Gasmeten SOG Herhaling

Niveau
Tijdsduur
Logo van Technicom
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 8,3 Technicom heeft een gemiddelde beoordeling van 8,3 (uit 66 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Beschrijving

Cursus gasmeten

Het meten van gas lijkt misschien relatief eenvoudig, toch ontstaan er regelmatig problemen. Bijvoorbeeld door het negeren, niet herkennen of niet begrijpen van essentiële zaken bij het meten, op de meetlocatie of bij het interpreteren van de resultaten. Met de Technicom cursus Gasmeten leren cursisten om planmatig en veilig gasmeetapparatuur te bedienen en de vastgestelde waarde goed te interpreteren. Een secure gasmeting bestaat immers uit het zetten van verschillende stappen om uiteindelijk de conclusie te kunnen trekken of een situatie al dan niet veilig is en of werkzaamheden veilig kunnen worden uitgevoerd. Daarnaast leren mensen in deze gasmeet cursus te werken met mo…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Gasmeten, SOG, Klimaattechniek, verwarming en ventilatie, Brandveiligheid en Gevaarlijke stoffen & Goederen.

Cursus gasmeten

Het meten van gas lijkt misschien relatief eenvoudig, toch ontstaan er regelmatig problemen. Bijvoorbeeld door het negeren, niet herkennen of niet begrijpen van essentiële zaken bij het meten, op de meetlocatie of bij het interpreteren van de resultaten. Met de Technicom cursus Gasmeten leren cursisten om planmatig en veilig gasmeetapparatuur te bedienen en de vastgestelde waarde goed te interpreteren. Een secure gasmeting bestaat immers uit het zetten van verschillende stappen om uiteindelijk de conclusie te kunnen trekken of een situatie al dan niet veilig is en of werkzaamheden veilig kunnen worden uitgevoerd. Daarnaast leren mensen in deze gasmeet cursus te werken met mobiele gasmeetapparatuur en te begrijpen wat de meetresultaten betekenen. Onze gasmeet cursus is geschikt voor iedereen die Ox-, Ex- of Tox-metingen moet uitvoeren en interpreteren.

Inhoud

De cursus gasmeten bestaat uit een theoriegedeelte en een praktijkgedeelte. In de theorie besteden we aandacht aan de volgende onderwerpen:

 • Wettelijke regels
 • Gedrag van gassen en dampen
 • Brand- en explosiegevaar
 • Gevaren van zuurstof
 • Giftige stoffen
 • Eenheden en normen
 • Besloten ruimtes
 • De explosiegevaarmeting (Ex)
 • De zuurstofmeting (Ox)
 • Meting toxische stoffen (Tox)
 • PID-meting
 • Gasmeetbuisjes
 • Controle besloten ruimtes
 • De gasvrij verklaring


In het praktijkdeel van de gasmeten cursus voeren de cursisten een aantal metingen uit aan procesapparatuur (bijvoorbeeld tanks) en verrichten zij metingen in besloten ruimtes (bijvoorbeeld in een kruipruimte waar procesapparatuur is opgesteld).

Examen en certificering

Een theorie- en een praktijkexamen aansluitend aan de cursus, die voldoen aan de toetstermen van SSVV. Bij voldoende resultaat volgt een door het SSVV erkend certificaat dat 3 jaar geldig is. Onze examinering wordt uitgevoerd door of onder verantwoordelijkheid van het door de SSVV erkende examencentrum EPCN.

Belangrijk om te weten

✔ Starten is alleen mogelijk met een geldig VCA-certificaat.
✔ De herhalingscursus is voor kandidaten die al eerder een gasmeten certificaat gehaald hebben.
✔ Na afloop vindt een theorie- en praktijkexamen plaats volgens de toetseisen van SSVV. 
✔ De examinering wordt uitgevoerd door of onder verantwoordelijkheid van het door examencentrum EPCN (erkend door SSVV).
✔ Bij voldoende resultaat ontvangt de cursist een door het SSVV erkend certificaat dat 3 jaar geldig is.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over onze cursus Gasmeten? Neem dan contact met ons op.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Vraag nu gratis en vrijblijvend informatie aan:

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
infoEr is een telefoonnummer vereist om deze informatieaanvraag in behandeling te nemen. (optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met Technicom, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.