Certified AI Governance Professional (AIGP) – nieuwe certificering van IAPP!

Niveau
Tijdsduur
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats

Certified AI Governance Professional (AIGP) – nieuwe certificering van IAPP!

IMF Academy (International Management Forum)
Logo van IMF Academy (International Management Forum)
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 8,3 IMF Academy (International Management Forum) heeft een gemiddelde beoordeling van 8,3 (uit 48 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeCentraal in het land
11 jul. 2024 tot 12 jul. 2024
check_circle Startgarantie
placeCentraal in het land
27 aug. 2024 tot 28 aug. 2024
check_circle Startgarantie
placeCentraal in het land
1 okt. 2024 tot 2 okt. 2024
check_circle Startgarantie
placeCentraal in het land
12 nov. 2024 tot 13 nov. 2024
check_circle Startgarantie
placeCentraal in het land
10 dec. 2024 tot 11 dec. 2024
check_circle Startgarantie

Beschrijving

Certified AI Governance Professional (AIGP) - de allernieuwste certificering van IAPP

Met de Certified AI Governance Professional (AIGP) training en certificering van IAPP (International Association of Privacy Professionals) kunt u aantonen dat u in staat bent AI governance frameworks en het bijbehorende risicomanagement te implementeren en effectief te communiceren over de best practices en regels voor een verantwoord beheer van het AI ecosysteem.

AI Governance Professional (AIGP) is de allernieuwste training en certificering van IAPP. Bij het ontwikkelen van deze nieuwe certificering is samengewerkt met vooraanstaande internationale professionals die zich bezighouden met AI in relatie to…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Governance, Management Algemeen, Accountmanagement, Management accounting en Beleidskunde.

Certified AI Governance Professional (AIGP) - de allernieuwste certificering van IAPP

Met de Certified AI Governance Professional (AIGP) training en certificering van IAPP (International Association of Privacy Professionals) kunt u aantonen dat u in staat bent AI governance frameworks en het bijbehorende risicomanagement te implementeren en effectief te communiceren over de best practices en regels voor een verantwoord beheer van het AI ecosysteem.

AI Governance Professional (AIGP) is de allernieuwste training en certificering van IAPP. Bij het ontwikkelen van deze nieuwe certificering is samengewerkt met vooraanstaande internationale professionals die zich bezighouden met AI in relatie tot privacy, wet- en regelgeving, ethiek en IT. Deze AI governance training en certificering is bedoeld voor de professional die de toepassing van AI wil kunnen managen vanuit het business perspectief. De vraag naar goed opgeleide AI governance professionals neemt razendsnel toe. Schrijf u in of reserveer een plaats bij een van de eerstvolgende trainingen!

Bijna de helft van alle grote bedrijven gebruikt inmiddels Artificial Intelligence (AI)

AI systemen worden steeds vaker een integraal onderdeel van de bedrijfsvoering, zowel in private als in publieke organisaties. De voordelen van Artificial Intelligence (AI) ofwel Kunstmatige Intelligentie (KI) zijn inderdaad ongekend. AI maakt het bv. mogelijk om data te interpreteren op een schaal die geen mens ooit aan zou kunnen. AI technologie verbetert uw bedrijfsprestaties en productiviteit door processen of taken te automatiseren die voorheen menselijke inzet vereisten. Ook (generatieve AI) tools als ChatGPT worden inmiddels door talloze organisaties en professionals omarmd.

De mogelijkheden van AI lijken onbeperkt maar er zijn ook talloze valkuilen. Zonder de juiste testen, evaluatie, validatie en verificatie in elke fase van AI ontwikkeling, kunnen AI modellen ongewenste effecten sorteren. Daarnaast liggen er tal van uitdagingen op het gebied van compliance, zoals bv. de aanstaande EU AI Act. Integriteit/ethiek, privacy, security, inclusiviteit, het verdwijnen van banen en andere ethische en sociale vraagstukken vragen eveneens de nodige aandacht. Al deze factoren vereisen de implementatie van een AI governance systeem of framework. Alleen met een verfijnd AI governance systeem ontstaan betrouwbare, ethische AI implementaties en oplossingen.

Bent u een professional die de toepassing van AI wil kunnen managen vanuit een business perspectief, dan is het behalen van de nieuwe Certified AI Governance Professional (AIGP) training van IAPP een absolute aanrader voor u!

Wat leert u in deze Certified AI Governance Professional (AIGP) training?

Deze training, die opleidt voor het AI Governance Professional (AIGP) certificaat van IAPP, duurt 2 dagen. Tijdens de training doet u fundamentele kennis van AI op en leert u strategieën om actief te kunnen reageren op de complexe risico's die verband houden met het zich snel ontwikkelende AI landschap. U leert hoe u effectief AI governance frameworks en het bijbehorende risicomanagement kunt implementeren in uw organisatie. Daarnaast leert u effectief te communiceren over de best practices en regels voor een verantwoord beheer van het AI ecosysteem.

Na deze internationaal erkende AI Governance Professional training van IAPP heeft u het volgende geleerd:

 • U begrijpt de verschillen tussen diverse types AI systemen
 • U weet wat de AI technology stack inhoudt
 • U kent de historie van AI en de evolutie van data science
 • U weet wat de belangrijkste risico's zijn van AI en welke schade AI systemen kunnen veroorzaken
 • U kent de karakteristieken van belangrijke AI systemen
 • U kent de overeenkomsten en verschillen tussen bestaande en opkomende ethische richtlijnen m.b.t. AI
 • U bent zich bewust van de juridische risico's
 • U kent de bestaande wetgeving die te maken heeft met het toepassen van AI
 • U kent de eisen die voortvloeien uit de EU AI Act
 • U krijgt inzicht in opkomende wetgeving rond AI wereldwijd
 • U weet waar de GDPR/AVG en AI elkaar raken
 • U weet waar uw aansprakelijkheid ligt m.b.t. AI
 • U kent de verschillen en overeenkomsten tussen de belangrijkste risicomanagement frameworks en standaarden
 • U kunt de interoperabiliteit tussen AI risicomanagement en andere operationele risicostrategieën waarborgen
 • U weet wat de belangrijkste stappen zijn in de plannings-, ontwerp-, ontwikkelings- en implementatiefase van een AI systeem
 • U kunt AI governance principes in uw bedrijf integreren
 • U kunt een AI governance infrastructuur bewerkstelligen
 • U kunt een AI project in kaart brengen, plannen en toepassen
 • U kunt het AI systeem tijdens het ontwikkelingsproces testen en valideren
 • U kunt AI systemen na de ontwikkeling managen en monitoren
 • U bent zich bewust van de bezorgdheden van gebruikers
 • U bent zich bewust van issues rond AI auditing en wat uw AI verantwoordingsplicht/verantwoordelijkheid inhoudt

Over IAPP (International Association of Privacy Professionals)

De International Association of Privacy Professionals (IAPP) is de grootste data privacy community ter wereld. IAPP biedt certificeringen voor privacy professionals en managers zoals CIPP/E, CIPM en CIPT. De CIPP/E (Certified Information Privacy Professional) certificering wordt gezien als dé Europese standaard op het gebied van privacy. IAPP is een non-profit organisatie met meer dan 50.000 leden wereldwijd. AI Governance Professional (AIGP) is de allernieuwste certificering van IAPP.

Voor wie is deze AI Governance Professional training en certificering van belang?

De Certified AI Governance Professional (AIGP) training van IAPP richt zich - in tegenstelling tot veel andere AI trainingen en certificeringen, die zich richten op de technische AI professional - op de professional die de toepassing van AI wil kunnen managen vanuit het business perspectief.

Wij denken aan professionals op het gebied van compliance, privacy, risicomanagement, juridische zaken en governance die - in samenwerking met data scientists, AI projectmanagers, ModelOps teams en veel andere professionals - relevante AI kennis moeten opdoen om het AI vraagstuk gezamenlijk op te pakken. Daarnaast is de AIGP training en certificering van belang voor professionals die betrouwbare AI systemen willen ontwikkelen, integreren en inzetten in overeenstemming met (opkomende) wetgeving en beleid.

Over het Certified AI Governance Professional (AIGP) examen

Na afloop van de Certified AI Governance Professional (AIGP) training ontvangt u een voucher voor het officiële AIGP examen. Deze examenvoucher is 12 maanden geldig. Het AIGP examen kunt u online of bij één van de PearsonVue testcentra afleggen. Het Engelstalige examen bestaat uit 100 multiple-choice en case-based vragen en duurt 3 uur.

Om examen te mogen doen is het IAPP lidmaatschap vereist. De kosten van het lidmaatschap (één jaar) zijn bij de kosten van de training inbegrepen. Gedurende de tijd van uw lidmaatschap ontvangt u onder meer uitnodigingen voor exclusieve webinars en toegang tot het IAPP resource center met AI gerelateerde content.

De eerste keer niet geslaagd voor het Certified AI Governance Professional (AIGP) examen?

Mocht u onverhoopt de eerste keer niet slagen voor het AIGP examen, dan mag u de AIGP training binnen een jaar nogmaals - geheel kosteloos - bijwonen.

Behoud van uw AIGP certificering

Wanneer u uw AIGP certificaat heeft behaald is deze voor 2 jaar geldig.

Studiemateriaal

Ter voorbereiding op de Certified AI Governance Professional (AIGP) training en het AIGP examen ontvangt u het officiële IAPP studiemateriaal.

Voertaal

De AI Governance Professional training wordt in het Nederlands (en op verzoek in het Engels) gegeven. Het officiële IAPP lesmateriaal en het AIGP examen zijn in het Engels.

PE-punten

Wanneer u trainingen volgt van (ISC)2 en ISACA, dan ontvangt u PE-punten van IAPP. U kunt bv. denken aan de trainingen CISSP, CISM, CISA, CRISC, CDPSE en Cybersecurity Fundamentals, die wij eveneens voor u organiseren. Ook andere trainingen kunnen in aanmerking komen voor PE-punten. Neem voor meer informatie contact op met IAPP.

In de meeste gevallen ontvangt u ook punten van de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA), NOREA (Nederlandse Orde van Register EDP-Auditors) en Holland Quaestor (QH). Vraag bij uw eigen beroepsvereniging of en hoeveel punten u kunt krijgen voor het volgen van de Certified AI Governance Professional (AIGP) training.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Vraag nu gratis en vrijblijvend informatie aan:

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met IMF Academy (International Management Forum), om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.