Verhalen

Onze gebruikers hebben allemaal mooie verhalen over hoe leren hun leven heeft verrijkt. Op deze pagina hebben we de verhalen voor je gebundeld.

Masseren tot je tachtig bent - Corrie Oudshoorn

Masseren tot je tachtig bent

“Ik ben 58. Als ik op straat sta, neemt niemand me meer aan. In mijn werk heb ik een reorganisatie meegemaakt; je ziet dat de gemiddelde leeftijd van collega’s daalt. Dankzij een leerbudget kreeg ik de kans om masseur te worden. Als ik door een volgende reorganisatie niet meer te plaatsen ben, maak ik van mijn massagepraktijk mijn fulltime baan.”


Doorleren in IT - Nick van der Vlist

Doorgroeien in IT: de sprong van MBO naar masterniveau

“Anderhalf jaar geleden solliciteerde ik intern op een service & accountmanager rol; een stap hoger en bij een ander tak van mijn organisatie. De gesprekken gingen goed. Het vooruitzicht op groei gaf energie. Uiteindelijk werd ik afgewezen. De reden? Mijn opleidingsniveau. Bij mijn werkgever groei je iedere twee tot vier jaar naar een andere functie. In de nieuwe functie zou ik vastroesten met alleen mijn MBO-diploma. Hoe hoger je gaat, hoe strenger de eisen – ook wat betreft opleidingsniveau. Ja, dat was even slikken. Maar mijn doel werd meteen duidelijk: een nieuw diploma.”


international finance

International Finance: Anderson’s leerpad van de Ivoorkust naar Nederland

“Op mijn dertiende verhuisde ik van West-Afrika naar Nederland. Mijn moeder trouwde met een Nederlandse man en we belandden in Friesland. Ik probeer één keer per jaar terug naar de Ivoorkust te gaan om mijn familie te bezoeken – mijn zus en oma. Met mijn baan kan ik ook hen helpen. Als ik daar ben, zie ik de andere kant van het leven. Ik heb de kans gekregen om iets te doen. Ik kan het beste uit mezelf halen – anderen kunnen niet eens naar school.”


keyboard_arrow_upTerug naar boven
MBA halen

MBA halen om toekomstbestendig te zijn

Luigi Wester is een pasgetrouwde, 33-jarige Structured Finance specialist bij één van Nederlands grootste bankorganisaties. Nu hij zes jaar in zijn functie zit, vindt hij het tijd om een stap omhoog te maken. Niet alleen omdat hij ambitie heeft, maar ook omdat hij automatisering te baas wil zijn.


Opleiding tot piercer

Piercen om zelfredzaam te zijn

Zoë is een callcenter-medewerkerster bij een grote telecom-provider en gelukkig met haar baan. Ze weet dat het belangrijk is om inzetbaar te blijven – ze zal niet haar hele leven één baan hebben. Voorbereidend op de toekomst wil ze haar eigen baas zijn – als piercer & tatoeëerder. Lees hoe Zoë door piercen zelfredzaam is geworden.

91.725 ervaringen

Voor elke ingevulde ervaring doneert Springest €1 aan Stichting Edukans.

Extra kenmerken: