Basis koeltechniek

Tijdsduur

Basis koeltechniek

Vakwijs Opleidingen
Logo van Vakwijs Opleidingen
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 7,8 Vakwijs Opleidingen heeft een gemiddelde beoordeling van 7,8 (uit 9 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Vakwijs Opleidingen biedt dit product standaard aan in de volgende regio's: Amsterdam

Beschrijving

Vakwijs KTB: Installatietechniek – Cursus Basis koeltechniek

Vakmodule samenvatting

De installatietechniek en de koudetechniek groeien steeds meer naar elkaar toe. De introductie van de warmtepomp, full electric of hybride, zorgt er voor dat veel service- en installatietechnici geconfronteerd met installaties, waarin wordt gewerkt met koudemiddelen, en waarbij andere kennis en vaardigheden nodig zijn. In deze vakmodule maak je kennis met begrippen en -handelingen binnen het vak koeltechniek (of koudetechniek). Je leert in 1 dag de basispricipes van een koeltechnisch systeem, de werking, de belangrijkste aandachtspunten en de risisco's. Aan het eind van de vakmodule ben je in staat om de onde…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Vakwijs KTB: Installatietechniek – Cursus Basis koeltechniek

Vakmodule samenvatting

De installatietechniek en de koudetechniek groeien steeds meer naar elkaar toe. De introductie van de warmtepomp, full electric of hybride, zorgt er voor dat veel service- en installatietechnici geconfronteerd met installaties, waarin wordt gewerkt met koudemiddelen, en waarbij andere kennis en vaardigheden nodig zijn. In deze vakmodule maak je kennis met begrippen en -handelingen binnen het vak koeltechniek (of koudetechniek). Je leert in 1 dag de basispricipes van een koeltechnisch systeem, de werking, de belangrijkste aandachtspunten en de risisco's. Aan het eind van de vakmodule ben je in staat om de onderdelen van een koeltechnische installatie te herkennen, te benoemen en hun werking te verklaren. De cursus is daarmee een perfecte voorbereiding op een vervolgcursus Warmtepompen en/of F-Gassen.

Voor wie

Je bent monteur of onderhoudsmonteur in de woningbouw, utiliteit of industrie in de installatietechniek. Je wilt je kennis en vaardigheden verbreden op het gebied van koel- of koudetechniek, en je zoekt een korte vakmodule voor de basiskennis en basisbegrippen in de koudetechniek.

Cursus opzet

We combineren theorie met praktijk maar we gaan zoveel mogelijk in op de praktijk. Je gaat zelf, aan de hand van opdrachten, en begeleid door een instructeur, koudetechnische handelingen en -werkzaamheden verrichten

Inhoud Cursus

Het volgende leer je tijdens de vakmodule:

 • Je leert de belangrijkste onderdelen van een koelsysteem kennen: de compressor, de condensor, het expansieventiel en de verdamper
 • Je leert de samenhang en de principes van het koudecircuit
 • Je leert wat er gebeurt bij verdampen, condenseren, oververhitten en onderkoelen
 • Je leert wat het H log p diagram is, en hoe je het uit kunt lezen
 • Je leert wat koudemiddelen zijn, hoe ze werken en welke risico's er aan kleven
 • Je leert koudehandelingen uit te voeren:
 • Lektest
 • Afpersen
 • Vacuümtest
 • Vacumeren
 • Vullen
 • Proefdraaien
 • Meetrapport maken

Aandachtspunten

 • Er is geen specifieke vooropleiding nodig.
 • Na afloop van de cursus ontvang je een certificaat van Vakwijs B.V.
Cursus code: KTB

Vakwijs biedt als technisch praktijktrainingscentrum diverse trainingen en opleidingen aan particulieren, bedrijven en instellingen. Waar veel aanbieders werken vanuit een theoretisch oogpunt heeft Vakwijs een praktische benadering. Bedrijven en cursusten zien hierdoor direct rendement in de vorm van verhoogde productiviteit op de werkplek.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met Vakwijs Opleidingen, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.