Schrijven voor het web

Type product
Niveau
Logo van Editio
Opleiderscore: starstarstarstar_halfstar_border 7 Editio heeft een gemiddelde beoordeling van 7 (uit 1 ervaring)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Beschrijving

Schrijven voor het web

Door middel van de cursus Schrijven voor het web maak je binnen afzienbare tijd je webpagina of website een succes. Ga hiervoor aan de slag met je kopij voor gebruik op internet. Zorg daarnaast door effectief te schrijven voor het web dat je teksten activeren, scanbaar zijn, en bovendien goed scoren in de SEO rankings.

Geregeld moeten (communicatie-)medewerkers een bijdrage leveren aan de website en/of websites van de organisatie, waarbij de opdracht altijd hetzelfde is. Zorg allereerst voor informatieve en activerende teksten, afgestemd op hoe webpagina’s worden gelezen. Ook voor wie niet direct verantwoordelijk is voor de online communicatie is het belangrijk te be…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Webredactie, Schrijven voor het web, Web 2.0, SEO en Google Analytics.

Schrijven voor het web

Door middel van de cursus Schrijven voor het web maak je binnen afzienbare tijd je webpagina of website een succes. Ga hiervoor aan de slag met je kopij voor gebruik op internet. Zorg daarnaast door effectief te schrijven voor het web dat je teksten activeren, scanbaar zijn, en bovendien goed scoren in de SEO rankings.

Geregeld moeten (communicatie-)medewerkers een bijdrage leveren aan de website en/of websites van de organisatie, waarbij de opdracht altijd hetzelfde is. Zorg allereerst voor informatieve en activerende teksten, afgestemd op hoe webpagina’s worden gelezen. Ook voor wie niet direct verantwoordelijk is voor de online communicatie is het belangrijk te begrijpen waarom sterke webteksten een noodzaak zijn.

De cursus Schrijven voor het web wordt begeleid door Corona de Wert.

Voor wie is de cursus Schrijven voor het web?

Bijvoorbeeld voor communicatieadviseurs. Maar ook voor marketeers. Daarnaast zal het waarde toevoegen voor copywriters. Of simpelweg voor eenieder die betere online teksten wil leren schrijven.

Studieprogramma

Week 1:

Eerst kijken we naar wat een webpagina succesvol maakt en hoe er online wordt gelezen.

Week 2:

Daarna gaan we verder met scanbaar schrijven,  hiertoe oefenen we scanbaar schrijven.

Week 3:

Vervolgens duiken we in informatief schrijven, hiertoe oefenen we informatief schrijven.

Week 4:

In deze week gaan we activerend schrijven, hiertoe oefenen we activerend schrijven.

Week 5:

Vervolgens verdiepen we ons in zinsbouw en woordgebruik.

Week 6:

Tenslotte schrijven we een tekst voor een website.

Leerdoelen

  • Je leert in de eerste plaats informatieve en activerende teksten te schrijven voor websites, die de boodschap van de organisatie helder en effectief over het voetlicht brengen.

Praktische informatie

Inloggegevens / online leerplatform

Nadat je je inschrijving voltooid hebt, ontvang je een bevestiging. Vervolgens ontvang je een dag voor aanvang van je cursus de inloggegevens voor het cursussysteem. Met jouw inloggegevens krijg je toegang tot het interactieve platform. Hier is alle informatie en uitleg over de cursus te vinden. Ook kun je van hieruit berichten kunt sturen naar je redacteur. Je volgt de cursus in je eigen tempo, waar en wanneer je wilt.

Opzet en duur van de cursus

De cursusweken lopen van woensdag tot en met dinsdagavond. Daarbij zijn er iedere week een aantal opdrachten. Je kunt hieraan werken waar en wanneer je wilt. Daarna kun je jouw opdrachten uploaden op het platform. Dan is het zichtbaar voor tutor en medecursisten. Je ontvangt feedback van de tutor en kan je reageren op het werk van jouw medecursisten.

Studiemateriaal

Omdat het een online cursus is,  hoeft geen aanvullend studiemateriaal aangeschaft te worden.

Studiebelasting

De gemiddelde studiebelasting van de proefcursus ligt rond de drie tot vier uur per week.

Aanvangsniveau

Voor alle Editio cursussen wordt uitgegaan van HBO denk- en werkniveau.

  • Beginner: Degene die niet eerder actief bezig is geweest met schrijven en geen schrijfcursussen heeft gevolgd.
  • Gevorderd: Degene die al bezig is met schrijven en/of een of meerdere schrijfcursussen heeft gevolgd.
  • Ervaren: Degene die regelmatig schrijft, een of meer schrijfcursussen heeft gevolgd en/of heeft gepubliceerd in tijdschrift of boek.

Groepsgrootte

Lesgroepen zijn nooit groter dan tien deelnemers om kleinschaligheid te waarborgen. Hierdoor heb je intensief contact met medecursisten en met jouw tutor.

Cursusduur

6 weken

Soort cursus

Online

Prijs

€695,-

Over de tutor(s)

Corona de Wert

Corona de Wert is trainer en adviseur in online communicatie. Ze studeerde Taal- en Literatuurwetenschap en Communicatiewetenschap. Vanuit haar communicatiebureau Dommel Communicatie werkt zij voor uiteenlopende opdrachtgevers in profit en non-profit organisaties. Zo doet ze dagelijks inspirerende en leerzame ervaringen op, waardoor ze haar professionele aanbod verrijkt. Voor de start van haar bedrijf werkte ze in diverse communicatie adviesfuncties bij gemeente, provincie en rijksoverheid. Daarnaast is Corona co-auteur van het Handboek webredactie.

Geert Poort

Geert Poort is adviseur in schriftelijke en online communicatie. Hij heeft eveneens ruime ervaring als trainer, bij zowel overheden als profit en non-profit organisaties. Daarnaast is hij ontwikkelaar en beoordelaar bij verschillende opleidingen; en is hij co-auteur van het Handboek webredactie. Eerder publiceerde hij Schrijven voor het web.

Meer informatie?

Neem contact met ons op om je vragen te bespreken.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met Editio, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.