Opleiding SEO

Niveau
Tijdsduur
Logo van Frankwatching Academy
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 8,0 Frankwatching Academy heeft een gemiddelde beoordeling van 8,0 (uit 28 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Frankwatching Academy biedt haar producten standaard aan in de volgende regio's: Utrecht

Beschrijving

Om als organisatie een hoge(re) ranking in Google te krijgen is het noodzakelijk om je website te optimaliseren voor zoekmachines en relevante zoekwoorden te gebruiken. Hoe verbeter je structureel de content, vindbaarheid en techniek van je website? Hoe breng je met Google Analytics de impact van je SEO in kaart? En hoe zorg je ervoor dat alle (losse) optimalisaties bijdragen aan het grote geheel?

In de opleiding SEO ga je je online marketing versterken met zoekmachine-optimalisatie, zoekmachinemarketing en Google Analytics. Je krijgt concrete handvatten voor het optimaliseren en herindelen van content op je website. De rapportages in Google Analytics leer je vertalen naar concrete verbeter…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Zoekwoorden-onderzoek, SEO, Zoekmachine marketing (SEO/SEA), Copywriting en Linkbuilding.

Om als organisatie een hoge(re) ranking in Google te krijgen is het noodzakelijk om je website te optimaliseren voor zoekmachines en relevante zoekwoorden te gebruiken. Hoe verbeter je structureel de content, vindbaarheid en techniek van je website? Hoe breng je met Google Analytics de impact van je SEO in kaart? En hoe zorg je ervoor dat alle (losse) optimalisaties bijdragen aan het grote geheel?

In de opleiding SEO ga je je online marketing versterken met zoekmachine-optimalisatie, zoekmachinemarketing en Google Analytics. Je krijgt concrete handvatten voor het optimaliseren en herindelen van content op je website. De rapportages in Google Analytics leer je vertalen naar concrete verbeteracties. Ook ontdek je wat te doen als je een grote en/of complexe website hebt met verschillende niveaus, submenu’s en onderliggende links.

Resultaat

 • Je kent de signalen die zoekmachines oppikken en gebruiken bij het rangschikken van de zoekresultaten
 • Je kunt zoekwoordenonderzoek doen en bepalen welke combinaties interessant zijn
 • Je weet met geavanceerde content-optimalisatie meer uit je website te halen
 • Je kunt SEO­-rapportages in Google Analytics en de Google Webmaster Tools vinden, interpreteren en vertalen naar concrete SEO- en conversieverbeteringen
 • Je zet SEO op de juiste manier in om je business-doelstellingen te halen
 • Je kunt met een snellere website de gebruikerservaring (en conversie!) verbeteren

Voor wie

Deze opleiding is voor iedereen die SEO een vast en effectief onderdeel van de marketingmix wil maken. Denk aan: (online) marketeers, marketingmanagers, search specialisten, webredacteuren en online strategen.

Programma

De opleiding SEO bestaat uit de trainingen Zoekmachinemarketing (SEO), SEO met Google Analytics en SEO advanced.

Zoekmachinemarketing (SEO) (1 dag)

 • Online marketing & de basis van SEO
 • Zoekwoordenonderzoek & combinaties maken
 • Onpage & offpage optimalisatie

SEO met Google Analytics (1 dag)

 • Google Analytics: basisprincipes & inrichting
 • Mogelijkheden van Google Webmaster Tools
 • Dashboards maken & rapporten vertalen

Training SEO (advanced) (2 dagen)

 • Internal linking flow, crawling behaviour, sitespeed analyse, etc.
 • Geavanceerde content-optimalisatie
 • SEO testing & targeting

Hoe werkt het?

Na je inschrijving krijg je van ons een overzicht met de beschikbare data van de trainingen uit de opleiding. Je kunt zelf deze data ook terugvinden op de individuele trainingspagina’s (zie links hierboven).

Het is mogelijk om een training te wisselen en een andere training daarvoor in de plaats te volgen! Bijvoorbeeld Schrijven voor SEO in plaats van Zoekmachinemarketing (SEO).

Optioneel: breid je korte opleiding uit [10% korting]

Je kunt de opleiding SEO uitbreiden met andere trainingen. Ook op deze trainingen ontvang je 10% korting. De volgende trainingen bevelen wij aan bij deze opleiding:

Google Ads (1 dag)

Google Ads (advanced) (1 dag)

Google Analytics (1 dag)

Praktisch

 • De opleiding SEO  is een vierdaagse opleiding
 • Deelname is persoonsgebonden
 • Je bepaalt zelf het startmoment, tempo en de trainingsvolgorde
 • Een training kan worden gewisseld met een andere training
 • Voorafgaand aan de trainingen vindt een intake plaats
 • Nodig tijdens training: een laptop of tablet
 • Uitgebreide lunch, hapjes en drankjes inbegrepen
 • De groep bestaat uit maximaal 12 personen

Frankwatching is uitgegroeid tot dé toonaangevende aanbieder van trainingen in marketing & communicatie. Jaarlijks leiden we duizenden professionals op, die onze trainingen hoog beoordelen met gemiddeld een 8,4.

Ontwikkelen op gebied van Marketing, Communicatie, Advertising, Content, Social of Analytics? Met een aanbod van ruim 80 opleidingen en trainingen vind je specifieke trainingen die je echt verder helpen. Je werkt in kleine groepen met trainers uit de praktijk, waarbij de focus ligt op de praktische toepasbaarheid van (nieuwe) mogelijkheden voor jouw organisatie. Een mix van theorie, prikkelende cases en veel interactie.

Alle trainingen zijn ook incompany mogelijk. Zo bieden we iedere professional de mogelijkheid de juiste kennis op te doen.

Frankwatching Academy is in 2015, 2016, 2017, 2018 en 2019 uitgeroepen tot de beste opleider in marketing & communicatie.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Vraag nu gratis en vrijblijvend informatie aan:

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met Frankwatching Academy, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.