4.520 Management opleidingen

Wil je een management training voor meerdere collega's organiseren?

Met een incompany training train je effectief meerdere collega's tegelijk. Springest biedt als enige in Nederland een bemiddelingsservice voor bedrijven of groepen die graag een management training op eigen locatie willen volgen.

Wat zijn de voordelen van een incompany training?

  • Maatwerk voor jouw organisatie, met voorbeelden uit jouw praktijk
  • Train je collega's tegelijk en bespaar reistijd.

Bekijk onze incompany training service

Management opleiding nodig?

Ben jij zojuist gepromoveerd naar een managementfunctie? Wil jij hogerop komen in je organisatie? Loop je tegen problemen aan in je leidinggevende functie? Niet iedereen wordt geboren met goede delegatie-, communicatie-, sterke sociale-, leidende- en motiverende vaardigheden. Belangrijk is wel, dat je dit gewoon kan leren. Zo kun jij de volgende stap in je carrière zetten met een management opleiding.

Je kunt leiderschap ook vanuit huis leren. Bekijk onze e-learning pagina met de populairste management e-learning.

Het grootste aanbod management opleidingen

Op Springest kun je honderden management opleidingen vergelijken. Onze populairste management opleidingen zijn op dit moment:
  1. opleiding coachend leidinggeven
  2. effectief leidinggeven
  3. teambuilding trainingen

Wat is management?

Management is het uitvoeren van een besturende of leidinggevende taak. Zo ben je bezig met het beheren en begeleiden van mensen voor een gezamenlijk bedrijfsdoel.

Wat is een manager?

Management is de administratie van een organisatie. Een manager zelf is betrokken in activiteiten zoals het bepalen van de strategie, het coordineren van taken of alloceren van bronnen om doelen te behalen. Er zijn in een hierarchise organisatie drie verschillende managers. Senior managers zitten in de raad van bestuur en bepalen de strategie. Middle managers zitten tussen het senior management en en front-linie managers in. Ze zijn de essentiële brug om de strategie door de organisatie te krijgen. Dit zijn onder andere regionaal directeuren of product directeuren. Front-linie managers zijn de managers van de werknemers aan onderste laag van de organisatie, deze staan veelal in contact met de klant en daarom essentieel voor feedback.

De manager heeft meestal 5 kerntaken:

  1. Plannen
  2. Organiseren
  3. Leiden
  4. Coordineren
  5. Controleren

Problemen van de manager

Veel mensen zijn gepromoveerd tot manager door hun goede prestaties, terwijl deze eerst een front-linie medewerker waren. Ze waren goed in hun taken, maar moeten nu totaal iets anders doen - delegeren, controleren, leidinggeven, plannen en organiseren. Ineens gaat de prestatie achteruit en komt er frustratie. Hiernaast is het veel voorkomend dat er als eerst wordt bezuinigd op Middenmanagers in zware tijden voor een organisatie. Dit maakt zorgt voor een grote concurrentie binnen middenmanagers, wat niet goed is voor de organisatie. Gelukkig kan alles opgelost worden door middel van het verkrijgen van de juiste kennis via trainingen.

Hoe kies ik de juiste management opleiding?

Je moet wel eerst weten wat voor manager je bent en welke vereisten er zijn binnen je managementfunctie. Deze vragen zijn essentieel om jezelf te stellen, alvorens het kiezen van een subcategorie. Zo kun je je soft skills verbeteren, je analytische vaardigheden, je business skills of ga je kijken naar specifieke managementtechnieken per sector.

Bij Springest zijn er rond de 2.500 management opleidingen. Van een aanvullende cursus management of opleidingen voor middle managers die al een HBO opleiding management gevolgd hebben, tot coachend leidinggeven voor doorgewinterde management teams. In dag- of avondstudie. Voor groepen of als individuele training.

Zoveel managementstijlen als er zijn, zoveel management opleidingen zijn er ook. En dat is geen overbodige luxe. Op de manager en zijn team rust een zware verantwoordelijkheid. Reden dat deze beroepsgroep regelmatig kiest voor post HBO- en Masteropleidingen management en leiderschap. Als steuntje in de rug in de dagelijkse praktijk, ter verdieping of in sommige gevallen als entree tot het MT.

Management video

Liever een andere management opleiding?

Als u hier geen onderwerp in vindt dat bij uw leerbehoefte aansluit, misschien zijn onze categorieen HR, Financieel of Persoonlijke Effectiviteit dan wel wat u nodig heeft.

Recente ervaringen

starstarstarstar_halfstar_border
Peter Terpstra
manager P&O
7
Opleiding verandermanager

"Goede training, leuk de diversiteit aan trainers. Veel materie kunnen behandelen en veel geoefend wat erg leerzaam was. Deel 1 (veranderadviseur) vond ik het meest inspirerend en was eigenlijk wel voldoende. Deel 2 was toch wel veel herhalend en too much. Ik vond helaas niet iedere trainer geweldig. De 1 was veel inspirerender dan de ander. daarnaast vond ik de groep deelnemers aan training verandermanager te klein, hierdoor leer je minder van elkaar en wordt steeds dezelfde casus behandeld wat het soms wat saai maakte. Ook fulltime online zijn was natuurlijk niet prettig en daarom vond ik de training te lang duren: op een gegeven moment is je hoofd vol. Dit was te veel materie voor online. " - 09-05-2021 12:02

"Goede training, leuk de diversiteit aan trainers. Veel materie kunnen behandelen en veel geoefend wat erg leerzaam was. Deel 1 (veranderadvi… alles lezen - 09-05-2021 12:02

starstarstarstarstar_half
Marie-Helene LABRUYERE
9
Professional Agile Leadership Essentials (PAL-E)

"I have really appreciated the practical session within small teams, it was pragmatism approach and it makes things more concreate
Animation, experience sharing and organisation of break within the day, and respect to duration was also great.
I mention 2 points of improvment:
- provide for ex a separate ppt with links / adress to the global mural, to the splitted team mural...to keep it as reference during all the training and to avoid loosing time trying to find them
- add kind of synthesis of main topics (even if we have take aways, sometimes I feel lack of synthesis)

" - 07-05-2021 00:00

"I have really appreciated the practical session within small teams, it was pragmatism approach and it makes things more concreate Animation… alles lezen - 07-05-2021 00:00

starstarstarstarstar_border
Paul Spaargaren
Senior Projectleider
8
VCA VOL examentraining inclusief examen

"4 mei jl. een prima training gehad van ?. In de morgeneen examen gemaakt en gezamelijk doorgenomen/ behandeld. In de middag nog een herhaling en daarna met goed gevolg examen behaald.
Lokatie en lunch prima verzorgt." - 07-05-2021 11:58

"4 mei jl. een prima training gehad van ?. In de morgeneen examen gemaakt en gezamelijk doorgenomen/ behandeld. In de middag nog een herhali… alles lezen - 07-05-2021 11:58