Environmental, Social & Governance Assurance

Startdatum en plaats
Logo van University of Groningen Business School
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 9 University of Groningen Business School heeft een gemiddelde beoordeling van 9 (uit 5 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, startdatum, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Groningen
1 sep. 2019 tot 30 jun. 2020

Beschrijving

Vergroot uw deskundigheid over controle van niet-financiële informatie van, of integrated reporting door ondernemingen.

* Start: 1 september* Locatie: Leusden* Duur: 1 jaar (10 maanden)* Behaal bovendien 32 PE-punten
* Schrijf u in!* Vraag de brochure aanNaast de wettelijk verplichte financiële verantwoording, rapporteren meer en meer ondernemingen jaarlijks ook over hun niet-financiële prestaties. Bijvoorbeeld op het gebied van duurzaamheid, zoals milieuvraagstukken (waaronder klimaatverandering), productverantwoordelijkheid, bedrijfsethiek en kwaliteit van arbeid en leefomstandigheden. Het financiële verslag wordt gecontroleerd door een beëdigde (register)accountant, maar hoe valideer je d…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen.  

Vergroot uw deskundigheid over controle van niet-financiële informatie van, of integrated reporting door ondernemingen.

* Start: 1 september* Locatie: Leusden* Duur: 1 jaar (10 maanden)* Behaal bovendien 32 PE-punten
* Schrijf u in!* Vraag de brochure aanNaast de wettelijk verplichte financiële verantwoording, rapporteren meer en meer ondernemingen jaarlijks ook over hun niet-financiële prestaties. Bijvoorbeeld op het gebied van duurzaamheid, zoals milieuvraagstukken (waaronder klimaatverandering), productverantwoordelijkheid, bedrijfsethiek en kwaliteit van arbeid en leefomstandigheden. Het financiële verslag wordt gecontroleerd door een beëdigde (register)accountant, maar hoe valideer je de Environmental, Social & Governance (ESG) prestaties, of een geïntegreerd verslag?

Veel ondernemingen laten dit doen door hun huisaccountantsorganisatie, ook al is het geen wettelijk vastgelegde en aan een accountant voorbehouden taak. De teams bestaan bovendien vaak deels uit inhoudelijk specialisten met beperkte kennis van controle en/of uit (assistent) accountants met beperkte kennis van niet-financiële informatie.

Om aan de vraag naar deskundigheid op het gebied van de controle van niet-financiële en/of geïntegreerde informatie tegemoet te komen, heeft de University of Groningen Business School (UG

Het programma neemt een collegejaar van tien maanden in beslag. Per module is er een collegeblok op locatie (Landgoed ISVW, Leusden). Voorts wordt gebruik gemaakt van audio-visuele presentaties en webbased toepassingen, om de studiebelasting af te stemmen op uw dagelijkse drukke praktijk. De start is in september en de afronding eind juni. In het voorjaar is een collegevrije periode ingelast vanwege busy season. Gedurende de opleiding wordt gewerkt aan een eindwerkstuk op basis van de praktijk.Plenaire sessies 2019/20 (vrijdagen):
13 september
18 oktober
29 november
17 maart
24 april
5 juni

De opleiding ESG Assurance is opgebouwd uit vijf modules die zijn ingericht volgens het Stramien voor Assurance Opdrachten. Relevante thema's die aan de orde komen zijn onder andere:

*Kort historisch perspectief en definities
*Wat is duurzaamheidsverslaggeving en integrated reporting en waar komt het vandaan?
*Basiskennis auditing: controledoelstellingen, controlerichting, het stramien, onafhankelijkheid, fundamentele beginselen en zekerheidsniveau.
*Actuele ontwikkelingen op het gebied van verslaggeving: EU richtlijn, integrated reporting, relevante frameworks (IIRC, GRI, UN Global Compact, OECD en dergelijke).
*Materialiteitsanalyse en stakeholder assessment.
*Inrichting van het werkprogramma met specifieke vraagstukken op gebieden als gebruikmaking van externe deskundigen, informatie van derden, mededelingen vanwege de gecontroleerde, aard en timing van de werkzaamheden, systeemgericht versus gegevensgericht, deelwaarnemingen en steekproeven, kortom: de hardheid van criteria en de kwaliteit van controle-informatie.
Formulering van het assurance report.

U bent van harte welkom voor een kennismakingsgesprek met de coördinator of de directeur van de opleiding. In dit gesprek verkennen we samen met u, hoe deze opleiding aan uw professionele ontwikkeling kan bijdragen. Daarbij bespreken we ook de aanmeldings- en toelatingsprocedure en eventuele deficiënties.- kennismakingsgesprek aanvragen
- aanmelden voor het programma (formulier)

*Behaal binnen een overzichtelijk tijdsbestek een deskundigheidsgraad waarmee u zich onderscheidt in de markt
*Afronding levert u 40 PE punten op
*Geen colleges tijdens busy season
*Gastdocenten, verbinding tussen wetenschap en praktijk
*Leerstof aangeboden in verschillende onderwijsvormen: plenaire hoorcolleges, werkcolleges, videocolleges, vlogs.
*Aangeboden centraal in Nederland (Leusden)

De zes collegedagen zijn hele collegedagen. De dagen zijn zodanig gepland dat de cursisten tijdens de busy season geen colleges hoeven te volgen. Ongeveer twee weken na ieder plenair college vindt een internet college plaats. Dit college zal naar verwachting ongeveer één uur duren en is bedoeld om nadere informatie te geven bij het plenair college dat is geweest en het plenair college dat aanstaande is en om vragen van cursisten te beantwoorden met betrekking tot de opdrachten.De cursisten ontvangen voorafgaand aan ieder college materiaal ter bestudering. Daarbij wordt zo veel mogelijk gewerkt met hele korte video's (5 tot 10 minuten) waarin basiskennis wordt toegelicht, zodat tijdens de collegedag zelf op de materie kan worden ingegaan. Bovendien is het bekijken van korte video's minder inspannend dan het lezen van zware publicaties. Uiteraard zal wel een aantal publicaties/papers worden gebruikt, maar dat zijn geen hoog wetenschappelijke complexe onderzoeken. Het bekijken en lezen zal maximaal vier uur in beslag nemen. De colleges zijn gericht op de toepassing in de praktijk en hebben een sterk interactief karakter.

De opleiding rondt niet af met een tentamen, maar de cursisten maken per college een opdracht. Dit zijn vijf opdrachten die tezamen een portfolio vormen op basis waarvan een cijfer wordt gegeven. De opdracht betreft de toepassing van de inhoud van ieder college op het jaarverslag van een grote Nederlandse onderneming. Het portfolio bestaat in totaal uit vijf papers (op basis van vijf plenaire colleges - het zesde college is afsluitend). De cursist zal per keer een aantal uren nodig hebben om het betreffende jaarverslag aan de hand van de g

*Het vergroten van de deskundigheid van (assistent)accountants op het gebied van de controle van niet-financiële informatie en integrated reports.

*Het vergroten van de deskundigheid van specialisten (niet-accountants) op het gebied van de betrouwbaarheid van informatie en controletechnieken.

*Het creëren van een aantoonbare deskundigheidsgraad die voor cliënten/opdrachtgevers waarneembaar is en waarmee betrokkenen zich kunnen onderscheiden in de markt.

U bent (register)accountant of materiedeskundige met een HBO of WO opleiding, of beschikt over een (afgeronde) theoretische accountantsopleiding of een HBO of WO opleiding met minimaal twee jaar relevante werkervaring. U wilt uw deskundigheid op het gebied van de controle van niet-financiële informatie van ondernemingen vergroten of inzicht verwerven in methoden om de betrouwbaarheid van (geïntegreerde) verslaggeving vast te stellen.U bent van harte welkom voor een kennismakingsgesprek met de coördinator of de directeur van de opleiding. In dit gesprek verkennen we samen met u, hoe deze opleiding aan uw professionele ontwikkeling kan bijdragen. Daarbij bespreken we ook de aanmeldings- en toelatingsprocedure en eventuele deficiënties.

Plenaire colleges (zes dagen), online bijeenkomsten, videocolleges en zelfstudie.

Keep adding personal value

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.
  • Vraag informatie aan over deze cursus. Je ontvangt vanaf dan ook een seintje wanneer iemand een ervaring deelt. Handige manier om jezelf eraan te herinneren dat je wilt blijven leren!
  • Bekijk gerelateerde producten mét ervaringen: Governance.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen.  

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
infoEr is een telefoonnummer vereist om deze informatieaanvraag in behandeling te nemen. (optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heeft u nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.