Lean Six Sigma Green Belt Training

Niveau
Tijdsduur
Locatie
Op locatie, Online
Startdatum en plaats
Logo van Symbol
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 8,5 Symbol heeft een gemiddelde beoordeling van 8,5 (uit 66 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

8,3
Gemiddeld cijfer voor Lean Six Sigma Green Belt Training
Gebaseerd op 35 ervaringen Lees alle ervaringenchevron_right
starstarstarstarstar_half
Robin Temmink
QC Engineer
9
Lean Six Sigma Green Belt Training

"Voor het volgen van de training was ik vaak zoekende naar de juiste methodiek en wist ik in minitab niet hoe ik mijn data het beste kon analyseren. Deze training heeft mij geleerd hoe ik dit wel kon en hoe ik mijn verbeterprojecten in betere banen kan leiden en veranderingen met betere data inzichtelijk kan maken." - 06-12-2019 06:40

"Voor het volgen van de training was ik vaak zoekende naar de juiste methodiek en wist ik in minitab niet hoe ik mijn data het beste kon anal… alles lezen - 06-12-2019 06:40

Startdata en plaatsen

placeSymbol - Amersfoort
19 mei. 2021 tot 15 jul. 2021
placeSymbol - Enschede
16 jun. 2021 tot 16 sep. 2021
placeSymbol - Amersfoort
6 jul. 2021 tot 13 okt. 2021

Beschrijving

Hyflex

Onze Lean Six Sigma Green Belt trainingen worden nu hyflex gegeven: Je kiest zelf per trainingsdag of je deze klassikaal (op locatie) of in de virtual classroom (online) wilt volgen! 

Een Green Belt bespaart min. € 20.000,- per project. 

Een Lean Six Sigma Green Belt is een vakspecialist die verantwoordelijk is voor het verbeteren van processen. Door de juiste combinatie van specialistische vakkennis, statistische analyse en de gestructureerde Lean Six Sigma methodiek bereikt hij significante verbeteringen in prestatie en kwaliteit.

Na deze Lean Six Sigma Green Belt training ben je in staat productieproblemen efficiënt en gestructureerd te analyseren en op te lossen. Betere proces…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Lean Six Sigma Green Belt, Lean Six Sigma, Six Sigma, Lean en Lean Black Belt.

Hyflex

Onze Lean Six Sigma Green Belt trainingen worden nu hyflex gegeven: Je kiest zelf per trainingsdag of je deze klassikaal (op locatie) of in de virtual classroom (online) wilt volgen! 

Een Green Belt bespaart min. € 20.000,- per project. 

Een Lean Six Sigma Green Belt is een vakspecialist die verantwoordelijk is voor het verbeteren van processen. Door de juiste combinatie van specialistische vakkennis, statistische analyse en de gestructureerde Lean Six Sigma methodiek bereikt hij significante verbeteringen in prestatie en kwaliteit.

Na deze Lean Six Sigma Green Belt training ben je in staat productieproblemen efficiënt en gestructureerd te analyseren en op te lossen. Betere procesprestaties en een hogere productkwaliteit zijn het resultaat. Dit vertaalt zich in lagere kosten en hogere klanttevredenheid.

Tijdens dit opleidingstraject krijg je een persoonlijke Master Black Belt als coach aan wie je vragen kunt stellen over uw project. Voor intensieve project begeleiding biedt Symbol de mogelijkheid van Open project coaching of In-company coaching.

Deze training is All-inclusive. Je ontvangt geen extra kosten voor boeken of locatie kosten. Je kunt na deze training eventueel doorstromen naar de Black Belt training. Alle data, locaties en doelgroepspecifieke trainingen, compleet met certificeringsmogelijkheden en klantervaringen vind je op onze website.

Voor wie

Symbol organiseert Lean Six Sigma Green Belt trainingen, specifiek afgestemd op de industrie, dienstverlening (en publieke sector) en zorg. De trainingen zijn geschikt voor voor projectleiders, afdelingsmanagers, proceseigenaren en procesbeheerders. Binnen de industrie ook voor design-, proces- en kwaliteitsengineers. Affiniteit met statistiek is gewenst. 
 

Inhoud van deze Lean Six Sigma Green Belt training

Deze Lean Six Sigma Green Belt training is een combinatie van de Lean methodiek en Six Sigma. Beide methodieken en tools worden uitvoerig behandeld en geoefend. Daarnaast wordt veel aandacht besteed aan het uitvoeren van projecten en Change management. In deze training is veel gelegenheid voor discussie en het delen van ervaringen.

Inhoud

 • Lean Management Principes (Waarde, Flow, Pull, ..)
 • Project Management (Roles & Responsibilities, Project Charter, DMAIC, ..)
 • Voice of the Customer & CTQ Flowdown
 • Process Performance Metrics
 • Process Flow Mapping & SIPOC
 • Problem solving (8D, Cause & Effect, 5Why, ..)
 • Visualiseren van data m.b.v. Minitab
 • (Pareto, Bar Chart, Pie Chart, Dot Plot, Histogram, Box Plot, Time Series Plot, Scatter Plot)
 • Statistische technieken (Hypotheses, Correlatie, Regressie, ANOVA, Kansberekening, ..)
 • 5S werkplekorganisatie
 • VSM – Value Stream Mapping (Current & Future)
 • SPC – Statistical Process Control
 • MSA – Meetsystee analyse
 • Cpk – Process Capability & Performance
 • FMEA – Failure Mode Effect Analysis & Control plan
 • DOE – Design of Experiments
 • Kaizen Continu verbeteren / PDCA
 • Lean simulatiegame, Six Sigma case & proefexamen

Materiaal

De training voorziet in het boek 'Climbing the Mountain' met het bijbehorende oefenbook en een trainingsmanual voor Green Belts met daarin de presentaties en oefeningen. Tijdens de training maken we gebruik van Minitab. Je ontvangt een 60 dagen trial version voor uw eigen laptop. Tijdens de trainingsessies kun je ook gebruikmaken van laptops met Minitab die wij beschikbaar stellen.

Niveau

HBO / HBO+
 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Waarom Symbol ?

Waarom je een Lean Six Sigma Green Belt training bij Symbol zou moeten volgen :

 1. Praktische toepasbaarheid van de training: 
  Symbol werkt alleen met ervaren Master Black Belts die minimaal 15 jaar ervaring hebben in het zelf toepassen van Lean en Six Sigma. Zij zijn in staat om aan te geven hoe de theorie in praktijk gebracht moet worden.
   
 2. Marktleider in Lean Six Sigma :
  Symbol is in Nederland marktleider in het trainen en coachen in Lean Six Sigma. Het toepassen van Lean Six Sigma is onze core business. We kennen de methodiek als geen ander en passen deze dagelijks toe bij het verbeteren van bedrijfs- en productie processen.
   
 3. Branche specifieke Lean Six Sigma Opleidingen: 
  Symbol geeft verschillende Green en Black Belt trainingen. Zo is er een speciale training voor de industrie en een training voor de dienstverlening (ook publieke sector). Voor productontwikkeling en R&D is er een speciale DfSS – Design for Six Sigma training. Check onze website.
   
 4. Deelname aan Europese Lean Six Sigma Black Belt certificeringsprogramma: 
  Het volgen van een Green Belt of Black Belt training biedt toegang tot het Europese examen bij de LSSA – Lean Six Sigma Academy. In Nederland wordt dit examen 4 maal per jaar georganiseerd door de Universiteit Twente.
   
 5. Lean Six Sigma Green Belt training in het Nederlands: 
  Veel Black Belt trainingen worden in het Engels gegeven. Symbol geeft deze training in het Nederlands, in het Engels en in het Duits.
   
 6. Lean Six Sigma Green Belt training bij jou in de buurt:
  Symbol organiseert de Open Green Belt training op 7 verschillende locaties in Nederland. Kijk voor een Green Belt training bij je in de buurt op onze site.
   
 7. Lean Six Sigma Green Belt training Tailormade: 
  De Green Belt trainingen worden zowel op basis van ‘Open inschrijving’, als op basis van ‘In-company’ gegeven. Bij deze laatste bestaat de mogelijk om de inhoud van de training Tailormade op te zetten en uitvoerig stil te staan bij interne projecten.

 

Optioneel: LSSA - Europese Certificering

Deze training geeft toegang tot het examen dat in samenwerking met de ECQA – ‘European Certification and Qualification Association’ en de LSSA – ‘Lean Six Sigma Academy’ wordt georganiseerd. In Nederland wordt het examen afgenomen door de Universiteit Twente.

Er zijn twee mogelijkheden :

 • Onderdeel A : Theorie examen
 • Onderdeel B : Praktijk examen (twee afgeronde praktijkprojecten)

De kosten voor elk onderdeel zijn € 378,-. Je ontvangt hiervoor een deelcertificaat. Het volledige certificaat ontvangt u indien beide onderdelen met een voldoende zijn afgerond. Dit certificaat geeft recht op 5EC (European Credits)

Theorie examen

 • Er wordt getentamineerd volgens de LSSA skill set
 • Het examen is in het Engels
 • Je kunt maximaal twee boeken en training hand-outs gebruiken tijdens het examen
 • Voor het beantwoorden van sommige vragen heb je een statistisch programma nodig (bijvoorbeeld Minitab)
 • Het examen bestaat uit 60 multiple choice vragen
 • Je hebt een voldoende bij minimaal 38 goede antwoorden
 • Identificatie is verplicht
 • Het examen regelement van de Unviersiteit van Twente is van toepassing

Praktijk examen

De praktijkprojecten worden beoordeeld door LSSA erkende MBB's. We raden je aan om uw project charter in een vroeg stadium te laten beoordelen. Je hoeft de projecten niet te presenteren, tenzij je werkgever dit verlangt.

 • Per persoon moeten twee projecten worden ingediend
 • De structuur moet conform de DMAIC of DMADV roadmap zijn
 • Projecten opstellen volgens de LSSA review template (Circa 25 powerpoint slides)
 • Besparing per project is minimaal € 20.000,- op jaarbasis
 • Projecten zijn afgetekend door de Champion en Financial controller
 • Projecten dienen afgetekend te worden door de Champion en Financial controller. De Champion verklaart dat het project professioneel is uitgevoerd en verbeteringen geborgd zijn en de Controller, dat de besparingen behaald zijn of worden
 • De taal van het ingeleverde project is Engels of Nederlands

Kijk voor meer details op onze site.

De Green en Black Belt trainingen van Symbol geven toegang tot het Europese certificeringsprogramma van de LSSA - Lean Six Sigma Academy, i.s.m. de Universiteit Twente.

8,3
Gemiddeld cijfer voor Lean Six Sigma Green Belt Training
Gebaseerd op 35 ervaringen
starstarstarstarstar_half
Robin Temmink
QC Engineer
9
Lean Six Sigma Green Belt Training

"Voor het volgen van de training was ik vaak zoekende naar de juiste methodiek en wist ik in minitab niet hoe ik mijn data het beste kon analyseren. Deze training heeft mij geleerd hoe ik dit wel kon en hoe ik mijn verbeterprojecten in betere banen kan leiden en veranderingen met betere data inzichtelijk kan maken." - 06-12-2019 06:40

"Voor het volgen van de training was ik vaak zoekende naar de juiste methodiek en wist ik in minitab niet hoe ik mijn data het beste kon anal… alles lezen - 06-12-2019 06:40

starstarstarstar_halfstar_border
de Vries
Projectmedewerker
7
Lean Six Sigma Green Belt Training

"Het was teveel stof in te weinig dagen. Splitsing van Lean en Six Sigma had afgewisseld kunnen worden. Dus niet 1 blok lean en 1 blok Six Sigma maar meer afwisseling tussen de dagen. Verder had ik graag meer praktijkvoorbeelden gezien. Vliegtuigjes bouwen is leuk, maar ik had liever een case vanuit een realistisch werkscenario gehad. " - 20-06-2019 07:13

"Het was teveel stof in te weinig dagen. Splitsing van Lean en Six Sigma had afgewisseld kunnen worden. Dus niet 1 blok lean en 1 blok Six Si… alles lezen - 20-06-2019 07:13

starstarstarstarstar_half
joris van Solt
9
Lean Six Sigma Green Belt Training

"Goede praktijk voorbeelden en duidelijke praktische uitleg van ingewikkelde statistiek die daardoor ook door de dienstverleningscursisten te volgen was.
De formules goed uitgelegd tot het niveau dat nodig is om de tool te kunnen toepassen." - 04-06-2018 12:21

"Goede praktijk voorbeelden en duidelijke praktische uitleg van ingewikkelde statistiek die daardoor ook door de dienstverleningscursisten te… alles lezen - 04-06-2018 12:21

starstarstarstarstar
Ellen te Dam
10
Lean Six Sigma Green Belt Training

"Wij vonden deze Green Belt training zeer interessant. De vlotte trainer heeft ons de Six Sigma methodiek door middel van praktijkvoorbeelden prima uitgelegd.

De game die je in teamverband moest uitvoeren zorgde ervoor dat je de methodiek nog beter kon begrijpen. Kortom, een leuke training, en wie weet doen we ook nog de upgrade naar de Black Belt." - 17-05-2018 07:48

"Wij vonden deze Green Belt training zeer interessant. De vlotte trainer heeft ons de Six Sigma methodiek door middel van praktijkvoorbeelden… alles lezen - 17-05-2018 07:48

starstarstarstar_halfstar_border
Geoffry Mehilal
Sr. Medewerker Admingroep
7
Lean Six Sigma Green Belt Training

"De training is erg grondig en de trainers zijn heel ervaren met de lesstof. De locatie en het materiaal waren goed verzorgd. Het was tijdens de training soms lastig om het overzicht te houden. De oefeningen zorgen voor een leuke afwisseling waardoor er een goede balans was tussen theorie en praktijk. Wat mij betreft had er wat meer aandacht mogen zijn voor het oefenen van examenvragen. " - 23-04-2018 12:27

"De training is erg grondig en de trainers zijn heel ervaren met de lesstof. De locatie en het materiaal waren goed verzorgd. Het was tijdens… alles lezen - 23-04-2018 12:27

starstarstarstarstar_half
Anoniem
9
Lean Six Sigma Green Belt Training

"Zeer complete en duidelijke training. De trainers zijn zeer ervaren en konden goede relevante praktijkvoorbeelden geven. " - 20-07-2012 15:52

"Zeer complete en duidelijke training. De trainers zijn zeer ervaren en konden goede relevante praktijkvoorbeelden geven. " - 20-07-2012 15:52

starstarstarstarstar_border
Anoniem
8
Lean Six Sigma Green Belt Training

"De trainer(s) zijn enthousiast, de locatie is goed, de lunch ook. Er is veel interactie tussen cursisten en herkenbare situaties worden besproken.Het enige verbeterpunt dat ik zie is meer tijd steken in de versimpeling van het statistiekdeel. De uitleg (sneltreinvaart) is niet voor iedereen geschikt. Zeker niet als je jaren niet met statistiek hebt gewerkt. Uitleg mbv zinnige voorbeelden zou de cursus perfect maken." - 13-07-2012 15:20

"De trainer(s) zijn enthousiast, de locatie is goed, de lunch ook. Er is veel interactie tussen cursisten en herkenbare situaties worden besp… alles lezen - 13-07-2012 15:20

starstarstarstarstar
Anoniem
10
Lean Six Sigma Green Belt Training

"Complimenten aan Symbol!

Gepassioneerde trainers die goed uitlegden en duidelijk uit eigen ervaringen putten bij de praktijkvoorbeelden. Trainers konden zich inleven in de praktijksituatie van de deelnemers waardoor de stof gaat ‘leven’. Voldoende tijd voor interactie en oefeningen gedaan om te kijken of je de stof snapt. Het trainingsmateriaal en het oefeningenboek zijn mooie naslagwerken.

Heb een open training (Black Belt Industrie) in Enschede gevolgd. Locatie Enschede is per OV en met de auto goed bereikbaar. Goede catering ook. Open training is een aanrader omdat je met mensen uit verschillende bedrijfstakken zit en de stof vanuit verschillende invalshoeken leert bekijken en begrijpen. Omdat de groep niet groot was (ong. 15 mensen), was er ook tijd voor discussies.

Dit alles maakt dit een hele waardevolle training." - 27-06-2012 00:20

"Complimenten aan Symbol! Gepassioneerde trainers die goed uitlegden en duidelijk uit eigen ervaringen putten bij de praktijkvoorbeelden. T… alles lezen - 27-06-2012 00:20

starstarstarstarstar_half
Anoniem
9
Lean Six Sigma Green Belt Training

"De trainer was enthousiast, kon ook aan hand van voorbeelden de methodiek goed uitleggen en had veel ervaring met Lean Six Sigma. Ik heb er heel veel van geleerd en Symbol als trainingspartner aanbevelen. " - 03-05-2012 13:43

"De trainer was enthousiast, kon ook aan hand van voorbeelden de methodiek goed uitleggen en had veel ervaring met Lean Six Sigma. Ik heb er … alles lezen - 03-05-2012 13:43

starstarstarstarstar_half
Martin
Productieleider
9
Lean Six Sigma Green Belt Training

"Super training! Docenten zijn allemaal gepokt en gemazeld in de methodiek en putten uit heel omvangrijke ervaring. Voor alle onderwerpen hebben ze relevanten voorbeelden uit werkelijk behandelde cases. Organisatie top. Heb de training op de vestiging Enschede gevolgd." - 03-05-2012 07:28

"Super training! Docenten zijn allemaal gepokt en gemazeld in de methodiek en putten uit heel omvangrijke ervaring. Voor alle onderwerpen heb… alles lezen - 03-05-2012 07:28

starstarstarstarstar_border
Anoniem (bekend bij Springest)
8,2
Lean Six Sigma Green Belt Training

"Cursus goed qua opbouw en volledigheid. schriftelijke Informatie bestaat uit powerpoint presentaties met handouts. Tempo redelijk hoog.
Al met al prima georgansieerd en onder deskundige leiding uitgevoerd.
Locatie uitstekend incl. prima lunches en overige voorzieningen." - 12-05-2011 09:45

"Cursus goed qua opbouw en volledigheid. schriftelijke Informatie bestaat uit powerpoint presentaties met handouts. Tempo redelijk hoog.Al me… alles lezen - 12-05-2011 09:45

starstarstarstarstar_border
E. Wentink
8,2
Lean Six Sigma Green Belt Training

"Op een prettige manier wordt de soms erg taaie en theoretische stof bijgebracht. Vooral de praktijkopdrachten op de laatste dagen waren erg verhelderend en leerzaam." - 04-05-2011 15:10

"Op een prettige manier wordt de soms erg taaie en theoretische stof bijgebracht. Vooral de praktijkopdrachten op de laatste dagen waren erg … alles lezen - 04-05-2011 15:10

starstarstarstarstar_border
Anoniem
8
Lean Six Sigma Green Belt Training

"Zeer goede en leerzame cursus, maar het was het soms wel even zoeken om de juiste balans tussen lean en 6sigma te vinden. (opm: sommige delen van de black belt opleiding liep samen met onze lean masterclass opleiding waardoor er mijn inziens te veel nadruk kwam te liggen op 6sigma en statistiek en minder op implementatie van lean in een nieuw of bestaand productie proces.
Moet wel zeggen dat alle onderwerpen zeer uitgebreid zijn beschreven in cursusboek.


" - 15-04-2011 12:53

"Zeer goede en leerzame cursus, maar het was het soms wel even zoeken om de juiste balans tussen lean en 6sigma te vinden. (opm: sommige dele… alles lezen - 15-04-2011 12:53

starstarstarstarstar_border
Anoniem (bekend bij Springest)
7,6
Lean Six Sigma Green Belt Training

"Goede training. Afwisseling theorie/praktijk kan beter. In 3 dagen wordt heel veel theorie behandeld en is er weinig tijd voor oefeningen. De oefeningen die gedaan zijn, waren wel heel leerzaam. De trainer slaagde er wel in om de theorie toe te spitsen op de situatie bij de deelnemers." - 14-04-2011 17:02

"Goede training. Afwisseling theorie/praktijk kan beter. In 3 dagen wordt heel veel theorie behandeld en is er weinig tijd voor oefeningen. D… alles lezen - 14-04-2011 17:02

starstarstarstar_borderstar_border
Jan Blom
6,4
Lean Six Sigma Green Belt Training

"Voor mij te veel focus op 6sigma deel terwijl ik juist geïnteresseerd ben in het lean gedeelte.
De omschrijving van de cursusnaam is dus niet toereikend." - 05-04-2011 16:35

"Voor mij te veel focus op 6sigma deel terwijl ik juist geïnteresseerd ben in het lean gedeelte.De omschrijving van de cursusnaam is dus niet… alles lezen - 05-04-2011 16:35

starstarstarstar_halfstar_border
Cristian Greve
7
Lean Six Sigma Green Belt Training

"Eerst wordt de structuur van een lean 6 sigma project uitgelegd adhv de DMAIC structuur en aansluitend in stappen dieper uitgewerkt.
Sterk punt van de training is dat er na de theorie direct een praktijk voorbeeld komt. waarbij gebruik wordt gemaakt van minitab software.
" - 04-04-2011 14:31

"Eerst wordt de structuur van een lean 6 sigma project uitgelegd adhv de DMAIC structuur en aansluitend in stappen dieper uitgewerkt. Sterk p… alles lezen - 04-04-2011 14:31

starstarstarstarstar_border
Walter van den Brink
8,2
Lean Six Sigma Green Belt Training

"Goede diepgang en breedte van de training. Het trainingsmateriaal is erg uitgebreid voor sheets maar hierdoor goed te gebruiken als naslagwerk. goede begeleiding van projecten en voor bereiding op examen " - 04-04-2011 10:15

"Goede diepgang en breedte van de training. Het trainingsmateriaal is erg uitgebreid voor sheets maar hierdoor goed te gebruiken als naslagwe… alles lezen - 04-04-2011 10:15

starstarstarstarstar_border
R. Eshuis
8
Lean Six Sigma Green Belt Training

"Goede mix tussen theorie en praktijk.
Ook een stuk statistics wordt uitgebreid belicht.
Trainers zijn deskundig en het gebruikte materiaal bezit voldoende inhoud.
Accomodatie is uitstekend en goed te bereiken.
" - 04-04-2011 10:07

"Goede mix tussen theorie en praktijk.Ook een stuk statistics wordt uitgebreid belicht.Trainers zijn deskundig en het gebruikte materiaal bez… alles lezen - 04-04-2011 10:07

starstarstarstarstar_border
D.A. Heuvels
7,6
Lean Six Sigma Green Belt Training

"Lesmateriaal was goed, sheets waren duidelijk en goed te volgen.
Wel heb ik het meest geleerd door de oefeningen en die kwamen op de laatste dagen, mischien dat dit meer gespreid kan over alle dagen.
V.w.b. lean sluit het volledig aan bij mijn werkzaamheden, six sigma zal ik niet zo heel veel nodig hebben denk ik maar goed wel interesant.
" - 04-04-2011 08:57

"Lesmateriaal was goed, sheets waren duidelijk en goed te volgen.Wel heb ik het meest geleerd door de oefeningen en die kwamen op de laatste … alles lezen - 04-04-2011 08:57

starstarstarstar_halfstar_border
Albert Oosting
7,4
Lean Six Sigma Green Belt Training

"Het curcusmateriaal is heel goed, leuke manier van les geven, goede uitleg kortom een curcus die met veel plezier heb gevolgd." - 04-04-2011 07:38

"Het curcusmateriaal is heel goed, leuke manier van les geven, goede uitleg kortom een curcus die met veel plezier heb gevolgd. " - 04-04-2011 07:38

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
infoEr is een telefoonnummer vereist om deze informatieaanvraag in behandeling te nemen. (optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.