Indoor Cycling Instructor

Niveau
Tijdsduur

Indoor Cycling Instructor

Opleidingen 2000
Logo van Opleidingen 2000

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Beschrijving

Indoor Cycling is een wereldwijd begrip geworden tussen de indoor sporten. Honderdduizenden actievelingen stappen wekelijks op de indoor fiets om op een stimulerende, laagdrempelige wijze te werken aan de eigen gezondheid. Mede door het feit dat iedereen die kan fietsen ook deel kan nemen aan de Indoor Cycling lessen is een goede opleiding van instructeurs van groot belang. Door de deelnemers op de juiste veilige wijze te laten bewegen, helpt de instructeur de deelnemers om hun persoonlijke doelstellingen te bereiken. Of deze nu prestatiegericht, gezondheidsbevorderend of ontspannend is. Een goede instructeur is een groepsentertainer die het individu niet uit het oog verliest. Hij zorgt ervo…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Intervisie, Testautomatisering, Software Testing, Testmanagement en Penetration testing.

Indoor Cycling is een wereldwijd begrip geworden tussen de indoor sporten. Honderdduizenden actievelingen stappen wekelijks op de indoor fiets om op een stimulerende, laagdrempelige wijze te werken aan de eigen gezondheid. Mede door het feit dat iedereen die kan fietsen ook deel kan nemen aan de Indoor Cycling lessen is een goede opleiding van instructeurs van groot belang. Door de deelnemers op de juiste veilige wijze te laten bewegen, helpt de instructeur de deelnemers om hun persoonlijke doelstellingen te bereiken. Of deze nu prestatiegericht, gezondheidsbevorderend of ontspannend is. Een goede instructeur is een groepsentertainer die het individu niet uit het oog verliest. Hij zorgt ervoor dat de deelnemers het Indoor Cycling als een prettige activiteit ervaren en de volgende les weer gemotiveerd bezoeken.
Deze opleiding is ontwikkeld om een brede praktische opleiding te kunnen verzorgen aan instructeurs die het maximale uit de Indoor Cycling lessen willen halen. Deze opleiding behandelt alle aspecten waar een goede Indoor Cycling instructeur kennis van zou moeten hebben. Zowel op het praktische als het theoretische vlak. Indoor Cycling is meer dan het opzetten van een leuk muziekje en fietsen. Een goede ontwikkeling van de instructeur kan het verschil maken tussen halfvolle lesjes en een volgeboekt programma met tevreden klanten.
Door het volgen van deze opleiding zal ook u binnenkort het verslavende effect ervaren na het geven van weer zo’n toffe, motiverende les.

DOELSTELLING

Het doel van de cursus Indoor Cycling Instructor is om u een sterke basis te verschaffen in het ontwikkelen van uw persoonlijke kwaliteiten met betrekking tot het geven van lessen Indoor Cycling.

INHOUD

De lesstof omvat de volgende onderdelen:

 • Fietsafstellingen
 • Anatomie
 • Basistechnieken
 • Gevorderde technieken
 • Blessures, overbelasting en overtraining
 • Belasting en belastbaarheid
 • Warming up
 • Cooling down
 • Energiesystemen
 • Evalueren
 • Hartslagtraining
 • Het gebruik van muziek
 • Kleding en uitrusting
 • Lesgeven
 • Presentatie en klantbegeleiding
 • Lesopbouw
 • Notatie / symboolgebruik
 • Stretchen
 • Te verwachten fouten

CURSUSGEGEVENS

Doelgroep Aankomend Indoor Cycling docenten

Toelatingseisen Minimaal 10 lessen Indoor Cycling hebben gevolgd

Cursusmateriaal Zit bij de cursusprijs inbegrepen

Studielast Contacturen ongeveer 14 uur (2 dagen van 7 uur)

Lestijd 09:30 - 17:00

Praktijk Gevraagd wordt om de cursusonderdelen in de praktijk toe te passen

Toetsing Gebleken vaardigheid in de praktijk

Diplomering Na deelname bij gebleken vaardigheid: Certificaat Indoor Cycling Instructor

Vrijstelling Geen mogelijkheden

Leeftijd Minimaal 16 jaar

Cursusprijs € 295,- (0% btw tarief)

LOCATIES EN DATA

Breda 30-09-2012 / 07-10-2012

Nieuwegein 20-01-2013 / 03-02-2013

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Vraag nu gratis en vrijblijvend informatie aan:

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met Opleidingen 2000, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.