Marketing Opleiding, Cursus & Training

Wat is marketing precies?

Marketing draait om het beter verkopen van je producten of diensten. Dit brede vakgebied kent veel facetten. Zo kan een marketeer zich specialiseren in sales, maar ook productontwikkeling en productieprocessen zijn gerelateerd aan marketing. Binnen de digitale marketing zijn weer heel veel verschillende specialisaties, van Big data tot Google Ads.

Wist je dat je de meeste marketing trainingen online als e-learning kunt volgen? Bekijk de e-learning pagina voor de populaire marketing trainingen.

Welke vaardigheden zijn van belang voor een marketeer?

Wie een carrière overweegt als marketeer moet commercieel en flexibel van aard zijn. De markt verandert immers continu. Als je van klantcontact houdt, kan je ervoor kiezen de saleskant op te gaan. Voor een goede verkoper is altijd en overal plek. Ben je creatief en commercieel? Dan kun je als copywriter of content marketeer aan de slag. Wie analytisch is aangelegd kan zich uitleven op big data en machine learning.

Populaire trainingen op het gebied van marketing

Big data

Nog nooit was er zoveel informatie beschikbaar als nu. De grote vraag is: wat moet je ermee? Tijdens een opleiding Big Data leer je met behulp van data waarde en impact creëren binnen je organisatie. Hoe pas je Big Data toe? Door bijvoorbeeld het zoekgedrag van de bezoekers van je site te analyseren, zodat je kunt voorspellen welke producten ze mogelijk interessant vinden, of welke producten ze zullen retourneren. Zo kun je je klanten beter helpen en geld besparen. Maar ook binnen de journalistiek en overheid wordt Big Data steeds belangrijker.

NIMA Marketing A

Een NIMA-A opleiding is bedoeld voor de startende communicatie-, verkoop-, of marketing medewerker. Tijdens de opleiding leer je alle facetten van het verkoopvak kennen, waarna je voorbereid bent voor het internationaal erkende NIMA A examen. Denk daarbij aan onderwerpen als accountmanagement, de psychologie van het verkopen en de verschillende fases van het verkoopproces. Een vervolgstap is de NIMA B opleiding, die gericht is op senior accountmanagement.

Online Marketing

Als je een complete marketing opleiding zoekt die alle online marketing kanalen behandelt, dan is een online marketing opleiding een goede keuze. Je leert alles van zowel SEO, SEA, emailmarketing, conversie optimalisatie, affiliate marketing, display en customer relationship management.

Zoekmachine marketing

Op het vlak van digitale marketing is Google koning. Het doel van zoekmachine-marketing, of search engine optimalisation (SEO,) is begrijpen hoe Google pagina’s rankt, en daar op in te kunnen spelen. De regels van Google veranderen vaak, dus wat gisteren een must was, is vandaag irrelevant. Wie dat leuk vindt en het als een uitdaging ziet om hoger in Google te komen en zoveel mogelijk traffic te generen, moet SEO-specialist worden. Tijdens een SEO training zul je alles leren over zoekwoorden, link-building, AdWords, opmaak en content.

Content Marketing

Content marketing is marketing die erop uit is klanten te binden door hen van relevante informatie te voorzien. Door goede content te schrijven, creëer je een relatie met je klant en kan er ook sprake zijn van interactie. Content die een snaar raakt, kan viral gaan; de droom van elke content marketeer. Daarnaast is goede content ook belangrijk met het oog op SEO. Contentbureaus kunnen helpen bij het opstellen van een succesvolle contentstrategie. Maar met een training visualisatie en storytelling kom je ook al een eind.

Affiliate Marketing

Bij affiliate marketing werken adverteerders samen met partners die transacties of leads voor hem genereren. Een partner kan bijvoorbeeld een advertentie op zijn website plaatsen en zo klanten doorverwijzen naar de adverteerder. Affiliates kunnen beloond worden op verschillende manieren, zoals Pay per click, Pay per View, Pay per Lead of Pay per Sale.

Google Analytics

Google Analytics is een geweldige tool om inzicht te krijgen in de bezoekers van je website. Door hun gedrag te analyseren kun je je marketing- en verkooptechnieken aanpassen en zal de verkoop van je product of dienst stijgen.

Populaire marketing functies

Binnen de marketing branche is de meeste vraag naar: SEO specialisten, SEA of PPC specialisten, online community managers, content marketeers, copywriters en social media marketeers.

Top 3 online marketing blogs waar je eindeloos op kunt doorklikken

- DutchCowboys. Altijd op de hoogte met het laatste nieuws over: Social Media, Interactieve marketing en Mobile marketing.
- Frankwatching. Ruim 400 experts delen dagelijks hun kennis over online marketing en trends.
- Emerce. Emerce is een multichannelplatform over online business en marketing. Emerce biedt beslissers in e-business inspiratie en kennis.

Beste aanbieders in Marketing helpHieronder een overzicht van de beste opleiders binnen deze categorie voor dit jaar. De score is gebaseerd op ervaringen van deelnemers die dit jaar een product persoonlijke ontwikkeling hebben afgerond.

Categoriescore (2021)
1Competence Factory
star 9,2 (58 ervaringen)
2SEOguru
star 9,2 (31 ervaringen)

Recente ervaringen

Anuschka Bos
starstarstarstarstar_half
Anuschka Bos
9
Personal Career Branding

"Als projectmedewerker Werving en selectie heb ik behoorlijk wat CV's en brieven voorbij zien komen. En ook al aardig wat informatie op het internet gevonden over de hele sollicitatie proces: CV, brief, LinkedIn en gesprek. Maar ik liep bij mijn eigen CV en brief nog tegen wat dingetjes aan.

Ik heb bij Winc Academy begeleiding en advies gekregen waarmee ik alle stappen in het proces tot een hoger plan kon brengen. De begeleiding is top!

Solliciteren is niet meer iets dat je zo uit je mouw kunt schudden en met deze sollicitatie training leer je hoe je je kunt onderscheiden van de mede sollicitanten. " - 29-11-2021 18:00

"Als projectmedewerker Werving en selectie heb ik behoorlijk wat CV's en brieven voorbij zien komen. En ook al aardig wat informatie op het i… alles lezen - 29-11-2021 18:00

starstarstarstarstar
Maud Kreeft
Sr Accountmanager
10
Nima Sales A dagopleiding incl. NIMA A1 & A2 examen (WINNAAR 2020)

"ondanks dat ik al 6 jaar accountmanager ben heb ik veel geleerd in de opleiding. Je merkt dus dat de praktijk dan soms niet alles zegt om een goede accountmanager te zijn. De opleiding heeft mij verbreed in mijn kennis en vaardigheden. Het gesprek deed ik voorheen op een hele andere manier maar de eerste opdrachten heb ik inmiddels al binnen op basis van de structuur van Move the Crowd. " - 29-11-2021 14:58

"ondanks dat ik al 6 jaar accountmanager ben heb ik veel geleerd in de opleiding. Je merkt dus dat de praktijk dan soms niet alles zegt om ee… alles lezen - 29-11-2021 14:58

starstarstarstarstar
Danny Boon
Boon
10
Zoekmachineoptimalisatie (SEO)

"Voor mij een redelijk nieuw onderwerp SEO, en af en toe bijt het met UX en CX. Desalniettemin een leerzame training, om inzicht te krijgen over hoe je je jouw website beter vindbaar kunt maken via google." - 25-11-2021 15:35

"Voor mij een redelijk nieuw onderwerp SEO, en af en toe bijt het met UX en CX. Desalniettemin een leerzame training, om inzicht te krijgen o… alles lezen - 25-11-2021 15:35