Communicatietraining

Communicatietraining

Wilt u een gehele communicatiestrategie opzetten? Weten welke communicatiemiddelen het meest effectief zijn? Wilt u specifieke communicatievaardigheden verbeteren? Of bent u een communicatiemedewerker? Hier vind u een breed scala aan onderwerpen waarmee u uw zoekopdracht voor een communicatietraining kunt verfijnen.

Zo kunt u de vraag hebben: Schrijf je communicatietraining nu als één woord of is de correcte spelling communicatie training? In de tekstgerichte communicatie opleidingen, cursussen en trainingen op Springest gaat het vaak om dergelijke finesses.

En het communicatievak gaat uiteraard een stuk verder dan alleen het leren stroomlijnen van de tekstuele communicatie tussen zender en ontvanger. Dit is vaak het geval als je beter wilt leren argumenteren, beïnvloeden, overtuigen of presenteren. Er is een duidelijk doel tussen zender en ontvanger en beide hebben een rol en doel. Communicatie zelf is zowel een sociale interactie (activiteit) tussen mensen, als het resultaat van het contact. In beide kanten zijn ook communicatietrainingen te vinden.

Niet alles is echter altijd zo duidelijk. Hoe zet je grafisch ontwerp werk bijvoorbeeld het beste in? Wat als je niet in fysieke aanwezigheid bent, hoe bevorder je bijvoorbeeld wederzijds begrip tussen zender en ontvanger via internet? En hoe zat het ook al weer met de rol van interne communicatie ter vergroting van het draagvlak voor externe communicatie? De volgende praktijkgerichte communicatie trainingen en opleidingen geven het antwoord.

Communicatie opleiding kiezen?

Let bij het vinden van de juiste communicatie cursus vooral op de breedte en diepte van de inhoud. Elke cursus heeft een andere focus. Soms meer op communicatie in bedrijven; denk aan PR, voorlichting, huisstijl en imago.

Andere communicatie cursussen en trainingen richten zich op uw persoonlijke communicatie; hoe komt u over op uw gesprekspartner, welke gesprekstechnieken gebruik ik wanneer en hoe beïnvloed en argumenteer ik?

Sommige communicatie training gaan juist meer over het verbeteren van taalvaardigheden, zoals argumenteren, communiceren, correct nederlands, creatief schrijven, schriftelijke communicatie, schrijven en nog veel meer.

Vergeet tenslotte niet dat communicatie verder gaat dan alleen woorden. Een minuut stilte kan ook veelzeggend zijn. Een afbeelding zegt meer dan 1.000 woorden en ook uw lichaamstaal (non-verbale communicatie) en daden moeten in lijn zijn met uw boodschap.

Het is bij communicatie niet alleen belangrijk dat je zoveel mogelijk ‘uitzendt’, maar ook dat de boodschap juist wordt ontvangen. De communicatie moet effectief zijn en juist overgebracht worden. Daarnaast moet je je bedenken of je alleen maar een boodschap wilt overbrengen, of dat je daadwerkelijke interactie hebt en dus ook reacties terugkrijgt.

Als u uw communicatie dus wilt verbeteren, kijk dus eerst goed naar al deze punten en kijk waar verbetering het meest nodig is. Zo gaat u zo effectief mogelijk te slag qua leren en zo efficiënt mogelijk met uw geld om.

Blader rustig door de verschillende soorten communicatie cursussen door per onderwerp het aanbod te vergelijken. Wanneer u een geschikte cursus vindt, vraag dan meer informatie aan om zeker te zijn van uw keuze. We wensen u veel succes met uw keuze!

Als je hier niet iets tussen vindt wat bij je past. Misschien zijn dan de categorieën Marketing of Taal wel iets voor je. Succes met zoeken! Wanneer u er niet uitkomt, kunt u altijd bellen met ons met het telefoonnummer 085 7440830.

Beste aanbieders in Communicatie helpHieronder een overzicht van de beste opleiders binnen deze categorie voor dit jaar. De score is gebaseerd op ervaringen van deelnemers die dit jaar een product persoonlijke ontwikkeling hebben afgerond.

Categoriescore (2021)
1Alfabeta Tekst en Training
star 9,6 (120 ervaringen)
2Coach+Result
star 9,6 (118 ervaringen)
3Psychodidact
star 9,3 (24 ervaringen)
4ICM opleidingen & trainingen
star 9,2 (32 ervaringen)
5YEARTH Academy
star 9,2 (22 ervaringen)
6Competence Factory
star 9,1 (59 ervaringen)
7MEC Training & Advies
star 9,0 (21 ervaringen)
8Sunny Training
star 9,0 (26 ervaringen)
9Capgemini Academy
star 9,0 (144 ervaringen)
10How Company
star 8,9 (28 ervaringen)

Recente ervaringen

Hilde van Engelen
starstarstarstarstar_border
Hilde van Engelen
8
Storytelling

"Mila is een prettige trainer/begeleider, die ruimte gaf aan de deelnemers en tegelijkertijd goed de regie hield.

De materialen vond ik - symphathiek gesteld - 'kernachtig' en kritischer beschouwd 'summier'. Een iets uitgebreidere handout had gemogen. In één opdrachtomschrijving stonden taalfouten, wat ik wat slordig vind overkomen.

Ik sluit positief af, over de online meeting zelf was ik enthousiast. Leuke open groep en vooral het zelf oefenen was erg leuk en nuttig en had voor mij nog wat meer ruimte mogen krijgen. " - 19-01-2021 07:51

"Mila is een prettige trainer/begeleider, die ruimte gaf aan de deelnemers en tegelijkertijd goed de regie hield. De materialen vond ik -… alles lezen - 19-01-2021 07:51

starstarstarstarstar_half
Johan Jaspers
Sr. Systeembeheerder
9
OR Training: Beïnvloed gedrag met de Roos van Leary

"We hebben deze week online de training over de roos van leary gedaan met de ondernemingsraad. We konden kiezen of we deze training op een lokatie of online wilden. We hebben heel veel nieuwe inzichten gehad waar we veel aan hebben. We vreesden dat online de training minder leuk zou zijn maar de trainster wist heel goed hoe ons online uit te dagen. Zeker de investering waard. " - 19-01-2021 07:38

"We hebben deze week online de training over de roos van leary gedaan met de ondernemingsraad. We konden kiezen of we deze training op een lo… alles lezen - 19-01-2021 07:38

starstarstarstarstar
Erica Jansen
Healthcare Consultant
10
Beïnvloedingsvaardigheden (ook virtueel) (Effectief beïnvloeden)

"Ik heb Olchert als een deskundige, betrokken trainer ervaren. Die goed door had wat de verschillende behoeftes van de deelnemers waren en heeft daar adequate op ingespeeld. Ondanks dat de training virtueel heeft plaatsgevonden was er voldoende verbinding en interactie. " - 14-01-2021 16:15

"Ik heb Olchert als een deskundige, betrokken trainer ervaren. Die goed door had wat de verschillende behoeftes van de deelnemers waren en he… alles lezen - 14-01-2021 16:15