Communicatietraining

Communicatietraining

Wilt u een gehele communicatiestrategie opzetten? Weten welke communicatiemiddelen het meest effectief zijn? Wilt u specifieke communicatievaardigheden verbeteren? Of bent u een communicatiemedewerker? Hier vind u een breed scala aan onderwerpen waarmee u uw zoekopdracht voor een communicatietraining kunt verfijnen.

Zo kunt u de vraag hebben: Schrijf je communicatietraining nu als één woord of is de correcte spelling communicatie training? In de tekstgerichte communicatie opleidingen, cursussen en trainingen op Springest gaat het vaak om dergelijke finesses.

En het communicatievak gaat uiteraard een stuk verder dan alleen het leren stroomlijnen van de tekstuele communicatie tussen zender en ontvanger. Dit is vaak het geval als je beter wilt leren argumenteren, beïnvloeden, overtuigen of presenteren. Er is een duidelijk doel tussen zender en ontvanger en beide hebben een rol en doel. Communicatie zelf is zowel een sociale interactie (activiteit) tussen mensen, als het resultaat van het contact. In beide kanten zijn ook communicatietrainingen te vinden.

Niet alles is echter altijd zo duidelijk. Hoe zet je grafisch ontwerp werk bijvoorbeeld het beste in? Wat als je niet in fysieke aanwezigheid bent, hoe bevorder je bijvoorbeeld wederzijds begrip tussen zender en ontvanger via internet? En hoe zat het ook al weer met de rol van interne communicatie ter vergroting van het draagvlak voor externe communicatie? De volgende praktijkgerichte communicatie trainingen en opleidingen geven het antwoord.

Communicatie opleiding kiezen?

Let bij het vinden van de juiste communicatie cursus vooral op de breedte en diepte van de inhoud. Elke cursus heeft een andere focus. Soms meer op communicatie in bedrijven; denk aan PR, voorlichting, huisstijl en imago.

Andere communicatie cursussen en trainingen richten zich op uw persoonlijke communicatie; hoe komt u over op uw gesprekspartner, welke gesprekstechnieken gebruik ik wanneer en hoe beïnvloed en argumenteer ik?

Sommige communicatie training gaan juist meer over het verbeteren van taalvaardigheden, zoals argumenteren, communiceren, correct nederlands, creatief schrijven, schriftelijke communicatie, schrijven en nog veel meer.

Vergeet tenslotte niet dat communicatie verder gaat dan alleen woorden. Een minuut stilte kan ook veelzeggend zijn. Een afbeelding zegt meer dan 1.000 woorden en ook uw lichaamstaal (non-verbale communicatie) en daden moeten in lijn zijn met uw boodschap.

Het is bij communicatie niet alleen belangrijk dat je zoveel mogelijk ‘uitzendt’, maar ook dat de boodschap juist wordt ontvangen. De communicatie moet effectief zijn en juist overgebracht worden. Daarnaast moet je je bedenken of je alleen maar een boodschap wilt overbrengen, of dat je daadwerkelijke interactie hebt en dus ook reacties terugkrijgt.

Als u uw communicatie dus wilt verbeteren, kijk dus eerst goed naar al deze punten en kijk waar verbetering het meest nodig is. Zo gaat u zo effectief mogelijk te slag qua leren en zo efficiënt mogelijk met uw geld om.

Blader rustig door de verschillende soorten communicatie cursussen door per onderwerp het aanbod te vergelijken. Wanneer u een geschikte cursus vindt, vraag dan meer informatie aan om zeker te zijn van uw keuze. We wensen u veel succes met uw keuze!

Als je hier niet iets tussen vindt wat bij je past. Misschien zijn dan de categorieën Marketing of Taal wel iets voor je. Succes met zoeken! Wanneer u er niet uitkomt, kunt u altijd bellen met ons met het telefoonnummer 085 7440830.

Beste aanbieders in Communicatie helpHieronder een overzicht van de beste opleiders binnen deze categorie voor dit jaar. De score is gebaseerd op ervaringen van deelnemers die dit jaar een product persoonlijke ontwikkeling hebben afgerond.

Categoriescore (2021)
1Coach+Result
star 9,7 (231 ervaringen)
2Alfabeta Tekst en Training
star 9,7 (141 ervaringen)
3Supertrainer
star 9,3 (28 ervaringen)
4Capgemini Academy
star 9,2 (133 ervaringen)
5De Taaltrainer
star 9,1 (24 ervaringen)
6Taalcentrum-VU
star 9,0 (100 ervaringen)
7Faculty of Skills
star 8,8 (41 ervaringen)

Recente ervaringen

starstarstarstarstar
Nadine de Vries
10
Spreekangst wordt Stemkracht - Presentatie angst overwinnen

"Een van de eerste dingen die Majlis zei, was ‘Dit is een cadeau aan jezelf’, en als ik mijn ervaring zou samenvatten in een zin, dan is het precies dat.

De cursus is met veel aandacht opgebouwd en begeleidt je op een prettige manier buiten je comfort zone, op jouw eigen tempo en aangemoedigd door je mede cursisten en Majlis.

Daarnaast leer je inhoudelijk ontzettend veel over presenteren, je eigen stijl en authentiek jezelf zijn in een groep. Je krijgt veel nuttige feedback en gaat vooral veel oefenen om echt te ervaren wat wel werkt en wat niet. Een fijn oefenlokaal met heerlijke lunches en goede gesprekken.

Dus, mocht je twijfelen, geef jezelf dit cadeau :)" - 30-11-2021 12:12

"Een van de eerste dingen die Majlis zei, was ‘Dit is een cadeau aan jezelf’, en als ik mijn ervaring zou samenvatten in een zin, dan is het … alles lezen - 30-11-2021 12:12

starstarstarstarstar
Wilma de Boer
Klantsupport Specialist
10
Klant- en servicegericht telefoneren / Efficiënte telefonische service- en advies gesprekken / Telefoontraining / Customer service / Klantenservice

"Super leuke training gehad van Bas. Naast dat het leerzam was hebben we ook een leuke dag gehad en wil je het daarna graag zelf in de praktijk toepassen. Hij weet de hele dag de aandacht van iedereen erbij te houden door enthousiastme en iedereen persoonlijk erbij te betrekken door vragen te stellen." - 30-11-2021 11:50

"Super leuke training gehad van Bas. Naast dat het leerzam was hebben we ook een leuke dag gehad en wil je het daarna graag zelf in de prakti… alles lezen - 30-11-2021 11:50

starstarstarstarstar_border
Renske Sybrandy
8
SEO webschrijven / copywriting

"Brede training over SEO-ins en outs voor tekstschrijvers. Soms wat mij betreft iets te technisch en teveel online marketing gericht, maar dat kan ook voortkomen uit het feit dat ik met een online marketeer werk die dat gedeelte op zich neemt. Al met al een uitstekende manier om in korte tijd veel SEO kennis op te doen! " - 30-11-2021 11:22

"Brede training over SEO-ins en outs voor tekstschrijvers. Soms wat mij betreft iets te technisch en teveel online marketing gericht, maar da… alles lezen - 30-11-2021 11:22