Stekerbaar installeren - elektrotechniek

Tijdsduur

Stekerbaar installeren - elektrotechniek

Vakwijs Opleidingen
Logo van Vakwijs Opleidingen
Opleiderscore: starstarstarstar_halfstar_border 6,6 Vakwijs Opleidingen heeft een gemiddelde beoordeling van 6,6 (uit 8 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Vakwijs Opleidingen biedt dit product standaard aan in de volgende regio's: 's-Hertogenbosch, Alphen aan den Rijn, Amsterdam, Delft, Den Haag, Dordrecht, Eindhoven, Gouda, Groningen, Leiden, N.V.T. / Onbekend, Rotterdam, Tilburg, Westland, Zoetermeer

Beschrijving

Vakwijs ESI: Stekerbaar installeren - elektrotechniek

Bij het ontwerpen van gebouwgebonden installaties wordt steeds vaker gebruik gemaakt van stekerbaar installeren. Stekerbaar installeren is het aanleggen van een elektrische installatie met kant en klare onderdelen, die simpel en foutloos op elkaar kunnen worden aangesloten. Dit geldt zowel voor de licht- en krachtinstallatie, als voor de zwakstroominstallaties ten behoeve van de besturing van de elektrische installatie. Het is een praktische en flexibele vorm van installeren, bespaart tijd ten opzichte van traditioneel installeren, is volkomen veilig en supereenvoudig. In vele multifunctionele gebouwen wordt dit al toegepast, zoals zieken…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Elektrotechniek, Meettechniek, Elektriciteitsvoorziening, NEN 1010 en NEN 3140/ Stipel.

Vakwijs ESI: Stekerbaar installeren - elektrotechniek

Bij het ontwerpen van gebouwgebonden installaties wordt steeds vaker gebruik gemaakt van stekerbaar installeren. Stekerbaar installeren is het aanleggen van een elektrische installatie met kant en klare onderdelen, die simpel en foutloos op elkaar kunnen worden aangesloten. Dit geldt zowel voor de licht- en krachtinstallatie, als voor de zwakstroominstallaties ten behoeve van de besturing van de elektrische installatie. Het is een praktische en flexibele vorm van installeren, bespaart tijd ten opzichte van traditioneel installeren, is volkomen veilig en supereenvoudig. In vele multifunctionele gebouwen wordt dit al toegepast, zoals ziekenhuizen, scholen, hotels, woningbouw en binnen de retail.

Tijdens de cursus doorloop je een stekerbaar installatieproces en leer je hoe je veilig en betrouwbaar een stekerbare installatie opbouwt.

Voor wie

Je bent net gestart als monteur of onderhoudsmonteur in de utilitaire elektrotechniek en je hebt te maken met stekerbare installaties/systemen. Of je hebt al meer ervaring en je wilt je kennis en vaardigheden verbreden op dit gebied, omdat je er in de toekomst wellicht mee te maken krijgt. Je wilt leren hoe je veilig en betrouwbaar een stekerbare installatie aanlegt.

Vakmodule opzet

In de cursus combineren we theorie met praktijk, maar we gaan zoveel mogelijk in op de praktijk. Je gaat zelf, aan de hand van opdrachten en begeleid door een instructeur, stap voor stap een stekerbare installatie aanleggen zodanig dat deze goed functioneert.

Inhoud Vakmodule

Het volgende leer je tijdens de cursus:

  • Je leert op de juiste wijze om te gaan met stekerbare installaties en de juiste afwegingen te maken
  • Je weet waar je op moet letten met betrekking tot coderingen van stekerbare connectoren en hoe je deze monteert
  • Je leert hoe je stekerbare verbindingen ver- en ontgrendelt
  • Je leert hoe je stekerbare leidingen in kabelgoten, wanden en plafonds moet monteren
  • Je kent de mogelijke risico’s en bent op de hoogte van de geldende NEN normen

Overige

De cursus wordt verzorgd in samenwerking met Isolectra B.V.

Aandachtspunten

  • Enige ervaring/kennis in de elektrotechniek is een pré.
  • Na afloop van de cursus ontvang je een praktijkcertificaat van Isolectra / Vakwijs B.V.

Isolectra (Isolectra)

Isolectra is dé specialist op het gebied van stekerbare installaties en helpt de elektrotechnische installateur op een veilige, efficiënte en eenvoudige wijze te installeren met de GST18® stekerbare installatiematerialen van Wieland.

Nooit meer kabels op de bouw strippen, knippen en aansluiten, maar plug-and-play componenten verbinden, zodat in een mum van tijd een foutloze installatie staat. 100% stekerbaar installeren, arbeidstijdverkorten en faalkosten reduceren. Het is praktisch, veilig en toepasbaar voor elke segment en budget.

Isolectra

Vakmodule code: ESI

Vakwijs biedt als technisch praktijktrainingscentrum diverse trainingen en opleidingen aan particulieren, bedrijven en instellingen. Waar veel aanbieders werken vanuit een theoretisch oogpunt heeft Vakwijs een praktische benadering. Bedrijven en cursusten zien hierdoor direct rendement in de vorm van verhoogde productiviteit op de werkplek.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met Vakwijs Opleidingen, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.