Masterclass Risicobeoordeling

Tijdsduur
Startdatum en plaats
Logo van IVOB B.V.
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 8,5 IVOB B.V. heeft een gemiddelde beoordeling van 8,5 (uit 6 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, startdatum, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Barneveld
10 mrt. 2020
info Nog geen startgarantie
Barneveld
16 jun. 2020
info Nog geen startgarantie
Barneveld
29 okt. 2020
info Nog geen startgarantie

Beschrijving

Bij het denken aan de veiligheid van machines moet men altijd beginnen met het opstellen van een risicobeoordeling. In de Machinerichtlijn 2006/42/EG wordt in de algemene beginselen Bijlage I aangegeven dat de fabrikant van een machine, of diens gemachtigde, de verplichting heeft om een risicobeoordeling uit te voeren om na te gaan welke veiligheids- en gezondheidseisen op die machine van toepassing zijn. Bij ontwerp en bouw van de machine moet vervolgens rekening worden gehouden met de resultaten van deze risicobeoordeling. Bij reeds bestaande productiemachines / lijnen moet men, als men de veiligheid wil verbeteren, ook altijd met een risicobeoordeling starten. Dit is als verplichting vast…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen.  

Bij het denken aan de veiligheid van machines moet men altijd beginnen met het opstellen van een risicobeoordeling. In de Machinerichtlijn 2006/42/EG wordt in de algemene beginselen Bijlage I aangegeven dat de fabrikant van een machine, of diens gemachtigde, de verplichting heeft om een risicobeoordeling uit te voeren om na te gaan welke veiligheids- en gezondheidseisen op die machine van toepassing zijn. Bij ontwerp en bouw van de machine moet vervolgens rekening worden gehouden met de resultaten van deze risicobeoordeling. Bij reeds bestaande productiemachines / lijnen moet men, als men de veiligheid wil verbeteren, ook altijd met een risicobeoordeling starten. Dit is als verplichting vastgelegd in het Nederlandse Arbeidsomstandighedenbesluit hoofdstuk 7.

Met andere woorden: zonder een goede risicobeoordeling of risicoanalyse kan men geen veilige machine bouwen of een machine op de juiste wijze veilig, technisch aanpassen. Steeds moet men zich afvragen welke gebruiksgrenzen, gebruiksfasen en welke werkzaamheden er zijn of gedaan moeten worden. Belangrijk is het dan om in kaart te brengen welke risico’s tijdens het werken aan of met de machine kunnen optreden om uiteindelijk te komen tot een juiste reductie.

Tijdens deze Masterclass wordt er veel dieper ingegaan op het opstellen van een goede risicobeoordeling dan bij de training / cursus Machineveiligheid.

Om op een goede wijze deel te kunnen nemen aan deze Masterclass Risicobeoordeling vragen we minimaal basiskennis machineveiligheid (bijvoorbeeld Module I van onze training Machineveiligheid).

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen.  

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.