Transfer Pricing

Type product
Niveau
Logo van International Management Forum (IMF)
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 7,9 International Management Forum (IMF) heeft een gemiddelde beoordeling van 7,9 (uit 25 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Beschrijving

Transfer Pricing houdt een groeiend belastingrisico in

De aandacht voor Transfer Pricing is de laatste jaren sterk toegenomen. Met het op 5 October 2015 verschenen finale rapport ‘BEPS 13 Transfer Pricing Documentation and Country-by-Country Reporting’ van de OESO, worden internationaal opererende bedrijven geconfronteerd met nieuwe transfer pricing documentatievereisten. In veel landen hebben de fiscale autoriteiten daarnaast specifieke wetgeving op het gebied van Transfer Pricing ingevoerd die onder meer tot wettelijke documentatie heeft geleid. Overal ter wereld voeren de belastingdiensten ook nog eens hun Transfer Pricing controles op, met alle gevolgen van dien. Wanneer u geconfronteer…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen.  

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Transfer Pricing, Pricing, BTW, Belastingwetgeving en Inkomstenbelasting.

Transfer Pricing houdt een groeiend belastingrisico in

De aandacht voor Transfer Pricing is de laatste jaren sterk toegenomen. Met het op 5 October 2015 verschenen finale rapport ‘BEPS 13 Transfer Pricing Documentation and Country-by-Country Reporting’ van de OESO, worden internationaal opererende bedrijven geconfronteerd met nieuwe transfer pricing documentatievereisten. In veel landen hebben de fiscale autoriteiten daarnaast specifieke wetgeving op het gebied van Transfer Pricing ingevoerd die onder meer tot wettelijke documentatie heeft geleid. Overal ter wereld voeren de belastingdiensten ook nog eens hun Transfer Pricing controles op, met alle gevolgen van dien. Wanneer u geconfronteerd wordt met een Transfer Pricing controle moet u vaak in zeer korte tijd antwoord kunnen geven op alle vragen die de belastingdienst u stelt. Het is dan ook van groot belang om op deze vragen te anticiperen door een consistente Transfer Pricing policy op te stellen.

Complexe en strenge Transfer Pricing regels

Deze toplevel Transfer Pricing leergang adviseert u over de beantwoording van vragen die u vóór, tijdens of na een confrontatie met de fiscus kunt krijgen. Aan de orde komen zaken als:

  • Het ontwikkelen, implementeren en documenteren van een (nieuw en) verdedigbaar Transfer Pricing beleid
  • Advance Pricing Agreements (APA): Hoe maakt u vooraf afspraken met de belastingdienst?
  • Intangibles: hoge winstpotentie maar derhalve ook grote risico’s!
  • Supply chain optimalisatie
  • (nieuwe) Wet- en regelgeving
  • Documentatie vereisten per regio en per land
  • Transfer Pricing Project en Risico Management
  • Intellectueel eigendom
  • Intra Group Services: b.v. hoofdkantoorkosten
  • Tal van andere Transfer Pricing vraagstukken

Voor wie is de Transfer Pricing cursus bedoeld?

De leergang Transfer Pricing is met name ontwikkeld voor Transfer Pricing managers, international tax managers, controllers, senior executives die geïnteresseerd zijn in de laatste ontwikkelingen binnen Transfer Pricing, accountants en belastingadviseurs.

Cursusmateriaal

De cursus bestaat uit 11 lesdelen. Voor de bestudering van ieder lesdeel moet u rekenen op plm. 4 uur. Aan het eind van de cursusperiode ontvangt iedere deelnemer een Certificaat van Deelname.

Permanente Educatie (PE)

In het kader van de Permanente Educatie (PE) verplichting van het NBA-VRC (voorheen Controllers Instituut), levert de leergang Transfer Pricing 20 PE punten op.

Engelstalige Transfer Pricing (TP) cursus

Deze Transfer Pricing cursus is in het Engels geschreven. Bezoek onze Engelstalige website voor meer Engelstalige cursussen.

Voordelen van deze Transfer Pricing leergang

Deze schriftelijke Transfer Pricing leergang kost u geen reistijd, geen reiskosten, geen verblijfskosten en belangrijker nog, u bent niet dagen achtereen van kantoor weg. Daarnaast kunt u zelf bepalen waar, wanneer en in welk tempo u studeert. Volgens schattingen kost een schriftelijke leergang u en uw organisatie 40 tot 60% minder dan een mondelinge cursus. Bovendien betaalt u maar 9% BTW.

Vanaf het moment dat de Transfer Pricing leergang start, ontvangt u met een wekelijkse regelmaat een lesdeel thuis of op uw werkadres. Voor de bestudering van een lesdeel moet u rekenen op een studieduur van plm. 4 uur. Indien u in een ander tempo wilt studeren of u wilt alle lesdelen in één keer ontvangen, dan is dit altijd mogelijk. Ook als u op een ander moment met de Transfer Pricing leergang wilt starten is dit mogelijk. U kunt uw voorkeur aangeven op het inschrijfformulier.

Handig naslagwerk

De Transfer Pricing cursusmap vormt na afsluiting van de leergang een waardevol en praktisch naslagwerk voor u en uw collega’s.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen.  

Vraag nu gratis en vrijblijvend informatie aan:

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met International Management Forum (IMF), om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.