Training Teamcoaching

Type product
Tijdsduur
Trainers
Harold van de LaarRoland van Son

Training Teamcoaching

Bekensteyn Training & Coaching
Logo van Bekensteyn Training & Coaching
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 9,2 Bekensteyn Training & Coaching heeft een gemiddelde beoordeling van 9,2 (uit 32 ervaringen)

Tip: incompany training nodig? Vraag een offerte aan bij meerdere aanbieders!

Beschrijving

TEAMCOACHING

Aan de hand van een snelle analyse en het doelgericht werken aan het meest essentiële aspect waarop effectief teamfunctioneren in jullie team dreigt vast te lopen, wordt samen werken in no-time samenwerken!

Als je een aantal mensen bij elkaar brengt gebeurt er van alles. De individuele leden van een groep hebben niet altijd voor elkaar gekozen. Het toeval bepaalt meestal dat mensen het ‘met elkaar zullen moeten doen’. Daarom is niet elke groep ook vanzelfsprekend een team te noemen en in staat het hoogst haalbare resultaat neer te zetten. Zo is er een goede kans dat de groep zich ontwikkelt tot een goed, zelfsturend team, maar de kans dat het een slecht functionerend – een beg…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Teamcoaching, Teamvorming & Teamtraining, Coaching, Teambuilding en Groepsdynamiek.

TEAMCOACHING

Aan de hand van een snelle analyse en het doelgericht werken aan het meest essentiële aspect waarop effectief teamfunctioneren in jullie team dreigt vast te lopen, wordt samen werken in no-time samenwerken!

Als je een aantal mensen bij elkaar brengt gebeurt er van alles. De individuele leden van een groep hebben niet altijd voor elkaar gekozen. Het toeval bepaalt meestal dat mensen het ‘met elkaar zullen moeten doen’. Daarom is niet elke groep ook vanzelfsprekend een team te noemen en in staat het hoogst haalbare resultaat neer te zetten. Zo is er een goede kans dat de groep zich ontwikkelt tot een goed, zelfsturend team, maar de kans dat het een slecht functionerend – een beginnend team wordt, is even groot.

Teamcoaching is erop gericht het bewustzijn van het team te vergroten, door te zoeken naar collectieve patronen met betrekking tot gedrag en denken in de groep. Vanuit dat grotere bewustzijn wordt de groep in haar denken en handelen in beweging gebracht. Het streven daarbij is dat er voor het team nieuwe uitdagingen en nieuwe inzichten ontstaan, waardoor het teamontwikkelingsproces een impuls krijgt. Het leren van en met elkaar zal het team in zijn performance laten groeien.

Door het aanmoedigen en inzichtelijk maken van elkaars kwaliteiten, maar ook de acceptatie rondom vervormingen te stimuleren, leren teamleden beter op elkaar af te stemmen. Het product Teamcoaching leidt tot effectievere samenwerking. Zo verbeteren de individuele prestaties en is het volledige team meer dan de optelsom van de afzonderlijke teamleden. Dat is vaak de start van een nieuw begin; misschien van een nieuwe manier van werken.

Doel van Teamcoaching

De precieze doelstelling hangt uiteraard af van de vraag van het team en de uitdaging, de opdracht of de taak waarmee het team belast is. Het uiteindelijke doel van ‘Teamcoaching’ is, dat de neuzen dezelfde kant op komen staan. Dat vertaalt zich in:

 • Het bevorderen van groepscohesie, afstemming en samenwerking;
 • Het versterken van teamfunctioneren op betreffende teamcompetenties [bouwstenen];
 • Verhogen van synergie: het proces waarbij de gemeenschappelijke prestatie groter is dan de opbrengst van de individuele medewerkers.

Voor wie is Teamcoaching

Een groep mensen die bij elkaar is gebracht om een bepaalde taak te volbrengen, waarbij onderlinge samenwerking vereist is. De teams kunnen verschillend van aard zijn [management teams, project- of afdelingsteams] en belast met werkzaamheden binnen diverse beroepsgroepen, branches of sectoren.

Er wordt bij voorkeur gewerkt in groepen van minimaal 6 tot maximaal 12 personen.

Werkwijze

‘Teamcoaching’ betekent bij Bekensteyn adequaat en doeltreffend werken aan vooraf geprioriteerde aandachtsgebieden. Het bouwen van een goed team kost tijd en energie. Dat doe je niet ‘even tussendoor’ of door mensen op cursus te sturen. Wij zetten in op een uiterst effectief traject, om op die manier tijd, kosten en inspanningen voor iedereen tot een acceptabel en aanvaardbaar niveau te beperken.

Bekensteyn Training & Coaching beschikt over een aantal specifieke, aan het bureau gelieerde instrumenten die bij ‘Teamcoaching’ kunnen worden ingezet. Met deze methodiek is in één oogopslag duidelijk op welke aandachtsgebieden zich de problemen afspelen. Vervolgens is het mogelijk gericht en effectief te werken aan verbetering van één of meerdere specifieke probleemgebieden.

Duur

Het is belangrijk dat een leerproces binnen een team planmatig, systematisch en bewust wordt ingezet. Om het niveau te bereiken van een effectief zelflerend en zelfsturend team, wordt een zorgvuldig ontwikkelproces doorlopen. Bekensteyn adviseert om ‘Teamcoaching’ in trajectvorm uit te zetten. De duur van het traject is 2 dagen, maar kan in onderling overleg voor een langere tijd worden vastgesteld.

Natuurlijk is er de mogelijkheid om eenmalig een teamdag te organiseren of om te kiezen voor een korte, themagestuurde bijeenkomst.

Trainers

De trainers van Bekensteyn Training & Coaching zijn allen gekwalificeerd en hebben als trainer/coach inmiddels een ruime ervaring opgebouwd op het gebied van gedrag, communicatie en persoonlijke effectiviteit. In de trainingen bieden zij een evenwichtige mix van theorie en praktijk aan. Daarnaast zijn zij als coach in staat het beste uit mensen naar boven te halen.

Locatie

Een training van Bekensteyn kan in-company of op een externe trainingslocatie worden uitgevoerd.

Ook is het mogelijk de training in onze eigen trainingsruimte te laten plaatsvinden, in het pand van Bekensteyn aan de Dorpstraat in Veldhoven.

Lunch / koffie-thee-frisdrank

Het is mogelijk om op onze locatie rond het middaguur gebruik te maken van een lunch, verzorgd door Bekensteyn. De kosten daarvoor worden apart in rekening gebracht. Tijdens de training wordt gezorgd voor koffie/thee of frisdrank. Hieraan zijn geen kosten verbonden.

Programma

Binnen ‘Teamcoaching’ staat de effectiviteit van het team centraal. Zowel de individuele teamleden als onderlinge samenwerking en interactie komen daarbij aan bod. De programmastructuur kan zeer flexibel zijn.

‘Teamcoaching’ richt zich op:

 • Het in kaart brengen van de bestaande problematiek: waar staat uw team momenteel?;
 • Het onderzoeken van de individuele talenten van de teamleden en de afstemming daarvan;
 • Het vaststellen van vereiste competenties van het team en van de individuele teamleden;
 • Bevorderen van onderling vertrouwen, loyaliteit en sfeer in het team;
 • Bevorderen van optimale inzet van ieders unieke eigenschappen;
 • Versterken van de onderlinge samenwerking;
 • Het bespreken van taken en doelstellingen in relatie tot de inzet van individuele kwaliteiten;
 • Vergroten van de daadkracht en energie van het team.

Outdoor-trainingen in de Belgische Ardennen behoren tot de mogelijkheden.

De afgelopen jaren is een samenwerkingsverband ontstaan met de organisatie “Wildtrails”, in het Belgische Jupille, onder de rook van La Roche. “Wildtrails” is een gerenommeerde organisatie die ontstaan is in 1994 en waar in het verleden veel organisaties hun teamactiviteiten hebben uitbesteedt.

Achter Wildtrails staat een professioneel team dat garant staat voor originele, sfeervolle, veilige events op maat, met respect voor natuur, milieu en omgeving. Wildtrails biedt een groot scala aan outdoor-activiteiten naar keuze. Hiervoor zijn geen speciale vaardigheden of conditie vereist. Kijk voor meer informatie op:www.wildtrails.be.

Naast het aanbieden van een theoretisch kader worden in de training ervaringen uitgewisseld en uiteenlopende werkvormen ingezet. Dit zijn individuele opdrachten, groepsopdrachten en zelftesten. De opdrachten worden plenair, individueel of in subgroepen nabesproken. Hierdoor is de training intensief, dynamisch en praktisch van aard. Tijdens ‘Teamcoaching’ is veel aandacht voor zelfreflectie. Daardoor krijgt u zicht op wat u drijft en wat u in de toekomst graag zou willen bereiken. Ook wordt u zich naast doelen op teamniveau bewust van uw persoonlijke aandachtspunten.

Bekensteyn Training & Coaching ziet de mens als een uniek individu, dat recht heeft op zijn eigen wijze van mens zijn en mens worden. Daardoor beschouwt Bekensteyn iedere deelnemer als bijzonder, met zijn of haar individuele kwaliteiten, ontwikkelpunten, kansen en belemmeringen. In de visie van Bekensteyn zijn training en coaching instrumenten om persoonlijke effectiviteit te vergroten en individuele prestaties te verbeteren.

Er zijn nog geen ervaringen.
 • Bekijk gerelateerde producten mét ervaringen: Teamcoaching.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.
Harold van de Laar
Harold van de Laar
Mens, gedrag, communicatie en persoonlijke effectiviteit
9
Roland van Son
Roland van Son
Elk mens heeft recht op persoonlijke groei en ontwikkeling
9,8

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.