Internet & Media Cursus en Training

Ben jij een online creative? Dan zit je op deze pagina goed. De mogelijkheden om je creativiteit te ontwikkelen zijn eindeloos. Mooie teksten, krachtige foto’s, slimme visuals, boeiende blogs en hele websites: alles moet vorm krijgen en daar kun jij aan bijdragen door te kiezen voor een van deze richtingen.

Populaire onderwerpen binnen de categorie Internet en Media

Schrijven voor het web

Webteksten moeten aan andere eisen voldoen dan offline teksten. Er is veel content op het web, mensen hebben minder tijd en zoeken vaak heel gericht informatie en tussen alle content moet jouw content gevonden worden. Dat vraagt om kort en krachtig schrijven, opvallende koppen, een heldere opmaak, duidelijke key messages en natuurlijk, sterke SEO-teksten. Onmisbare skills, zowel voor communicatiemedewerkers die voor het intranet schrijven als online copywriters en ondernemers die hun eigen social media beheren.

Adobe Photoshop Basis

Met Adobe Photoshop kun je professioneel en creatief foto’s te bewerken. Geen enkele app wordt meer gebruikt voor DPT of grafische vormgeving. In of één of twee dagen heb je al de basis te pakken, en weet je de belangrijkste gereedschappen en instellingen van Photoshop te gebruiken. Zo kun je al snel je eigen foto’s bewerken en nieuwe foto’s ontwerpen.

Social Media

Je kunt vaak veel meer met Facebook, Instagram, Twitter en LinkedIn dan je denkt. Effectief netwerken, branding, support of sales... De mogelijkheden zijn eindeloos, maar je moet wel de basisvaardigheden beheersen. Schrijven voor sociale media is anders dan schrijven voor intranet, en zomaar wat posten is minder effectief dan het uitvoeren van een doordachte social media strategie. Liken, delen, swipen & gifjes, stories en filters; verdiep je erin en ga aan de slag.

HTML en CSS

Zonder HTML en CSS is er geen internet. Het zijn de belangrijkste twee componenten voor het maken van een website. HTML staat voor Hyper Text Markup Language en is een opmaaktaal. CSS staat voor Cascading Style Sheets en is bedoeld voor het vormgeven van HTML pagina’s. Elk HTML element is via CSS apart vorm te geven. Als je de basis beheerst, kunt je bijvoorbeeld ook de opmaak van je Wordpress site bepalen. Veel trainingen bieden HTML en CSS aan in combinatie met Dreamweaver, een populaire web development tool van Adobe.

Grafische trainingen

Binnen de categorie Internet & Media vallen ook:

 • Grafische vormgeving
 • DTP
 • Adobe Photoshop
 • Adobe Illustrator
 • Adobe Indesign
 • Videobewerking
  • E-learning of klassikaal?

   Daarnaast moet je ook overwegen of een E-learning iets voor jou is. Op het gebied van Photoshop zijn veel online trainingen met uren aan oefenmateriaal beschikbaar. Fijn om thuis te kunnen leren, maar misschien oefen jij liever met klasgenoten, of kies je voor een paar uur privéles.

   beroepenpagina data scientist

   Nieuw: Het beroep van data scientist

   Wil jij meer weten over het beroep van data scientist? Springest helpt je op weg! Ontdek wat je moet weten om verder te komen in de datawetenschap. Op deze pagina lees je alles over het beroep, de vaardigheden en de opleidingen die je nodig hebt.


Beste aanbieders in Internet & Media helpHieronder een overzicht van de beste opleiders binnen deze categorie voor dit jaar. De score is gebaseerd op ervaringen van deelnemers die dit jaar een product persoonlijke ontwikkeling hebben afgerond.

Categoriescore (2021)
1WeLoveTraffic.nl - SEO, Online Marketing & WordPress Cursussen, o.a. WooCommerce webshop, webdesign, zoekmachine optimalisatie en Mailchimp
star 9,5 (39 ervaringen)
2Easy-123
star 9,5 (65 ervaringen)
3Competence Factory
star 9,4 (90 ervaringen)
4DWM Trainingen
star 9,4 (58 ervaringen)
5SEOguru
star 9,1 (21 ervaringen)

Recente ervaringen

starstarstarstarstar
Bram Lustenhouwer
Adviseur Installatietechniek
10
Online cursus Photoshop 2021

"Erg fijne en duidelijk cursist die het rustig uitlegt. Ik heb de cursus Photoshop gevolgd bij hem. Het was een fijne en duidelijke cursus waar aan de hand van voorbeelden het snel duidelijk is. Al met al een hele fijne cursus waarbij ik nog veel geintereeerder ben geworden in het programma.
Bedankt hiervoor, en zet hem op voor meer aanbod in cursussen.
" - 30-11-2021 18:42

"Erg fijne en duidelijk cursist die het rustig uitlegt. Ik heb de cursus Photoshop gevolgd bij hem. Het was een fijne en duidelijke cursus wa… alles lezen - 30-11-2021 18:42

Manon Stoffels
starstarstarstarstar
Manon Stoffels
Social Media Marketeer & Webdesigner
10
Photoshop Basis (2 dagen)

"Veel geleerd en gedaan in de 2 daagse photoshop basis cursus. Ook super fijn dat we de lesstof mee hebben gekregen naar huis zodat we thuis veel kunnen gaan oefenen. Juiste snelheid en niveau voor een echte beginner." - 30-11-2021 17:23

"Veel geleerd en gedaan in de 2 daagse photoshop basis cursus. Ook super fijn dat we de lesstof mee hebben gekregen naar huis zodat we thuis … alles lezen - 30-11-2021 17:23

Wilke van de Kamp
starstarstarstarstar
Wilke van de Kamp
Content en redactie manager
10
Adobe Illustrator basis

"De balans tussen theorie en praktijk was goed. Prima tempo. Goede opbouw van de oefeningen - overzichtelijk in werkbladen. Met heel veel plezier gewerkt en weer veel geleerd. Prettige setting, vlakbij het station. En een kleine groep betekent voldoende aandacht voor iedereen." - 30-11-2021 15:31

"De balans tussen theorie en praktijk was goed. Prima tempo. Goede opbouw van de oefeningen - overzichtelijk in werkbladen. Met heel veel ple… alles lezen - 30-11-2021 15:31