Keuzehulp ExcelWaarom Excel een goede keuze is

 • trending_up Verbeer je vaardigheden in de gouden standaard voor het oplossen van problemen
 • trending_up Iedereen werkt met Excel
 • trending_up Veel behoefte aan vaardige medewerkers op het gebied van Execel

Excel Trends

 • 235 Cursussen
 • 88 Aanbieders
 • 110 Ervaringen
 • 9.4 Beoordeling (gem.)
 • € 7,50 - € 5.995 Prijsklasse
 • Bekijk alle Excel trends

Op deze pagina:

 1. Wat is Excel?
 2. Welke onderwerpen zijn er?
 3. Waarom Excel?
 4. Waar gebruik je Excel voor?
 5. Excel bronnen

Wat is Excel?

Excel is een elektronisch spreadsheetprogramma van Microsoft. Een elektronische spreadsheet is een computer softwareprogramma dat wordt gebruikt voor het opslaan, organiseren en manipuleren van gegevens. Microsoft Excel is de marktleider op het gebied van rekenbladsoftware.

Waarom is Excel belangrijk?

Microsoft Excel-spreadsheetsoftware is een integraal onderdeel geworden van de meeste bedrijfsorganisaties ter wereld. MS Excel wordt voor verschillende doeleinden gebruikt door zakelijke vestigingen. Sommige organisaties gebruiken deze spreadsheet-software voor het genereren van memo's, het bijhouden van verkooptrends en andere bedrijfsgegevens.

Leer de meest gevraagde Excel vaardigheden met een cursus excel voor beginners

Welke Excel cursussen zijn er?

Excel cursussen voor beginners

In de Excel-cursus voor beginners leer je hoe je spreadsheets maakt met behulp van berekeningen en formules. Dit zijn onze populairste Excel trainingen:

Welke onderwerpen worden doorgaans behandeld in Excel?

 1. Basisprincipes van Excel
 2. Berekening van bedragen, gemiddelden en totalen
 3. Cellen tellen
 4. Leerformules, zoals IF, AANTAL.ALS, SOM.ALS, VLOOKUP, HORIZ.ZOEKEN en AVERAGEIF
 5. Draaitabellen
 6. Opmerkingen invoegen, bewerken en verwijderen
 7. Lijnen maken
 8. Tekst inpakken
 9. Cellen samenvoegen
 10. Kolommen plakken, sorteren en converteren naar rijen
 11. Grafieken en grafieken maken
 12. Gebruik van hyperlinks

Waarom zou ik excel leren?

Er zijn een hele reeks aan nieuw apps op de markt die beloven dingen snel gedaan te krijgen. Maar er is een reden dat het Microsoft Excel nog steeds de gouden standaard is voor het oplossen van veel problemen in het bedrijfsleven. Aangezien 80% van de banen tegenwoordig spreadsheet- en tekstverwerkingsvaardigheden vereist, is het logisch dat je op een bepaald moment in je carriere met Excel met excel in aanraking komt. Excel doet veel meer dan alleen een tabel met getallen produceren. Verschillende studies hebben aangetoond dat een groot percentage van de banen van hoogopgeleid personeel behoefte heeft aan kennis en ervaring van spreadsheets en in veel gevallen geavanceerde Excel ervaring.

Wat is de beste manier om Excel te leren

De truc om Excel snel te 'beheersen' is uitzoeken wat je echt niet hoeft te weten. Excel is een groot programma. Het is een soort verspilling van tijd om alles te leren. Vraag je vooral af waar je Excel voor gebruiken? De kernvaardigheden van een competente zakelijke Excel-gebruiker zijn zoiets als:

 • Formatteren en basisformules
 • Muisvrije excel navigatie
 • Vlookups en voorwaardelijke verklaringen
 • Gegevensanalyse - filteren, sorteren en analyseren van gegevens
 • Gegevensvisualisatie - tabellen, grafieken en diagrammen met twee assen
 • IF formules
 • Draaitabellen
  • Drie redenen waarom je Excel zou moeten leren

   1. Excel helpt zakelijke problemen op te lossen. Stel je voor, je moet een lijst samenstellen van alle werkzaamheden, verkoopcijfers en het rendement van het afgelopen kwartaal. Je wilt de bevindingen presenteren aan de verkoop- en marketing afdelingen. Hoe kom je erachter welke inhoud het meest relevant is? Hoe kun je voorspellen wat voor soort rendement je zou krijgen, gebaseerd op de leads die de vorige kwartalen terugkeerden? Klinkt dat intimiderend voor je? Het is weliswaar een moeilijke taak, maar een stuk eenvoudige als je wist hoe je Excel kunt gebruiken. Want dan kun je data zoals verkoopkanalen, leads, gesloten deals analyseren, ROI-berekeningen maken en prognoses schetsen. Je kunt ook de gegevens omzetten naar eenvoudig te visualiseren grafieken en diagrammen om uw aantekeningen overtuigender te maken. Kortom, Excel helpt je bruikbare conclusies te trekken uit gegevens - en dat alleen al is een sterke reden om de Excel onder de knie te krijgen.
   2. Vergroot je kansen op werk en een hoger salarissen. Excel is hét gereedschap in veel bedrijven. Als je Excel goed kent, kun je je opties op het gebied van werkvooruitzichten vergroten of zelfs je beginsalaris verhogen. Excel verhoogt je salaris. Wist u dat Excel kennis je baanvooruitzichten en uw beginsalaris direct kan verhogen? Excel is een aantoonbare vaardigheid die elke personeelsmanager begrijpt is van cruciaal belang. Dat is het mooie van het kennen van zo'n universeel computerprogramma: het geeft je opties. Onderzoek toont aan dat sollicitanten met een redelijke kennis van Microsoft Excel gemiddeld 20% per uur meer verdienen dan college's die het programma niet kennen.
   3. Excel-vaardigheden zijn nuttig in elk beroep. Ongeacht wat u op kantoor doet, er is absoluut een manier waarop Excel u kan helpen dit beter te doen - of dat nu uw gegevens efficiënter organiseert, uw workflow stroomlijnt door automatisering of uw ideeën communiceert.
   4. Bekijk de algemene cursussen in Excel


Waar wordt excel voor gebruikt?

 • Werkplanning. Het toewijzen van de werktaken aan de teamleden is een van de belangrijkste taken van de managers. Deze taak moet door managers effectief worden uitgevoerd, zodat de gegeven projectdeadlines worden gehaald en het project met succes aan de klant wordt afgeleverd.
 • Fundamentele financiële boekhouding. Kleine en middelgrote organisaties maken gebruik van MS Excel-spreadsheetsoftware voor het uitvoeren van hun boekhoudactiviteiten. Ze kunnen een standaard boekhoudprogramma of kasboek maken waarmee ze de financiële transacties van de organisatie kunnen volgen.
 • Productverkoop volgen. Met MS Excel-spreadsheetsoftware kunnen kleine bedrijven een volledig overzicht houden van hun productverkopen. Door dit te doen, kunnen eigenaars van kleine bedrijven effectief plannen ontwerpen die hun verkoop in de markt zullen verbeteren. Door een volledig overzicht van het product bij te houden, krijgen bedrijfseigenaren een duidelijk beeld van de voortgang die het bedrijf in de opgegeven periode heeft gemaakt en kunnen ze ook de hoge en lage verkooptrends helpen identificeren.
 • Rendement op investering [ROI]. Met MS Excel-software kunt u de Return On Investment nauwkeurig volgen. De ROI geeft de bedrijfseigenaar een duidelijke indicatie van hoeveel investeringen zijn gedaan in het bedrijf en hoeveel de winst is die door het bedrijf wordt verdiend.

De beste Excel resources op het internet

 • Exceljet. Auteurs Dave en Lisa Bruns hebben een zeer uitgebreide website samengesteld over Excel-functies en -klassen. Hun videotips en voorbeelden krijgen lovende recensies van gebruikers.
 • Excel Blog Purna Duggirala, ook bekend onder zijn bijnaam, Chandoo, is een legende in de Excel-gemeenschap. Zijn site bevat honderden nuttige bronnen, van formulevoorbeelden tot volwaardige trainingsprogramma's.
 • Microsoft's Excel ondersteuningHelp en ondersteuning voor de Microsoft Excel-app.

keyboard_arrow_upTerug naar boven


110.225 ervaringen

Voor elke ingevulde ervaring doneert Springest €1 aan Stichting Edukans.

Extra kenmerken: