4.510 Management opleidingen

Wil je een management training voor meerdere collega's organiseren?

Met een incompany training train je effectief meerdere collega's tegelijk. Springest biedt als enige in Nederland een bemiddelingsservice voor bedrijven of groepen die graag een management training op eigen locatie willen volgen.

Wat zijn de voordelen van een incompany training?

  • Maatwerk voor jouw organisatie, met voorbeelden uit jouw praktijk
  • Train je collega's tegelijk en bespaar reistijd.

Bekijk onze incompany training service

Management opleiding nodig?

Ben jij zojuist gepromoveerd naar een managementfunctie? Wil jij hogerop komen in je organisatie? Loop je tegen problemen aan in je leidinggevende functie? Niet iedereen wordt geboren met goede delegatie-, communicatie-, sterke sociale-, leidende- en motiverende vaardigheden. Belangrijk is wel, dat je dit gewoon kan leren. Zo kun jij de volgende stap in je carrière zetten met een management opleiding.

Je kunt leiderschap ook vanuit huis leren. Bekijk onze e-learning pagina met de populairste management e-learning.

Het grootste aanbod management opleidingen

Op Springest kun je honderden management opleidingen vergelijken. Onze populairste management opleidingen zijn op dit moment:
  1. opleiding coachend leidinggeven
  2. effectief leidinggeven
  3. teambuilding trainingen

Wat is management?

Management is het uitvoeren van een besturende of leidinggevende taak. Zo ben je bezig met het beheren en begeleiden van mensen voor een gezamenlijk bedrijfsdoel.

Wat is een manager?

Management is de administratie van een organisatie. Een manager zelf is betrokken in activiteiten zoals het bepalen van de strategie, het coordineren van taken of alloceren van bronnen om doelen te behalen. Er zijn in een hierarchise organisatie drie verschillende managers. Senior managers zitten in de raad van bestuur en bepalen de strategie. Middle managers zitten tussen het senior management en en front-linie managers in. Ze zijn de essentiële brug om de strategie door de organisatie te krijgen. Dit zijn onder andere regionaal directeuren of product directeuren. Front-linie managers zijn de managers van de werknemers aan onderste laag van de organisatie, deze staan veelal in contact met de klant en daarom essentieel voor feedback.

De manager heeft meestal 5 kerntaken:

  1. Plannen
  2. Organiseren
  3. Leiden
  4. Coordineren
  5. Controleren

Problemen van de manager

Veel mensen zijn gepromoveerd tot manager door hun goede prestaties, terwijl deze eerst een front-linie medewerker waren. Ze waren goed in hun taken, maar moeten nu totaal iets anders doen - delegeren, controleren, leidinggeven, plannen en organiseren. Ineens gaat de prestatie achteruit en komt er frustratie. Hiernaast is het veel voorkomend dat er als eerst wordt bezuinigd op Middenmanagers in zware tijden voor een organisatie. Dit maakt zorgt voor een grote concurrentie binnen middenmanagers, wat niet goed is voor de organisatie. Gelukkig kan alles opgelost worden door middel van het verkrijgen van de juiste kennis via trainingen.

Hoe kies ik de juiste management opleiding?

Je moet wel eerst weten wat voor manager je bent en welke vereisten er zijn binnen je managementfunctie. Deze vragen zijn essentieel om jezelf te stellen, alvorens het kiezen van een subcategorie. Zo kun je je soft skills verbeteren, je analytische vaardigheden, je business skills of ga je kijken naar specifieke managementtechnieken per sector.

Bij Springest zijn er rond de 2.500 management opleidingen. Van een aanvullende cursus management of opleidingen voor middle managers die al een HBO opleiding management gevolgd hebben, tot coachend leidinggeven voor doorgewinterde management teams. In dag- of avondstudie. Voor groepen of als individuele training.

Zoveel managementstijlen als er zijn, zoveel management opleidingen zijn er ook. En dat is geen overbodige luxe. Op de manager en zijn team rust een zware verantwoordelijkheid. Reden dat deze beroepsgroep regelmatig kiest voor post HBO- en Masteropleidingen management en leiderschap. Als steuntje in de rug in de dagelijkse praktijk, ter verdieping of in sommige gevallen als entree tot het MT.

Management video

Liever een andere management opleiding?

Als u hier geen onderwerp in vindt dat bij uw leerbehoefte aansluit, misschien zijn onze categorieen HR, Financieel of Persoonlijke Effectiviteit dan wel wat u nodig heeft.

Beste aanbieders in Management helpHieronder een overzicht van de beste opleiders binnen deze categorie voor dit jaar. De score is gebaseerd op ervaringen van deelnemers die dit jaar een product persoonlijke ontwikkeling hebben afgerond.

Categoriescore (2022)
1PER4MANCE
star 9,4 (30 ervaringen)
2Picabia Opleidingen
star 9,0 (24 ervaringen)
3IVM (Instituut voor Veiligheid & Milieu)
star 7,6 (28 ervaringen)

Recente ervaringen

Paulina Wong
starstarstarstarstar
Paulina Wong
Internist, ifms coach
10
Strategisch Coachen

"Zeer goede, duidelijke, inspirerende coaching opleiding, wat je globaal de verschillende coaching technieken leert. Het is geschikt voor beginnende en misschien ook voor intermediate coaches. De sfeer is fijn, de tempo is goed, en de leraar weet zijn klas goed mee te nemen in alle voorbeelden en weet iedereen goed te inspireren. Er was genoeg tijd om alles te laten bezinken, vragen te stellen en op elkaar te oefenen. Aan het eind heb je een goed idee wat de meest gebruikte en makkelijke coaching technieken zijn, nu nog veel oefenen en erin slijten. Voordat je zo goed bent als de leraar, heb je denk ik wel wat meer lessen en oefening nodig, maar daar wordt aan gewerkt. De 12 mensen in de groep zijn van verschillende pluimage en is al een goede opstap tot een netwerk of intervisie groepje. Je leert ontzettend veel van elkaar en de sfeer is heel goed in de groep, veilig. Dat is ook dankzij onze docent. Hij gaf altijd het goede voorbeeld en wij volgden. Er was genoeg pauzes, erg fijn! Eten was top,locatie heel mooi, genoeg parkeer gelegenheid. Of je daar ook komt met OV is denk ik wat lastiger. Dank jullie wel ik beveel jullie zeker aan! " - 25-05-2022 01:41

"Zeer goede, duidelijke, inspirerende coaching opleiding, wat je globaal de verschillende coaching technieken leert. Het is geschikt voor beg… alles lezen - 25-05-2022 01:41

starstarstarstarstar_border
Charly Boelhouwers
Hoofd organisatie
8
Effectief leiderschap

"Een inspirerende motiverende en vooral, natuurlijk het belangrijkste, een zeer nuttige, misschien wel essentiële training voor leidinggevenden.
Diepgang in de gedachten achter en gevolgen van leidinggeven. Complimenten ook voor de trainers!" - 24-05-2022 16:44

"Een inspirerende motiverende en vooral, natuurlijk het belangrijkste, een zeer nuttige, misschien wel essentiële training voor leidinggeven… alles lezen - 24-05-2022 16:44

starstarstarstarstar
M. van der Zanden
10
ISO 19011: interne auditing

"Betrokken trainer met goede 'feel' voor de groep, zoals als de aandacht verslapte, even een kopje koffie i.p.v. programma afwerken. Training was breder opgezet dan ik verwacht had; niet alleen het auditen, maar ook aandacht voor de stappen ervoor (gehele planning) en de stappen erna die feitelijk niet meer voor de auditor zijn (verbeteringen doorvoeren) maar wel goed om het hele proces te begrijpen" - 17-05-2022 00:00

"Betrokken trainer met goede 'feel' voor de groep, zoals als de aandacht verslapte, even een kopje koffie i.p.v. programma afwerken. Training… alles lezen - 17-05-2022 00:00