Basiscursus vertrouwenspersonen

Niveau
Tijdsduur
Locatie
Op locatie, Online
Startdatum en plaats

Basiscursus vertrouwenspersonen

SBI Formaat
Logo van SBI Formaat
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 8,7 SBI Formaat heeft een gemiddelde beoordeling van 8,7 (uit 295 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

8,6
Gemiddeld cijfer voor Basiscursus vertrouwenspersonen
Gebaseerd op 11 ervaringen Lees alle ervaringenchevron_right
starstarstarstarstar
Nick Mok
Trainer MZ
10
Basiscursus vertrouwenspersonen

"Erg interessante training, met allerlei verschillende organisaties. De ervaring en daarbij passende voorbeelden van Mariska gaven duidelijkheid bij de theorie. Super!
Ook de dosering van de training was goed, veel informatie en samen casussen bespreken om het levendig te houden. Alle informatie sloot goed aan bij mijn voorkennis.
BCN is goed te bereiken met OV, top!" - 22-12-2023 12:10

"Erg interessante training, met allerlei verschillende organisaties. De ervaring en daarbij passende voorbeelden van Mariska gaven duidelijkh… alles lezen - 22-12-2023 12:10

Startdata en plaatsen

computer Online: online
27 feb. 2024
placeBCN Eindhoven
4 mrt. 2024
placeLandgoed Zonheuvel Doorn
28 mrt. 2024
placeBCN Utrecht CS
18 apr. 2024
placeLandgoed Zonheuvel Doorn
8 mei. 2024
placeBCN Utrecht CS
28 mei. 2024
placeLandgoed Zonheuvel Doorn
17 jun. 2024
placeBCN Utrecht CS
9 jul. 2024
placeBCN Utrecht CS
29 aug. 2024
placeLandgoed Zonheuvel Doorn
18 sep. 2024
computer Online: online
17 okt. 2024
placeBCN Zwolle
29 okt. 2024
placeLandgoed Zonheuvel Doorn
25 nov. 2024
computer Online: online
19 dec. 2024

Beschrijving

Basiscursus vertrouwenspersonen (voor medewerkers)

Deze training is gericht op (nieuwe) vertrouwenspersonen die een goede basis willen leggen voor hun functie. Na deze dag heb je kennis van het wettelijk kader en de vaardigheden voor het voeren van het opvanggesprek.

Ongewenst gedrag

Pesten, intimidatie, informeel leiderschap… ongewenste omgangsvormen komen in elke organisatie voor. Als vertrouwenspersoon word je dan geraadpleegd. Wat adviseer je? Welke aandachtspunten zijn er in de communicatie en in de relatie met het management?

Na deze training van SBI Formaat heb je inzicht in de gewenste houding en vaardigheden voor het uitoefenen van jouw functie. Uitgebreid wordt ingegaan op de r…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Vertrouwenspersoon, E-HRM, Human Resource Management (HRM), Strategisch HRM en Integriteit.

Basiscursus vertrouwenspersonen (voor medewerkers)

Deze training is gericht op (nieuwe) vertrouwenspersonen die een goede basis willen leggen voor hun functie. Na deze dag heb je kennis van het wettelijk kader en de vaardigheden voor het voeren van het opvanggesprek.

Ongewenst gedrag

Pesten, intimidatie, informeel leiderschap… ongewenste omgangsvormen komen in elke organisatie voor. Als vertrouwenspersoon word je dan geraadpleegd. Wat adviseer je? Welke aandachtspunten zijn er in de communicatie en in de relatie met het management?

Na deze training van SBI Formaat heb je inzicht in de gewenste houding en vaardigheden voor het uitoefenen van jouw functie. Uitgebreid wordt ingegaan op de rollen en het takenpakket van de vertrouwenspersoon en hoe je van begin tot eind te werk gaat als er een melding bij jou binnenkomt. En je weet hoe je de benodigde gesprekken kunt voeren.

Leren en verbinden
“Een gerichte opleiding met aandacht voor kennis, vaardigheden en de (verdere) invulling binnen Nyrstar Budel. De vertrouwenspersonen en leden van de klachtencommissie vonden de training erg leerzaam en vonden het fijn dat ze samen op konden trekken. Inmiddels hebben zij zich breed binnen Nyrstar Budel bekend gemaakt.”
– Rob Timmermans (Head Training & Development)

Thema 1. Verkenning

Je krijgt een beeld van de breedte waarin ongewenste omgangsvormen zich kunnen manifesteren. Daarbij verkennen we ook jouw eigen (voor)oordelen en vaardigheden ten aanzien van de problematiek. Je wordt op de hoogte gebracht van de wettelijke context waaruit het beleid tegen (seksuele) intimidatie, agressie en geweld voortkomt. Ook wordt ingegaan op de nieuwe Wet Huis voor Klokkenluiders. Je krijgt concrete tips om de in jouw organisatie geldende klachtenregeling te optimaliseren.

Thema 2. Rol en takenpakket van de vertrouwenspersoon

Hoe ziet het werk van de vertrouwenspersoon eruit? We nemen het werkgebied en de taken door. Nadrukkelijk wordt ook aangegeven wat niet de taak is van de vertrouwenspersoon en wat bijvoorbeeld  het verschil is met het takenpakket van de klachtencommissie.

Thema 3. Behandeling van een melding van begin tot eind, het eerste gesprek en dan? 

Een melding, een klacht….en dan? Stap voor stap verkennen we met elkaar de mogelijkheden. We gebruiken daarbij de escalatieladder, een hulpmiddel bij de gesprekken. Hierbij is aandacht voor het (eerste) gesprek, de procedure en de juridische aspecten. We doen een korte gespreksoefening aan de hand van casuïstiek. Ook bekijken we welke vervolgstappen aan de orde kunnen komen.

Uitgebreid oefenen van gesprekken (gespreksvaardigheden) en verdieping van uw rol als vertrouwenspersoon is mogelijk in de vorm van een vervolg op maat en/of intervisiebijeenkomsten. Dat kan individueel, maar bijvoorbeeld ook samen met de collega-vertrouwenspersonen en/of leden van de klachtencommissie.
Aan het eind van de dag wordt dit geïnventariseerd. Goed om te weten is dat SBI Formaat zowel vertrouwenspersonen als klachtencommissies kan trainen.

SBI Formaat en de 17 SDG’s:
voor een betere en duurzame wereld voor iedereen

Met onze dienstverlening willen wij bijdragen aan de 17 doelen voor een betere wereld (de 17 SDG’s). In deze training gaan we in ieder geval aan de slag met onderstaande doelen:

4. Kwaliteitsonderwijs

Adequaat onderwijs is voor mensen in alle leeftijdscategorieën en in alle levensfasen van belang.

5. Gendergelijkheid

Gelijkheid wordt o.a. afgemeten aan verschil in beloning voor arbeid, arbeidsdeelname en de positie van alle werknemers binnen organisaties.

10. Ongelijkheid verminderen

Meer sociale samenhang: iedereen moet gelijke kansen krijgen om deel uit te maken van de sociale infrastructuur.

SBI Formaat: training, coaching en advies voor zinvolle medezeggenschap, duurzame participatie en sterke arbeidsverhoudingen.

8,6
Gemiddeld cijfer voor Basiscursus vertrouwenspersonen
Gebaseerd op 11 ervaringen
starstarstarstarstar
Nick Mok
Trainer MZ
10
Basiscursus vertrouwenspersonen

"Erg interessante training, met allerlei verschillende organisaties. De ervaring en daarbij passende voorbeelden van Mariska gaven duidelijkheid bij de theorie. Super!
Ook de dosering van de training was goed, veel informatie en samen casussen bespreken om het levendig te houden. Alle informatie sloot goed aan bij mijn voorkennis.
BCN is goed te bereiken met OV, top!" - 22-12-2023 12:10

"Erg interessante training, met allerlei verschillende organisaties. De ervaring en daarbij passende voorbeelden van Mariska gaven duidelijkh… alles lezen - 22-12-2023 12:10

starstarstarstarstar_half
Martien van Eijk
9
Basiscursus vertrouwenspersonen

"Het is een zeer informatieve cursus met uit goede voorbeelden van de gesprekken die vooraf gevoerd moeten worden.
In de praktijk heb je hier zeker heel veel aan. Mariska is ook een vrouw die spreekt met veel ervaring. Mijn rol als vertrouwenpersoon heeft hierdoor veel meer kracht gekregen over wat wel kan en mag en wat niet." - 31-03-2023 11:52

"Het is een zeer informatieve cursus met uit goede voorbeelden van de gesprekken die vooraf gevoerd moeten worden. In de praktijk heb je hie… alles lezen - 31-03-2023 11:52

starstarstarstarstar_half
Debora Koppers
HR adviseur
9
Basiscursus vertrouwenspersonen

"Ik ben zeer tevreden over deze cursus. Goede up to date informatie, afwisselend gebracht door een deskundige trainer die verschillende werkvormen gebruike. Ook prettig dat handige links en websites gedeeld zijn. Prachtige locatie en goed verzorgde catering. " - 20-02-2023 11:25

"Ik ben zeer tevreden over deze cursus. Goede up to date informatie, afwisselend gebracht door een deskundige trainer die verschillende werkv… alles lezen - 20-02-2023 11:25

starstarstarstarstar
Saron van der Linden
Ambulant systeembegeleider
10
Basiscursus vertrouwenspersonen

"Ik heb een leerzame en interactieve opleidingsdag van Vertrouwenspersoon gevolgd en ben zeer tevreden over alle nieuwe info, links en oefeningen die aan bod gekomen zijn. Ook het verbinden met andere vertrouwenspersonen had een waardevol aandeel zeker in combinatie met de locatie; dat maakte het een zeer inspirerende dag!" - 31-01-2023 14:07

"Ik heb een leerzame en interactieve opleidingsdag van Vertrouwenspersoon gevolgd en ben zeer tevreden over alle nieuwe info, links en oefeni… alles lezen - 31-01-2023 14:07

starstarstarstarstar_border
Cynthia Visser
Teamleider Onderwijs
8
Basiscursus vertrouwenspersonen

"We hebben deze dag veel informatie gekregen en verschillende werkvormen gebruikt om deze informatie tot ons te nemen. De afwisseling was erg prettig. De catering en de locatie van de cursus waren perfect!" - 21-10-2022 07:31

"We hebben deze dag veel informatie gekregen en verschillende werkvormen gebruikt om deze informatie tot ons te nemen. De afwisseling was erg… alles lezen - 21-10-2022 07:31

starstarstarstarstar_half
Chantal Charmes
Verkoopmedewerker/vertrouwenspersoon
9
Basiscursus vertrouwenspersonen

"Goede cursus het was educatief en informatief. Wel veel stof maar ik heb veel opgestoken deze dag. De lerares was kort maar bondig. Ik kom graag terug voor een vervolg als dit moet." - 20-05-2022 07:16

"Goede cursus het was educatief en informatief. Wel veel stof maar ik heb veel opgestoken deze dag. De lerares was kort maar bondig. Ik kom g… alles lezen - 20-05-2022 07:16

starstarstarstarstar
Simone Jansen
Administratief medewerkster
10
Basiscursus vertrouwenspersonen

"Wat een geweldige dag heb ik gisteren gehad. Wat een ervaring.
Mariska (trainer) was heel duidelijk in uitleg en met voorbeelden. We hadden ook een goed groep. Mensen die ook durfde te praten. Mariska ging daar goed in op. De dag vloog om. De training beter als dat ik mij had voorgesteld. Veel geleerd en nu zelf aan de slag. De locatie was prachtig. Top dag." - 09-03-2022 07:30

"Wat een geweldige dag heb ik gisteren gehad. Wat een ervaring. Mariska (trainer) was heel duidelijk in uitleg en met voorbeelden. We hadden… alles lezen - 09-03-2022 07:30

Dag Simone, bedankt voor je reactie. Fijn dat je zo'n goede ervaring hebt gehad tijdens onze training op Landgoed Zonheuvel. Met vriendelijke groet, Academie SBI Formaat

- 09-03-2022 07:30
starstarstarstarstar_half
Kimberley Watkin
HR Medewerker
9
Basiscursus vertrouwenspersonen

"En fijn tempo en goede mix tussen een interactief deel en een informatief deel. Het was prettig dat er maar een kleine groep deelnemers was, waardoor de ruimte was om open met elkaar de sparren. Ook de faciliteiten van de locatie waren goed. " - 24-11-2021 09:10

"En fijn tempo en goede mix tussen een interactief deel en een informatief deel. Het was prettig dat er maar een kleine groep deelnemers was,… alles lezen - 24-11-2021 09:10

Dennis Ammerlaan
starstarstarstarstar_half
Dennis Ammerlaan
Senior Specialist
9
Basiscursus vertrouwenspersonen

"Ik heb deze dag als zeer waardevol ervaren.

De training geeft erg veel ruimte voor interactie, het delen van ervaringen en het voorleggen van casussen. De trainer had zeer veel bagage om op elke vraag een goed antwoord te formuleren en de ondersteunende presentatiematerialen zijn zeer helder en bruikbaar.

Al met al een aanrader voor de startende vertrouwenspersoon, maar ook als je deze rol al een tijdje vervult zonder eerder aan een dergelijke cursus te hebben deelgenomen heeft het erg veel te bieden." - 21-05-2021 08:44

"Ik heb deze dag als zeer waardevol ervaren. De training geeft erg veel ruimte voor interactie, het delen van ervaringen en het voorlegge… alles lezen - 21-05-2021 08:44

starstarstar_borderstar_borderstar_border
Jeroen Pouwiel
4
Basiscursus vertrouwenspersonen

"Deze training was geboekt onder de belofte dat deze ook toegespitst was voor klachtencommissies.
Dit bleek niet het geval te zijn en ook niet bekend bij de trainer.
Deze kritiek is niet gericht aan de trainer, welke haar best deed om de stof te laten aansluiten voor ons specifieke geval.
Desalniettemin voldeed de cursus niet aan de verwachtingen." - 25-11-2020 08:05

"Deze training was geboekt onder de belofte dat deze ook toegespitst was voor klachtencommissies. Dit bleek niet het geval te zijn en ook ni… alles lezen - 25-11-2020 08:05

Goedemorgen,

Excuses dat de informatie die u is voorgespiegeld niet klopte met de actualiteit. Op de website van Springest was het programma nog niet aangepast met de laatste update van het programma. Inmiddels is de tekst gewijzigd en identiek aan de informatie op de website van SBI Formaat.
Fijn dat onze ervaren trainer professioneel met de situatie om is gegaan. Maar vervelend dat u niet de kwaliteit heeft gekregen, die u van SBI Formaat mag verwachten. Wij zullen met u in contact treden om een passende oplossing te vinden.

Met vriendelijke groet,
Academie SBI Formaat

- 25-11-2020 08:05
starstarstarstarstar_border
Monique Raven
assistent management support
8
Basiscursus vertrouwenspersonen

"Goede gedegen training, Nicole wist zeker waar ze het over had. Prima locatie en juiste begeleiding. Basiscursus die wat mij betreft helder uiteengezet werd. de praktijkopdracht aan het einde van de training was super!" - 03-11-2016 13:02

"Goede gedegen training, Nicole wist zeker waar ze het over had. Prima locatie en juiste begeleiding. Basiscursus die wat mij betreft helder … alles lezen - 03-11-2016 13:02

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met SBI Formaat, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.