Onderhandelen en deals winnen

Niveau
Tijdsduur
Trainers
David MooijaartJeroen Wilmink
Logo van HSAprogram
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 9,3 HSAprogram heeft een gemiddelde beoordeling van 9,3 (uit 36 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, startdatum, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

HSAprogram biedt haar producten standaard aan in de volgende regio's: Utrecht

Beschrijving

Professionals met alleen maar interesse in onderhandeling & deal closing kunnen deelnemen aan module 3 van het human sales programma.

Vooraf wordt een assessment afgenomen en vindt een telefonische intake plaats. Over de derde module:

Je onderzoekt jouw deal positie van één specifieke opdracht/opportunity. Je kijkt naar wie de belangrijkste stakeholders zijn, wat hun zakelijke agenda is en hun persoonlijke drijfveren. Hoe zij staan ten opzichte van substituten en wat hun buy-in is met betrekking tot jouw voorstel. Met dit instrument breng je makkelijk en snel in kaart hoe je ervoor staat en bepaal je, eventueel in overleg met collega´s en management, met welke drie vervolgstappen je de kan…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen.  

Professionals met alleen maar interesse in onderhandeling & deal closing kunnen deelnemen aan module 3 van het human sales programma.

Vooraf wordt een assessment afgenomen en vindt een telefonische intake plaats. Over de derde module:

Je onderzoekt jouw deal positie van één specifieke opdracht/opportunity. Je kijkt naar wie de belangrijkste stakeholders zijn, wat hun zakelijke agenda is en hun persoonlijke drijfveren. Hoe zij staan ten opzichte van substituten en wat hun buy-in is met betrekking tot jouw voorstel. Met dit instrument breng je makkelijk en snel in kaart hoe je ervoor staat en bepaal je, eventueel in overleg met collega´s en management, met welke drie vervolgstappen je de kans maximaal vergroot om de deal te winnen. Dit is ook de fase waarin je aandacht besteedt aan het onderhandelingsproces. Je maakt je een aantal onderliggende principes van het onderhandelproces eigen en je leert welke do´s en dont´s gelden. Als laatste ga je aan de slag met concrete strategieën die je ondersteunen om commitment en urgentie te creëren. Je leert om te gaan met hoe het bewust genereren van een gevoel van ongemak, bij jezelf en de prospect, je soms kan helpen om weer een stapje dichter bij het winnen van de deal te komen.

Aan het eind van deze dag ben je bekend met de aanpak, instrumenten en vaardigheden die jou op weg helpen om snel deals te winnen.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.
David Mooijaart - ¨I go where we sell¨
David Mooijaart
¨I go where we sell¨
9,2
Jeroen Wilmink - Verkoop is fun & mindset is key!
Jeroen Wilmink
Verkoop is fun & mindset is key!
9,7

Er zijn nog geen veelgestelde vragen.  

Vraag nu gratis en vrijblijvend informatie aan:

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met HSAprogram, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.