Training Crucial Conversations voor aanspreken op verantwoordelijkheid - Feedback geven en ontvangen

Niveau
Tijdsduur
Locatie
Op locatie, Online
Startdatum en plaats

Training Crucial Conversations voor aanspreken op verantwoordelijkheid - Feedback geven en ontvangen

VitalTalent B.V.
Logo van VitalTalent B.V.
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 8,7 VitalTalent B.V. heeft een gemiddelde beoordeling van 8,7 (uit 3 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeUtrecht
22 apr. 2024 tot 23 apr. 2024
Toon rooster
event 22 april 2024, 09:00-17:00, Utrecht, Dag 1
event 23 april 2024, 09:00-17:00, Utrecht, Dag 2
computer Online: MS Teams
6 jun. 2024 tot 7 jun. 2024
Toon rooster
event 6 juni 2024, 13:30-16:30, MS Teams, Sessie 2
event 7 juni 2024, 13:30-16:30, MS Teams, Sessie 4
event 7 juni 2024, 09:00-12:00, MS Teams, Sessie 3
event 6 juni 202406, 09:00-12:00, MS Teams, Sessie 1
placeUtrecht
6 jun. 2024 tot 7 jun. 2024
Toon rooster
event 6 juni 2024, 09:00-17:00, Utrecht, Dag 1
event 7 juni 2024, 09:00-17:00, Utrecht, Dag 2

Beschrijving

De trainingen van VitalTalent helpen organisaties om met effectief gedrag beter te presteren en te innoveren.

Vaardigheden voor het oplossen van ongewenst gedrag en niet-nagekomen afspraken

Binnen een organisatie heeft gemiddeld 95% van alle medewerkers er moeite mee om collega’s op hun verantwoordelijkheden aan te spreken. Als reden geven zij aan te denken niet bevoegd te zijn of niet over de juiste vaardigheden te beschikken om het onderwerp aan te snijden. Dit brengt voor de organisatie aanzienlijke kosten met zich mee en het ondermijnd de relatie tussen de medewerkers. Als accountability gesprekken slecht worden aangepakt of worden genegeerd, heeft dat tot gevolg dat de gewenste resultaten achter blijven bij de persoon zelf, de medewerker, het team, of de externe relatie en dus uiteindelijk voo…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Verantwoordelijkheid, Feedback geven, Leiderschap, Persoonlijke ontwikkeling en Persoonlijk Leiderschap.

De trainingen van VitalTalent helpen organisaties om met effectief gedrag beter te presteren en te innoveren.

Vaardigheden voor het oplossen van ongewenst gedrag en niet-nagekomen afspraken

Binnen een organisatie heeft gemiddeld 95% van alle medewerkers er moeite mee om collega’s op hun verantwoordelijkheden aan te spreken. Als reden geven zij aan te denken niet bevoegd te zijn of niet over de juiste vaardigheden te beschikken om het onderwerp aan te snijden. Dit brengt voor de organisatie aanzienlijke kosten met zich mee en het ondermijnd de relatie tussen de medewerkers. Als accountability gesprekken slecht worden aangepakt of worden genegeerd, heeft dat tot gevolg dat de gewenste resultaten achter blijven bij de persoon zelf, de medewerker, het team, of de externe relatie en dus uiteindelijk voor de gehele organisatie. Het ongewenste gedrag blijft bestaan, of wordt onder ‘dwang’ opgelost, maar dat gaat vaak ten koste van de onderlinge relatie. Sterke relaties en betere resultaten ontstaan als men accountability gesprekken leert herkennen en de ander verantwoordelijk weet te houden voor het gedrag en hem of haar tot actie kan bewegen.

Voor het goed voeren van moeilijke functioneringsgesprekken is de training Crucial Accountability uitermate geschikt. Wanneer een leidinggevende ineffectief of zelfs ongewenst gedrag van een medewerker graag wil ombuigen naar effectief gedrag, dan vormt het model en de vaardigheden van deze training de oplossing.

Wat is een accountability gesprek?

Een accountability gesprek is een gesprek tussen twee of meer personen, waarbij veel op het spel staat. In dit gesprek staat de afgesproken prestatie, de verwachting centraal. Het gaat daarbij vooral om het feit dat die verwachting niet is waargemaakt. Er ontstaat een kloof tussen dat wat men verwachtte en dat wat daadwerkelijk is waargenomen. Tijdens dit soort gesprekken blijkt dat mensen vaak starten met het uiten van emotie en frustratie. Men vindt het vervolgens lastig om in dialoog te blijven, echt te luisteren en om zonder dwang of machtspositie de ander zover te krijgen dat het niet weer gebeurt. Men grijpt vaak naar eenvoudige, of directe oplossingen, maar die zijn vaak niet effectief. Men gaat de taak nogmaals uitleggen, men stuurt reminders, of gebruikt sancties. Hierdoor wordt het echte probleem niet opgelost. In plaats van maar één oplossing in te zetten, gaat de echte professional in accountability gesprekken eerst een diagnose stellen, samen met de persoon in kwestie. Zes bronnen van invloed en diagnostische vragen zorgen voor een constructief accountability gesprek.

Accountability is een breder en vooral constructiever begrip dan feedback. 

Voor wie?

De training is waardevol voor iedereen die afhankelijk is van de inspanning van anderen. Dit, op elk niveau van de organisatie (van de werkvloer tot directie). Deelnemers willen graag leren om anderen aan te spreken op hun verantwoordelijkheden, zonder de relatie te beschadigen, maar juist te versterken. Deelnemers leren een methode om de ander te helpen om ineffectief gedrag te veranderen naar effectief gedrag.

Crucial Conversations al gevolgd?

Indien u de training Crucial Conversations al heeft gevolgd, is er een ééndaagse variant van Crucial Accountability als vervolg mogelijk. Heeft u Crucial Conversations nog niet gevolgd dan neemt u deel aan de normale tweedaagse training Crucial Accountability.

Het leerdoel van Crucial Accountability

In de training Crucial Accountability leren de deelnemers:

  • iedereen binnen de organisatie op hun verantwoordelijkheden aan te spreken, ongeacht positie;
  • effectieve functioneringsgesprekken te voeren, door positieve resultaten te behalen en een goede verstandhouding te hebben met collega’s;
  • anderen te motiveren zonder daarbij macht uit te oefenen, door duidelijk feedback te geven, de gevolgen uit te leggen en een oplossing aan te bieden;
  • projecten op schema te houden zonder ze over te nemen, door obstakels weg te nemen en anderen te helpen.

De opbouw van de training

Crucial Accountability is ontstaan uit wetenschappelijk onderzoek wat heeft geleid tot een praktisch en toepasbaar model, waarbij vaardigheden van Crucial Conversations worden gecombineerd met de 6 bronnen van invloed.

Leermethode

We maken gebruik van een unieke leermethode gebaseerd op de laatste onderzoeken over effectief leren. De deelnemers ontvangen een voorbereidingsopdracht voorafgaand aan de training, bestaande uit het maken van de accountability test ‘Wat zou ik doen’, het lezen van hoofdstuk één van de Nederlandse uitgave van het boek Crucial Accountability en het beschrijven van één of twee persoonlijke voorbeelden van Crucial Accountability. Vervolgens wordt er tijdens de training gestart met de het leren van de negen vaardigheden. Na iedere vaardigheid gaat iedere deelnemer met de eigen voorbeelden oefenen. Dit gebeurt in tafelgroepen, trio’s en er worden tweetallen gevormd: zogenaamde leerpartner duo’s. Met de leerpartner kan men de echt persoonlijke zaken doornemen die nodig zijn om de eigen voorbeelden om te zetten naar actie en resultaat. Tijdens de groepsoefeningen wordt er tevens aandacht besteedt aan de gezamenlijke voorbeelden die naar voren zijn gekomen. Er wordt geen gebruik gemaakt van de traditionele methode met het opnemen van rollenspelen met de camera. Onze moderne lesmethode is gestructureerd, interactief en vooral zeer effectief.

Ongelimiteerd herhalen

Iedere deelnemer binnen ons open programma heeft het recht om de training zo vaak te herhalen als nodig is. Men betaalt dan alleen nog de accommodatiekosten. De visie hierachter is dat wij de deelnemer niet alleen een training aanbieden, maar vooral het kunnen toepassen van de krachtige vaardigheden. Als dat nog niet helemaal lukt na één training is men welkom om de training te herhalen.

Invloed op de cultuur

Deze training kan ook incompany worden gegeven, of zelfs met eigen gecertificeerde trainers die door VitalSmarts worden opgeleid. Crucial Accountability is meer dan alleen een vaardigheidstraining. Het kan uw bedrijfscultuur veranderen, waarbij men elkaar beter gaat aanspreken en helpen om effectief te functioneren. Het gevolg hiervan is dat betrokkenheid en verantwoordelijkheidsgevoel gaat toenemen.

Train de trainer

VitalTalent biedt een uniek concept waarbij wij interne trainers opleiden en certificeren binnen uw organisatie. Zodra men is gecertificeerd kan men de waarvolle vaardigheden van Crucial Accountability overdragen aan collega’s. In de praktijk zien wij dat een organisatiebrede aanpak met intern gecertificeerde trainers leidt tot echte verandering van cultuur en resultaat. Naast HR professionals komen ook (informele) leiders in aanmerking om trainer te worden. Ons trainersconcept is namelijk tot in de puntjes uitgewerkt, met een uitgebreide trainershandleiding en een software platform met slides, video’s en oefeningen. Wanneer u de tweedaagse trainersopleiding wilt volgen dient u eerst de reguliere training Crucial Accountability te volgen bij een master trainer van VitalTalent.

Internationaal erkend

De training Crucial Accountability is een internationaal trainingsconcept dat over de hele wereld wordt gegeven. De training is in meerdere talen beschikbaar. In ieder land wordt daarbij rekening gehouden met de cultuur. Daarom is het internationale trainersnetwerk in 32 landen van groot belang.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met VitalTalent B.V., om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.