VCA Basis Cursus

Tijdsduur
Logo van De Laat Kenniscentrum
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 8,1 De Laat Kenniscentrum heeft een gemiddelde beoordeling van 8,1 (uit 30 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, startdatum, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

De Laat Kenniscentrum biedt dit product standaard aan in de volgende regio's: Eindhoven

Beschrijving

De Laat Kenniscentrum; De opleider uit de regio!

Volgens de Arbowet is een werkgever verplicht de veiligheid van derden te waarborgen die zich op het bedrijf bevinden. Een opdrachtgever kan eisen dat uw personeel beschikt over het diploma Basisveiligheid Veiligheid Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers (VCA). Van leidinggevenden kunnen zij eisen dat zij over het diploma Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden (VOL) VCA beschikken. De VCA Basis Cursus leidt op tot het diploma Basisveiligheid VCA. Op basis van cijfers van het CBS wordt duidelijk dat aandacht voor veilig werken noodzakelijk is. Uit deze cijfers blijkt onder meer dat jaarlijks meer dan 150.000 werknemers betrokken zijn bij een bedrijfsongeval. Kennis van veiligheidsvoo…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Operationeel management, VCA, Vrijwilligersmanagement, Arbowetgeving en HVK (Hogere Veiligheidskunde).

De Laat Kenniscentrum; De opleider uit de regio!

Volgens de Arbowet is een werkgever verplicht de veiligheid van derden te waarborgen die zich op het bedrijf bevinden. Een opdrachtgever kan eisen dat uw personeel beschikt over het diploma Basisveiligheid Veiligheid Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers (VCA). Van leidinggevenden kunnen zij eisen dat zij over het diploma Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden (VOL) VCA beschikken. De VCA Basis Cursus leidt op tot het diploma Basisveiligheid VCA. Op basis van cijfers van het CBS wordt duidelijk dat aandacht voor veilig werken noodzakelijk is. Uit deze cijfers blijkt onder meer dat jaarlijks meer dan 150.000 werknemers betrokken zijn bij een bedrijfsongeval. Kennis van veiligheidsvoorschriften is een voorwaarde om een veilige en verantwoorde manier van werken te kunnen creëren.

Met het Veiligheid Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers (VCA) diploma toont u aan dat uw werknemers de benodigde kennis in huis hebben. Tijdens de cursus wordt uitgebreid ingegaan op alle verplicht gestelde onderwerpen van de Stichting Samenwerken voor Veiligheid (SSVV).

Doelgroep

De cursus VCA is voor iedereen die het diploma Basisveiligheid VCA wil behalen of waarvan het diploma bijna verloopt.

Niveau

MBO

Vooropleiding

Voor de opleiding VCA Basis is geen specifieke vooropleiding vereist.

Programma

Gedurende de cursus VCA komen alle verplicht gestelde onderwerpen van de Stichting Samenwerken voor Veiligheid (SSVV) aan bod. Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden (VOL VCA) kandidaten combineren wij met VCA Basis kandidaten. De cursus bestaat uit 4 uur zelfstudie welke u thuis kunt verrichten en één dagdeel praktijk. Aan het eind van het dagdeel praktijk sluit u de cursus af met een digitaal examen op onze locatie.

Examen

U legt het digitale examen voor uw cursus VCA Basis aan het eind van het dagdeel praktijk af op locatie. U ontvangt dus direct de uitslag van uw examen!

Studiebelasting

De studiebelasting van de cursus VCA Basis bedraagt ongeveer 11 uur.

Certificering VCA Basis

Na afloop van de cursus VCA Basis ontvangt u bij goed resultaat een VCA Basis certificaat en een pas welke 10 jaar geldig is.

Informatie

Heeft u vragen of wilt u meer weten over VCA Basis? Neemt u dan gerust contact met ons op! Wij helpen u graag verder.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.