Practitionersopleiding Transactionele Analyse

Niveau
Tijdsduur
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats

Practitionersopleiding Transactionele Analyse

Corael Opleidingen
Logo van Corael Opleidingen
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 9,2 Corael Opleidingen heeft een gemiddelde beoordeling van 9,2 (uit 35 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

place3731 ED De Bilt
21 sep. 2022 tot 2 feb. 2023
place3731 ED De Bilt
9 feb. 2023 tot 1 jun. 2023

Beschrijving

Practitioneropleiding Transactionele Analyse

 

Verloopt communicatie met anderen weleens lastig en wil je ontdekken wat er nu precies gebeurt? Of wil je als begeleider of manager meer inzicht in communicatiepatronen en tools om mensen beter te begeleiden of aan te sturen?

Doel en resultaat

Deze achtdaagse practitionersopleiding Transactionele Analyse geeft je inzicht in gedrag en gedragspatronen, in bewuste en onbewuste interacties tussen jou en de ander en de oorzaak daarvan. En… je leert hoe je deze kunt veranderen.

Tijdens deze opleiding ga je jezelf en anderen beter begrijpen en leer je drijfveren en onderstromen in de communicatie herkennen en beïnvloeden. Samenwerken- en leven wor…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Transactionele Analyse, Zelfbewustzijn, Communicatietechnieken, Communicatiemanagement en Communicatiestijlen.

Practitioneropleiding Transactionele Analyse

 

Verloopt communicatie met anderen weleens lastig en wil je ontdekken wat er nu precies gebeurt? Of wil je als begeleider of manager meer inzicht in communicatiepatronen en tools om mensen beter te begeleiden of aan te sturen?

Doel en resultaat

Deze achtdaagse practitionersopleiding Transactionele Analyse geeft je inzicht in gedrag en gedragspatronen, in bewuste en onbewuste interacties tussen jou en de ander en de oorzaak daarvan. En… je leert hoe je deze kunt veranderen.

Tijdens deze opleiding ga je jezelf en anderen beter begrijpen en leer je drijfveren en onderstromen in de communicatie herkennen en beïnvloeden. Samenwerken- en leven wordt hierdoor begrijpelijker en eenvoudiger waarmee je  belangrijke stappen zet op weg naar autonomie.

In deze opleiding  leer je tevens mensen professioneel te begeleiden of effectiever aan te sturen. Je ontdekt wat er gebeurt in communicatie, wat je tegenhoudt om iemand aan te spreken of feedback te geven of wat weerstand oproept wanneer jij iets initieert.

Kortom, een praktische opleiding waarin je inzicht in jezelf en je communicatie krijgt, je beter leert samenwerken,  begeleiden en problemen op te lossen.

Voor wie?

Deze opleiding is speciaal bedoeld voor wie al wat meer gedaan heeft in persoonlijke of professionele ontwikkeling en met name zijn kennis en gereedschapskist wil aanvullen met TA. Voor ieder die via de heldere concepten van Transactionele Analyse inzicht wil krijgen in psychologische achtergronden van communicatie.

 

Wat is TA?

Transactionele Analyse is een theorie over de persoonlijkheid, communicatie en psychologische ontwikkeling die is ontwikkeld in de jaren 1950-1970 door Eric Berne.

Transactionele Analyse gaat dus over de vragen: Wie ben jij? Hoe verlopen je contacten? Hoe komt het dat je bent wie je bent?

 

Werkwijze

In deze training worden de belangrijkste TA begrippen zowel theoretisch als praktisch behandeld. Korte theoretische inleidingen worden afgewisseld met veel praktische oefeningen. Hierbij wordt onder andere gebruik gemaakt van actuele transacties die in de groep plaatsvinden.

 

Inhoud

In deze training komen Ouder-, Volwassene- en Kindrollen aan de orde, evenals transacties en communicatie-‘Spelen’ die helder maken wat er gebeurt tussen mensen onderling. Je leert hoe je een andere positie kunt innemen, lastige situaties kunt doorbreken en veranderen. Je onderzoekt je script – jouw levensplan – over hoe jij in deze wereld staat en ervoor zorgt dat je steeds weer doet wat je doet. Met andere woorden: hoe het komt dat je steeds opnieuw in een bepaald gedrag belandt, dit in stand houdt en hoe je dit kunt veranderen en sturing kunt  geven aan je eigen communicatie.

De volgende TA onderwerpen worden behandeld:

-    Autonomie

-    Contracten

-    Egotoestanden

-    Transacties

-    Scripts

-    Existentiële levensposities

-    Counterinjuncties en injuncties

-    Miniscript

-    Drivers en stoppers

-    Strooks

-     Ontwikkelingspsychologie

-    Tijdstructurering

-    Psychologische Spelen

-    Zegels en Rackets

-    Dramadriehoek

-    Symbiose en autonomie

-    Passieve gedragingen

-    Miskenningen

-     Begeleidingsgesprek

-     Overdracht

-     Groepsdynamica

E-learning

De opleiding wordt ondersteund met een e-learning waarin de belangrijkste begrippen uit de Transactionele Analyse aan de hand van videomateriaal worden uitgelegd.

Intervisie

Om je ervaringen tijdens de opleiding te integreren zijn momenten van reflectie en oefening noodzakelijk. Daarom wordt van de deelnemers verwacht dat zij tussen de cursusblokken deelnemen aan intervisiebijeenkomsten.

Tijdsinvestering

De opleiding beslaat 8 dagen (16 dagdelen) contact en tussen iedere trainingsdag een intervisiebijeenkomst. De totale studiebelasting voor de lessen, intervisie en huiswerk bedraagt 105 uur.

Certificering

Het laatste blok van de opleiding wordt afgesloten met een onderdeel waarin de deelnemers in subgroepen hun leerervaringen gestalte geven. Wanneer alle blokken zijn gevolgd en het afsluitende onderdeel voldoende is gehonoreerd, ontvang je een certificaat. Deze opleiding is erkend door de European Association of Transactional Analysis (EATA) en de International Association of Transactional Analyses (ITAA) en bevat 48 erkende lesuren in Transactionele Analyse.

 

Toelating

Je kunt deelnemen aan de opleiding indien je bereid bent jezelf persoonlijk en professioneel te ontwikkelen. Specifieke voorkennis is niet vereist. Wel een open leerhouding en de bereidheid om naar jezelf te kijken en met anderen te willen delen.

Voorafgaand aan de opleiding vindt een (telefonisch) kennismakingsgesprek plaats. Je maakt dan kennis met de trainer, we bespreken je ervaringen en verwachtingen en gaan na of de opleiding bij je past.

Trainers

De opleiding wordt gegeven door Piet van Haaster TSTA en/of Karen Bruyn CTA. Piet is door de European Association of Transactional Analysis (EATA) en de International Association of Transactional Analyses (ITAA) erkend opleider in de Transactionele Analyse en Karen door EATA gecertificeerd Transactioneel Analist.

Accreditatie

De opleiding is geaccrediteerd door:

  • NOBCO met 48 PE punten.
  • Registerplein met 91 PE punten.
  • EATA/ITAA met 48 lesuren door een gecertificeerde TA trainer (PTSTA).

Kosten

De investering voor deze opleiding is € 1.550,- inclusief documentatiemap, koffie/thee en lunches.

Bij inschrijving vóór onderstaand aangegeven startdatum krijg je 5% vroegboekkorting.

De genoemde kosten zijn exclusief de kosten voor de benodigde literatuur. De kosten hiervoor ramen wij op circa: € 65,-.

De werktijden op deze dagen zijn van 10.00 tot circa 17.15 uur

Auteurs van het boek: 'Kleine ego's, grote zielen - Negen ego's blootgelegd met het ennegram' 

geschreven door: Elly Voorend en Piet van Haaster

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met Corael Opleidingen, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.