Zorg & Verzorging Opleidingen en Cursussen

Werken in de zorg

Werken in de zorg is dankbaar werk. De waardering die jij krijgt, de blije gezichten van mensen die jij helpt en de mooie en vaak indrukwekkende verhalen. Op Springest Beroepen vind je alle zorgberoepen. Hier zijn de meeste gezochte zorgberoepen:

Osteopaat

Osteopathie kan verlichting bieden bij verschillende klachten zoals gewrichtspijn, rugpijn, hoofdpijn, moeizame vertering, enz. De osteopaat gaat op zoek naar de oorzaak van een lichamelijke klacht. Via zachte handbewegingen probeert een osteopaat het evenwicht in je lichaam terug te herstellen. Bekijk hoe je een Osteopaat kunt worden.

Chiropractor

Een chiropractor werkt de pijnpunten weg door middel van druktechnieken op het lichaam waarbij het zenuwstelsel en de gewrichten worden gemanipuleerd. Lees hoe je jouw carrière als chiropractor kan starten.

Orthodontist

De orthodontist is de tandarts-specialist voor scheve tanden en kiezen. Hij begeleidt de groei en ontwikkeling van kaak en tanden. Om Orthodontist te worden dien je een opleiding Tandheelkunde te hebben gevolgd. Lees welke vaardigheden een orthodontist nodig heeft.

Verpleegkundige

Als verpleegkundige help je mensen met een beperking, handicap of ziekte. Het doel hierbij is het genezen, verzorgen, ontwikkeling en levensverbetering van patiënten. Wat men kan verwachten als verpleegkundige is het wassen, aankleden en verschonen van mensen. Met een opleiding MBO Verpleegkundige - niveau 4 kun je verpleegkundige worden.

Dermatoloog

Een dermatoloog houdt zich bezig met het diagnosticeren en behandelen van huidziekten. Dermatologen – ook wel huidartsen genoemd – doen ook vaak aan diagnostiek en behandeling van spataderen of oedeem.  Als je dermatoloog wilt worden moet je een opleiding geneeskunde afronden. Lees hier alle vaardigheden van een dermatoloog.

Optometrist

Een optometrist kan ogen onderzoeken en eventuele problemen tijdig signaleren. Zodoende is de optometrist het eerste aanspreekpunt bij oogklachten, verminderd zicht of een risico op het ontwikkelen van een oogziekte. Hier lees je alle informatie over het beroep van optometrist.

Doktersassistente

Een doktersassistent werkt zelfstandig onder verantwoordelijkheid van de huisarts. Een doktersassistent voert zelfstandig kleine medische handelingen uit, ondersteunt de huisarts houdt de patiëntendossiers bij en beantwoordt de telefoon. Bekijk welke vaardigheden je nodig hebt om doktersassistent te worden.

Beste aanbieders in Zorg & Verzorging helpHieronder een overzicht van de beste opleiders binnen deze categorie voor dit jaar. De score is gebaseerd op ervaringen van deelnemers die dit jaar een product persoonlijke ontwikkeling hebben afgerond.

Categoriescore (2022)
1Psychodidact
star 9,4 (77 ervaringen)

Recente ervaringen

starstarstarstarstar
Angelique van Oosten
Docent basisschool
10
Kindercoach opleiding

"Ik heb heel veel geleerd over communicatie met kinderen en volwassenen. Verder heb ik veel geleerd over hoe ik zelf communiceer met anderen. Ik voel mij nu meer dan startbekwaam als startende Kindercoach." - 02-10-2022 13:06

"Ik heb heel veel geleerd over communicatie met kinderen en volwassenen. Verder heb ik veel geleerd over hoe ik zelf communiceer met anderen.… alles lezen - 02-10-2022 13:06

starstarstarstarstar_border
Dorothé de Jonge
Assistent Bewindvoerder
8
Opleiding Schuldhulpverlener

"Erg leuke opleiding,zeer praktijkgericht. Voorafgaand aan 4 klassikale opleidingsdagen moet je 40 uren thuisstudie doen via een e-learning. Het portaal is erg duidelijk, alles is in hoofdstukken verdeeld, je weet vooraf hoeveel tijd je nodig hebt per hoofdstuk.
De klassikale lessen waren erg leuk. We hadden een fijne groep met mensen met verschillende achtergronden/uit diverse vakgebieden. De lessen waren erg afwisselend, veel praktijkopdrachten om met elkaar te oefenen. Claudia, die de lessen gaf was erg duidelijk en heeft veel kennis vanuit de praktijk.
Ook werden we erg goed verzorgd door het van der Valk hotel in Breukelen.
Ik heb erg genoten van deze opleiding en kan de ervaring gelijk toepassen in mijn werk als (assistent) bewindvoerder" - 28-09-2022 19:14

"Erg leuke opleiding,zeer praktijkgericht. Voorafgaand aan 4 klassikale opleidingsdagen moet je 40 uren thuisstudie doen via een e-learning. … alles lezen - 28-09-2022 19:14

starstarstarstarstar_border
Anoniem
8
Communicatieve vaardigheden

"Open and interactive. That is good and help people engage.
Maybe in the future a bit more tailor-made to different department/teams, as team culture impacts also our daily communication styles as well. " - 28-09-2022 00:00

"Open and interactive. That is good and help people engage. Maybe in the future a bit more tailor-made to different department/teams, as tea… alles lezen - 28-09-2022 00:00