Probabilistisch Plannen met PRA (ook In-company)

Niveau
Tijdsduur

Probabilistisch Plannen met PRA (ook In-company)

Primaned Academy
Logo van Primaned Academy
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 9,2 Primaned Academy heeft een gemiddelde beoordeling van 9,2 (uit 12 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Primaned Academy biedt haar producten standaard aan in de volgende regio's: Rotterdam

Beschrijving

Opdrachtgevers en projecten vragen steeds vaker om een kwantitatieve risicoanalyse. In deze training leer je alle aspecten kennen van een probabilistische planning aan de hand van praktijkgerichte voorbeelden en casussen in het softwarepakket Primavera Risk Analysis (PRA). Naast het importeren en checken van een schedule, voeg je onzekerheden en risico’s toe aan de planning. Je leert de uitkomsten van de risico-analyse te interpreteren en op een juiste manier te communiceren naar een projectteam door o.a. gebruik te maken van distributiegrafieken, tornadografieken en scatterplots. Andere onderwerpen zijn het uitrekenen van buffers, scenarioanalyses en weerkalenders. Deze training sluit nauw …

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Premiepensioeninstelling (PPI), Wft Pensioen, Pensioen in zicht, Risicoanalyse en Oracle Primavera.

Opdrachtgevers en projecten vragen steeds vaker om een kwantitatieve risicoanalyse. In deze training leer je alle aspecten kennen van een probabilistische planning aan de hand van praktijkgerichte voorbeelden en casussen in het softwarepakket Primavera Risk Analysis (PRA). Naast het importeren en checken van een schedule, voeg je onzekerheden en risico’s toe aan de planning. Je leert de uitkomsten van de risico-analyse te interpreteren en op een juiste manier te communiceren naar een projectteam door o.a. gebruik te maken van distributiegrafieken, tornadografieken en scatterplots. Andere onderwerpen zijn het uitrekenen van buffers, scenarioanalyses en weerkalenders. Deze training sluit nauw aan op de PPI (Project Planning Infrastructuur) methode van Rijkswaterstaat.

Programma

  • Importeren van het schedule en uitvoeren van een schedule check;
  • Onzekerheden toevoegen;
  • Risicoregister opstellen en/of importeren;
  • Rapporteren met de distributie-, tornado- en scatterplotgrafieken;
  • Probabilistische cash-flows;
  • Modelleren van weerverlet;
  • Pre- en postmitigatie schedules en andere PRA-rapportagemogelijkheden.

Softwareversie

In deze module wordt er gewerkt met Primavera Risk Analysis 8.7

Voorkennis

Een goede basiskennis van scheduling is vereist voor deze training, bij voorkeur in Oracle Primavera P6 Professional.
Het is ook mogelijk om deze training te volgen als onderdeel van de opleiding Project Risk Expert.

Certificaat

Na afloop van de module ontvang je een certificaat van de Primaned Academy.

Onderwijsvorm

Deze training is zowel remote (online) als klassikaal te volgen. 

Primaned vergroot al meer dan 30 jaar de kennis, vaardigheden en kunde van werknemers van verschillende projectorganisaties op het gebied van Project Controls. 

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met Primaned Academy, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.