Zorg & Verzorging Opleidingen en Cursussen

Werken in de zorg

Werken in de zorg is dankbaar werk. De waardering die jij krijgt, de blije gezichten van mensen die jij helpt en de mooie en vaak indrukwekkende verhalen. Op Springest Beroepen vind je alle zorgberoepen. Hier zijn de meeste gezochte zorgberoepen:

Osteopaat

Osteopathie kan verlichting bieden bij verschillende klachten zoals gewrichtspijn, rugpijn, hoofdpijn, moeizame vertering, enz. De osteopaat gaat op zoek naar de oorzaak van een lichamelijke klacht. Via zachte handbewegingen probeert een osteopaat het evenwicht in je lichaam terug te herstellen. Bekijk hoe je een Osteopaat kunt worden.

Chiropractor

Een chiropractor werkt de pijnpunten weg door middel van druktechnieken op het lichaam waarbij het zenuwstelsel en de gewrichten worden gemanipuleerd. Lees hoe je jouw carrière als chiropractor kan starten.

Orthodontist

De orthodontist is de tandarts-specialist voor scheve tanden en kiezen. Hij begeleidt de groei en ontwikkeling van kaak en tanden. Om Orthodontist te worden dien je een opleiding Tandheelkunde te hebben gevolgd. Lees welke vaardigheden een orthodontist nodig heeft.

Verpleegkundige

Als verpleegkundige help je mensen met een beperking, handicap of ziekte. Het doel hierbij is het genezen, verzorgen, ontwikkeling en levensverbetering van patiënten. Wat men kan verwachten als verpleegkundige is het wassen, aankleden en verschonen van mensen. Met een opleiding MBO Verpleegkundige - niveau 4 kun je verpleegkundige worden.

Dermatoloog

Een dermatoloog houdt zich bezig met het diagnosticeren en behandelen van huidziekten. Dermatologen – ook wel huidartsen genoemd – doen ook vaak aan diagnostiek en behandeling van spataderen of oedeem.  Als je dermatoloog wilt worden moet je een opleiding geneeskunde afronden. Lees hier alle vaardigheden van een dermatoloog.

Optometrist

Een optometrist kan ogen onderzoeken en eventuele problemen tijdig signaleren. Zodoende is de optometrist het eerste aanspreekpunt bij oogklachten, verminderd zicht of een risico op het ontwikkelen van een oogziekte. Hier lees je alle informatie over het beroep van optometrist.

Doktersassistente

Een doktersassistent werkt zelfstandig onder verantwoordelijkheid van de huisarts. Een doktersassistent voert zelfstandig kleine medische handelingen uit, ondersteunt de huisarts houdt de patiëntendossiers bij en beantwoordt de telefoon. Bekijk welke vaardigheden je nodig hebt om doktersassistent te worden.

Beste aanbieders in Zorg & Verzorging helpHieronder een overzicht van de beste opleiders binnen deze categorie voor dit jaar. De score is gebaseerd op ervaringen van deelnemers die dit jaar een product persoonlijke ontwikkeling hebben afgerond.

Categoriescore (2023)
1Psychodidact
star 9,4 (40 ervaringen)

Recente ervaringen

starstarstarstarstar
Anoniem
10
Optimaal omgaan met Stress

"De training Optimaal Omgaan met Stress was erg persoonlijk en wat mij het meest heeft aangesproken in deze training waren de praktische handvaten en handige tips & tricks die werden besproken en geoefend." - 15-09-2023 13:06

"De training Optimaal Omgaan met Stress was erg persoonlijk en wat mij het meest heeft aangesproken in deze training waren de praktische hand… alles lezen - 15-09-2023 13:06

starstarstarstarstar_border
Wyseur
8
Trainer Hormoonfactor

"Ik ben enorm blij dat ik de cursus Trainer Hormoonfactor gevolgd heb. De cursus zit goed elkaar, de lesstof is zeer kwalitatief en de verschillende docenten vindt ik een enorme meerwaarde. Gezien ze elk actief zijn in de complementaire gezondheidszorg maken ze de vertaalslag tussen theorie en praktijk. Dit maakte de lesstof zeer toegankelijk en verstaanbaar.
Wat ik echter wel jammer vond, was dat er geen lunch voorzien was. Die moest je op locatie aankopen (slecht kwaliteit/prijs) of zelf meenemen. Je zou dit toch verwachten wanneer je 2500€ betaald voor een opleiding." - 08-09-2023 07:36

"Ik ben enorm blij dat ik de cursus Trainer Hormoonfactor gevolgd heb. De cursus zit goed elkaar, de lesstof is zeer kwalitatief en de versch… alles lezen - 08-09-2023 07:36

star_halfstar_borderstar_borderstar_borderstar_border
Cees Legemaat
Locatieleider
1
EHBO Basis incl. Oranje Kruis

"Ik heb pas 1 dag cursus gehad van de 3 dagen dus ik kan/wil nu nog geen beoordeling geven de komende 2 weken heb ik nog 2 dagen cursus met examen" - 05-09-2023 08:51

"Ik heb pas 1 dag cursus gehad van de 3 dagen dus ik kan/wil nu nog geen beoordeling geven de komende 2 weken heb ik nog 2 dagen cursus met e… alles lezen - 05-09-2023 08:51