Inschrijven van je onderneming - Hoe je een nieuwe organisatie juridisch levensvatbaar maakt

Type product
Niveau
Logo van Icademy
Opleiderscore: starstarstarstar_halfstar_border 7,4 Icademy heeft een gemiddelde beoordeling van 7,4 (uit 12 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Beschrijving

Dus jij wilt een bedrijf beginnen? De meest praktische dingen die gedaan moeten worden, heb je vast wel in beeld. Maar hoe zit het met de juridische kanten van het opstarten van een onderneming? Een diepgaande studie is echt niet nodig voor een antwoord op deze vraag, maar een snel, actueel en praktisch overzicht krijgen, dat kan nooit kwaad. Deze online mini-cursus levert je vast en zeker wat je nodig hebt.

De e-learning 'Inschrijven van je onderneming' gaat eerst in op de zogeheten Handelsnaamwet en het Handelsregister. Daarbij wordt gekeken naar de eisen die aan een goede handelsnaam worden gesteld. Verder besteden we aandacht aan merken, belastingen en vergunningen. We geven uitleg over …

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen.  

Dus jij wilt een bedrijf beginnen? De meest praktische dingen die gedaan moeten worden, heb je vast wel in beeld. Maar hoe zit het met de juridische kanten van het opstarten van een onderneming? Een diepgaande studie is echt niet nodig voor een antwoord op deze vraag, maar een snel, actueel en praktisch overzicht krijgen, dat kan nooit kwaad. Deze online mini-cursus levert je vast en zeker wat je nodig hebt.

De e-learning 'Inschrijven van je onderneming' gaat eerst in op de zogeheten Handelsnaamwet en het Handelsregister. Daarbij wordt gekeken naar de eisen die aan een goede handelsnaam worden gesteld. Verder besteden we aandacht aan merken, belastingen en vergunningen. We geven uitleg over het zogenaamde 'onderscheidend vermogen' en de meest gewenste promotiemiddelen. Natuurlijk gaan we ook in op het gebruik van de eigentijdse media om bijvoorbeeld een domeinnaam te registreren.

Duur

De e-learning 'Inschrijven van je onderneming' duurt ongeveer 40 minuten. Wil je het maximale rendement uit je online training halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. Hiermee heb je trainingsmateriaal voor circa 1,5 week.

Doelgroep

Deze e-learning is geschikt voor iedereen die erover denkt een eigen onderneming te starten, maar ook voor ondernemers die af en toe merken dat hun papierwerk (nog) niet helemaal in orde is. Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende beroepscompetenties (op MBO-niveau): Beslissen en activiteiten initiëren, Overtuigen en beïnvloeden, Formuleren en rapporteren, Instructies en procedures opvolgen.

Werkplekleren

Deze training is prima geschikt binnen MKB Werkplekleren. Bij MKB Werkplekleren volg je de belangrijkste theorie online, en word je in de praktijk begeleid door een ervaren collega, je mentor. Voor de mentor is een gratis Icademy training beschikbaar.

Lesmaterialen

De cursus 'Inschrijven van je onderneming - Hoe je een nieuwe organisatie juridisch levensvatbaar maakt' bestaat uit:

 • VideoCollege
 • E-Book
 • Begrippenlijst
 • Tools voor Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP)
 • Praktijkopdrachten
 • Leerjournaal
 • Samenvatting
 • Aanbevolen aanpak

Toetsing

De cursus 'Inschrijven van je onderneming - Hoe je een nieuwe organisatie juridisch levensvatbaar maakt' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat.

De garanties van Icademy

 • De meest effectieve manier van leren door een combinatie van beeld, geluid en interactiviteit.
 • Leer in 20% van de tijd 80% van wat je echt moet weten; vandaag leren = vandaag doen.
 • Begin direct en studeer waar en wanneer je maar wilt.
 • Slaag voor de toets en je ontvangt een gewaarmerkt certificaat.
 • Maximaal leerrendement tegen minimale kosten.

Wij zijn er van overtuigd dat je bij Icademy de beste e-learningcursus tegen de beste prijs krijgt. Daarom geven we je je geld terug als je kunt aantonen dat je bij een andere opleider een soortgelijke e-learningcursus hebt gevolgd met een betere prijs/kwaliteitsverhouding.

Het enige wat je hoeft te doen is het aanvraagformulier volledig invullen en dit samen met de factuur en het certificaat van de andere cursus naar ons toe sturen. Je ontvangt dan binnen twee weken je geld terug. Klik hier om gebruik te maken van de Geld Terug Garantie.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.
 • Vraag informatie aan over deze cursus. Je ontvangt vanaf dan ook een seintje wanneer iemand een ervaring deelt. Handige manier om jezelf eraan te herinneren dat je wilt blijven leren!
 • Bekijk gerelateerde producten mét ervaringen: Ondernemen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen.  

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
infoEr is een telefoonnummer vereist om deze informatieaanvraag in behandeling te nemen. (optioneel)

Heeft u nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.