PRINCE2 Practitioner - Training

Tijdsduur
Logo van SignOn ICT Trainingen+
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 9,1 SignOn ICT Trainingen+ heeft een gemiddelde beoordeling van 9,1 (uit 656 ervaringen)
Beste opleider van Nederland

Winnaar Beste opleider van Nederland 2018: #2 in Automatisering & ICT/IT.

Winnaar Beste opleider van Nederland 2017: #1 in Automatisering & ICT/IT.

Lees meer over Beste Opleider 2019.

Tip: meer info over het programma, startdatum, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

SignOn ICT Trainingen+ biedt haar producten standaard aan in de volgende regio's: 's-Hertogenbosch, Alkmaar, Almere / Lelystad, Alphen aan den Rijn, Amersfoort, Amsterdam, Antwerpen, Apeldoorn, Arnhem, Assen, Breda, Brugge, Brussel, Delft, Den Haag, Deventer, Dordrecht, Drachten, Ede, Eindhoven, Emmen, Enschede, Gent, Gouda, Groningen, Haarlem, Haarlemmermeer, Heerenveen, Hilversum, Leeuwarden, Leiden, Maastricht, Middelburg, Nijmegen, Roermond, Rotterdam, Terneuzen, Tilburg, Utrecht, Veenendaal, Venlo, Westland, Zaanstad, Zoetermeer, Zwolle

Beschrijving

 • Uitgeroepen tot Beste ICT Opleider van Nederland
 • Hoge opleiderscore 9.0/10 gebaseerd op meer dan 600 cursisten ervaringen! 
 • CEDEO gecertificeerd
 • PE- erkende opleider 
 • Open Inschrijving op onze cursuslocaties van topkwaliteit in Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, Eindhoven en Zwolle
 • Incompany maatwerk trainingen in heel Nederland

Als u zich aanmeldt met een groep van 5 of meer personen voor een cursus op uw bedrijfslocatie (incompany), dan kunnen wij u een aantrekkelijk groepstarief aanbieden. 

Met de training PRINCE2 Practitioner ga je, als ervaren projectmanager, dieper in op de principes van projectmanagement volgens de PRINCE2®-methode. De training vergroot jouw kennis waardoor je de PRINCE2®-methode nog beter kunt toepassen. Ook leer je in de PRINCE2 Practitioner training de PRINCE2®-methode op een zeer praktijkgerichte wijze toe te passen. De training wordt verzorgd door ervaren projectmanagers met zeer veel kennis van de PRINCE2® projectmanagementmethode. Deze trainers leren je aan de hand van theorie en een case de complete project-levenscyclus volgens de PRINCE2®-methode. Je leert de relatie tussen de bedrijfsdoelstellingen en het projectplan te begrijpen, stelt projectpla…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: PRINCE2 Practitioner, PRINCE2, Planning & Planmatig werken, PRINCE2 Foundation en PRINCE2 Agile.

 • Uitgeroepen tot Beste ICT Opleider van Nederland
 • Hoge opleiderscore 9.0/10 gebaseerd op meer dan 600 cursisten ervaringen! 
 • CEDEO gecertificeerd
 • PE- erkende opleider 
 • Open Inschrijving op onze cursuslocaties van topkwaliteit in Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, Eindhoven en Zwolle
 • Incompany maatwerk trainingen in heel Nederland

Als u zich aanmeldt met een groep van 5 of meer personen voor een cursus op uw bedrijfslocatie (incompany), dan kunnen wij u een aantrekkelijk groepstarief aanbieden. 

Met de training PRINCE2 Practitioner ga je, als ervaren projectmanager, dieper in op de principes van projectmanagement volgens de PRINCE2®-methode. De training vergroot jouw kennis waardoor je de PRINCE2®-methode nog beter kunt toepassen. Ook leer je in de PRINCE2 Practitioner training de PRINCE2®-methode op een zeer praktijkgerichte wijze toe te passen. De training wordt verzorgd door ervaren projectmanagers met zeer veel kennis van de PRINCE2® projectmanagementmethode. Deze trainers leren je aan de hand van theorie en een case de complete project-levenscyclus volgens de PRINCE2®-methode. Je leert de relatie tussen de bedrijfsdoelstellingen en het projectplan te begrijpen, stelt projectplannen op en leert aan te sturen op basis van deze plannen. Tijdens de training staat de juiste vertaalslag tussen theorie en de werksituatie voorop. Na het volgen van de training PRINCE2 Practitioner ben je in staat:
 • De relaties te begrijpen tussen de PRINCE2® rollen, management producten, principes, thema’s, technieken en processen
 • De PRINCE2® principes, thema’s en processen in een project toepassen
 • Kun je management producten creëren en beoordelen.
 • Hoe je je voorbereidt op het PRINCE2® Practitioner examen
 • Kun je het PRINCE2® Practitioner examen van APMG-International afleggen

Voor wie?

Ga je werken als of ben je al een projectleider of projectmanager? Je beschikt al over de PRINCE2® Foundation certificering en wilt jezelf verder verdiepen in dePRINCE2® projectmanagementmethode? Dan sluit deze training perfect aan. Deze training PRINCE2 Practitioner geeft je een duidelijke en optimale verdieping van de kennis en toepassingen van de PRINCE2®-methode.

Voorkennis

Het is een vereiste dat je ervaring hebt met werken in projecten en/of betrokkenheid bij lopende projecten.

Taal

De standaard voertaal tijdens de training is Nederlands. In-company maatwerktrainingen kunnen we in het Nederlands of Engels verzorgen. De software kan Nederlands- of Engelstalig zijn.

Trainingsvormen

Je hebt de keuze uit verschillende trainingsvormen: individuele training, in-company training en klassikaal (open inschrijving).
 • Individuele training Een individuele 1-op-1 cursus biedt de ultieme flexibiliteit. Op je eigen werkplek leer je onder begeleiding van een ervaren docent de fijne kneepjes van de software. De leerdoelen worden van tevoren vastgesteld. Zo weet je zeker dat je optimaal resultaat behaalt en een expert wordt.
 • In-company maatwerk Onze in-company training wordt specifiek op jouw onderneming toegespitst. De ervaren en gespecialiseerde trainer(s) behandelen alleen datgene wat voor jouw werksituatie relevant is. Dat maakt onze maatwerktrainingen zeer effectief.
 • Klassikale training Op vaste data verzorgen wij cursussen met open inschrijving op onze cursuslocaties in Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, Eindhoven en Zwolle. Bij deze klassikale training zijn medewerkers van verschillende bedrijven aanwezig. Daardoor kun je al deelnemen vanaf 1 persoon, en profiteer je toch van een aantrekkelijk groepstarief. Volledig verzorgd, inclusief een uitgebreide lunch.

Examen

De training is een uitstekende voorbereiding voor het examen PRINCE2® Practitioner. Voor het succesvol afleggen van het PRINCE2® Practitioner-examen dien je rekening te houden met 8 tot 12 zelfstudie-uren. Het examen duurt 150 minuten en omvat 80 multiple-choicevragen. Bij 55% (44 van de 80) of meer goede antwoorden ben je als deelnemer geslaagd.

Exclusieve nazorg

Loop je na een training bij jouw dagelijkse werkzaamheden tegen vragen aan? Dan kun je contact opnemen met de trainer via support@signon.nl. Je ontvangt vrijwel direct antwoord met extra uitleg; telefonisch of per e-mail. Deze aanvullende nazorgservice is uitsluitend voor deelnemers van onze trainingen.

Meer weten?

Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact op via info@signon.nl of bel ons op 020-820 83 62.

Lesprogramma

Tijdens de training komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • De relaties tussen de PRINCE2® rollen, management producten, principes, thema’s, technieken en processen
 • De PRINCE2®-principes, -thema’s en -processen in een project toepassen
 • Kun je management producten creëren en beoordelen.
 • Voorbereiding op het PRINCE2® Practitioner-examen

Lesmateriaal

SignOn gebruikt altijd het meest actuele en geaccrediteerd PRINCE2® Practitioner lesmateriaal.

Officieel certificaat

Na afloop van deze training ontvang je het certificaat ‘PRINCE2® Practitioner’ van SignOn.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.