Internet & Media Cursus en Training

Ben jij een online creative? Dan zit je op deze pagina goed. De mogelijkheden om je creativiteit te ontwikkelen zijn eindeloos. Mooie teksten, krachtige foto’s, slimme visuals, boeiende blogs en hele websites: alles moet vorm krijgen en daar kun jij aan bijdragen door te kiezen voor een van deze richtingen.

Populaire onderwerpen binnen de categorie Internet en Media

Schrijven voor het web

Webteksten moeten aan andere eisen voldoen dan offline teksten. Er is veel content op het web, mensen hebben minder tijd en zoeken vaak heel gericht informatie en tussen alle content moet jouw content gevonden worden. Dat vraagt om kort en krachtig schrijven, opvallende koppen, een heldere opmaak, duidelijke key messages en natuurlijk, sterke SEO-teksten. Onmisbare skills, zowel voor communicatiemedewerkers die voor het intranet schrijven als online copywriters en ondernemers die hun eigen social media beheren.

Adobe Photoshop Basis

Met Adobe Photoshop kun je professioneel en creatief foto’s te bewerken. Geen enkele app wordt meer gebruikt voor DPT of grafische vormgeving. In of één of twee dagen heb je al de basis te pakken, en weet je de belangrijkste gereedschappen en instellingen van Photoshop te gebruiken. Zo kun je al snel je eigen foto’s bewerken en nieuwe foto’s ontwerpen.

Social Media

Je kunt vaak veel meer met Facebook, Instagram, Twitter en LinkedIn dan je denkt. Effectief netwerken, branding, support of sales... De mogelijkheden zijn eindeloos, maar je moet wel de basisvaardigheden beheersen. Schrijven voor sociale media is anders dan schrijven voor intranet, en zomaar wat posten is minder effectief dan het uitvoeren van een doordachte social media strategie. Liken, delen, swipen & gifjes, stories en filters; verdiep je erin en ga aan de slag.

HTML en CSS

Zonder HTML en CSS is er geen internet. Het zijn de belangrijkste twee componenten voor het maken van een website. HTML staat voor Hyper Text Markup Language en is een opmaaktaal. CSS staat voor Cascading Style Sheets en is bedoeld voor het vormgeven van HTML pagina’s. Elk HTML element is via CSS apart vorm te geven. Als je de basis beheerst, kunt je bijvoorbeeld ook de opmaak van je Wordpress site bepalen. Veel trainingen bieden HTML en CSS aan in combinatie met Dreamweaver, een populaire web development tool van Adobe.

Grafische trainingen

Binnen de categorie Internet & Media vallen ook:

 • Grafische vormgeving
 • DTP
 • Adobe Photoshop
 • Adobe Illustrator
 • Adobe Indesign
 • Videobewerking
  • E-learning of klassikaal?

   Daarnaast moet je ook overwegen of een E-learning iets voor jou is. Op het gebied van Photoshop zijn veel online trainingen met uren aan oefenmateriaal beschikbaar. Fijn om thuis te kunnen leren, maar misschien oefen jij liever met klasgenoten, of kies je voor een paar uur privéles.

   beroepenpagina data scientist

   Nieuw: Het beroep van data scientist

   Wil jij meer weten over het beroep van data scientist? Springest helpt je op weg! Ontdek wat je moet weten om verder te komen in de datawetenschap. Op deze pagina lees je alles over het beroep, de vaardigheden en de opleidingen die je nodig hebt.


Beste aanbieders in Internet & Media helpHieronder een overzicht van de beste opleiders binnen deze categorie voor dit jaar. De score is gebaseerd op ervaringen van deelnemers die dit jaar een product persoonlijke ontwikkeling hebben afgerond.

Categoriescore (2021)
1Easy-123
star 9,4 (30 ervaringen)

Recente ervaringen

starstarstarstarstar
Manus Borra
10
Python

"Binnen de cursus word goed gekeken naar het niveau van de cursist. Farisch weet op een interactieve manier goed de basis concepten van Python uit te leggen. Ik ben zonder kennis de cursus ingegaan, aan het einde van de cursus had ik goede handvatten om aan het werk te gaan binnen het data science werkveld. De cursus is zeker een aanrader." - 21-04-2021 18:51

"Binnen de cursus word goed gekeken naar het niveau van de cursist. Farisch weet op een interactieve manier goed de basis concepten van Pytho… alles lezen - 21-04-2021 18:51

Marjan Bouwmeester
starstarstarstarstar
Marjan Bouwmeester
Fotograaf
10
Online cursus Photoshop 2021

"Bij ZoomNext voor het eerst een webinar van Martijn van Weeghel gevolgd! Deze was zo duidelijk en pakkend dat ik de volgende webinar van Martijn ook maar heb gevolgd en direct ook zijn cursus/tutorials heb aangeschaft (ik heb een slechte relatie met Photoshop….). En ook voor de tutorials geldt dat hij heel duidelijk uitlegt hoe eea uitgevoerd moet worden, erg fijn!!!
Vervolgens ging ik aan de slag met een foto die afgeleverd moest worden en lukte het natuurlijk niet… Het was zondagavond, heb een vraag gesteld in de veronderstelling dat ik later antwoord zou krijgen. Nou, dat kreeg ik direct en dat was super fijn! Dus ook de nazorg is uitstekend, ik kan deze tutorials warm aanbevelen!!! Duidelijke tutorials, fijne uitleg en in het Nederlands, ook erg fijn. En als je vragen hebt, ook goede ondersteuning!" - 21-04-2021 17:50

"Bij ZoomNext voor het eerst een webinar van Martijn van Weeghel gevolgd! Deze was zo duidelijk en pakkend dat ik de volgende webinar van Mar… alles lezen - 21-04-2021 17:50

starstarstarstarstar_half
Fabian
9
SQL basis en vervolg

"Zeer prettige en leerzame tweedaagse SQL training gehad. Fijn om aan de hand van het lesmateriaal de basics van SQL te leren. De tweede dag was een goede toevoeging en was praktisch ingestoken. Bedankt Pascal." - 21-04-2021 11:26

"Zeer prettige en leerzame tweedaagse SQL training gehad. Fijn om aan de hand van het lesmateriaal de basics van SQL te leren. De tweede dag … alles lezen - 21-04-2021 11:26