Summerschool Leiderschap

Niveau
Tijdsduur
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats
Logo van Sioo, veranderen en organiseren
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 8,3 Sioo, veranderen en organiseren heeft een gemiddelde beoordeling van 8,3 (uit 30 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeBarchem
24 aug. 2020 tot 28 aug. 2020

Beschrijving

Onze maatschappij wordt complexer, onze aandacht versnippert, organisatievormen veranderen en ecosystemen zijn continu onderhevig aan wijzigingen. Leidinggevenden worden niet meer per definitie gezien als leiders, terwijl de complexiteit van het ondernemen in toenemende mate behoefte heeft aan leiderschap op verschillende niveaus in de organisatie: persoonlijk, team en systemisch. Organisaties hebben behoefte aan leiders die de status-quo voortdurend uitdagen, met aandacht voor de organisatie, de mensen erin en de maatschappij eromheen. Maar dergelijk leiderschap vereist eerst een grondige zelfreflectie. Welk type leider ben je? Wat zijn je sterktes en zwaktes? Hoe kun je jouw leiderschap aa…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Leiderschap, Strategisch management, Motiveren, Teambuilding en Operationeel management.

Onze maatschappij wordt complexer, onze aandacht versnippert, organisatievormen veranderen en ecosystemen zijn continu onderhevig aan wijzigingen. Leidinggevenden worden niet meer per definitie gezien als leiders, terwijl de complexiteit van het ondernemen in toenemende mate behoefte heeft aan leiderschap op verschillende niveaus in de organisatie: persoonlijk, team en systemisch. Organisaties hebben behoefte aan leiders die de status-quo voortdurend uitdagen, met aandacht voor de organisatie, de mensen erin en de maatschappij eromheen. Maar dergelijk leiderschap vereist eerst een grondige zelfreflectie. Welk type leider ben je? Wat zijn je sterktes en zwaktes? Hoe kun je jouw leiderschap aanpassen?

In deze summerschool krijgen professionals die meer leiderschap willen opnemen meer inzicht in het brede spectrum van leiderschap en hoe zij zich hiertoe verhouden. Op basis van wetenschappelijk onderbouwde theorieën krijg je een duidelijk beeld van hoe persoonlijk leiderschap, teamleiderschap en systemisch leiderschap en de verbinding tussen deze niveaus een organisatie positief of negatief kunnen beïnvloeden en waarom leiderschap contextgebonden gegeven is.

Wat levert het op?

De Summerschool Leiderschap geeft je meer inzicht in je eigen, teamen organisatiepatronen en hoe die jouw leiderschap steunen of hinderen. Dankzij die nieuwverworven zelfkennis zul je bewuster kunnen omgaan met situaties waarin je leiderschapskwaliteiten op de proef worden gesteld. Je creëert een kader om veranderings- en innovatieprocessen zo efficiënt mogelijk te begeleiden en de mensen om je heen op de juiste manier te stimuleren.

Door je adaptief leiderschap kun je invloed blijven uitoefenen in steeds veranderende omstandigheden, omdat je in staat zult zijn om ook in een complexe omgeving proactief te blijven en de context te definiëren. Door de verschillende achtergronden van de deelnemers word je geconfronteerd met nieuwe invalshoeken die je eigen overtuigingen beïnvloeden en je in staat stellen je leiderschapsrol zinvoller in te vullen.

Voor wie?

De summerschool is bedoeld voor mensen in een leidinggevende functie die bereid zijn hun leiderschapsrol onder de loep te nemen en kijkend vanuit de organisatie op zoek willen gaan naar een grotere impact door een bredere kennis van moderne leiderschapsstijlen en meer inzicht in hun eigen leiderschap. Vaak zijn het leidinggevenden die actief betrokken zijn bij veranderingstrajecten en bereid zijn om dingen in vraag te stellen. De variëteit aan achtergronden en ervaringen van de deelnemers draagt bij aan de meerwaarde van de leergroep.

Sioo, hoe anders!

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.