Fraude Risicomanagement – officiële ACFE (PE) training

Niveau
Tijdsduur
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats

Fraude Risicomanagement – officiële ACFE (PE) training

IMF Academy (International Management Forum)
Logo van IMF Academy (International Management Forum)
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 8,3 IMF Academy (International Management Forum) heeft een gemiddelde beoordeling van 8,3 (uit 47 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeCentraal in het land
7 okt. 2024 tot 8 okt. 2024

Beschrijving

IMF Academy – ACFE Authorized Training Organization

IMF Academy is de enige officiële, geaccrediteerde aanbieder van Certified Fraud Examiner (CFE) en ACFE PE trainingen in de Benelux. 

Bedrijven kampen vaker dan ooit met fraude!

Bedrijven hebben steeds vaker last van fraude. In Nederland wordt bijna driekwart van de fraudegevallen gepleegd door de eigen werknemers en het management. Door de corona crisis zal de verleiding om resultaten via fraude te beïnvloeden alleen nog maar toenemen. Onderzoek wijst uit dat de gemiddelde schade door fraude neerkomt op 5% van de omzet. Fraude is dus een in ernst en omvang sterk toenemend fenomeen en vormt inmiddels voor elk bedrijf een concreet problee…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

IMF Academy – ACFE Authorized Training Organization

IMF Academy is de enige officiële, geaccrediteerde aanbieder van Certified Fraud Examiner (CFE) en ACFE PE trainingen in de Benelux. 

Bedrijven kampen vaker dan ooit met fraude!

Bedrijven hebben steeds vaker last van fraude. In Nederland wordt bijna driekwart van de fraudegevallen gepleegd door de eigen werknemers en het management. Door de corona crisis zal de verleiding om resultaten via fraude te beïnvloeden alleen nog maar toenemen. Onderzoek wijst uit dat de gemiddelde schade door fraude neerkomt op 5% van de omzet. Fraude is dus een in ernst en omvang sterk toenemend fenomeen en vormt inmiddels voor elk bedrijf een concreet probleem. Zowel in publieke als private organisaties is daarom een toenemende aandacht voor fraude en anti-fraude beleid.

Wanneer fraude voorkomt, gaat het vaak om grote(re) bedragen en kan uw organisatie niet alleen met verlies maar ook met reputatieschade te maken krijgen. Fraude heeft dus een grote impact op de organisatie. Om fraude risico's in te perken beschikt inmiddels een groeiend aantal organisaties over een eigen anti-fraude strategie waarin doorlopend gezocht wordt naar een meer doeltreffende aanpak voor fraude detectie, fraude beheersing en fraude preventie. Andere organisaties zoeken op dit moment nog naar de juiste structuur om een anti-fraude beleid op te zetten.

Anti-fraude aanpak integreren in de risicomanagement aanpak van uw organisatie

De laatste jaren is de focus op risicomanagement enorm toegenomen. Veel risicomanagers onderschatten evenwel de rol die fraude speelt in hun risicomanagement aanpak. Risicomanagers zouden zich meer bezig moeten houden met het nemen en verbeteren van maatregelen om fraude te ontdekken, te ontmoedigen/bestrijden en te voorkomen. In de training Fraude Risicomanagement wordt nagegaan hoe u als organisatie een anti-fraude aanpak kunt integreren in uw risicomanagement programma. U leert o.m.:

 • Allerlei fraude risico's te identificeren, beoordelen en managen
 • Fraude risicomanagement initiatieven te ondersteunen door een anti-fraude cultuur en fraude bewustzijn in de hele organisatie te bewerkstelligen
 • Een interne controle systeem op te zetten om fraude risico's aan te pakken
 • Elk geval van fraude aan te pakken

Over de ACFE (Association of Certified Fraud Examiners)

De ACFE (Association of Certified Fraud Examiners) is de grootste internationale anti-fraude organisatie ter wereld met meer dan 85.000 leden in 160 landen en met chapters in 125 landen waaronder Nederland en België. ACFE is de belangrijkste aanbieder van trainingen op het gebied van fraude preventie, fraude opsporing en fraude onderzoek. De ACFE wordt in de verschillende landen vertegenwoordigd door Authorised Training Organizations (ATOs) die als enige geautoriseerd zijn om de officiële Certified Fraud Examiner (CFE) trainingen te organiseren. In de Benelux is IMF Academy de enige officiële, geaccrediteerde aanbieder van CFE en ACFE PE trainingen.

Wat leert u in deze officiële ACFE training?

In deze 2-daagse Fraude Risicomanagement training leert u:

 • Fraude risico's en de factoren die deze risico's beïnvloeden identificeren
 • De noodzakelijke onderdelen van een succesvol fraude risicomanagement programma ontwikkelen en implementeren
 • Alle elementen van een sterke corporate anti-fraude cultuur identificeren en implementeren
 • Een uitgebreid fraude risicomanagement beoordelingssysteem opzetten voor de hele organisatie
 • Financiële, transactionele en gedragsindicatoren van fraude Identificeren
 • De mate van maturity van uw fraude risicomanagement programma beoordelen

Voor wie is deze training bedoeld?

Deze officiële ACFE training is bedoeld voor:

 • Certified Fraud Examiners (CFEs) die hiermee aan hun PE-verplichting kunnen voldoen
 • Managers en professionals die (mede) verantwoordelijk zijn voor het opzetten en uitvoeren van een anti-fraude strategie in zowel private als publieke organisaties

Wij denken dan aan medewerkers met een fraude onderzoekstaak, audit of compliance functie, controllers, in- en externe accountants, (forensisch) accountants, hoofden administratie, (operational) risicomanagers, insurance managers, in- en externe juridisch adviseurs, belastingadviseurs, facility managers, security managers, lijnmanagers, advocaten, hoofden AO/IC, HR managers, integriteitsmanagers, GRC managers, vertrouwenspersonen, particulier rechercheurs, (forensisch) IT specialisten, coördinatoren fraudebeheersing en schade-experts.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Vraag nu gratis en vrijblijvend informatie aan:

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met IMF Academy (International Management Forum), om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.