Mieras trainingen
star 9,1 (51 ervaringen)
6Xzellent - Training | Coaching
star 9,1 (26 ervaringen)
7Bureau Spraakwater
star 9,0 (21 ervaringen)
8Capgemini Academy
star 8,8 (51 ervaringen)
9Taalcentrum-VU
star 8,8 (87 ervaringen)

Recente ervaringen

starstarstarstarstar
Borrows
10
Een op een coaching Presentatie Vaardigheden Nederlands of in het Engels

"Mabel was fantastic at helping me build my confidence in public speaking. Her interactive exercises at regular intervals ensured the material she was covering sunk in. Her frameworks for different aspects of presentations will be incredibly useful to refer back to. I also hope to internalise some of the tips and tricks as I gain more experience. Mabel also makes the sessions fun and I found 3 hours went by in a flash." - 15-10-2019 19:34

"Mabel was fantastic at helping me build my confidence in public speaking. Her interactive exercises at regular intervals ensured the materia… alles lezen - 15-10-2019 19:34

starstarstarstarstar_border
Jitske Flietstra
Junior Consultant
8
Commercieel en creatief schrijven

"Leuke en goede creatieve oefeningen om te oefenen ook met je eigen teksten wat erg handig is. Wel groot verschil in doelgroepen, maar daardoor ga je zelf beter nadenken. Op het eind meer theorie, misschien iets meer afwisselen van theorie en oefeningen" - 15-10-2019 14:22

"Leuke en goede creatieve oefeningen om te oefenen ook met je eigen teksten wat erg handig is. Wel groot verschil in doelgroepen, maar daardo… alles lezen - 15-10-2019 14:22

starstarstarstar_halfstar_border
Ronald Bijsterveld
Head of finishing en logistics
7
Cursus Zakelijke Correspondentie / Klantgerichte e-mails en brieven schrijven

"Duidelijke en zeer speelse uitleg zodat je het goed weet te onthouden!
De met is dat je het je niet moeilijker moet maken dan het is met dure woorden!
Blijf je zelf en je bent duidelijk" - 15-10-2019 13:58

"Duidelijke en zeer speelse uitleg zodat je het goed weet te onthouden! De met is dat je het je niet moeilijker moet maken dan het is met du… alles lezen - 15-10-2019 13:58