Zorg & Verzorging Opleidingen en Cursussen

Werken in de zorg

Werken in de zorg is dankbaar werk. De waardering die jij krijgt, de blije gezichten van mensen die jij helpt en de mooie en vaak indrukwekkende verhalen. Op Springest Beroepen vind je alle zorgberoepen. Hier zijn de meeste gezochte zorgberoepen:

Osteopaat

Osteopathie kan verlichting bieden bij verschillende klachten zoals gewrichtspijn, rugpijn, hoofdpijn, moeizame vertering, enz. De osteopaat gaat op zoek naar de oorzaak van een lichamelijke klacht. Via zachte handbewegingen probeert een osteopaat het evenwicht in je lichaam terug te herstellen. Bekijk hoe je een Osteopaat kunt worden.

Chiropractor

Een chiropractor werkt de pijnpunten weg door middel van druktechnieken op het lichaam waarbij het zenuwstelsel en de gewrichten worden gemanipuleerd. Lees hoe je jouw carrière als chiropractor kan starten.

Orthodontist

De orthodontist is de tandarts-specialist voor scheve tanden en kiezen. Hij begeleidt de groei en ontwikkeling van kaak en tanden. Om Orthodontist te worden dien je een opleiding Tandheelkunde te hebben gevolgd. Lees welke vaardigheden een orthodontist nodig heeft.

Verpleegkundige

Als verpleegkundige help je mensen met een beperking, handicap of ziekte. Het doel hierbij is het genezen, verzorgen, ontwikkeling en levensverbetering van patiënten. Wat men kan verwachten als verpleegkundige is het wassen, aankleden en verschonen van mensen. Met een opleiding MBO Verpleegkundige - niveau 4 kun je verpleegkundige worden.

Dermatoloog

Een dermatoloog houdt zich bezig met het diagnosticeren en behandelen van huidziekten. Dermatologen – ook wel huidartsen genoemd – doen ook vaak aan diagnostiek en behandeling van spataderen of oedeem.  Als je dermatoloog wilt worden moet je een opleiding geneeskunde afronden. Lees hier alle vaardigheden van een dermatoloog.

Optometrist

Een optometrist kan ogen onderzoeken en eventuele problemen tijdig signaleren. Zodoende is de optometrist het eerste aanspreekpunt bij oogklachten, verminderd zicht of een risico op het ontwikkelen van een oogziekte. Hier lees je alle informatie over het beroep van optometrist.

Doktersassistente

Een doktersassistent werkt zelfstandig onder verantwoordelijkheid van de huisarts. Een doktersassistent voert zelfstandig kleine medische handelingen uit, ondersteunt de huisarts houdt de patiëntendossiers bij en beantwoordt de telefoon. Bekijk welke vaardigheden je nodig hebt om doktersassistent te worden.

Beste aanbieders in Zorg & Verzorging helpHieronder een overzicht van de beste opleiders binnen deze categorie voor dit jaar. De score is gebaseerd op ervaringen van deelnemers die dit jaar een product persoonlijke ontwikkeling hebben afgerond.

Categoriescore (2022)
?UNLP
?Preventief BV
?Psychodidact

Recente ervaringen

star_halfstar_borderstar_borderstar_borderstar_border
Ornit Warshavsky
Ervaringsdeskundige in de zorg, docent, Cognitive therapy therapeut
1
Opleiding Psychodynamisch Therapeut HBO

"Tijdens de opleiding werd het duidelijk, dat bijna alle studiegenoten zich in hadden geschreven voor de opleiding, het puur hebben gedaan voor eigen ontwikkeling en therapie voor hen zelf, niet om therapeut te worden of anderen bij te staan, ondersteunen of helpen in de vorm van het (leren) geven van therapie. De lessen zijn meer gericht op de studenten, dan op het leren geven van therapie. Sommige studenten waren de hele dag aan het huilen en anderen werden publiekelijk voor schut gezet tijdens de les door een docent, wat voor heel veel onrust en verdeeldheid zorgde binnen de groep. De meeste studenten waren heel veel, alleen maar met zichzelf bezig. Dat werd ook van studenten verwacht en is heel misleidend, verwarrend en onprofessioneel.
Daarbij is de mentor bijna nooit bereikbaar en is verder niet in staat om de groep te begeleiden. De hele opleiding kwam bij mij heel onprofessioneel over, vooral doordat ik zelfs veel ervaring heb met het begeleiden, ondersteunen, lesgeven en het geven van therapie. Toch werd er van alle studenten verwacht dat ze zouden beginnen met het geven van therapie, terwijl er in de klas de ervaringen helemaal niet te sprake kwamen en bijna niemand ooit met cliënten heeft gewerkt. Het bleef allemaal heel vaag.
Sommige docenten konden het kindsdeel niet onderscheiden van het volwassen deel, van zichzelf en studenten. Waarschijnlijk ook niet van cliënten dan, alleen werd daar niet over gesproken, omdat bijna niemand van de studenten ooit met cliënten heeft gewerkt en al helemaal geen verstand hebben van het geven van therapie.
Het werd mede daardoor heel rommelig en wijkt af van waar het eigenlijk over zou horen te gaan. Het zou meer horen te gaan over het geven van therapie en niet dat je zelf als therapeut moet gaan zwemmen in eigen kindsdeel en vandaaruit reageren en ageren naar studenten of studenten naar elkaar en straks ook naar cliënten?. In het kort schrijf ik dit om mensen te waarschuwen, zodat ze de kans hebben om twee keer na te denken, alvorens veel geld uit te geven voor deze opleiding, die iets anders verkopen, dan wat er beweerd wordt op de site. Voordat ik had betaald, werd aan mij onjuiste informatie gedeeld, zoals over de locatie en over de opleiding." - 27-01-2022 12:12

"Tijdens de opleiding werd het duidelijk, dat bijna alle studiegenoten zich in hadden geschreven voor de opleiding, het puur hebben gedaan vo… alles lezen - 27-01-2022 12:12

Andreas Gieswinkel
starstarstarstarstar
Andreas Gieswinkel
Schrijver, helper, chaplain, simultaan
10
Verslaving Verslavingskunde I (VKI-EACI)

"In het algemeen was ik heel tevreden met de opleiding. Waar ik niet altijd vrolijk van werd was de onderlinge jaloers gedrag. Sommige waren van mening dat ze niet genoeg aandacht kregen en dat gaf af en toe rare reacties. Maar al-om-al was het geweldig. Graag kom ik terug voor vervolg opleiding. " - 24-01-2022 11:23

"In het algemeen was ik heel tevreden met de opleiding. Waar ik niet altijd vrolijk van werd was de onderlinge jaloers gedrag. Sommige waren … alles lezen - 24-01-2022 11:23

Petra van der Meulen
starstarstarstarstar_border
Petra van der Meulen
Beschikbaar Wmo consulente
8
(Basisopleiding) Wmo Consulent 2.0

"Het is een leuke opleiding ook als je uit een heel andere bedrijfstak komt. Wat wel van belang is dat je een werkervaringsplaats hebt om theorie en praktijk naast elkaar te ervaren. Een werkervaringsplek heb je niet zomaar te pakken, dit kost je wel de nodige moeite. De opleiding geeft je een goede basis mee en de rest moet je echt in de praktijk leren. De docenten zijn vakkundig, duidelijk en uit de praktijk. De lessen in Meppel zijn heel prettig geweest doordat je veel met elkaar kon oefenen. Ook de online dagen zijn heel leerzaam en plezierig geweest, mede doordat we een zeer fijne en gemotiveerde groep hadden van studenten en docenten. Nu aan de slag in de praktijk. Ik ben er klaar voor en beschikbaar." - 13-01-2022 21:42

"Het is een leuke opleiding ook als je uit een heel andere bedrijfstak komt. Wat wel van belang is dat je een werkervaringsplaats hebt om the… alles lezen - 13-01-2022 21:42