Cursussen & Trainingen Persoonlijke Effectiviteit

Persoonlijke Effectiviteit trainingen

Wat leer je tijdens een training persoonlijk effectiviteit? Tijdens een training persoonlijke effectiviteit leer je efficiënter werken op een manier die bij jou past. Zo ben je weinig energie kwijt aan randzaken, zoals je mail wegwerken, en kun je focussen op de werkzaamheden die echt belangrijk zijn en waar je plezier uithaalt. De vaardigheden die je leert tijdens een cursus persoonlijke effectiviteit worden ook wel soft skills genoemd en zijn heel divers.

We hebben ook een groot aanbod e-learning over persoonlijke effectiviteit.

Wat is belangrijk bij persoonlijke effectiviteit?

De rode draad bij de meeste persoonlijke effectiviteit trainingen is dat je goed leert kijken naar je huidige capaciteiten. Zo krijg je helder in beeld welke vaardigheden en competenties je nog kunt ontwikkelen om persoonlijk en professioneel effectiever te werk te gaan. Dus ga eens bij jezelf na: welke taken stel je altijd uit, waar blokkeer je en wanneer voel je de energie wegvloeien uit je lijf? Daar valt de winst te halen.

Voor wie zijn de persoonlijke effectiviteit cursussen?

Iedereen heeft baat bij een cursus op het gebied van persoonlijke effectiviteit. Je bent namelijk nooit overal goed in. Misschien wil je leren hoe je meer uit je tijd haalt, of wil je beter leren communiceren. Het kan ook zijn dat je tegen problemen aanloopt zoals stress, verandering of onzekerheid. Dat is niet gek, iedereen krijgt hier mee te maken. Belangrijk is dat je je probleem gaat oplossen, want dan hou je energie over. Dat kan vaak al met een één- of tweedaagse training. En het mooie van een training persoonlijke effectiviteit, is dat je er altijd wat aan zult hebben, wat voor carrièreswitch je ook maakt.

Populaire trainingen op het gebied van persoonlijke effectiviteit

Assertiviteit trainingen

Voor veel mensen begint persoonlijke effectiviteit bij een training assertiviteit. TIjdens zo’n training wordt er gewerkt aan hoe je op een ontspannen manier je grenzen aan kunt geven. Aan de hand van gesprekstechnieken en oefeningen in conflicthantering leer je hoe je voor jezelf opkomt. Daarnaast ontwikkel je je zelfbeeld en je zelfvertrouwen.

Time management trainingen

Time management is misschien wel de bekendste van alle effectiviteits-trainingen. Er zijn veel verschillende Time management tools en technieken ontwikkeld, maar het belangrijkste wat je leert is planmatig werken en prioriteiten stellen. Deze vaardigheden zijn goud waard, in welk beroep je ook werkzaam bent.

Persoonlijke leiderschap

Zelfinzicht maakt persoonlijke groei mogelijk; dat is het idee van persoonlijk leiderschap. Tijdens een cursus persoonlijk leiderschap is het de bedoeling dat je jezelf beter leert kennen. Door je drijfveren, valkuilen en ontwikkelpunten te ontdekken zul je beter functioneren op werk. Ook voor als je een stap wil maken in je carrière is een cursus persoonlijk leiderschap aan te raden.

Effectief beïnvloeden

Als je er even bij stilstaat, kom je erachter dat je het de hele dag door doet: mensen overtuigen van je plannen, collega’s enthousiasmeren, draagvlak vinden voor je ideeën, procesverbeteringen doorvoeren, loonsverhoging vragen.. Bij een cursus Effectief beïnvloeden leer je hoe je je invloed op andere mensen vergroot zonder te forceren, of energie te verspillen.

Er zit helemaal niets voor mij tussen

Als er geen onderwerp is wat jij nodig hebt, kijk dan is naar onze vergelijkbare categorieën Management, Opleiding & Onderwijs of Communicatie. Je kunt ook altijd bellen met onze onafhankelijke leeradviseurs bij het maken van de juiste keuze. Je kunt onze leeradviseurs bereiken op het nummer 085 7440830.

Beste aanbieders in Persoonlijke Effectiviteit helpHieronder een overzicht van de beste opleiders binnen deze categorie voor dit jaar. De score is gebaseerd op ervaringen van deelnemers die dit jaar een product persoonlijke ontwikkeling hebben afgerond.

Categoriescore (2024)
1Time Management | Tijdwinst.com
star 9,4 (22 ervaringen)
2UNLP
star 8,9 (32 ervaringen)

Recente ervaringen

starstarstarstarstar
Max Binnenhei
10
Van Wens naar Werkelijkheid

"Wim creëert een fijne en open sfeer voor de groep. Dat maakt het makkelijker om te praten over persoonlijke doelen. Ik vond het fijn dat we de uitleg over de creatiespiraal ook via de mail binnen kregen. Dan kan ik het altijd als naslagwerk gebruiken.
Hoe waardeer je de trainingsmaterialen? 10
In hoeverre heb je geleerd wat je wilde leren? 8
In hoeverre zou je deze training aanbevelen? 10
In hoeverre is het geleerde toepasbaar? 10
Hoe waardeer je Trainer? 10" - 27-02-2024 00:00

"Wim creëert een fijne en open sfeer voor de groep. Dat maakt het makkelijker om te praten over persoonlijke doelen. Ik vond het fijn dat we … alles lezen - 27-02-2024 00:00

starstarstarstarstar_border
Ruben Meirmans
Administratief Medewerker
8
Timemanagement met Outlook training

"Ik ben tevreden over de training. Toen ik vanaf mijn werkplek op cursusdag 1 voor mijn team (ik zat zelf in de tweede cursusdag) aanhoorde wat ik kon aanhoren zonder dat het mijn werk afleidde, dacht de trainer gaat wel erg ver op de inhoud in. Maar toen ik zelf de training had, was het duidelijk. Ik vond het sterk dat hij aangaf dat hij alleen maar tips geeft, dat we zelf moeten bekijken welke we van die tips overnemen en welke niet. Niet iemand die we gaan het nu helemaal anders doen en Postvak In móet per se leeg. een goede training, niets op aan te merken. Het niveau was goed te doen. De trainer was verder ook aardig en behulpzaam. De locatie was ook beter dan de eerste cursusdag, toen klaagden deelnemers over de op de werkplek zelf, overlast voor mensen die aan het werk waren (niet voor mij, overigens). Wij zaten op eerst een wat kleinere kamer en daarna een grote kamer (waarin het wel behoorlijk warm was). Hier heeft Westhaghe overigens niets over te zeggen, dit beslist de gemeente. Het was namelijk op locatie, in ons pand waar wij werken. Ik vind het verder wel goed dat ze dit op de locatie van het werk, van de gemeente, doen. Anders moet iedereen (onnodig) verder reizen." - 27-02-2024 11:44

"Ik ben tevreden over de training. Toen ik vanaf mijn werkplek op cursusdag 1 voor mijn team (ik zat zelf in de tweede cursusdag) aanhoorde w… alles lezen - 27-02-2024 11:44

Niels Tack
starstarstarstarstar
Niels Tack
Senior developer
10
Time Management

"De time management cursus was echt een eye-opener! Ik heb geleerd hoe ik mijn tijd beter kan managen zonder gek te worden. De tips waren super praktisch en meteen toepasbaar. Nu kan ik veel relaxter door het leven gaan en toch al mijn taken gedaan krijgen. Zeker een aanrader voor iedereen die wat meer grip op z'n agenda wil! Wat ik vooral waardeerde, was de nadruk op het identificeren en elimineren van tijdverspillende gewoonten" - 26-02-2024 15:30

"De time management cursus was echt een eye-opener! Ik heb geleerd hoe ik mijn tijd beter kan managen zonder gek te worden. De tips waren sup… alles lezen - 26-02-2024 15:30