Training Didactische vaardigheden

Tijdsduur

Training Didactische vaardigheden

Extra Trainers
Logo van Extra Trainers
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 8,4 Extra Trainers heeft een gemiddelde beoordeling van 8,4 (uit 49 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Beschrijving

Je bent gevraagd om een training te geven aan nieuwe medewerkers of een van je klanten wil graag een uitgebreide presentatie van jullie nieuwste dienst of product. Je hebt de kennis in huis maar hoe zit het met je presentatietechnieken?

Na de training ben je in staat om op een zelfverzekerde manier een training of presentatie te verzorgen. Je bent je bewust van je kwaliteiten en weet deze op een boeiende manier toe te passen. Bovendien weet je hoe je omgaat met onverwachte vragen of weerstand. Het begeleiden van het groepsproces gaat je uitstekend af en de inhoud breng je als geen ander! De training is geschikt voor trainers en professionals die hun vaardigheden willen bijschaven of beginne…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Didactische vaardigheden, Train de trainer, Co-actief coachen, NLP en Begeleidingskunde.

Je bent gevraagd om een training te geven aan nieuwe medewerkers of een van je klanten wil graag een uitgebreide presentatie van jullie nieuwste dienst of product. Je hebt de kennis in huis maar hoe zit het met je presentatietechnieken?

Na de training ben je in staat om op een zelfverzekerde manier een training of presentatie te verzorgen. Je bent je bewust van je kwaliteiten en weet deze op een boeiende manier toe te passen. Bovendien weet je hoe je omgaat met onverwachte vragen of weerstand. Het begeleiden van het groepsproces gaat je uitstekend af en de inhoud breng je als geen ander! De training is geschikt voor trainers en professionals die hun vaardigheden willen bijschaven of beginnende trainers die de kneepjes van het vak willen leren.

De onderwerpen

 • vasthouden en afwijken van de structuur
 • gebruikelijke structuur
 • informatie plaatsen in een breder kader
 • motivatie creëren bij de deelnemers
 • omgaan met weerstand
 • aansluiten bij deelnemers (niveau, praktijk, behoeften)
 • leerstijlen van Kolb
 • werkvormen
 • veilige sfeer
 • feedback geven en ontvangen
 • houding van de trainer (verbaal en non-verbaal)
 • minipresentaties.

De open rooster training didactische vaardigheden duurt standaard twee dagen. Je kunt de training ook individueel of incompany volgen. Vraag naar de mogelijkheden! 

Onze aanpak is effectief omdat de voorbeelden, onderwerpen en oefeningen in de training en de benadering van de trainer aansluiten bij jullie dagelijks werk

Wij geloven dat mensen hun gedrag of communicatie aanpassen wanneer zij daarvan het nut zien. In onze trainingen ervaren deelnemers op een praktische manier hoe iets óók kan of anders kan. Zij worden bewust van hun manier van denken en doen en we bieden hen keuzes. Als zij merken wat het oplevert, gaan ze het daarna doen. Wel zo effectief.

In onze trainingen ondersteunt theorie op een frisse en heldere manier afwisselende en herkenbare oefeningen. En zorgen duidelijke handvatten, feedback, adviezen en tips ervoor dat deelnemers nieuwe vaardigheden en inzichten direct in de praktijk toepassen.

 • Onze trainingen zijn maatwerk. We werken met cases uit jullie eigen praktijk.
 • Deelnemers krijgen een training in open sfeer waar ervaren, doen en plezier centraal staan.
 • Onze trainingen bestaan voor 75% uit praktijk en 25% theorie.
 • We gebruiken veel verschillende werkvormen: rollenspellen, spelvormen, instructie en praktijkopdrachten.
 • Onze trainingen stemmen we af op het niveau en de leerstijlen van deelnemers.

Wij trainen in groepen van maximaal acht personen. Dit biedt de deelnemers veel individuele aandacht, waardoor persoonlijke aandachtspunten duidelijk naar voren komen en opgelost worden.

Onze trainers zijn ervaren op het gebied van communicatie & gedrag en trainen veel bij toonaangevende bedrijven en organisaties. Evaluaties zijn uitstekend. 

Maak het verschil. In wat je zegt, schrijft en doet.

Al dik 20 jaar trainen we bij honderden organisaties. Met didactische kennis versterken we mensen, teams of afdelingen. Op een praktische én leuke manier.

Communicatie & gedrag, teamsamenwerking en persoonlijke ontwikkeling: we sluiten altijd aan op je wensen.

Volg je training incompany, individueel of via ons open rooster. Online kan ook!

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.