Internet & Media Cursus en Training

Ben jij een online creative? Dan zit je op deze pagina goed. De mogelijkheden om je creativiteit te ontwikkelen zijn eindeloos. Mooie teksten, krachtige foto’s, slimme visuals, boeiende blogs en hele websites: alles moet vorm krijgen en daar kun jij aan bijdragen door te kiezen voor een van deze richtingen.

Populaire onderwerpen binnen de categorie Internet en Media

Schrijven voor het web

Webteksten moeten aan andere eisen voldoen dan offline teksten. Er is veel content op het web, mensen hebben minder tijd en zoeken vaak heel gericht informatie en tussen alle content moet jouw content gevonden worden. Dat vraagt om kort en krachtig schrijven, opvallende koppen, een heldere opmaak, duidelijke key messages en natuurlijk, sterke SEO-teksten. Onmisbare skills, zowel voor communicatiemedewerkers die voor het intranet schrijven als online copywriters en ondernemers die hun eigen social media beheren.

Adobe Photoshop Basis

Met Adobe Photoshop kun je professioneel en creatief foto’s te bewerken. Geen enkele app wordt meer gebruikt voor DPT of grafische vormgeving. In of één of twee dagen heb je al de basis te pakken, en weet je de belangrijkste gereedschappen en instellingen van Photoshop te gebruiken. Zo kun je al snel je eigen foto’s bewerken en nieuwe foto’s ontwerpen.

Social Media

Je kunt vaak veel meer met Facebook, Instagram, Twitter en LinkedIn dan je denkt. Effectief netwerken, branding, support of sales... De mogelijkheden zijn eindeloos, maar je moet wel de basisvaardigheden beheersen. Schrijven voor sociale media is anders dan schrijven voor intranet, en zomaar wat posten is minder effectief dan het uitvoeren van een doordachte social media strategie. Liken, delen, swipen & gifjes, stories en filters; verdiep je erin en ga aan de slag.

HTML en CSS

Zonder HTML en CSS is er geen internet. Het zijn de belangrijkste twee componenten voor het maken van een website. HTML staat voor Hyper Text Markup Language en is een opmaaktaal. CSS staat voor Cascading Style Sheets en is bedoeld voor het vormgeven van HTML pagina’s. Elk HTML element is via CSS apart vorm te geven. Als je de basis beheerst, kunt je bijvoorbeeld ook de opmaak van je Wordpress site bepalen. Veel trainingen bieden HTML en CSS aan in combinatie met Dreamweaver, een populaire web development tool van Adobe.

Grafische trainingen

Binnen de categorie Internet & Media vallen ook:

 • Grafische vormgeving
 • DTP
 • Adobe Photoshop
 • Adobe Illustrator
 • Adobe Indesign
 • Videobewerking
  • E-learning of klassikaal?

   Daarnaast moet je ook overwegen of een E-learning iets voor jou is. Op het gebied van Photoshop zijn veel online trainingen met uren aan oefenmateriaal beschikbaar. Fijn om thuis te kunnen leren, maar misschien oefen jij liever met klasgenoten, of kies je voor een paar uur privéles.

   beroepenpagina data scientist

   Nieuw: Het beroep van data scientist

   Wil jij meer weten over het beroep van data scientist? Springest helpt je op weg! Ontdek wat je moet weten om verder te komen in de datawetenschap. Op deze pagina lees je alles over het beroep, de vaardigheden en de opleidingen die je nodig hebt.


Beste aanbieders in Internet & Media helpHieronder een overzicht van de beste opleiders binnen deze categorie voor dit jaar. De score is gebaseerd op ervaringen van deelnemers die dit jaar een product persoonlijke ontwikkeling hebben afgerond.

Categoriescore (2021)
1WeLoveTraffic.nl - SEO, Online Marketing & WordPress Cursussen, o.a. WooCommerce webshop, webdesign, zoekmachine optimalisatie en Mailchimp
star 9,6 (41 ervaringen)
2Easy-123
star 9,5 (67 ervaringen)
3Competence Factory
star 9,4 (90 ervaringen)
4DWM Trainingen
star 9,4 (58 ervaringen)
5Heijsen Academy, Opleider voor WordPress webdesign, WooCommerce Webshop, Zoekmachine optimalisatie, Google Analytics & Ads, SEO, MailChimp, Instagram Ads en Facebook.
star 9,4 (21 ervaringen)
6SEOguru
star 9,1 (21 ervaringen)
7Grafische Cursussen
star 9,1 (21 ervaringen)

Recente ervaringen

starstarstarstarstar_border
Janet Brouwer
decaan/lob coördinator/PR locatie Penta
8
Adobe Photoshop CC Basis Versneld

"Prima indruk niet voor niets de 2e keer een training gevolgd bij Learnit.
"Een manier om in eigen tempo Photoshop onder de knie te krijgen. Fijne individuele begeleiding daar waar nodig."

" - 09-12-2021 12:41

"Prima indruk niet voor niets de 2e keer een training gevolgd bij Learnit. "Een manier om in eigen tempo Photoshop onder de knie te krijgen.… alles lezen - 09-12-2021 12:41

starstarstarstarstar_half
Yolanda Hoebeke
Manager Sales support
9
Social Media Marketing (ook online virtual classroom)

"Goede docent , veel toepasbare tips en ruimte voor vragen ! kortom, als je geen ervaren marketeer bent en aan de slag wilt social media, is deze training een absolute aanrader! " - 09-12-2021 11:33

"Goede docent , veel toepasbare tips en ruimte voor vragen ! kortom, als je geen ervaren marketeer bent en aan de slag wilt social media, is … alles lezen - 09-12-2021 11:33

Tom Wensink
starstarstarstarstar
Tom Wensink
Bestuursvoorzitter Stichting Vestingeiland Holland
10
Mailchimp E-mailmarketing Cursus

""Voor mij was deze cursus bedoeld als eerste kennismaking met de mogelijkheden die Mailchimp onze organisatie ( museum) kan bieden. De verkregen informatie was duidelijk en concreet en heeft voldaan aan mijn vraag.
Ook de informatie en begeleidingsmogelijkheden voor na deze cursus zijn duidelijk aangegeven."

" - 09-12-2021 08:31

""Voor mij was deze cursus bedoeld als eerste kennismaking met de mogelijkheden die Mailchimp onze organisatie ( museum) kan bieden. De verkr… alles lezen - 09-12-2021 08:31