De Pensioenwet

Tijdsduur

De Pensioenwet

UvA Academy
Logo van UvA Academy
Opleiderscore: starstarstarstar_halfstar_border 7 UvA Academy heeft een gemiddelde beoordeling van 7 (uit 5 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

UvA Academy biedt dit product standaard aan in de volgende regio's: Amsterdam

Beschrijving

Nieuwe 1-daagse masterclass waar je word voorbereid op een effectieve en toekomstgerichte rol als professional.

Wil je weten hoe je als professional voorbereid kunt zijn op een wereld die sterk in verandering is? In deze nieuwe 1-daagse masterclass word je voorbereid op een effectieve en toekomstgerichte rol als professional. De nieuwe pensioenwet zal naar verwachting in 2023 in werking treden. Er valt voor de financials, zoals actuarissen, veel aan te rekenen: het verdelen van pensioenvermogen, de vormgeving van het beleggingsbeleid en de solidariteitsreserve, en veel andere onderdelen. Elk pensioenfonds is anders, zowel qua populatie als de financiële situatie. Bij het implementeren van he…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Forecasting & liquiditeit, Financieel Beleid & Management, Auditing (financieel), Scrum Product Owner en Scrum.

Nieuwe 1-daagse masterclass waar je word voorbereid op een effectieve en toekomstgerichte rol als professional.

Wil je weten hoe je als professional voorbereid kunt zijn op een wereld die sterk in verandering is? In deze nieuwe 1-daagse masterclass word je voorbereid op een effectieve en toekomstgerichte rol als professional. De nieuwe pensioenwet zal naar verwachting in 2023 in werking treden. Er valt voor de financials, zoals actuarissen, veel aan te rekenen: het verdelen van pensioenvermogen, de vormgeving van het beleggingsbeleid en de solidariteitsreserve, en veel andere onderdelen. Elk pensioenfonds is anders, zowel qua populatie als de financiële situatie. Bij het implementeren van het pensioenakkoord zijn verschillende keuzes te maken. Onder deze keuzes liggen morele vraagstukken en dilemma’s. Hoeveel solidariteit mag er worden verwacht van de verschillende generaties ten opzichte van elkaar? Wat zijn juiste keuzes bij het uitdelen van de solidariteitsreserve? Om het maken van deze keuzes goed te begeleiden, zijn morele competenties belangrijk. Hoe herken je deze dilemma’s en hoe kom je eruit? Deze 1-daagse masterclass leert je om als quant in deze morele dilemma’s bij te dragen aan weloverwogen besluitvorming.

De nieuwe pensioenwet zal naar verwachting in 2023 ingaan. Bij het implementeren van het pensioenakkoord zijn verschillende keuzes te maken. Onder deze keuzes liggen morele vraagstukken en dilemma's. Met deze masterclass vergoot je je kennis van de nieuwe pensioenwet en leer je om het lastige transformatieproces goed te ondersteunen. Je gaat aan de slag met de volgende thema's:

- Een case met teamwork, geleid door experts in pensioen en ethiek.
- De combinatie van kennis, praktijk en ethiek

Dit programma is toegesneden op financials: actuarissen, economen, toezichthouders e.a. Verder:
- heeft je werk raakvlakken met de pensioensector.
- ben je werkzaam in een kwantitatieve of in een besturende rol.
- heb je basiskennis over de pensioensector.

UvA Academy biedt ‘continuous professional development’. We maken de meest recente inzichten uit wetenschap en praktijk toegankelijk en bereikbaar voor professionals die diepgang en inspiratie zoeken. Om je te helpen navigeren in een constant veranderende wereld met grote uitdagingen. UvA Academy is onderdeel van de Faculteit Maatschappij & Gedrag van de Universiteit van Amsterdam

  • Onze programma's geven je de inspiratie, kennis, tools en het netwerk om het laatste wetenschappelijke inzicht in je dagelijkse praktijk toe te passen.
  • Met toegankelijke en inspirerende programmamanagers, docenten en sprekers uit wetenschap en praktijk.
  • Goed in te passen naast een veeleisende baan.
  • Voor professionals met (minimaal) een hbo- of wo-bachelordiploma en een aantal jaren werkervaring.

Programma's op het gebied van:

  • (digitale) marketing & communicatie
  • toekomst, privacy, veranderen & organiseren
  • stad en stedelijkheid

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.