Business Control & Accounting (Cursus)

Tijdsduur
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats

Business Control & Accounting (Cursus)

Utrecht Business School
Logo van Utrecht Business School
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 7,9 Utrecht Business School heeft een gemiddelde beoordeling van 7,9 (uit 69 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

8
Gemiddeld cijfer voor Business Control & Accounting (Cursus)
Gebaseerd op 1 ervaring Lees alle ervaringenchevron_right
starstarstarstarstar_border
Blok
8
Business Control & Accounting (Cursus)

"De trainers gaven een goede interactieve training. De presentaties waren slechts een onderbouwing bij een verhaal. Ik heb de training dan ook als zeer leerzaam ervaren.

Minder was de accomodatie. De training werd gegeven in een ruimte die niet groter was dan een flinke gangkast. Verder werd een behoorlijk bedrag gerekend voor de catering (diner-drinken). De gerekende prijs staat absoluut niet in verhouding tot het geleverde." - 10-02-2017 12:28

"De trainers gaven een goede interactieve training. De presentaties waren slechts een onderbouwing bij een verhaal. Ik heb de training dan oo… alles lezen - 10-02-2017 12:28

Startdata en plaatsen

placeUtrecht
10 okt. 2024 tot 7 nov. 2024

Beschrijving

Deze cursus duurt 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. De kosten bedragen 1840 euro. U volgt de opleiding met 10-15 deelnemers. Geïnteresseerd? Neem contact op met UBS om uw leerbehoefte te bes...

De laatste jaren wordt er steeds meer gevraagd van de business controller. Naast de inhoudelijke financiele expertise, wordt er steeds vaker een beroep gedaan op uw kennis en kunde van non-financiële zaken. U dient steeds vaker mee te kunnen denken over strategie, door de cijfers heen kunnen kijken en aan kunnen geven welke resultaten er nodig zijn om de strategie te laten werken. De nieuwe rol van de controller verschuift dus steeds meer naar die van business partner. Wilt u mee kunnen in uw n…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

"Hoe zit het bij deze opleiding met de toelatingseisen?"

Gevraagd door Haben - 05-10-2016 07:32
De cursus Business Controlling & Accounting is bedoeld voor professionals die zich verder willen ontwikkelen op het gebied van business control & accounting. De cursus is een executive training wat betekent dat een bepaald werk- en denkniveau gewenst is. Doorgaans hebben onze deelnemers een financiële achtergrond, 5 tot 15 jaar relevante werkervaring en HBO+ denkniveau. In principe staat het iedereen vrij om deel te nemen, de ervaring van de Utrecht Business School is echter dat het optimale leerresultaat ligt bij een ruimere werkervaring.
Zoë van Dantzig
Beantwoord door Zoë van Dantzig (Springest adviseur)

Deze cursus duurt 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. De kosten bedragen 1840 euro. U volgt de opleiding met 10-15 deelnemers. Geïnteresseerd? Neem contact op met UBS om uw leerbehoefte te bes...

De laatste jaren wordt er steeds meer gevraagd van de business controller. Naast de inhoudelijke financiele expertise, wordt er steeds vaker een beroep gedaan op uw kennis en kunde van non-financiële zaken. U dient steeds vaker mee te kunnen denken over strategie, door de cijfers heen kunnen kijken en aan kunnen geven welke resultaten er nodig zijn om de strategie te laten werken. De nieuwe rol van de controller verschuift dus steeds meer naar die van business partner. Wilt u mee kunnen in uw nieuwe rol, dan is opleiding op dit vlak een absolute noodzaak. Deze cursus helpt u hierbij.
Onderwerpen

* Hoe ga je om met financiële informatievoorziening?
* Wat komt er kijken bij het informatieverzorgingsproces?
* Hoe maak je een goede financiële analyse en rapportage?
* Wat is de rol van auditing, compliance en governance?
* Hoe bestuur en beheers je deze aspecten?
* Wat komt er kijken bij risk management en managerial control?
* Hoe ontwerp en verbeter je een management control systeem?
Resultaat
Na afloop van de cursus bent u in staat om naast financieel advies ook te adviseren over non-financiële zaken. U heeft diepgaande kennis over strategie, u kunt een betere doorvert...

De cursus Business Controlling & Accounting is bedoeld voor professionals die zich verder willen ontwikkelen op het gebied van business control & accounting. De cursus is een executive training wat betekent dat een bepaald werk- en denkniveau gewenst is. Doorgaans hebben onze deelnemers een financiële achtergrond, 5 tot 15 jaar relevante werkervaring en HBO+ denkniveau. In principe staat het iedereen vrij om deel te nemen, onze ervaring is echter dat het optimale leerresultaat ligt bij een ru...

De laatste jaren wordt er steeds meer gevraagd van de business controller. Naast de inhoudelijke financiele expertise, wordt er steeds vaker een beroep gedaan op uw kennis en kunde van non-financiële zaken. U dient steeds vaker mee te kunnen denken over strategie, door de cijfers heen kunnen kijken en aan kunnen geven welke resultaten er nodig zijn om de strategie te laten werken. De nieuwe rol van de controller verschuift dus steeds meer naar die van business partner. Wilt u mee kunnen in uw...Onderwerpen
– Hoe ga je om met financiële informatievoorziening?
– Wat komt er kijken bij het informatieverzorgingsproces?
– Hoe maak je een goede financiële analyse en rapportage?
– Wat is de rol van auditing, compliance en governance?
– Hoe bestuur en beheers je deze aspecten?
– Wat komt er kijken bij risk management en managerial control?
– Hoe ontwerp en verbeter je een management control systeem?

Resultaat
Na afloop van de cursus bent u in staat om naast financieel advies ook te adviseren over non-financiële zaken. U heeft diepgaande kennis over strategie, u kunt een betere doorvertaling maken van cijfers, weet u de juiste instrumenten te gebruiken om in control te blijven en weet beter aan te geven welke resultaten behaald moeten. Na afloop van de cursus heeft u meer kennis en kunde van het informatievoorzienings- proces, auditing, compliance en governance en bent u een betere business partner voor het management. Tot bent u op de hoogte van de laatste kennis op het gebied van riskmanagement en managerial control.

De cursus ‘Business Controlling & Accounting’ duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 deelnemers op een van onze opleidingslocaties. Hierin volgt u colleges en werkt aan opdrachten.Dag 1: Financiele informatievoorziening en het besluitvormingsproces (college 1 en 2)
Tijdens deze dag leert u hoe u omgaat met financiele informatievoorziening en wat er zoal komt kijken bij het informatieverzorgingsproces. U leert organisatiecijfers analyseren en beoordelen, hoe u het proces van financiele verslaglegging zo effectief mogelijk kunt inrichten en hoe u hierdoor bij kunt dragen aan het besluitvormingsproces van uw organisatie. U leert tijdens deze dag verder hoe u interne en externe rapportages aan kunt laten sluiten aan de geldende markteisen en de huidige bedrijfsstrategie. In zijn algemeenheid brengt u uw kwaliteiten als business controller tijdens deze dag naar een hoger niveau.
Dag 2: Financiele analyse, auditing, compliance en governance (college 3 en 4)
Tijdens deze dag ligt de nadruk op het meegeven van gedegen kennis en kunde ten aanzien van financiele analyse en het verzorgen van een deugdelijke financiele rapportage. Hiernaast wordt er ingezoomd op de belangrijke rol die auditing, compliance en governance hierbij spelen. U leert hoe u kunt omgaan met deze aspecten, hoe u ze kunt besturen en uiteindelijk hoe u ze zo goed mogelijk kunt managen en/of beheersen. U krijgt informatie over de laatste trends en ontwikkelingen op dit gebied en doet nieuwe kennis en inzichten op op het gebied van strategisch risk management en het verkrijgen en/of houden van grip op de (compliance) zaak.
Dag 3: Managerial control en het gebruik van systemen (college 5)
Tijdens deze dag leert u hoe u een management control systeem kunt ontwerpen en/ of een bestaand systeem kunt verbeteren teneinde een effectief controlmechanisme in handen te krijgen waarmee u grip kunt houden op alle financiele en non-financiele zaken die van belang zijn voor uw organisatie.

De cursus Business Controlling & Accounting is zo opgezet om u in praktische zin en in relatief kort tijdsbestek zoveel mogelijk bij te brengen over business control & accounting. Verder staat de kwantificering van beleid centraal tijdens deze opleiding. U redeneert gedurende de opleiding terug vanuit een bedrijfskundig perspectief.

[9] “Sterke colleges, verrijkend, inhoudelijk en diepgaand. Ik heb erg veel geleerd tijdens deze training. “

[9] “Geweldige opleiding op hoog niveau, stof wordt op aansprekende manier gebracht. Bert Gadellaa krijgt van mij een dikke tien voor zijn colleges. Locatie was ook zeer de moeite waard. Bedankt.”

[8,5] “De trainers gaven een goede interactieve training. De presentaties waren slechts een onderbouwing bij een verhaal. Ik heb de training dan ook als zeer leerzaam ervaren.”

Er vinden per dag twee colleges plaats. Er wordt gestart om 15.00 uur met het eerste college, het tweede college start om 18.30 uur en duurt tot 21.00 uur. Mocht u op een bepaalde datum niet kunnen: gemiste colleges kunnen te allen tijde worden ingehaald middels e-learning.Collegedata: opleiding start donderdag 18 januari 2024.

* College 1 + 2: Donderdag 18 januari 2023 (15.00 uur -21.00 uur incl. diner)
* College 3 + 4: Donderdag 1 februari 2024(15.00 uur -21.00 uur incl. diner)
* College 5: Donderdag 15 februari 2024 (15.00 uur - 17.30 uur excl. diner)
Collegedata: opleiding start donderdag 21 maart 2024.

* College 1 + 2: Donderdag 21 maart 2024 (15.00 uur -21.00 uur incl. diner)
* College 3 + 4: Donderdag 4 april 2024 (15.00 uur -21.00 uur incl. diner)
* College 5: Donderdag 18 april 2024 (15.00 uur - 17.30 uur excl. diner)
Collegedata: opleiding start donderdag 23 mei 2024.

* College 1 + 2: Donderdag 23 mei 2024 (15.00 uur -21.00 uur incl. diner)
* College 3 + 4: Donderdag 6 juni 2024(15.00 uur -21.00 uur incl. diner)
* College 5: Donderdag 20 juni 2024 (15.00 uur - 17.30 uur excl. diner)
Collegedata: opleiding start donderdag 10 oktober 2024.

* College 1 + 2: Donderdag 10 oktober 2024 (15.00 uur -21.00 uur incl. diner)
* College 3 + 4: Donderdag 24 oktober 2024 (15.00 uur -21.00 uur incl. diner)
* College 5: Donderdag 7 november 2024 (15.00 uur - 17.30 uur excl. diner)

UBS / Utrecht Business School is de business school voor management executives en business leaders in Nederland. Wij leiden onze  studenten op tot zwaardere professionals en bereiden ze voor op een volgende stap in hun carrière. Dit doen we op de vakgebieden finance & accounting, marketing en communicatie, it en crm, strategie, hrm en management & leadership. We ondersteunen studenten gedurende hun carrière met kennis, contactmomenten en inspiratie en geven middels educatie en certificering duiding aan kennisniveaus en werkervaring. 

8
Gemiddeld cijfer voor Business Control & Accounting (Cursus)
Gebaseerd op 1 ervaring
starstarstarstarstar_border
Blok
8
Business Control & Accounting (Cursus)

"De trainers gaven een goede interactieve training. De presentaties waren slechts een onderbouwing bij een verhaal. Ik heb de training dan ook als zeer leerzaam ervaren.

Minder was de accomodatie. De training werd gegeven in een ruimte die niet groter was dan een flinke gangkast. Verder werd een behoorlijk bedrag gerekend voor de catering (diner-drinken). De gerekende prijs staat absoluut niet in verhouding tot het geleverde." - 10-02-2017 12:28

"De trainers gaven een goede interactieve training. De presentaties waren slechts een onderbouwing bij een verhaal. Ik heb de training dan oo… alles lezen - 10-02-2017 12:28

Hieronder vind je de veelgestelde vragen van andere bezoekers. Als je ook een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

"Hoe zit het bij deze opleiding met de toelatingseisen?"

Gevraagd door Haben - 05-10-2016 07:32
De cursus Business Controlling & Accounting is bedoeld voor professionals die zich verder willen ontwikkelen op het gebied van business control & accounting. De cursus is een executive training wat betekent dat een bepaald werk- en denkniveau gewenst is. Doorgaans hebben onze deelnemers een financiële achtergrond, 5 tot 15 jaar relevante werkervaring en HBO+ denkniveau. In principe staat het iedereen vrij om deel te nemen, de ervaring van de Utrecht Business School is echter dat het optimale leerresultaat ligt bij een ruimere werkervaring.
Zoë van Dantzig
Beantwoord door Zoë van Dantzig (Springest adviseur)

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.