Geweldloze Communicatie verdieping

Tijdsduur
Trainer
Boris Nauta
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats

Geweldloze Communicatie verdieping

Equanimity
Logo van Equanimity

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeAmsterdam
16 jun. 2023 tot 23 jun. 2023
check_circle Startgarantie

Beschrijving

Geweldloze Communicatie is een methode voor communicatie die gericht is op verbinding en wordt daarom ook wel Verbindende Communicatie genoemd. Hoe hoor je elkaar echt en maak je weer contact? Het is geen ingewikkelde of vermijdende manier van communiceren maar het gaat juist over stevig in je schoenen staan, grenzen aangeven, helderheid scheppen, zijn wie je bent en emoties de ruimte kunnen geven. In de trainingen leer je hoe je kunt omgaan met emoties tijdens gesprekken en hoe je echt contact maakt met jouw gesprekspartner. Je oefent met het herkennen van gevoelens en behoeften, het formuleren van heldere verzoeken en open te staan voor wat een ander te zeggen heeft. De trainingen zijn pra…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Geweldloze Communicatie is een methode voor communicatie die gericht is op verbinding en wordt daarom ook wel Verbindende Communicatie genoemd. Hoe hoor je elkaar echt en maak je weer contact? Het is geen ingewikkelde of vermijdende manier van communiceren maar het gaat juist over stevig in je schoenen staan, grenzen aangeven, helderheid scheppen, zijn wie je bent en emoties de ruimte kunnen geven. In de trainingen leer je hoe je kunt omgaan met emoties tijdens gesprekken en hoe je echt contact maakt met jouw gesprekspartner. Je oefent met het herkennen van gevoelens en behoeften, het formuleren van heldere verzoeken en open te staan voor wat een ander te zeggen heeft. De trainingen zijn praktisch van aard en bevatten veel oefeningen en alledaagse voorbeelden zodat je er meteen mee aan de slag kunt in je persoonlijke en werkende leven.

Het (be)oefenen van Geweldloze Communicatie levert je het volgende op:

  • Helderheid over je eigen behoeften
  • Creatieve oplossingen voor problemen
  • Grenzen kunnen aangeven
  • Beter kunnen omgaan met kritiek en verwijten
  • Meer ontspanning tijdens gesprekken
  • Je effectief kunnen uitdrukken in lastige situaties
  • Betekenisvol contact met anderen
  • Minder gedoe, dus meer tijd en energie voor andere dingen

Equanimity biedt twee 1-daagse trainingen aan die elkaar opvolgen. In de eerste 1-daagse Geweldloze communicatietraining maak je in een kleine groep kennis met het model van Marshall Rosenberg. We gaan in op de theorie maar vooral ook aan de slag met praktische oefeningen aan de hand van alledaagse voorbeelden en herkenbare situaties. Je krijgt meer inzicht in wat voor jou de belangrijke drijfveren zijn die achter je gedrag, waarnemingen en manier van communiceren zitten, en welke valkuilen ertoe leiden dat gesprekken een vervelende wending nemen of ervoor zorgen dat je niet echt gezien of gehoord wordt.

Voor degenen die de eerste dag hebben gevolgd is er nog de mogelijkheid de Verdiepingstraining te volgen. Hierin ga je verder oefenen met het toepassen van de opgedane kennis. Er is een tweede Geweldloze communicatietrainer aanwezig voor extra begeleiding. We gaan dieper in op zelfempathie, empathisch luisteren en eerlijk uiten. Je oefent bijvoorbeeld in rollenspellen hoe je met boosheid en frustratie, en gevoelens van schaamte en schuld om kunt gaan. Zowel van jezelf als die van een ander.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.
Boris Nauta
Boris Nauta
Emotionele intelligentie trainer

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.