Zorg & Verzorging Opleidingen en Cursussen

Werken in de zorg

Werken in de zorg is dankbaar werk. De waardering die jij krijgt, de blije gezichten van mensen die jij helpt en de mooie en vaak indrukwekkende verhalen. Op Springest Beroepen vind je alle zorgberoepen. Hier zijn de meeste gezochte zorgberoepen:

Osteopaat

Osteopathie kan verlichting bieden bij verschillende klachten zoals gewrichtspijn, rugpijn, hoofdpijn, moeizame vertering, enz. De osteopaat gaat op zoek naar de oorzaak van een lichamelijke klacht. Via zachte handbewegingen probeert een osteopaat het evenwicht in je lichaam terug te herstellen. Bekijk hoe je een Osteopaat kunt worden.

Chiropractor

Een chiropractor werkt de pijnpunten weg door middel van druktechnieken op het lichaam waarbij het zenuwstelsel en de gewrichten worden gemanipuleerd. Lees hoe je jouw carrière als chiropractor kan starten.

Orthodontist

De orthodontist is de tandarts-specialist voor scheve tanden en kiezen. Hij begeleidt de groei en ontwikkeling van kaak en tanden. Om Orthodontist te worden dien je een opleiding Tandheelkunde te hebben gevolgd. Lees welke vaardigheden een orthodontist nodig heeft.

Verpleegkundige

Als verpleegkundige help je mensen met een beperking, handicap of ziekte. Het doel hierbij is het genezen, verzorgen, ontwikkeling en levensverbetering van patiënten. Wat men kan verwachten als verpleegkundige is het wassen, aankleden en verschonen van mensen. Met een opleiding MBO Verpleegkundige - niveau 4 kun je verpleegkundige worden.

Dermatoloog

Een dermatoloog houdt zich bezig met het diagnosticeren en behandelen van huidziekten. Dermatologen – ook wel huidartsen genoemd – doen ook vaak aan diagnostiek en behandeling van spataderen of oedeem.  Als je dermatoloog wilt worden moet je een opleiding geneeskunde afronden. Lees hier alle vaardigheden van een dermatoloog.

Optometrist

Een optometrist kan ogen onderzoeken en eventuele problemen tijdig signaleren. Zodoende is de optometrist het eerste aanspreekpunt bij oogklachten, verminderd zicht of een risico op het ontwikkelen van een oogziekte. Hier lees je alle informatie over het beroep van optometrist.

Doktersassistente

Een doktersassistent werkt zelfstandig onder verantwoordelijkheid van de huisarts. Een doktersassistent voert zelfstandig kleine medische handelingen uit, ondersteunt de huisarts houdt de patiëntendossiers bij en beantwoordt de telefoon. Bekijk welke vaardigheden je nodig hebt om doktersassistent te worden.

Recente ervaringen

starstarstarstarstar
Veenstra
10
Cursus Frans onder hypnose - 30 uur

"I followed a 30-hour French course to prepare for working in a French speaking country. I had not spoken French since high school 15 years ago, but the lessons helped me to improve very quickly. I also appreciate the flexibility from the teachers to provide both online lessons and on location. Highly recommended!" - 19-04-2024 07:36

"I followed a 30-hour French course to prepare for working in a French speaking country. I had not spoken French since high school 15 years a… alles lezen - 19-04-2024 07:36

starstarstarstarstar
Ollie Bossink - de Ruiter
Jurist
10
Schuldhulpverlener

"Het tempo van Fokke Vermeulen (?) was goed, zijn taalgebruik helder en er was voldoende gelegenheid tot het stellen van vragen. Goede balans tussen theorie en praktijk/casussen. Kennisoverdracht was goed. Zaaltje/locatie wat aan de krappe kant. Lunch en tussendoortjes waren prima verzorgd. " - 10-04-2024 06:47

"Het tempo van Fokke Vermeulen (?) was goed, zijn taalgebruik helder en er was voldoende gelegenheid tot het stellen van vragen. Goede balans… alles lezen - 10-04-2024 06:47

starstarstarstarstar
Aicha Van den Dolder
10
Mastermodule Psychologie van mensen in organisaties

"Deze Master Module van “Psychologie van mensen in organisaties” Is mij erg goed bevallen en was ontzettend leerzaam die een bijdragen heeft geleverd aan het waarmaken van mijn ambities.

Veel mogen leren van diverse professionele professoren en medestudenten." - 02-04-2024 16:23

"Deze Master Module van “Psychologie van mensen in organisaties” Is mij erg goed bevallen en was ontzettend leerzaam die een bijdragen heeft… alles lezen - 02-04-2024 16:23