Teamontwikkeling - Coachen van zorgteams

Niveau
Tijdsduur
Trainers
Marre DekkersIluska Adriaansens

Teamontwikkeling - Coachen van zorgteams

Feedback Training & Consulting
Logo van Feedback Training & Consulting
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 9,0 Feedback Training & Consulting heeft een gemiddelde beoordeling van 9,0 (uit 562 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Beschrijving

Leer hoe je zorgteams effectief coacht zodat ze het gewenste eigenaarschap oppakken.
Een aanhoudende trend in de zorg is de wens voor zelforganiserende zorgteams, zodat minder overhead nodig is. De namen van zulke zorgteams variëren van autonome, taakgerichte en/of zelfsturende teams. Zorginstellingen willen graag dat zorgteams het eigenaarschap oppakken, zodat medewerkers een grote mate van vrijheid aankunnen en minder sturing nodig is. Als uitgangspunt is dat een mooi streven, aangezien eigenaarschap kan leiden tot zelfwaardering, inzetten van eigen vakmanschap en ondernemende energie. Echter, medewerkers in de zorg staan vanwege personeelstekorten vaak onder druk. Hierdoor is het soms last…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Team ontwikkeling, Samenwerken, Coaching, Teamvorming & Teamtraining en Teambuilding.

Leer hoe je zorgteams effectief coacht zodat ze het gewenste eigenaarschap oppakken.
Een aanhoudende trend in de zorg is de wens voor zelforganiserende zorgteams, zodat minder overhead nodig is. De namen van zulke zorgteams variëren van autonome, taakgerichte en/of zelfsturende teams. Zorginstellingen willen graag dat zorgteams het eigenaarschap oppakken, zodat medewerkers een grote mate van vrijheid aankunnen en minder sturing nodig is. Als uitgangspunt is dat een mooi streven, aangezien eigenaarschap kan leiden tot zelfwaardering, inzetten van eigen vakmanschap en ondernemende energie. Echter, medewerkers in de zorg staan vanwege personeelstekorten vaak onder druk. Hierdoor is het soms lastig voor zorgteams om de omslag te maken naar autonome, zelforganiserende teams. Daarnaast vergt eigen aansturing een veilige omgeving, waarin medewerkers elkaar onderling durven aan te spreken en goed kunnen samenwerken. Veel zorgteams willen die effectievere samenwerking zelf ook en ontvangen daarbij graag ondersteuning van een teamcoach.

Wat levert de training jou op? 

Ontwikkel jezelf als teamcoach, ontdek en benut jouw toegevoegde waarde om doelgericht te bouwen aan een optimaal presterend team. 

Je coacht je team op het realiseren van doelstellingen. Je leert teamdynamiek herkennen en op de juiste manier gebruiken. Daarnaast leer je allerlei effectieve interventies die je kunt inzetten passend bij de juiste teamfase. Je maakt teamleden bewust van hun bijdrage aan de teamprestaties. Je laat ze tegelijkertijd zelf de verantwoordelijkheid nemen voor de uitvoering van hun taken. In deze training leer je een manier voor cyclisch en methodisch werken om daarmee de zorg te optimaliseren. 

Onderwerpen 

Tijdens de training komen onder meer de volgende onderwerpen aan bod: 

 • Wat is teamcoaching en wat zijn de verschillen in het coachen van teams en van individuen? 
 • Waarin verschilt een teamcoach van een manager en een leider? Welke teamstadia zijn te onderscheiden? 
 • Op welke manier kun je zowel resultaatgericht als mensgericht coachen? 
 • Hoe bouw je de teamcoaching goed op? Welke fasen ga je door? 
 • Hoe formuleer je duidelijke en gezamenlijke teamdoelen en hoe realiseer je die met jouw coaching? 
 • Hoe richt je teamprocessen zo in dat het kan werken met een (strak) systeem waardoor de teamdoelen omgezet kunnen worden in teamresultaten? 
 • Hoe leer je patronen zien die de teameffectiviteit ondersteunen of juist ondermijnen? 
 • Hoe deal je met de invloeden uit de organisatie en omgeving?  
 • Welke stijlen en technieken zijn er en hoe kies je de meest geschikte aanpak? 
 • Hoe maak je jouw team bewust van verbeterpunten, welke competenties ga je samen ontwikkelen en hoe pak je dat aan? 
 • Hoe kom je van verbeterpunten naar actie? 
 • Wat zijn de valkuilen bij teamcoaching en hoe voorkom je die? 
 • Hoe geef je gericht feedback en coach je het team op de werkvloer? 
 • Hoe bekrachtig je het team op een positieve manier? 
 • Hoe stel je een coachplan op? 
 • Hoe maak je teamleden verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de teamvolwassenheid?
 • Hoe ontwikkel je persoonlijk leiderschap dat bijdraagt aan een effectief zorgteam? 

 
Onderdeel van de training is een DISC-gedragsanalyse. Online vul je daarvoor een vragenlijst in. De uitslag is jouw DISC-kleurenprofiel. Die gaat helemaal over jou en laat zien waar jouw kwaliteiten en ontwikkelpunten liggen. DISC is een praktisch en toegankelijk kleurenmodel dat niet alleen inzicht geeft in je zelf maar ook in anderen. Door je eigen persoonlijke DISC-profiel te leren kennen, vergroot je als teamcoach je effectiviteit en je samenwerking met en invloed op anderen.  
 
Geniet van de praktische werkvormen en beleef een programma waarmee je jouw toekomst en die van je team op een impactvolle manier een nieuwe, verfrissende richting geeft. Laat je verrassen door de inspirerende oefeningen waarvan de inzichten praktisch toepasbaar zijn in jouw praktijk. Kortom, word met behulp van deze training de beste versie van jezelf. 

Verankering 

Onderdeel van dit programma zijn twee begeleidde intervisie bijeenkomsten samen met je team. Daarnaast ontvangt je onder andere handige checklists en naslagteksten die je kunt benutten om je  inzichten rondom teamcoaching  succesvol toe te passen in jouw dagelijkse praktijk. Tevens kun je gebruikmaken van telefoon- en/of e-mail coaching die op jouw verzoek verzorgd wordt door de trainer. 

Investering

Voor deze tweedaagse training investeer je € 1.740,-. Dit bedrag is inclusief DISC gedragsanalyse en 2 begeleide supervisies.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.
Marre Dekkers
Marre Dekkers
Positieve leiderschap en organisatiecoach | teamcoach | consultant
9,3
Iluska Adriaansens
Iluska Adriaansens
Persoonlijke leiderschap | Talentmanagement | Senior Loopbaancoach
9,2

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.