HOFAM opleiding tot Qualified Controller (QC)

Niveau
Tijdsduur
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats

HOFAM opleiding tot Qualified Controller (QC)

NIVE Instituut voor controlling
Logo van NIVE Instituut voor controlling
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 8,2 NIVE Instituut voor controlling heeft een gemiddelde beoordeling van 8,2 (uit 65 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

8,3
Gemiddeld cijfer voor HOFAM opleiding tot Qualified Controller (QC)
Gebaseerd op 29 ervaringen Lees alle ervaringenchevron_right
starstarstarstarstar
Ron Meijer
Finance manager
10
HOFAM opleiding tot Qualified Controller (QC)

"Zeer interessante opleiding die gelijk toe te passen / te gebruiken is in de praktijk. Opleiding is met diverse vakken breed en van een behoorlijk goed niveau. De docenten brengen enthousiast de leerstof en leerdoelen over en ze ondersteunen en helpen je heel goed. De leslocaties zijn goed uitgekozen door hun centrale ligging waarbij ook rekening wordt gehouden met goede parkeerfaciliteiten. Het team van NIVE staat altijd paraat om advies en ondersteuning te geven. Veel geleerd en ook veel zelfvertrouwen gekregen." - 29-05-2023 18:24

"Zeer interessante opleiding die gelijk toe te passen / te gebruiken is in de praktijk. Opleiding is met diverse vakken breed en van een beho… alles lezen - 29-05-2023 18:24

Startdata en plaatsen

placeCapelle aan den IJssel
2 sep. 2024 tot 1 feb. 2026
Toon rooster
event 2 september 2024, 14:00-21:00, Capelle aan den IJssel, Eerste lesdag HOFAM Qualified Controller
event 1 februari 2026, 14:00-21:00, Capelle aan den IJssel, Indicatie laatste lesdag HOFAM Qualified Controller
placeEindhoven
2 sep. 2024 tot 1 feb. 2026
Toon rooster
event 2 september 2024, 10:00-17:00, Eindhoven, Eerste lesdag HOFAM Qualified Controller
event 1 februari 2026, 10:00-17:00, Eindhoven, Indicatie laatste lesdag HOFAM Qualified Controller
placeUtrecht
2 sep. 2024 tot 1 feb. 2026
Toon rooster
event 2 september 2024, 14:00-21:00, Utrecht, Eerste lesdag HOFAM Qualified Controller
event 1 februari 2026, 14:00-21:00, Utrecht, Indicatie laatste lesdag HOFAM Qualified Controller
placeUtrecht
2 sep. 2024 tot 1 feb. 2026
Toon rooster
event 2 september 2024, 10:00-17:00, Utrecht, Eerste lesdag HOFAM Qualified Controller
event 1 februari 2026, 10:00-17:00, Utrecht, Indicatie laatste lesdag HOFAM Qualified Controller
placeZwolle
2 sep. 2024 tot 1 feb. 2026
Toon rooster
event 2 september 2024, 10:00-17:00, Zwolle, Eerste lesdag HOFAM Qualified Controller
event 1 februari 2026, 10:00-17:00, Zwolle, Indicatie laatste lesdag HOFAM Qualified Controller

Beschrijving

Wij hebben al ruim 40 jaar liefde voor het vakgebied van controlling, voor leren en voor mensen. Dat verbindt ons en geven we graag door.

HOFAM, de opleiding tot Qualified Controller (QC). Modules Financial Control, Business Control, Business Management, Technologie, Persoonlijke Ontwikkeling, Professionele Vaardigheden. Hbo+ niveau.

Je wilt ook in de toekomst het verschil kunnen maken. Bij HOFAM staat zowel kennis, professionele vaardigheden én jouw persoonlijke ontwikkeling centraal. Naast de theorie van Financial Control, Business Management en Business Control besteden we aandacht aan technologische ontwikkelingen.

Tijdens de opleiding leer je niet alleen de theorie kennen, maar ook begrijpen en toepassen. Dat noemen wij betekenisvol leren. Je leert nieuwe informatie te integreren met de kennis die je al hebt en hoe je da…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Wij hebben al ruim 40 jaar liefde voor het vakgebied van controlling, voor leren en voor mensen. Dat verbindt ons en geven we graag door.

HOFAM, de opleiding tot Qualified Controller (QC). Modules Financial Control, Business Control, Business Management, Technologie, Persoonlijke Ontwikkeling, Professionele Vaardigheden. Hbo+ niveau.

Je wilt ook in de toekomst het verschil kunnen maken. Bij HOFAM staat zowel kennis, professionele vaardigheden én jouw persoonlijke ontwikkeling centraal. Naast de theorie van Financial Control, Business Management en Business Control besteden we aandacht aan technologische ontwikkelingen.

Tijdens de opleiding leer je niet alleen de theorie kennen, maar ook begrijpen en toepassen. Dat noemen wij betekenisvol leren. Je leert nieuwe informatie te integreren met de kennis die je al hebt en hoe je dat direct in je werk kunt toepassen. Je ontwikkelt de vaardigheden om als Qualified Controller niet alleen nu, maar ook in de toekomst van meerwaarde te zijn.

Onze docenten zijn experts in hun vakgebied met veel praktijkervaring. In de lessen koppelen ze hun die ervaring aan jouw dagelijkse praktijk. Je mededeelnemers komen uit diverse branches. Door inhoudelijke discussies en gezamenlijke praktijkopdrachten leer je hoe financiële processen werken in je eigen branche en andere bedrijfstakken. Dat verruimt je blik, verrijkt je ervaring en vergroot je vaardigheden.

Als Qualified Controller denk je vooruit. Je neemt het voortouw als het op cijfers aankomt. Jouw analyses van resultaten en toekomstscenario’s zorgen voor veranderingen in de strategie van je organisatie. Jouw input brengt doelen dichterbij. Je brengt meerwaarde in bedrijfsprocessen en levert meer waarde aan het bedrijfsresultaat. Je kunt beslissers overtuigen van jouw visie en ideeën. Je bent een volwaardig gesprekspartner voor het management en een klankbord voor collega’s.

De opleiding bestaat uit een kick-off, drie modules en een Qualificatieproef. Naast de theorie in de drie modules Financial Control, Business Management en Business Control besteden we veel aandacht aan technologische ontwikkelingen. Gedurende de hele opleiding besteden we aandacht aan jouw professionele vaardigheden en attitude. Je oefent onder andere presentatievaardigheden, gesprekstechnieken en adviesvaardigheden.

Kick-off. Je start de HOFAM opleiding tot Qualified Controller met een kick-off van twee dagen. Alle mededeelnemers van jouw jaargang zijn hierbij aanwezig.

Professionele vaardigheden en attitude. Als controller heb je niet alleen inhoudelijke kennis nodig. Je hebt ook de vaardigheden en houding nodig om te kunnen samenwerken en om jouw adviezen, ideeën over te brengen om maximaal meerwaarde te leveren aan de organisatie.

Technologische ontwikkelingen. Technologische ontwikkelingen hebben een grote invloed op het vakgebied van de financial. Door technologische ontwikkelingen veranderen bijvoorbeeld processen, werkzaamheden in de organisatie en eisen die aan medewerkers worden gesteld.

Financial Control. In deze module staan analyseren en verantwoorden centraal. Hoe vertaal je doelstellingen naar financieel beleid, wat doe je met die informatie en hoe zorg je voor de juistheid en volledigheid van de financiële informatie

Business Management. In deze module ligt de focus op inzicht en het ontwikkelen van een integrale kijk op de bedrijfsvoering. Omdat je een gesprekspartner bent voor managers uit verschillende disciplines, met verschillende belangen, zijn deze eigenschappen onontbeerlijk voor een business controller. Je leert hoe je strategische scenario’s, organisatiestructuren en management en leiderschap analyseert en ontwikkelt. Zo leer je hoe je goed onderbouwd kunt adviseren over de financiële consequenties van bedrijfsvoering.

Business Control. In deze module kijk je naar je eigen vakgebied en over de grenzen van je vakgebied heen. Je maakt kennis met uiteenlopende gezichtspunten en specifieke uitdagingen. Je leert hoe je jouw financiële kennis, inzicht en vaardigheden kan inzetten bij het ontwikkelen en optimaliseren van businessmodellen en hoe je toegevoegde waarde creëert met het verzorgen van de juiste informatie op het juiste moment.

De Qualificatieproef. De opleiding tot Qualified Controller wordt afgesloten met de Qualificatieproef. Tijdens deze proef toon je aan dat je over gedegen financiële en bedrijfskundige kennis beschikt en weet wat de impact is van technologische ontwikkelingen. Ook toon je aan dat je de juiste professionele vaardigheden beheerst en dat je in staat bent om deze toe te passen in de praktijk. Na het goed volbrengen deze proef mag je jezelf Qualified Controller (QC) noemen.

De HOFAM is bedoeld voor finance professionals die de ambitie hebben om het verschil binnen hun organisatie te maken. Je hebt al enkele jaren ervaring (als controller) en je wilt een volgende stap maken. Maar ook als je al verder in je carrière bent en je kennis wilt verbreden en verdiepen, maar wel met twee voeten in de praktijk wilt blijven staan, biedt de HOFAM meerwaarde.

Je kunt je inschrijven voor de HOFAM opleiding als je minimaal drie jaar relevante werkervaring hebt in een financiële functie op hbo-niveau en één van de  volgende opleidingen hebt gevolgd:

- hbo-opleiding in het financieel economische of bedrijfskundige domein
- Opleiding Financieel Management op wo-niveau
- Professional Controller of ASCO-2
- SPD Bedrijfsadministratie of Moderne Bedrijfsadministratie


- Je bent een volwaardig gespreks- en sparringpartner op post-hbo-niveau voor het management. 
- Je speelt een (pro-)actieve rol bij het ontwikkelen van de lange termijn bedrijfsstrategie.
- Je bent in staat om beslissers met passie te overtuigen van jouw visie en ideeën. 
- Je bent vertrouwd met de theorie van Financial Control, Business Management en Business Control en kunt die toepassen in de praktijk.
- Je beheerst de verschillende disciplines en processen binnen de organisatie en ziet de verschillende belangen.
- Je bent in staat om te reflecteren op je eigen handelen en weet hoe je jezelf als qualified controller kunt blijven ontwikkelen.
- Je wordt opgenomen in het register van NiVE en je mag exclusief de titel QC voeren.
- Je kunt onder voorwaarden doorstromen naar de opleiding tot Register Controller (RC) of de Master Finance & Control.

Module Financial Control
Financial Management
Je gaat organisatiedoelstellingen vertalen naar het financiële beleid van de organisatie. Vanuit de veronderstelde doelstelling dat organisaties waardecreatie nastreven, staan het managen van kasstromen en risico’s centraal.
Internal Control
Bij dit vak draait om informatie, het informatiesysteem en informatiemanagement. Centraal staan het ontwerpen en beheren van de administratieve organisatie waarmee je informatie verzamelt, vastlegt, verwerkt en verstrekt. 
Financial Accounting & Reporting
Hier gaat het over garanderen van de juistheid en volledigheid van de financiële informatie in het jaarverslag. Tijdens dit vak komen de Nederlandse en internationale wet- en regelgeving aan bod en hoe je die toepast.

Module Business Management 
Integraal Bedrijfskundig Kijken
Dit vak is gericht op het ontwikkelen van de ‘kunst’ om bedrijfskundige vraagstukken vanuit verschillende perspectieven te bekijken.
Marketing & Sales
Je leert een analyse te maken van de marketing- en verkoopfunctie binnen je eigen organisatie en verbeteringsgebieden te identificeren, met een focus op strategische marketing en marketing analytics.
Proces- en Supply Chain Management
Dit vak biedt de mogelijkheid om een analyse te maken van de logistieke functie of een deel van de primaire processen, afhankelijk van de relevantie voor de organisatie, om zo verbetergebieden te identificeren. 
Management & Organisatie
Tijdens dit vak komen de elementen van een organisatiestructuur aan de orde en worden de regels besproken voor een optimaal organisatieontwerp.
Strategie
De nadruk ligt op de ontwikkeling van het strategisch denk- en handelingsvermogen, zodat je staat bent zelf aan het proces van strategievorming bij te dragen, dan wel dit te kunnen beoordelen en evalueren.
Strategisch HR beleid
Je gaat aan de slag om een bedrijfskundig HRM antwoord te formuleren op automatisering, robotisering en toenemende druk op marges en een brug te slaan naar een efficiënte inrichting van HR beleid.
Inkoopmanagement
Maken van een analyse van de inkoopfunctie komt aan bod. Als controller kun je aandacht besteden aan de financiële gevolgen in termen van kosten en opbrengsten en het daaruit voortvloeiende verbeterpotentieel.
Capita selecta IT
Je leert de mogelijkheden van IT en IT-systemen en ben je in staat om deze systematisch in kaart te brengen. Je raakt bekend met het belang van informatiebeveiliging en de belangrijkste risico’s die hieraan verbonden zijn.

Module Business Control
Management Accounting & Control
In dit vak leer je de hard controls die je als business controller nodig hebt, maar ontwikkel je ook de juiste soft skills. Je gaat de effectiviteit en efficiency van MACS analyseren, oordelen en adviseren op het niveau van je organisatie.
Business Analytics & Business Intelligence
Alleen met de juiste data kan een organisatie financiële verantwoording afleggen, de jaarrekening controleren of financiële risico’s afdekken. Je moet de kwaliteit van data kunnen beoordelen en weten uit welke processen die data voortkomt.
Duurzame Business Modellen & Denken als een ondernemer
Je leert hoe je mee kan denken over duurzaam ondernemerschap. Bijvoorbeeld door inzetten van het Business model canvas. Je bent in staat om een vertaalslag te maken naar het verduurzamen van je organisatie.
Governance & Riskmanagement
Je leert het beleid ten aanzien van governance en de processen en bevoegdheden van de organisatie te beoordelen. Bij Riskmanagement ga je dieper in op de rente- en valutarisico’s en op welke manieren je de risico’s kunt afdekken. 

De HOFAM bestaat uit 37 lesdagen, verspreid over ongeveer 18 maanden. De gemiddelde studiebelasting is 6 tot 8 uur per week, exclusief de geplande groepsbijeenkomsten.

De opleiding wordt uitgevoerd op 5 locaties (Utrecht, Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven en Zwolle). Neem voor het meest actuele lesrooster contact op met onze studieadviseur.

8,3
Gemiddeld cijfer voor HOFAM opleiding tot Qualified Controller (QC)
Gebaseerd op 29 ervaringen
starstarstarstarstar
Ron Meijer
Finance manager
10
HOFAM opleiding tot Qualified Controller (QC)

"Zeer interessante opleiding die gelijk toe te passen / te gebruiken is in de praktijk. Opleiding is met diverse vakken breed en van een behoorlijk goed niveau. De docenten brengen enthousiast de leerstof en leerdoelen over en ze ondersteunen en helpen je heel goed. De leslocaties zijn goed uitgekozen door hun centrale ligging waarbij ook rekening wordt gehouden met goede parkeerfaciliteiten. Het team van NIVE staat altijd paraat om advies en ondersteuning te geven. Veel geleerd en ook veel zelfvertrouwen gekregen." - 29-05-2023 18:24

"Zeer interessante opleiding die gelijk toe te passen / te gebruiken is in de praktijk. Opleiding is met diverse vakken breed en van een beho… alles lezen - 29-05-2023 18:24

starstarstarstarstar
D. Versluis
Project Controller
10
HOFAM opleiding tot Qualified Controller (QC)

"NIVE Opleidingen geeft persoonlijke aandacht aan de studenten. Dat heb ik als zeer prettig ervaren. Je voelt je welkom en gehoord.

De HOFAM opleiding zelf vond ik ook heel goed, omdat je de theorie meteen leert toe te passen in de praktijk, bijvoorbeeld door middel van het schrijven van papers. En daarmee word je ‘gedwongen’ de organisatie in te duiken en kennis op te doen op allerlei verschillende gebieden, zoals marketing en inkoop bijvoorbeeld en welke rol de controller heeft op dit soort afdelingen. Daarnaast zit je in een groep met mensen die veel ervaring hebben en uit verschillende branches komen. Dit heeft mij nieuwe inzichten gebracht en ik heb van hen ook veel kunnen leren.

De opleiding heeft mijn theoretische kennis opgefrist en het mogelijk gemaakt om deze theorie praktisch te kunnen invullen. Daarbij heeft de opleiding mij vooral meer inzicht gegeven in wat er buiten mijn eigen functie is en dat het controllersvak heel breed is. Ook op gebied van soft skills (adviseren, overtuigen, beïnvloeden, etc.) heb ik me verder kunnen ontwikkelen met behulp van de kick-off dagen en het keuzevak." - 15-01-2021 10:52

"NIVE Opleidingen geeft persoonlijke aandacht aan de studenten. Dat heb ik als zeer prettig ervaren. Je voelt je welkom en gehoord. De HO… alles lezen - 15-01-2021 10:52

Dank je wel Decima voor deze prachtige review! Wat goed om te horen dat je zo tevreden bent over alle facetten van onze opleiding en dat je het geleerde direct kunt toepassen in de praktijk. Onze missie is geslaagd!
Met vriendelijke groet,
NIVE Opleidingen

- 15-01-2021 10:52
starstarstarstarstar_half
Wouter Ubbing
Concern controller
9
HOFAM opleiding tot Qualified Controller (QC)

"Na een lange periode zonder studie was ik begonnen aan de opleiding Professional Controller (PC) bij NIVE Opleidingen. Het “logische” vervolg is dan de HOFAM (QC) opleiding. De vooral praktijkgerichte aanpak paste goed bij mij en hiermee heb ik veel nieuwe inzichten verworven.
De opleiding richt zich zowel op financial als op business control. Bijna alle leerstof kan direct worden toegepast binnen de eigen organisatie. De consultatiegroep (studiegroep van 4 personen), die aan het begin van de opleiding wordt gevormd, geeft een extra stimulans voor het behalen van goede resultaten. Door de persoonlijke ontwikkeling en het opgebouwde enthousiasme ben ik nu zelfs begonnen aan de Master Finance & Control. Kortom deze opleiding past perfect in een ontwikkelingstraject van een breed opgeleide financieel specialist!
" - 13-01-2021 14:06

"Na een lange periode zonder studie was ik begonnen aan de opleiding Professional Controller (PC) bij NIVE Opleidingen. Het “logische” vervol… alles lezen - 13-01-2021 14:06

Dank je wel Wouter voor deze mooie review! Echt Top van jou dat je bent gestart met de opleiding Professional Controller, daarna de HOFAM en nu zelfs de master Finance & Control volgt. Heel veel succes!
Met vriendelijke groet,
NIVE Opleidingen

- 13-01-2021 14:06
starstarstarstarstar
Ronald Wieringa
Controller IT
10
HOFAM opleiding tot Qualified Controller (QC)

"De HOFAM is een praktijkgerichte controllersopleiding. De deskundigheid van de docenten, die veelal in het bedrijfsleven werkzaam (zijn geweest), icm met de ervaring van medestudenten maakt dat je echt een stap kan maken in de verbreding van je kennis. De opleiding is praktijkgericht, dit uit zich bijvoorbeeld in de actuele casussen tijdens de colleges en de opdrachten die je binnen je eigen bedrijf uitvoert. Echt een aanrader deze opleiding indien je je verder wilt ontwikkelen binnen het financiële domein." - 12-01-2021 07:46

"De HOFAM is een praktijkgerichte controllersopleiding. De deskundigheid van de docenten, die veelal in het bedrijfsleven werkzaam (zijn gewe… alles lezen - 12-01-2021 07:46

Dank je wel Ronald voor deze prachtige review. We zijn blij te horen dat de opleiding jouw kennis en kunde heeft verreikt! Succes met je verdere carrière!
Met vriendelijke groet,
NIVE Opleidingen

- 12-01-2021 07:46
starstarstarstarstar_half
Geert Ottens
Finance Manager
9
HOFAM opleiding tot Qualified Controller (QC)

"Een hele goede en mooie praktijkgerichte opleiding die perfect aansluit op de werkzaamheden die je bij je eigen werkgever kan toetsen en gebruiken. Mooie locatie, lekkere lunch en ervaren en ook praktijkgerichte docenten. 1 Trainer/docent had zeker mijn aandacht en dat was ook nog een invalbeurt. Richard Take wat een genot om daar naar te luiteren. Nu alleen nog meer de digitale weg ontwikkelen die nog meer kan toevoegen aan de functies van de digitale finance professional. You-tube, teams en andere ict oplossingen. Nive opleidingen ik zal zeker nog andere opleidingen gaan volgen." - 18-12-2020 07:42

"Een hele goede en mooie praktijkgerichte opleiding die perfect aansluit op de werkzaamheden die je bij je eigen werkgever kan toetsen en geb… alles lezen - 18-12-2020 07:42

Dank je wel Geert voor deze mooie review!
Wat goed dat je het geleerde direct kan toepassen in je eigen werkzaamheden. We zullen de complimenten doorgeven aan Richard Take.
Met vriendelijke groet,
NIVE Opleidingen

- 18-12-2020 07:42
starstarstarstarstar_half
Martin van den Brink
Manager Finance & Control
9
HOFAM opleiding tot Qualified Controller (QC)

"De HOFAM heeft mij geleerd om de theorie ook daadwerkelijk in de praktijk te kunnen toepassen. Veel vakken worden namelijk afgesloten met een paper gerelateerd aan je eigen business.

Bij de HOFAM worden niet alleen je financiële skills naar een hoger niveau gebracht, maar ook je business skills. Je bent namelijk ook bezig de facetten rondom Finance zoals Inkoop, HR, Communicatie of Marketing. Je bent na de HOFAM een meer allround Financial. Voor mij persoonlijk was deze opleiding echt een aanvulling op mijn SPD-opleiding.

Wat ook erg leerzaam was, waren de consultatiegroepen. Het is goed om samen met je collega studenten te brainstormen over de lesstof, en elkaars papers te reviewen. Hierdoor leer je anders te kijken naar de lesstof, en daarnaast gaat het ook meer leven.

Naast het collegiale contact wat je bij de HOFAM opbouwt, houd je er ook een netwerk aan over. Dat is prettig.
" - 17-12-2020 11:22

"De HOFAM heeft mij geleerd om de theorie ook daadwerkelijk in de praktijk te kunnen toepassen. Veel vakken worden namelijk afgesloten met ee… alles lezen - 17-12-2020 11:22

Bedankt voor deze mooie review Martin! Goed om te lezen dat onze opleiding je veel gebracht heeft! We wensen je veel succes met je verdere carrière.
Met vriendelijke groet,
NIVE Opleidingen

- 17-12-2020 11:22
starstarstarstarstar
Van Staveren
10
HOFAM opleiding tot Qualified Controller (QC)

"Het enthousiasme en de manier van doceren was geweldig, de docenten hebben veel praktijkervaring welke veelvuldig gedeeld werd. Er was ruimte om eigen praktijkervaringen te bespreken. De kwaliteit van de opleiding is direct toe te passen in de praktijk. Veel lof over de QC opleiding van het HOFAM." - 31-08-2020 07:07

"Het enthousiasme en de manier van doceren was geweldig, de docenten hebben veel praktijkervaring welke veelvuldig gedeeld werd. Er was ruimt… alles lezen - 31-08-2020 07:07

Super bedankt voor deze mooie review! En alle lof voor onze docenten, we zullen de review met hen delen. Groet NIVE Opleidingen

- 31-08-2020 07:07
starstarstarstarstar_border
Marc van Aalst
8
HOFAM opleiding tot Qualified Controller (QC)

"Zeer nuttige opleiding voor controllers, je leert veel breder te kijken dan alleen maar naar de cijfers. Ik vond vooral organisatiemanagement en financiering nuttige vakken, vooral financiering omdat ik deze kennis goed kan gebruiken op de beurs. " - 12-08-2020 16:00

"Zeer nuttige opleiding voor controllers, je leert veel breder te kijken dan alleen maar naar de cijfers. Ik vond vooral organisatiemanagemen… alles lezen - 12-08-2020 16:00

Marc, wat fijn om te horen dat je zo positief terugkijkt op de HOFAM. Worden we blij van! Groet NIVE Opleidingen

- 12-08-2020 16:00
Geertjan Welmer
starstarstarstarstar_border
Geertjan Welmer
8
HOFAM opleiding tot Qualified Controller (QC)

"De Hofam werkt met docenten die hun sporen verdiend hebben. Deze gaan zeer praktijkgericht te werk en spelen in op de dagelijkse praktijk. De groep studenten was zeer gemêleerd, maar dat was een voordeel want ondanks verschillende achtergronden zijn er veel gemeenschappelijke thema's en het vergroot je netwerk enorm." - 11-08-2020 05:34

"De Hofam werkt met docenten die hun sporen verdiend hebben. Deze gaan zeer praktijkgericht te werk en spelen in op de dagelijkse praktijk. D… alles lezen - 11-08-2020 05:34

starstarstarstar_halfstar_border
Jos Soppe
financial controller
7
HOFAM opleiding tot Qualified Controller (QC)

"Gedegen, brede opleiding tot allround Controller. Zo goed als alle belangrijke facetten in een organisatie komen aan bod. Nive doet er wel goed aan om het niveau vast te houden door de kwaliteit van de docenten te (blijven) toetsen. " - 28-06-2015 17:58

"Gedegen, brede opleiding tot allround Controller. Zo goed als alle belangrijke facetten in een organisatie komen aan bod. Nive doet er wel g… alles lezen - 28-06-2015 17:58

starstarstarstarstar_border
Tim
8
HOFAM opleiding tot Qualified Controller (QC)

"Het praktijkgehalte van de opleiding is erg goed. Het blijft niet alleen bij theoretische wijsheden maar je krijgt praktische tips en kunt ervaringen uitwisselen met je groepsgenoten. Zij ondervinden soortgelijke uitdagingen in andere vakgebieden. " - 05-06-2015 13:09

"Het praktijkgehalte van de opleiding is erg goed. Het blijft niet alleen bij theoretische wijsheden maar je krijgt praktische tips en kunt e… alles lezen - 05-06-2015 13:09

starstarstarstarstar
Maarten
Controller
10
HOFAM opleiding tot Qualified Controller (QC)

"Zeer praktijkgerichte opleiding met vakinhoudelijk goede docenten. Ook de communicatie tussen de studenten heb ik als zeer plezierig ervaren en was nuttig voor mijn werkomgeving.

Verbeterpunt is de planning van de lessen en met name de 'overige' lessen als communicatie die niet vooraf gepland stonden. " - 02-05-2012 08:39

"Zeer praktijkgerichte opleiding met vakinhoudelijk goede docenten. Ook de communicatie tussen de studenten heb ik als zeer plezierig ervaren… alles lezen - 02-05-2012 08:39

starstarstarstarstar_border
R. Mullenders
Projectcontroller
8
HOFAM opleiding tot Qualified Controller (QC)

"Een opleiding gegeven door docenten met praktijkervaring en daardoor ook zeer praktijkgericht.De balans tussen studie / werk / privé heb ik zelf als positief ervaren. Er was voldoende tijd beschikbaar om lessen en tentamens voor te bereiden gezien de goede spreiding van de lessen.Daarnaast was het klassikale aspect ook een belangrijke stimulans om binnen consultatiegroepen aan de slag te gaan.Deze opleiding legt, naast een goede theoretische basis, veel nadruk op het management aspect en is daarom geschikt voor zowel aankomend management als ook voor managers die graag hun kennis willen uitbreiden." - 01-05-2012 11:39

"Een opleiding gegeven door docenten met praktijkervaring en daardoor ook zeer praktijkgericht. De balans tussen studie / werk / privé he… alles lezen - 01-05-2012 11:39

starstarstarstarstar_border
Olav de Vries
Financieel directeur
8
HOFAM opleiding tot Qualified Controller (QC)

"DE HOFAM opleiding door het Nive sluit prima aan op de prakrijk van de controller en de opgedane kennis kan dan ook snel worden toegepast op praktijk-situatie. Voor de ene module geldt dat afh van de functie wat meer dan voor het andere vak, maar vooral kernvakken zoals financieel managment, managementcontrol zijn direct toepasbaar. Het nivo van de docenten was goed tot zeer goed, mede omdat ze vaak vanuit de praktijk doceren. De interactie met de deelnemers tijdens de lesdagen is goed.

Wat me vooral ook erg bevallen is, is het werken in de consultatiegroepen ! Heeft goede, blijvende contacten opgeleverd. De communicatie vanuit het Nive zelf kon af en toe wel wat beter, zeker over extra, ingelaste dagen.

Je studeert tijdens de studie en het afstuderen echt samen af, dus met je collega's van de cc-groep en ondersteunt en helpt elkaar.

Wat mij betreft is HOFAM zelfs een must voor alle (aankomende)controllers en is zeker aan te bevelen !

" - 01-05-2012 11:30

"DE HOFAM opleiding door het Nive sluit prima aan op de prakrijk van de controller en de opgedane kennis kan dan ook snel worden toegepast op… alles lezen - 01-05-2012 11:30

starstarstarstarstar_border
Liesbeth Pouwe-Hoekstra
8,4
HOFAM opleiding tot Qualified Controller (QC)

"Met het volgen van de hofam opleiding ben ik weer helemaal bij met de ontwikkelingen op het vakgebied. De aangeboden stof en de docenten waren prima. Bijzonder genoten heb ik van de uitwisseling met studiegenoten." - 27-06-2011 07:45

"Met het volgen van de hofam opleiding ben ik weer helemaal bij met de ontwikkelingen op het vakgebied. De aangeboden stof en de docenten war… alles lezen - 27-06-2011 07:45

starstarstarstar_halfstar_border
Irvin Wekking
7,4
HOFAM opleiding tot Qualified Controller (QC)

"De opleiding heb ik met veel plezier gevolgd. Het niveau van de leraren was, op een enkeling na, hoog. Een aantal vormden zelfs een bron van inspiratie.
In het begin van de opleiding worstel je om de samenhang in de stof te ontdekken. Verderop in de opleiding merk je dat de puzzelstukjes in elkaar vallen. Het is wellicht goed om daar in het begin van de opleiding meer aandacht aan te besteden.

" - 22-06-2011 09:31

"De opleiding heb ik met veel plezier gevolgd. Het niveau van de leraren was, op een enkeling na, hoog. Een aantal vormden zelfs een bron van… alles lezen - 22-06-2011 09:31

starstarstarstarstar_border
Esther de Wit-van der Goor
8,2
HOFAM opleiding tot Qualified Controller (QC)

"Ik ben heel enthousiast over deze onlangs afgeronde opleiding. Het heeft mij geholpen om mijn functie als controller beter invulling te kunnen geven. De opleiding is praktijkgericht; je kunt de lesstof echt direct toepassen en tegelijkertijd verschaft de opleiding je een goede theoretische basis om op terug te kunnen vallen. Doordat de trainers die ik heb gehad ook veel ruimte gaven voor interactie binnen de groep, hebben we als deelnemers (allen afkomstig uit totaal verschillende bedrijfstakken) ook veel van elkaar kunnen leren.

Ik kijk met voldoening en plezier terug op de afgelopen 2 jaar en kan deze opleiding van harte aanbevelen aan alle (toekomstige) collega-controllers.
" - 17-06-2011 17:09

"Ik ben heel enthousiast over deze onlangs afgeronde opleiding. Het heeft mij geholpen om mijn functie als controller beter invulling te kunn… alles lezen - 17-06-2011 17:09

starstarstarstarstar_border
Anand Dewki
7,8
HOFAM opleiding tot Qualified Controller (QC)

"De Opleiding Hofam heb ik als byzonder prettig ervaren.
Sommige onderdelen direct toepasbaar in je werk, zoals BIV.
Zeker aan te raden aan anderen die zich verder willen ontwikkelen als controller." - 09-06-2011 14:49

"De Opleiding Hofam heb ik als byzonder prettig ervaren.Sommige onderdelen direct toepasbaar in je werk, zoals BIV.Zeker aan te raden aan and… alles lezen - 09-06-2011 14:49

starstarstarstarstar_border
Jan
8
HOFAM opleiding tot Qualified Controller (QC)

"Mijn ervaring met HOFAM qualified controller is dat het een op de praktijk gerichte opleiding is, met een goede en correcte benadering van de theorie." - 26-10-2010 21:12

"Mijn ervaring met HOFAM qualified controller is dat het een op de praktijk gerichte opleiding is, met een goede en correcte benadering van d… alles lezen - 26-10-2010 21:12

starstarstarstarstar_border
B. Maatman
8,2
HOFAM opleiding tot Qualified Controller (QC)

"Tevreden over de gevolgde opleiding (in Zwolle). Leuke groep mensen, over het algemeen ook goede en inspirerende docenten." - 21-07-2010 09:30

"Tevreden over de gevolgde opleiding (in Zwolle). Leuke groep mensen, over het algemeen ook goede en inspirerende docenten. " - 21-07-2010 09:30

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
infoEr is een telefoonnummer vereist om deze informatieaanvraag in behandeling te nemen. (optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met NIVE Instituut voor controlling, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.