Internet & Media Cursus en Training

Ben jij een online creative? Dan zit je op deze pagina goed. De mogelijkheden om je creativiteit te ontwikkelen zijn eindeloos. Mooie teksten, krachtige foto’s, slimme visuals, boeiende blogs en hele websites: alles moet vorm krijgen en daar kun jij aan bijdragen door te kiezen voor een van deze richtingen.

Populaire onderwerpen binnen de categorie Internet en Media

Schrijven voor het web

Webteksten moeten aan andere eisen voldoen dan offline teksten. Er is veel content op het web, mensen hebben minder tijd en zoeken vaak heel gericht informatie en tussen alle content moet jouw content gevonden worden. Dat vraagt om kort en krachtig schrijven, opvallende koppen, een heldere opmaak, duidelijke key messages en natuurlijk, sterke SEO-teksten. Onmisbare skills, zowel voor communicatiemedewerkers die voor het intranet schrijven als online copywriters en ondernemers die hun eigen social media beheren.

Adobe Photoshop Basis

Met Adobe Photoshop kun je professioneel en creatief foto’s te bewerken. Geen enkele app wordt meer gebruikt voor DPT of grafische vormgeving. In of één of twee dagen heb je al de basis te pakken, en weet je de belangrijkste gereedschappen en instellingen van Photoshop te gebruiken. Zo kun je al snel je eigen foto’s bewerken en nieuwe foto’s ontwerpen.

Social Media

Je kunt vaak veel meer met Facebook, Instagram, Twitter en LinkedIn dan je denkt. Effectief netwerken, branding, support of sales... De mogelijkheden zijn eindeloos, maar je moet wel de basisvaardigheden beheersen. Schrijven voor sociale media is anders dan schrijven voor intranet, en zomaar wat posten is minder effectief dan het uitvoeren van een doordachte social media strategie. Liken, delen, swipen & gifjes, stories en filters; verdiep je erin en ga aan de slag.

HTML en CSS

Zonder HTML en CSS is er geen internet. Het zijn de belangrijkste twee componenten voor het maken van een website. HTML staat voor Hyper Text Markup Language en is een opmaaktaal. CSS staat voor Cascading Style Sheets en is bedoeld voor het vormgeven van HTML pagina’s. Elk HTML element is via CSS apart vorm te geven. Als je de basis beheerst, kunt je bijvoorbeeld ook de opmaak van je Wordpress site bepalen. Veel trainingen bieden HTML en CSS aan in combinatie met Dreamweaver, een populaire web development tool van Adobe.

Grafische trainingen

Binnen de categorie Internet & Media vallen ook:

 • Grafische vormgeving
 • DTP
 • Adobe Photoshop
 • Adobe Illustrator
 • Adobe Indesign
 • Videobewerking
  • E-learning of klassikaal?

   Daarnaast moet je ook overwegen of een E-learning iets voor jou is. Op het gebied van Photoshop zijn veel online trainingen met uren aan oefenmateriaal beschikbaar. Fijn om thuis te kunnen leren, maar misschien oefen jij liever met klasgenoten, of kies je voor een paar uur privéles.

   beroepenpagina data scientist

   Nieuw: Het beroep van data scientist

   Wil jij meer weten over het beroep van data scientist? Springest helpt je op weg! Ontdek wat je moet weten om verder te komen in de datawetenschap. Op deze pagina lees je alles over het beroep, de vaardigheden en de opleidingen die je nodig hebt.


Beste aanbieders in Internet & Media helpHieronder een overzicht van de beste opleiders binnen deze categorie voor dit jaar. De score is gebaseerd op ervaringen van deelnemers die dit jaar een product persoonlijke ontwikkeling hebben afgerond.

Categoriescore (2021)
1Easy-123
star 9,5 (40 ervaringen)
2WeLoveTraffic.nl - SEO, Online Marketing & WordPress Cursussen, o.a. WooCommerce webshop, webdesign, zoekmachine optimalisatie en Mailchimp
star 9,4 (20 ervaringen)
3DWM Trainingen
star 9,3 (32 ervaringen)
4Competence Factory
star 9,1 (35 ervaringen)

Recente ervaringen

starstarstarstarstar
Anneke Van Gurp
Sales
10
Adobe Photoshop CC 2021 Basis

"Ik heb 2 maal een ochtend les gehad bij ons op kantoor, naast Photoshop hebben we ook de basis van indesign doorgenomen. Ik heb veel mogen leren en nog meer mogen oefenen in een korte tijd" - 30-07-2021 04:35

"Ik heb 2 maal een ochtend les gehad bij ons op kantoor, naast Photoshop hebben we ook de basis van indesign doorgenomen. Ik heb veel mogen l… alles lezen - 30-07-2021 04:35

Gabriëlle Philips
starstarstarstarstar
Gabriëlle Philips
Contentspecialist
10
SEO webschrijven / copywriting

"Ik was blij verrast over de zeer uitgebreide SEO-training van SEOguru met veel informatie over wat er allemaal schuil gaat achter SEO, hoe je dat kunt checken en kunt toepassen op je eigen organisatie/opdrachten. Het is goed merkbaar dat Alain veel kennis heeft en hij kan dit op elk niveau overbrengen.
Ondanks dat de training voor mij af en toe wat langzaam ging omdat ik al wat SEO-kennis had en met minder ervaren mensen in een groep zat, heb ik er veel van opgestoken. Ik ben voornemens de vervolgcursussen te volgen. " - 29-07-2021 08:41

"Ik was blij verrast over de zeer uitgebreide SEO-training van SEOguru met veel informatie over wat er allemaal schuil gaat achter SEO, hoe j… alles lezen - 29-07-2021 08:41

starstarstarstarstar
Nikki van Uden
Interieurontwerpster (Student Batchelor of arts)
10
Online cursus InDesign

"AANRADER!

Ik volg zelf een design opleiding en ik krijg weinig goede lessen van de opleiding. Echt een aanrader om deze cursus te Implementeren in de lesstof van kunstopleidingen.

Duidelijk en overzichtelijke weergaven per hoofdstuk en les zodat je alles nog eens terug kan zoeken als je het weer vergeten bent.

Het is voor iedereen toegankelijk jong & oud, beginners en gevorderd.

In de cursus zitten ook verwijzingen naar andere cursussen van M. van Weeghel, wat je stimuleert meer te gaan leren en andere cursussen te gaan volgen.

Ik heb de indesign cursus in twee dagen afgerond omdat het makkelijk weg kijkt en fijn is om naar te luisteren en leren tegelijk.

Je kunt de cursus ook volgen zonder direct het in de praktijk te hoeven brengen op de pc.

Gewoon aanschaffen en jezelf ontplooien dus! Investering in jezelf en je ontwikkeling!" - 28-07-2021 10:08

"AANRADER! Ik volg zelf een design opleiding en ik krijg weinig goede lessen van de opleiding. Echt een aanrader om deze cursus te Implem… alles lezen - 28-07-2021 10:08