Saxion (FEM)

Adres:

Hoofdlocatie Enschede
M.H. Tromplaan 28
7513 AB Enschede

Locatie Deventer
Handelskade 75
7417 DH Deventer


7513 AB Enschede

Beschrijving

F€M: Economie in de praktijk
De academie Financiën, €conomie & Management biedt Hbo-opleidingen op financieel-economisch gebied in zowel Enschede, Deventer als Curaçao. De opleidingen die de academie aanbiedt zijn geaccrediteerd door de Nederlands Vlaamse Accreditatie Organisatie. Dit betekent dat het onderwijsprogramma positief is beoordeeld.

F€M is een actieve en actuele academie die steeds bezi…

Lees de volledige beschrijving

F€M: Economie in de praktijk
De academie Financiën, €conomie & Management biedt Hbo-opleidingen op financieel-economisch gebied in zowel Enschede, Deventer als Curaçao. De opleidingen die de academie aanbiedt zijn geaccrediteerd door de Nederlands Vlaamse Accreditatie Organisatie. Dit betekent dat het onderwijsprogramma positief is beoordeeld.

F€M is een actieve en actuele academie die steeds bezig is met de toekomst, waarbij het begrip’ ontwikkeling’ altijd voorop staat. We verzorgen momenteel voor ca. 1100 studenten onderwijs op verschillende locaties. De komende jaren willen wij uitgroeien tot één van de beste academies op ons gebied. Dat is niet een doel op zich; het komt voort uit de wil om studenten het allerbeste te bieden. En de meest solide springplank te geven in de richting van een succesvolle carrière en optimale persoonlijke ontwikkeling.

Missie
F€M wil dat hetgeen wát wij doen een grotere toegevoegde waarde heeft dan het programma van welke financieel-economische opleiding in Nederland dan ook. Dat heeft te maken met onze ambitie die we in een missie hebben vastgelegd. Deze missie luidt als volgt:

F€M biedt studenten, klanten en medewerkers maximale meerwaarde aan economische en maatschappelijke kennis en persoonlijke ontwikkeling. Zij leidt op tot (zelf)kritische beroepsbeoefenaren die meerwaarde leveren aan het werkveld en de samenleving.

De opleidingen van F€M bieden, ook in tijden van economische crisis, uitstekende mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Studenten die na de bachelor door willen studeren, kunnen dankzij de goede aansluiting met de universiteiten in relatief korte tijd ook hun master behalen.

Onderwijsprogramma
De voltijdse opleidingen volgen in de eerste anderhalf jaar een gezamenlijk programma. Dit maakt het voor twijfelaars mogelijk om tussentijds over te stappen, zonder studievertraging op te lopen. Na de eerste anderhalf jaar vindt verdieping plaats en start het praktijkgedeelte van de opleiding. In het derde jaar geven studenten een eigen richting aan de studie door het volgen van een minor en een stage. De opleiding wordt afgesloten met een afstudeeronderzoek op locatie. Over deze opdracht wordt een scriptie geschreven, die tijdens het eindgesprek verdedigd wordt. Als alle onderdelen afgerond zijn ontvangt de student het diploma en mag hij of zij zich Bachelor of Business Administration noemen.

Kleinschalig & persoonlijke aandacht
Het onderwijs bij de academie F€M kenmerkt zich door persoonlijke aandacht, kleine groepen en opdrachten uit en voor de praktijk. Gerenommeerde organisaties als KPMG en Rabobank participeren in opdrachten die studenten met hun werkgroep moeten uitvoeren. Tussentijds vinden Masterclasses plaats bij deze organisaties en medewerkers zijn betrokken bij de mondelinge assessments in de toetsperiode.  Er zijn 20 contacturen per week (zowel college als studiebegeleiding), daarnaast zijn uren voor zelfstudie ingeroosterd.

De academie heeft een eigen studielandschap, waar studenten kunnen werken. De werkkamers van docenten bevinden zich bij het studielandschap, docenten zijn daardoor “in de buurt” en gemakkelijk te benaderen als er vragen of problemen zijn. De onderwijsprogramma’s staan in een digitale leeromgeving, die overal via internet te bereiken is. Studenten hoeven dus niet op school te zijn om aan een opdracht te kunnen werken.

Ervaring met Saxion (FEM)?

Heb je een training, opleiding of cursus gevolgd bij Saxion (FEM)? Help anderen en deel je ervaring op Springest!

Als dank doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Deel je ervaring

Deel je ervaring

Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Deel jouw ervaring

Producten (0)

Saxion (FEM) heeft momenteel geen gepubliceerde producten.

Extra kenmerken