Opleiding Talentmanagement, (Persoonlijk) Leiderschap en Coaching (ook individueel en op afstand mogelijk)

Niveau
Tijdsduur

Opleiding Talentmanagement, (Persoonlijk) Leiderschap en Coaching (ook individueel en op afstand mogelijk)

Elysisch Talent
Logo van Elysisch Talent
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 9 Elysisch Talent heeft een gemiddelde beoordeling van 9 (uit 8 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

9
Gemiddeld cijfer voor Opleiding Talentmanagement, (Persoonlijk) Leiderschap en Coaching (ook individueel en op afstand mogelijk)
Gebaseerd op 8 ervaringen Lees alle ervaringenchevron_right
starstarstarstarstar_border
Thea van de Zand
HR adviseur
8
Opleiding Talentmanagement, (Persoonlijk) Leiderschap en Coaching (ook individueel en op afstand mogelijk)

"Met name de persoonlijke benadering, aandacht en ruimte voor eigen inbreng heb ik als zeer motiverend ervaren. Laura heeft veel kennis en ervaring en heeft een prettige manier van communiceren. " - 10-07-2019 13:45

"Met name de persoonlijke benadering, aandacht en ruimte voor eigen inbreng heb ik als zeer motiverend ervaren. Laura heeft veel kennis en er… alles lezen - 10-07-2019 13:45

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Beschrijving

Elysisch Talent: een eigen kijk op mens en organsiatie.

In deze tijden bieden wij ook passende oplossingen voor een maatwerk traject, dichtbij en op afstand. Op deze manier kun je veilig aan de slag en werken aan je toekomst. Informeer naar de mogelijkheden.

Deze opleiding biedt je praktisch toepasbare kennis en vaardigheden waarmee je beter in staat bent om medewerkers te laten doen waar ze goed in zijn. Daarmee vergroot je de resultaten van en voor de organisatie. Ook weet je beter wat de kwaliteiten van medewerkers zijn zodat je ze beter kunt begeleiden.

Doe waar je goed in bent!

In de meeste organisaties is tegenwoordig veel aandacht voor ontwikkeling van medewerkers. Maar hoe geef je daar vorm aan? Binnen een organisatie is het daarnaast …

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Talentmanagement, Personal Coaching Trajecten, Zelfbewustzijn, Persoonlijk Leiderschap en Personeelsmanagement.

Elysisch Talent: een eigen kijk op mens en organsiatie.

In deze tijden bieden wij ook passende oplossingen voor een maatwerk traject, dichtbij en op afstand. Op deze manier kun je veilig aan de slag en werken aan je toekomst. Informeer naar de mogelijkheden.

Deze opleiding biedt je praktisch toepasbare kennis en vaardigheden waarmee je beter in staat bent om medewerkers te laten doen waar ze goed in zijn. Daarmee vergroot je de resultaten van en voor de organisatie. Ook weet je beter wat de kwaliteiten van medewerkers zijn zodat je ze beter kunt begeleiden.

Doe waar je goed in bent!

In de meeste organisaties is tegenwoordig veel aandacht voor ontwikkeling van medewerkers. Maar hoe geef je daar vorm aan? Binnen een organisatie is het daarnaast belangrijk dat de juiste persoon op de juiste plek zit. Dat levert voor de organisatie zichtbaar resultaat op maar is ook in het belang van de medewerker. Door zelfbewustzijn te ontwikkelen kunnen mensen verantwoordelijkheid voor zichzelf nemen. Dat leidt tot medewerkers die betrokken zijn bij hun eigen loopbaan en ook tot meer betrokkenheid bij de organisatie. Dit principe is toe te passen op het integrale HR-beleid of te gebruiken in coaching of loopbaanbegeleiding.

Personeelsbeleid gebaseerd op de in de opleiding aangeboden werkwijze en visie is al meerdere malen in de prijzen gevallen. De heldere visie zorgt voor samenhang als het wordt toegepast in HRM beleid. Het geeft organisatie en medewerkers onder andere ondersteuning in de aanpak van communicatieproblemen en verzuim maar het kan ook toegepast worden in werving. Het gaat over mensen, ontwikkeling, samenwerking en persoonlijk leiderschap.

Iedereen deugt, de vraag is waarvoor...

Het doen van zelfonderzoek is de basis voor zelfbewustzijn. Het uitgangspunt is dat iedereen doet waar hij of zij goed in is. Bij deze opleiding gaat het over hoe mensen het beste tot ontwikkeling komen en op welke plek hun talenten passen. Daarbij is de unieke kijk op mensen van Elysisch Talent het hulpmiddel. Het mensbeeld dat gehanteerd wordt omvat onder andere talent (is onveranderbaar) en karakter (is ontwikkelbaar). Het beeld geeft inzicht in de kwaliteiten van mensen en de mogelijkheden en beperkingen die iemand daarmee heeft.

Over de opleiding 

De opleiding is gericht op mensen die geïnteresseerd zijn in het optimaliseren van de inzet van medewerkers in de organisatie en het zelf gaan inzetten van talentmanagement. In de opleiding leer je over het functioneren en de ontwikkeling van mensen, over talent en karakter. Hoe de mogelijkheden en beperkingen in beeld zijn te brengen en wat dat betekent voor de plek van deze medewerkers in de organisatie. In de opleiding worden bijvoorbeeld ook inzichten uit de wetenschap van non-verbale communicatie behandeld. Dat geeft zeer praktische toepassingsmogelijkheden. Maar het is daarnaast ook een persoonlijke groeimogelijkheid. Tijdens de opleiding kijk je ook naar je eigen profiel en wat dit betekent voor je eigen werk. Zo leer je uit eigen ervaring hoe het in de praktijk werkt en wat het resultaat kan zijn.

Inhoud van de opleiding Talentmanagement, Loopbaanbegeleiding & Coaching 

Je visie op de wereld en op mensen bepaalt hoe je er mee om zult gaan. Mede daarom is het belangrijk om je daarvan bewust te zijn en zeker je kijk op mensen verder te ontwikkelen. Je leert zo sterke keuzes te maken voor de organisatie waardoor het rendement vergroot wordt. Je inzicht draagt bij aan de kwaliteit van je werk en de gesprekken die je voert.

Als het over talentmanagement en loopbaanadvisering gaat, dan gaat het over mensen en daarmee over hun talenten, karakter, ontwikkeling, mogelijkheden en beperkingen. Het helpt om een gemeenschappelijke taal te hebben in individuele gesprekken met medewerkers over bijvoorbeeld functioneren en ontwikkeling. Maar ook voor overleg in teams en de organisatie als geheel is deze helderheid in communicatie belangrijk voor succes.

Belangrijk is dat je goed leert kijken naar mensen zodat hun kwaliteiten zichtbaar worden en je (zonder oordeel) medewerkers kunt helpen om inzicht in zichzelf te krijgen. Wil je op professionele wijze de mogelijkheden van talentmanagement voor je organisatie leren kennen, om zodoende meer kwaliteit en rendement uit je medewerkers en het bedrijf te halen? Dan is deze unieke en praktijkgerichte opleiding uitstekend geschikt voor jou.

Thema’s zijn onder andere:

• Wat is de meerwaarde van talentmanagement?

• Talentmanagement in relatie tot competenties en gedrag

• Hoe creëer je een succesvol team?

• Wat is wel en niet veranderbaar?

• Hoe laat je medewerkers het beste uit zichzelf halen?

• Hoe bepaal je welke talenten de organisatie nodig heeft?

• Hoe kun je mensen in hun waarde laten en toch zorgen dat ze toegevoegde waarde voor de organisatie houden?

• Hoe zorg je dat mensen de houvast in zichzelf vinden in tijden dat alles aan verandering onderhevig is?

Daarnaast is er ruimte voor vragen en inbreng van deelnemers.

Het programma en werkwijze

Onderwerpen die aan de orde komen zijn:

• wat is talentmanagement?

• in beeld brengen van individuele kwaliteiten: talent, karakter, ontwikkeling en gedrag

• loopbaanbegeleiding en -advies

• teamontwikkeling

• opstellen van functieprofielen

• coaching

• organisatieontwikkeling

• praktische vertaling naar je eigen werkomgeving

Naast het vaste programma is ook uitwisseling met andere deelnemers een element van de opleiding. Je verwerkt de aangeboden stof door oefening en opdrachten, ook tussen de lesdagen door. Dit is noodzakelijk voor het meest optimale resultaat aan het einde van de opleiding.

Resultaat van de opleiding

De opleiding is geschikt voor hrm-adviseurs, loopbaanbegeleiders, coaches en opleidingsadviseurs maar ook voor teamleiders en managers. De opleiding is op HBO- niveau.

Je bent na afloop in staat te ondersteunen bij de ontwikkeling en invulling van talentmanagement in je organisatie. Dat betekent dat je gericht advies kunt geven over de inzet van talent en de ontwikkelingsmogelijkheden (van medewerkers) in de organisatie. Ook heb je inzicht in hoe het talent van medewerkers in beeld gebracht kan worden ten behoeve van loopbaanbegeleiding en coaching.

Het gaat er niet om dat je bezig bent met het inzetten van een methodiek maar dat je je een eigen kijk op mensen eigen maakt. Hiermee kun je situaties anders tegemoet treden en doeltreffender op vragen ingaan. Je weet dan bijvoorbeeld sneller of het zin heeft ergens veel energie in te steken of juist niet. Vaak zal de toepassing van het geleerde dan ook onbewust gebeuren.

Daarvoor is ook oefening in de praktijk noodzakelijk. Het resultaat is natuurlijk mede afhankelijk van je eigen inzet en tijd die besteed wordt aan het uitwerken van opdrachten.

Na de opleiding

Als de opleiding is afgesloten ontvangt je een getuigschrift of certificaat. Een certificaat betekent dat de deelnemer ook praktijkoefening heeft gehad en in staat is gebleken de concepten in praktijk te brengen.

Praktische informatie over de opleiding

Duur:                    6 hele dagen, met telkens tenminste twee weken tussen de lesdagen (de doorlooptijd is enkele maanden).

Kosten:                € 2.295,- excl. btw en incl. lesmateriaal.

Locatie:                Centraal in het land (maar mede afhankelijk van de deelnemers, goed bereikbaar voor iedereen).

De opleiding is ook mogelijk als in-company traject. Informeer naar de mogelijkheden hiervoor.

9
Gemiddeld cijfer voor Opleiding Talentmanagement, (Persoonlijk) Leiderschap en Coaching (ook individueel en op afstand mogelijk)
Gebaseerd op 8 ervaringen
starstarstarstarstar_border
Thea van de Zand
HR adviseur
8
Opleiding Talentmanagement, (Persoonlijk) Leiderschap en Coaching (ook individueel en op afstand mogelijk)

"Met name de persoonlijke benadering, aandacht en ruimte voor eigen inbreng heb ik als zeer motiverend ervaren. Laura heeft veel kennis en ervaring en heeft een prettige manier van communiceren. " - 10-07-2019 13:45

"Met name de persoonlijke benadering, aandacht en ruimte voor eigen inbreng heb ik als zeer motiverend ervaren. Laura heeft veel kennis en er… alles lezen - 10-07-2019 13:45

starstarstarstarstar_half
sylvia wennekes
stadskamercoach
9
Opleiding Talentmanagement, (Persoonlijk) Leiderschap en Coaching (ook individueel en op afstand mogelijk)

"fijne opleiding, zeer uitgebreid snelle reactie op vragen en mailing. flexibel in planning omzetten. De cursus talentmanagement loopbaanbegeleiding en coaching is een goede basis om verder te komen. een echte aanrader" - 02-07-2019 08:40

"fijne opleiding, zeer uitgebreid snelle reactie op vragen en mailing. flexibel in planning omzetten. De cursus talentmanagement loopbaanbege… alles lezen - 02-07-2019 08:40

starstarstarstarstar_border
Weruschca Kirkegaard
Stylist / Artist / Graphics and Web Design
8
Opleiding Talentmanagement, (Persoonlijk) Leiderschap en Coaching (ook individueel en op afstand mogelijk)

"Bijzondere opleiding. Toe te passen in veel verschillende velden en vooral een prachtig gereedschap om anders naar je omgeving te kijken en vooral luisteren. Een leuke ongedwongen sfeer en vooral inspirerend door de vrijheid in communicatie tussen trainer en andere cursisten." - 18-10-2016 11:19

"Bijzondere opleiding. Toe te passen in veel verschillende velden en vooral een prachtig gereedschap om anders naar je omgeving te kijken en … alles lezen - 18-10-2016 11:19

starstarstarstarstar_half
Chiene Hulst
Coach en Extern Vertrouwenspersoon
9
Opleiding Talentmanagement, (Persoonlijk) Leiderschap en Coaching (ook individueel en op afstand mogelijk)

"Verhelderend en praktisch toepasbaar. Het geeft zowel zelfinzicht als inzicht in de ander. Leidt tot begrip over en weer, zonder oordelen. Ik gebruik deze kennis dagelijks in mijn werk als coach en extern vertrouwenspersoon. " - 30-06-2016 15:49

"Verhelderend en praktisch toepasbaar. Het geeft zowel zelfinzicht als inzicht in de ander. Leidt tot begrip over en weer, zonder oordelen. I… alles lezen - 30-06-2016 15:49

starstarstarstarstar_half
Petra Adelaar
Opleidingscoordinator at Zorgpalet Baarn Soest
9
Opleiding Talentmanagement, (Persoonlijk) Leiderschap en Coaching (ook individueel en op afstand mogelijk)

"Geeft veel inzicht in de mogelijkheden van jezelf en anderen.Ik vond het interessant en een mooie toevoeging in hoe je kunt kijken naar de mensen om je heen. Haalt potentie helder naar boven.Goed toepasbaar.Boeiend en herkenbaar." - 26-01-2016 14:42

"Geeft veel inzicht in de mogelijkheden van jezelf en anderen.Ik vond het interessant en een mooie toevoeging in hoe je kunt kijken naar de … alles lezen - 26-01-2016 14:42

starstarstarstarstar
Anoniem
Personeelsfunctionaris
10
Opleiding Talentmanagement, (Persoonlijk) Leiderschap en Coaching (ook individueel en op afstand mogelijk)

"Ik heb deze training als zeer waardevol ervaren. Ik ben onder de indruk hoe de mens als het ware ontleed wordt. De wijze waarop dit gebracht wordt is in mijn beleving uniek. Het gaat heel diep en levert verassende resultaten op. Ik heb zowel persoonlijk als voor de organisatie hier veel profijt van. " - 07-08-2013 12:19

"Ik heb deze training als zeer waardevol ervaren. Ik ben onder de indruk hoe de mens als het ware ontleed wordt. De wijze waarop dit gebracht… alles lezen - 07-08-2013 12:19

starstarstarstarstar
Jeroen wonders
Directeur Bounce, Centra voor Werk & Psyche
10
Opleiding Talentmanagement, (Persoonlijk) Leiderschap en Coaching (ook individueel en op afstand mogelijk)

"-Het model ziet wezenlijk de mens als belangrijkste schakel in iedere organisatie. Centrale vraag: Hoe leer je weer te ontdekken waar je als persoon van nature goed in bent?

- De training biedt een eigentijds concreet kader om Talentontwikkeling krachtig te ondersteunen zodat mensen echt doen waar ze goed in zijn!

- De training biedt concrete handvatten hoe eigen talent in de praktijk beter te leren toepassen

- Het model is veelomvattend en leent zich ervoor om ook andere instrumenten een plaats te geven binnen het model

- De training laat ook zien dat talentontwikkeling niet complex en moeilijk is, maar juist voor het oprapen ligt!

" - 10-05-2012 12:08

"-Het model ziet wezenlijk de mens als belangrijkste schakel in iedere organisatie. Centrale vraag: Hoe leer je weer te ontdekken waar je als… alles lezen - 10-05-2012 12:08

starstarstarstarstar_half
Ellen Jansen
Scholingsadviseur/Projectmedewerker
9
Opleiding Talentmanagement, (Persoonlijk) Leiderschap en Coaching (ook individueel en op afstand mogelijk)

"De training ben ik gaan volgen omdat we binnen onze organisatie niet voldoende op de hoogte zijn van het talent binnen de organisatie. Na veelvuldig onderzoek ben ik uiteindelijk bij Elysisch Talent terecht gekomen. Hetgeen wat mij aansprak is dat het gehele mensbeeld onder de loep genomen wordt. De diepgang die deze training biedt is voor mij zeker een meerwaarde geweest om tot mijn beslissing te komen. Wat is nou precies talent en wat is wel of niet veranderbaar? Hoe kun je je potentieel het beste binnen je organisatie benutten.Persoonlijk ben ik na het volgen van deze training anders naar mensen gaan kijken. Niet te snel een oordeel vellen op basis van iemand zijn gedrag maar nadenken over waar het gedrag vandaan komt. Leer iemands talenten te waarderen te respecteren en te benutten. Daarnaast ben ik zelf ook bewuster geworden van mijn eigen gedrag en hoe mijn gedrag over kan komen bij iemand die niet vergelijkbare geaardheden heeft.Op dit moment hebben wij Talentmanagement nog niet in de de praktijk gebracht en kan deze ervaring helaas nog niet delen. Uiteraard zijn mijn verwachtingen wel positief.Ik kan dan ook alleen maar positief zijn over deze training.

Ik hoop dan ook door het lezen van mijn verhaal u wellicht ook de stap neemt om deze training te gaan volgen.

" - 03-05-2012 12:13

"De training ben ik gaan volgen omdat we binnen onze organisatie niet voldoende op de hoogte zijn van het talent binnen de organisatie. Na ve… alles lezen - 03-05-2012 12:13

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.