Financieel assistent

Niveau
Tijdsduur

Financieel assistent

OLCT Opleidingen & Bedrijfstrainingen
Logo van OLCT Opleidingen & Bedrijfstrainingen

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

OLCT Opleidingen & Bedrijfstrainingen biedt dit product standaard aan in de volgende regio's: Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Ede, Enschede, Zwolle

Beschrijving

Financieel Assistent 

Opleidingsniveau vergelijkbaar met mbo 3.

Het Associatiediploma Financieel Assistent op zak? Dan ligt er een mooie baan voor u in het verschiet! U hebt een stevige basis om als assistent aan de slag te gaan bij een administratie-kantoor, of op een financiële afdeling van een organisatie; er is namelijk een groot tekort aan financieel assistenten.

Ook als ondernemer in het midden- en kleinbedrijf hebt u met dit diploma voldoende kennis om uw eigen administratie bij te houden. Het Associatiediploma Financieel Assistent bestaat uit Basiskennis Boekhouden (BKB®)/Elementair Boekhouden en Basiskennis Calculatie (BKC®). U bepaalt zelf in welke volgorde u examen doet. Dit ex…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Financieel Assistent 

Opleidingsniveau vergelijkbaar met mbo 3.

Het Associatiediploma Financieel Assistent op zak? Dan ligt er een mooie baan voor u in het verschiet! U hebt een stevige basis om als assistent aan de slag te gaan bij een administratie-kantoor, of op een financiële afdeling van een organisatie; er is namelijk een groot tekort aan financieel assistenten.

Ook als ondernemer in het midden- en kleinbedrijf hebt u met dit diploma voldoende kennis om uw eigen administratie bij te houden. Het Associatiediploma Financieel Assistent bestaat uit Basiskennis Boekhouden (BKB®)/Elementair Boekhouden en Basiskennis Calculatie (BKC®). U bepaalt zelf in welke volgorde u examen doet. Dit examen wordt online afgenomen op een toetslocatie bij u in de buurt.

Module 1
Basiskennis Boekhouden (BKB®)/Elementair Boekhouden

Deze opleiding biedt u de kennis van en inzicht in het boekhouden. U legt dit examen online af op een door u gekozen moment en toetslocatie.

Programma

• Journaliseren voor eenmanszaak en BV

• Grootboekrekeningen

• Balans

• Winst- en verliesrekening

• Examentraining

Resultaat

U kunt uw eigen vermogen berekenen en journaalposten maken van de belangrijkste financiële feiten. U schrikt niet van een kolommenbalans of een voorraadboek. U kunt een grootboekrekening openen, bijwerken en afsluiten en u weet hoe een verkoopfactuur eruit ziet.

Vooropleiding

Er is geen specifieke vooropleiding vereist Vervolgopleiding In combinatie met het Associatiediploma Basiskennis Calculatie (BKC®) levert BKB®/Elementair Boekhouden u het Associatiediploma Financieel Assistent op. Een logische stap als u een glanzende loopbaan in de administratieve sector ambieert! Het diploma BKB vormt tevens een goede basis voor de opleiding PDB®

Module 2
Basiskennis Calculatie (BKC)

Werkt u graag met cijfers en spreekt de functie financieel-economisch medewerker u aan? Dan is het Associatiediploma Basiskennis Calculatie (BKC®) de eerste stap op weg naar uw doel. Vanwege de specifieke aandacht voor goederenhandel, kostprijscalculaties en het grafisch presenteren van gegevens, is dit diploma zeer praktijkgericht. U legt dit examen online af op een door u gekozen moment en toetslocatie.

Programma

• Basisrekenen

• Calculaties

• Kostprijs en verkoopprijs

• Handel en verzekeringen

• Examentraining

Resultaat

Op basisniveau worden alle rekenvaardigheden, zoals kengetallen, calculaties, samenstellen van facturen, afschrijvingen, indexcijfers en grafieken, die van belang zijn in een (financieel-) administratieve functie bijgebracht en leert u de kosten-soorten en kostenindelingen kennen. U bent vaardig in het werken met Excel en in staat snel betrouwbare berekeningen te maken.

Vooropleiding

Er is geen specifieke vooropleiding vereist. Vervolgopleiding In combinatie met het Associatiediploma Basiskennis Boekhouden(BKB®) levert BKC® u het Associatiediploma Financieel Assistent op. Wilt u zich verder specialiseren in calculatie? Neem dan een kijkje bij het diploma Praktijkdiploma Boekhouden (PDB®) voor het examen

Kostencalculatie niveau-4 Het diploma BKC vormt tevens een goede basis voor de opleiding PDB® Een logische stap als u een glanzende loopbaan in de administratieve sector ambieert!

Overige studievormen

U heeft bij OLCT meerdere mogelijkheden om deze training te volgen. Wilt u een 1 -op- 1, incompany-, maatwerk- of spoedtraining volgen, vraag naar de mogelijkheden en/of prijs.

OLCT verzorgt opleidingen en bedrijfstrainingen in verschillende varianten. We stemmen de opleidingen af op de specifieke behoefte van de cursist. De klassikale training is nog steeds de meest efficiënte methode van lesgeven en staat daarom standaard op onze website vermeld. Wilt u onder  begeleiding van een ervaren docent en samen met anderen een training of een opleiding volgen?  Kiest u dan voor de klassikale variant.

Wilt u liever een training in uw eigen tempo volgen, of heeft u alleen belang bij specifieke onderdelen van een training? Kies dan voor de 1-op-1 training van OLCT. De individuele begeleiding is korter en intensiever. De tijd kunt u samen met de docent bepalen en de inhoud van de training is geheel naar wens aan te passen. Onze zorgvuldig geselecteerde docenten helpen u graag. Met een groepstraining worden uw medewerkers tegelijk in uw eigen organisatie getraind. Samen met u bespreken wij de leerbehoefte en maken wij een inventarisatie waar de knelpunten liggen om vervolgens een plan van aanpak op te stellen. Onze praktijkgerichte trainers hebben hier veel ervaring mee. De datum, tijd en locatie zijn vrij te bepalen

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.