PRINCE2® Practitioner

Tijdsduur
Logo van ExplainiT
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 9,1 ExplainiT heeft een gemiddelde beoordeling van 9,1 (uit 1.143 ervaringen)
Beste opleider van Nederland

Winnaar Beste opleider van Nederland 2019: #1 in Automatisering & ICT/IT.

Winnaar Beste opleider van Nederland 2018: #3 in Automatisering & ICT/IT.

Winnaar Beste opleider van Nederland 2016: #1 in Automatisering & ICT/IT en #3 in HR.

Lees meer over Beste Opleider 2019.

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

ExplainiT biedt dit product standaard aan in de volgende regio's: Amsterdam, Arnhem, Den Haag, Eindhoven, Enschede, Groningen, Rotterdam, Utrecht, Zwolle

Beschrijving

TOT 60% KORTING BIJ GROEPSTRAININGEN
Neem contact op voor een vrijblijvend trainingsvoorstel

PRINCE2® is toe te passen op alle typen projecten, het is een generieke ‘best practice’-werkmethode voor projectmanagement. De training PRINCE2® (Project IN Controlled Environments) Practitioner is een certificeringstraject om een meetbare en constante kwaliteitsnorm te garanderen voor een ieder die betrokken is bij PRINCE2® projecten.

De training PRINCE2® (Project IN Controlled Environments) Practitioner is een certificeringstraject om een meetbare en constante kwaliteitsnorm te garanderen voor een ieder die betrokken is bij PRINCE2® projecten. PRINCE2® is toe te passen op alle typen projecten, het is een generieke ‘best practice’-werkmethode voor projectmanagement. Vele organisaties maken …

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: PRINCE2 Practitioner, PRINCE2, Planning & Planmatig werken, PRINCE2 Foundation en PRINCE2 Agile.

TOT 60% KORTING BIJ GROEPSTRAININGEN
Neem contact op voor een vrijblijvend trainingsvoorstel

PRINCE2® is toe te passen op alle typen projecten, het is een generieke ‘best practice’-werkmethode voor projectmanagement. De training PRINCE2® (Project IN Controlled Environments) Practitioner is een certificeringstraject om een meetbare en constante kwaliteitsnorm te garanderen voor een ieder die betrokken is bij PRINCE2® projecten.

De training PRINCE2® (Project IN Controlled Environments) Practitioner is een certificeringstraject om een meetbare en constante kwaliteitsnorm te garanderen voor een ieder die betrokken is bij PRINCE2® projecten. PRINCE2® is toe te passen op alle typen projecten, het is een generieke ‘best practice’-werkmethode voor projectmanagement. Vele organisaties maken inmiddels al gebruik van deze projectmanagementmethode. Dankzij de schaalbaarheid van PRINCE2® is het mogelijk om de methode naar behoefte van de organisatie te modificeren. De gedefinieerde structuur met duidelijke taken en verantwoordelijkheden is kenmerkend voor de PRINCE2® systematiek.

Deze training is bedoeld voor cursisten die zich snel zowel de theorie als praktische toepasbaarheid van PRINCE2® eigen willen maken met behulp van “real-life” cases. De training PRINCE2® Practitioner is tevens bedoeld om cursisten voor te bereiden op het Practitioner examen.

ExplainiT hanteert de volgende standaard onderwerpen voor de training PRINCE2® Practitioner. Op basis van de intake is het mogelijk om het programma op je praktijksituatie af te stemmen.

Inleiding PRINCE2®.
Business cases – Opstellen van een business case.
Organisatie – Samenstellen van een project management team.
Opstarten van een project – Opstellen van een Project Brief en een Project Product Beschrijving.
Initiëren van een project – Het maken van een Project Initiatie Dossier.
Product Gebaseerd Plannen – Opstellen en beoordelen van een Product Gebaseerde Planning.
Voortang – Registers en Rapportages.
Kwaliteit – Kwaliteitseisen, kwaliteitsverwachting en kwaliteitscriteria.
Risico – Risicomanagement, risico’s, risicoanalyses, en risicobeheersing.
Verandering – Omgaan met wijzigingen.
Beheersen van een Fase – Toewijzen en monitoren van werkzaamheden, omgaan met issues en nemen van maatregelen.
Managen van Product Leveringen – Verbindingen tussen projectmanagers en team managers(s).
Managen van Fase Grenzen – Informatie voorziening om de huidige fase te beoordelen, het plan voor de volgende fase goed te keuren en de beoordeling van de levensvatbaarheid.
Sturen van een project – Het sturen van de team manager(s), projectleden en de project onderdelen.
Afsluiten van een project – Acceptatie van het projectproduct en evaluatie van de projectdoelen.

De training wordt gegeven door geaccrediteerde PRINCE2® trainers die de theorie met je behandelen. De theorie zal vervolgens in praktijk gebracht worden binnen de groep, middels praktische oefeningen. Iedere cursist ontvangt een Practitioner manual met oefeningen en sheets. Aan de hand van theoretische en praktische oefeningen tijdens de training PRINCE2® Practitioner en zelfstudie heb je de kennis opgedaan die nodig is om het PRINCE2® Practitioner examen te kunnen maken.

Na het behalen van het PRINCE2® Practitioner examen kun je aantonen dat je de kennis bezit van deze projectmanagementmethode. Je kent de principes van de PRINCE2® methodiek en bent in staat de elementen in de eigen werkomgeving toe te passen. Je kunt een project en bijbehorende rollen conform PRINCE2® inrichten. Je leert de PRINCE2® methodiek op een procesgerichte manier te benaderen. Je kunt een resultaatgerichte planning maken op basis van PRINCE2®. Je weet hoe je complexe projecten moet starten, bewaken, bijsturen en afronden op basis van de PRINCE2® methodiek. Je leert hoe je om moet gaan met een project in een continu veranderende omgeving. De training PRINCE2® Practitioner is bedoeld om de cursisten de achterliggende filosofie van PRINCE2® te laten begrijpen en hen voor te bereiden op het PRINCE2® Practitioner examen.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
infoEr is een telefoonnummer vereist om deze informatieaanvraag in behandeling te nemen. (optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.