JavaScript Development

Niveau
Tijdsduur
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats
Logo van Info Support
Opleiderscore: starstarstarstar_halfstar_border 7,4 Info Support heeft een gemiddelde beoordeling van 7,4 (uit 10 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeVeenendaal of Remote
17 aug. 2020 tot 21 aug. 2020
placeVeenendaal of Remote
12 okt. 2020 tot 16 okt. 2020

Beschrijving

Ontwikkel uw IT kennis en vaardigheden bij Info Support

JavaScript is helemaal hot! In veel projecten kiest men er tegenwoordig voor om een frontend te bouwen met JavaScript en HTML5. Verder is het ook in Windows mogelijk om 'native' applicaties te schrijven met diezelfde combinatie. Toch is JavaScript nog een enigszins onbeminde, onbekende, onbegrepen en onderschatte taal. Qua uiterlijk lijkt het veel op Java, maar schijn bedriegt. JavaScript kent slechts een simpel, dynamisch en flexibel typesysteem. Het heeft geen echte classes, geen echte inheritance en geen echte encapsulatie. Daarmee leent JavaScript zich niet voor echt objectgeoriënteerd programmeren. Gecombineerd met invloeden van functionele programmeertalen, vreemde scopingregels en ope…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: JavaScript & AJAX, Web 2.0, (X)HTML & CSS, NodeJS en Angular.

Ontwikkel uw IT kennis en vaardigheden bij Info Support

JavaScript is helemaal hot! In veel projecten kiest men er tegenwoordig voor om een frontend te bouwen met JavaScript en HTML5. Verder is het ook in Windows mogelijk om 'native' applicaties te schrijven met diezelfde combinatie. Toch is JavaScript nog een enigszins onbeminde, onbekende, onbegrepen en onderschatte taal. Qua uiterlijk lijkt het veel op Java, maar schijn bedriegt. JavaScript kent slechts een simpel, dynamisch en flexibel typesysteem. Het heeft geen echte classes, geen echte inheritance en geen echte encapsulatie. Daarmee leent JavaScript zich niet voor echt objectgeoriënteerd programmeren. Gecombineerd met invloeden van functionele programmeertalen, vreemde scopingregels en operatoren die verraderlijk anders werken dan in Java/C#, leidt dit tot een heel andere wereld dan de traditionele objectgeoriënteerde wereld van Java/C#/C++. Lange tijd was het genoeg om JavaScript net voldoende te kennen om kleine functies te schrijven en een event in de browser af te vangen. Maar met de komst van de moderne 'Rich Clients' is dat veranderd. Gedegen, professionele kennis van de taal is nodig om de kracht er van te gebruiken en de valkuilen te ontwijken. U leert het typesysteem van JavaScript kennen en leert welke rol de operatoren daarbij spelen. We zien welke operatoren en control structures anders werken dan in Java/C#/C++. We oefenen met lexical scoping, gaan de this-pointer begrijpen en gebruiken de overeenkomsten (en verschillen) tussen functies, arrays en objecten. Ook leert u Javascript Design Patterns kennen, zoals IIFE, constructor pattern, namespace pattern en revealing module pattern en past u deze toe. Wist je dat in JavaScript: - geldt dat: "1" == true - ++x niet altijd dezelfde waarde oplevert als x+1 - de this-pointer niet noodzakelijk wijst naar het object waarbinnen de functie gedefinieerd is - geen public en private accessmodifiers bestaan, maar wel syntax voor getters en setters - inheritance gesimuleerd kan worden met prototypes - objecten, functies en arrays heel veel op elkaar lijken - de reflection API min of meer in de taal zit - Semi colon insertion meestal handig is, maar niet altijd - Er geen grote verschillen zijn tussen ECMAScript 3 en ECMAScript 5 - "use strict" een goede toevoeging is in ECMAScript 5. Vanaf ECMAScript 2015 zijn veel bestaande design patterns als taalelementen opgenomen. We besteden in deze training daarom ook uitgebreid aandacht aan de nieuwe versies van ECMAScript. Hierbij leert u de nieuwe syntax, patterns en mogelijkheden. Voorbeelden hiervan zijn de block bindings, destructuring, symbols, iterators en generators, arrow functions, classes, promises, proxies en modules. Deze training richt zich op ontwikkelaars met goede kennis van C#, Java, of C++, die JavaScript gaan gebruiken in een professionele omgeving.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.