Basisopleiding Verzorgende IG

Type product

Basisopleiding Verzorgende IG

Laudius
Logo van Laudius
Opleiderscore: starstarstarstar_borderstar_border 5,8 Laudius heeft een gemiddelde beoordeling van 5,8 (uit 22 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Beschrijving

Bij Laudius slaag je het slimst!

300 erkende Thuisstudies op maat: digitaal (binnen 1 minuut starten) plus eventueel op papier, met of zonder persoonlijke begeleiding door topdocenten, eventueel af te sluiten met een examen. Haal zo je felbegeerde diploma!

Wil jij anderen helpen en heb je een hart voor de zorg? Droom je ervan om te werken in de ouderenzorg, thuiszorg, gehandicaptenzorg of kraamzorg? Dan is een loopbaan als Verzorgende IG misschien wel iets voor jou! De basiscursus Verzorgende IG geeft je alvast een kijkje in de keuken. Daarbij komen allerlei vragen aan bod, zoals: hoe stel ik een zorgplan op? Hoe kan ik de gezondheid van een cliënt bevorderen? Welke adviezen kan ik geven over een gezonde levensstijl, veiligheid of medische hulpmiddelen? Ook leer je hoe de gezondheidszorg in Nederland in grote lijnen is georganiseerd en worden je communicatieve vaardigheden aangescherpt. Want het je goed kunnen inleven in de belevingswereld van…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Verzorgende IG, Verpleegkunde, Verpleegtechnische handelingen, Stoma/ Katheteriseren en Medicatie toedienen.

Bij Laudius slaag je het slimst!

300 erkende Thuisstudies op maat: digitaal (binnen 1 minuut starten) plus eventueel op papier, met of zonder persoonlijke begeleiding door topdocenten, eventueel af te sluiten met een examen. Haal zo je felbegeerde diploma!

Wil jij anderen helpen en heb je een hart voor de zorg? Droom je ervan om te werken in de ouderenzorg, thuiszorg, gehandicaptenzorg of kraamzorg? Dan is een loopbaan als Verzorgende IG misschien wel iets voor jou! De basiscursus Verzorgende IG geeft je alvast een kijkje in de keuken. Daarbij komen allerlei vragen aan bod, zoals: hoe stel ik een zorgplan op? Hoe kan ik de gezondheid van een cliënt bevorderen? Welke adviezen kan ik geven over een gezonde levensstijl, veiligheid of medische hulpmiddelen? Ook leer je hoe de gezondheidszorg in Nederland in grote lijnen is georganiseerd en worden je communicatieve vaardigheden aangescherpt. Want het je goed kunnen inleven in de belevingswereld van een cliënt is van wezenlijk belang om dit verantwoordelijke beroep te kunnen uitoefenen.

Overweeg je om Verzorgende IG te worden maar wil je eerst uitgebreid kennismaken met het vakgebied? Ben je al werkzaam in de zorg en wil je je verder ontwikkelen of je kennis opfrissen? Of heb je behoefte aan een grondige voorbereiding op een MBO-opleiding tot Verzorgende IG? Dan is deze veelzijdige Basisopleiding Verzorgende IG precies wat je zoekt.

In de Basisopleiding Verzorgende IG ontdek je in welke verschillende werkvelden je aan de slag kunt. Zoals bijvoorbeeld in een ziekenhuis, de thuiszorg, de psychiatrie, kraamzorg, gehandicaptenzorg of in een verpleeghuis. De taken die je als verzorgende uitvoert zijn zeer gevarieerd. Je bied bijvoorbeeld hulp bij het aankleden, begeleidt een cliënt met dementie, of je adviseert een net bevallen vrouw hoeveel voeding en vocht diegene het beste tot zich kan nemen.

Hoe dan ook, Als verzorgende IG ben je verantwoordelijk voor het welzijn van je cliënten. Je ondersteunt hen bij het bevorderen van de gezondheid en het voorkomen van gezondheidsschade. Hiervoor is niet alleen het vermogen nodig om zelfstandig problemen op te lossen, maar ook de vaardigheid om effectief samen te werken. Als verzorgende IG overleg je immers ook geregeld met collega’s over de te nemen stappen.

Leer een zorgplan opstellen

Stel, je cliënt ervaart een probleem op het gebied van verpleging en verzorging. In de Basisopleiding Verzorgende IG leer je welke stappen je dan moet nemen om een zorgplan op te stellen.

Maak je de rol van gezondheidsbevorderaar eigen

Als verzorgende IG ben je continu bezig met het bevorderen van de gezondheid en het welbevinden van mensen. Daarvoor is het belangrijk dat je gericht advies kunt geven over onder meer een gezonde levensstijl en het verantwoord gebruik van hulpmiddelen.

Communiceer op maat

Om cliënten optimaal te kunnen helpen, is het belangrijk om met hen ‘op maat’ te communiceren. Dat betekent dat je je goed moet kunnen inleven in hun belevingswereld en dat je taalgebruik begrijpelijk is. Ook dit aspect komt in deze opleiding aan de orde.

Verdiep je in de Nederlandse gezondheidszorg

In deze Basisopleiding Verzorgende IG wordt uitgelegd hoe de gezondheidszorg in Nederland in elkaar zit. Ook de financiering van de gezondheidszorg en de diverse wetten komen aan bod.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Vraag nu gratis en vrijblijvend informatie aan:

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met Laudius, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.