Scrum (Scrum Master en Product Owner)

Niveau
Tijdsduur
Trainers
Wouter BaarsTom Jacobs
Locatie
Op locatie, Online
Startdatum en plaats

Scrum (Scrum Master en Product Owner)

Projectmanagement-training.nl
Logo van Projectmanagement-training.nl
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 8,9 Projectmanagement-training.nl heeft een gemiddelde beoordeling van 8,9 (uit 287 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

9,1
Gemiddeld cijfer voor Scrum (Scrum Master en Product Owner)
Gebaseerd op 8 ervaringen Lees alle ervaringenchevron_right
Richard Osseweyer
starstarstarstarstar
Richard Osseweyer
10
Scrum (Scrum Master en Product Owner)

"Tom weet abstracte en potentieel droge materie op een flamboyante manier aan de man de brengen. De cursus was theoretisch doortimmerd en zat vol humor, wonderlijke anekdotes en handige tips. De stof werd steeds afgestemd op de praktijksituaties van de cursisten. Het tempo was hoog, de pauzes kort, energie en aandacht verslapten nooit en er was volop ruimte voor vragen, discussie en improvisatie. De locatie was prima en goed te bereiken met OV, de lunch heerlijk maar een tikkeltje overdadig en de groepsgrootte was precies goed. Nuttig is ook dat je op de site verder kunt studeren en online examens kunt oefenen en afleggen. Een aanrader. Heel inspirerend. Ik heb er veel van opgestoken." - 14-10-2022 12:26

"Tom weet abstracte en potentieel droge materie op een flamboyante manier aan de man de brengen. De cursus was theoretisch doortimmerd en zat… alles lezen - 14-10-2022 12:26

Startdata en plaatsen

placeAmsterdam
3 apr. 2023
Toon rooster
event 3 april 2023, 10:00-17:00, Amsterdam , Scrum
placeUtrecht
31 mei. 2023
Toon rooster
event 31 mei 2023, 10:00-17:00, Utrecht, Scrum
placeEindhoven
5 jun. 2023
Toon rooster
event 5 juni 2023, 10:00-17:00, Eindhoven, Scrum
placeAmsterdam
7 jun. 2023
Toon rooster
event 7 juni 2023, 10:00-17:00, Amsterdam, Scrum
placeAmsterdam
22 sep. 2023
Toon rooster
event 22 september 2023, 10:00-17:00, Amsterdam, Scrum
placeUtrecht
12 okt. 2023
Toon rooster
event 12 oktober 2023, 10:00-17:00, Utrecht, Scrum
placeAmsterdam
8 nov. 2023
Toon rooster
event 8 november 2023, 10:00-17:00, Amsterdam , Scrum
placeEindhoven
24 nov. 2023
Toon rooster
event 24 november 2023, 10:00-17:00, Eindhoven, Scrum

Beschrijving

Scrum

In de Scrum training leer je hoe het Scrum raamwerk werkt, de rollen, taken en mechanismes in een Scrum project. De training is bedoeld voor iedereen die Scrum wil gaan toepassen bij zijn of haar projecten en die eventueel ook het Scrum Master en/of het Product Owner certificaat wil behalen

Tijdens de trainingsdag leer je hoe Scrum werkt en hoe je het kunt toepassen. Na afloop kan je via online modules het Scrum Master en/of het Scrum Product Owner certificaat behalen. Je doet hiervoor online examens (40 meerkeuze vragen). 

Als je deze certificaten behaalt hebt en je wil ook nog een Scrum certificaat wil behalen van Scrum.org kan zich voorbereiden op het Scrum Master en/of Product Own…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Scrum Product Owner, Scrum Master, Scrum, Agile (algemeen) en Kanban.

Scrum

In de Scrum training leer je hoe het Scrum raamwerk werkt, de rollen, taken en mechanismes in een Scrum project. De training is bedoeld voor iedereen die Scrum wil gaan toepassen bij zijn of haar projecten en die eventueel ook het Scrum Master en/of het Product Owner certificaat wil behalen

Tijdens de trainingsdag leer je hoe Scrum werkt en hoe je het kunt toepassen. Na afloop kan je via online modules het Scrum Master en/of het Scrum Product Owner certificaat behalen. Je doet hiervoor online examens (40 meerkeuze vragen). 

Als je deze certificaten behaalt hebt en je wil ook nog een Scrum certificaat wil behalen van Scrum.org kan zich voorbereiden op het Scrum Master en/of Product Owner certificaat (PSM-I en/of PSPO-I) van Scrum.org via de elearning modules die je bij deze training krijgt. De online modules zijn optioneel voor wie graag een certificaat wil behalen. Met de online modules kan je je zowel voorbereiden voor het Scrum Master certificaat als voor het Product Owner certificaat. Met deze cursus kan je dus 2 certificaten behalen.

Scrum Master
Als je scrum teams wil gaan leiden of begeleiden òf als je scrum wilt introduceren in jouw organisatie, dan is het slim om je Scrum Master certificaat van Scrum.org (PSM-I) te behalen. Met dit certificaat bewijs je dat je scrum beheerst en bovendien word je geregistreerd als gecertificeerde Scrum Master bij hun organisatie. 

Product Owner
De product owner is verantwoordelijk voor de productontwikkeling bij een Scrum project. Wil je de Product Owner rol hebben bij een Scrum project dan is het slim om je Scrum Product Owner certificaat van Scrum.org (PSPO-I) te behalen. Met dit certificaat bewijs je dat je scrum beheerst en bovendien wordt je geregistreerd als gecertificeerde Product Owner.

Voor wie?

Voor de cursisten die zich vooral op Scrum willen richten binnen de agile wereld en eventueel het officiële certificaat PSM-I en/of het PSPO-I certificaat willen behalen hebben we deze cursus ontwikkeld. Deze cursus bestaat uit één trainingsdag met een docent en ongeveer anderhalve dag elearning (te volgen wanneer het jou past). In de cursusdag wordt alles behandeld wat je moet begrijpen en in het elearning deel wordt je getrained om het examen in een keer te halen. Na de start van de training heb je een jaar de tijd om het online materiaal door te nemen.

Het programma van de cursus bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Wat is Agile? Wat is Scrum?
 • Waarom scrum in vergelijking met traditionele projecten (“watervalmodel”)?
 • Scrum theorie
 • Het Scrum proces
 • De Scrum artefacts
 • Scrum events
 • Dienend leiderschap
 • Scrum materialen
 • The Scrum guide
 • Het maximaliseren van productwaarde
 • Schatten en opleveren van Backlog items
 • Het opleveren van (deel-)producten
 • De Scrum Master in de praktijk
 • De Product Owner in de praktijk
 • Scrum Master examen van Projectmanagement-training.nl
 • Scrum Product Owner examen van Projectmanagement-training.nl
 • Scrum proefexamens met meer dan 500 oefenvragen
 • Scrum PSM-1 proefexamens
 • Scrum PSPO-1 proefexamens

De cursus bestaat uit één trainingsdag. Als je ook de certificaten wilt behalen moet je rekenen op 4 tot maximaal 12 uur werk met het doornemen van de elearning onderdelen en de proefexamens. Tijdens de elearning modules wordt je stap voor stap voorbereid voor het exam, als je ergens niet uitkomt is er de mogelijkheid tot het stellen van vragen of het hebben van contact met je docent.

Na de cursus

Deze training heeft een eigen Scrum Master en Product Owner certificaat dat je na het doen van het online examen behaalt. Dit examen doe ja na afloop van de trainingsdag en kost niets extra. Je mag het examen zo vaak doen als nodig.

Wanneer je deze cursus (trainingsdag en online examentraining) doorlopen hebt, ben je ook goed voorbereid voor het PSM-I en/of PSPO-I examen van Scrum.org. Let op: om dit examen te doen moet je nog een aanvullende investering doen (150$ en/of 200$ via scrum.org).

Voorkennis

De cursus wordt in het Nederlands gegeven maar het examen is in het Engels. In de cursus zitten veel Engelstalige termen en ook de proefexamens zijn in het Engels dus beheersing van de Engelse taal is noodzakelijk.

Over onze organisatie

De docenten van ons trainingsbureau zijn allemaal zelf (agile) projectleider naast hun trainerschap. We passen zelf Agile toe sinds 1999. Als projectleider hebben ze meer dan 20 jaar werkervaring in verschillende sectoren en bij verschillende organisaties, zowel profit als non-profit. De docenten zijn didactisch getrained en hebben minstens 20 jaar leservaring.  Het is een vaste groep docenten die samenwerkt om hun eigen kennis op gebied van projectmatig werken en projectmanagement voortdurend te verbeteren. Het trainingsbureau biedt trainingen aan sinds 2004 en heeft vele grote en kleine organisaties als klant.

Een greep uit ons klantenbestand: Actronics B.V., Ahrend, Altenburg en Wymenga, AOC Groene Welle, Ardagh Group, Artsenpraktijk Smulders, ASR, Avandis, Avans hogeschool, Beijer Advies, Bethesda Ziekenhuis, Boom Uitgevers Amsterdam, Boomerang, Bouwbedrijf Klever, CBO, CDG Europe b.v, Cikam, Cyclotron, DANS (Data Archiving and Networking Solutions), de Amsterdamse Jeugdtheater School, de Belastingdienst, de gemeente Almere, de gemeente Amsterdam, de gemeente Dordrecht, de gemeente Leiden, de gemeente Renkum, de gemeente Rotterdam, de gemeente Utrecht,de NOS,de Zorgcirkel, Dedicon (Blindenbibliotheek), Groen Links, Dienst Publiekszaken Den Haag, Don Bosco werken NL, Doxis informatiemanagers, DSM, Evangelisch Omroep, Evides, Evonic, Focal Meditech, Fujifilm, Gemeente Enkhuizen, Gemeente Heerlen, Gemeente Weesp, Global Technics B.V., HBO raad, Heineken, Het Koninklijk Instituut voor de Tropen,Het Universiteitsmuseum, Hogeschool HAS Den Bosch, Hogeschool van Amsterdam, Hogeschool van Utrecht, HZPC Holland B.V., ICM, Idexx Europe B.V., IFF Nederland B.V., Ijsfontein, ING, Josz, Julius Clinical Research, Katholieke Scholenstichting Utrecht, Kennisnet, KLM, KNAW (Koninklijke Academie van Wetenschappen), KNMP, KPN, Kunstenaars en Co, KWR Watercycle Research Institute Lab voor de volksgezondheid Friesland, Loyalis N.V., Magion, McDonalds , Milieudienst West-Holland, Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, Ministerie van Justitie, Ministerie van VROM, Moneyview Research B.V., Nedcon, Nissan, NOTOX B.V., NS Facility services, Nuffic, Onderwijsgroep, Tilburg, Opthec, PGGM, Philips, Poort80, Postcodeloterij, Pre consultants, Provincie Fryslan, Projectbureau Friese Meren, Rabobank, Ranj, Reinward academie, ROC mondriaan, Salland Engineering (Europe) B.V., Scandinavian Tobacco Group, Schering-Plough, Schiphol, Scotch & Soda, Shell Global Solutions B.V., Shell, Sint Maartenskliniek, Stenden Hogeschool, Stichting Bevorderen Efficiënt Betalen, Stichting Maat, Studiekring B.V., Technische Universiteit Eindhoven, Telfort, TNS-NIPO, Tolknet, TransIP, Trazar, Universitair Medisch Centrum Utrecht, Universiteit van Amsterdam, Vedior N.V., Vitae Nederland B.V., VPRO, Waste, Waternet, Westland Utrechtbank, Ziekenhuis Gelderse Vallei en vele zzp-ers

9,1
Gemiddeld cijfer voor Scrum (Scrum Master en Product Owner)
Gebaseerd op 8 ervaringen
Richard Osseweyer
starstarstarstarstar
Richard Osseweyer
10
Scrum (Scrum Master en Product Owner)

"Tom weet abstracte en potentieel droge materie op een flamboyante manier aan de man de brengen. De cursus was theoretisch doortimmerd en zat vol humor, wonderlijke anekdotes en handige tips. De stof werd steeds afgestemd op de praktijksituaties van de cursisten. Het tempo was hoog, de pauzes kort, energie en aandacht verslapten nooit en er was volop ruimte voor vragen, discussie en improvisatie. De locatie was prima en goed te bereiken met OV, de lunch heerlijk maar een tikkeltje overdadig en de groepsgrootte was precies goed. Nuttig is ook dat je op de site verder kunt studeren en online examens kunt oefenen en afleggen. Een aanrader. Heel inspirerend. Ik heb er veel van opgestoken." - 14-10-2022 12:26

"Tom weet abstracte en potentieel droge materie op een flamboyante manier aan de man de brengen. De cursus was theoretisch doortimmerd en zat… alles lezen - 14-10-2022 12:26

starstarstarstarstar
Carlijn Hendriks
Product Owner
10
Scrum (Scrum Master en Product Owner)

"Fijne afwisseling van praktijk en theorie. Weer nieuwe handvaten geleerd om toe te passen bij mijn rol als Product Owner. Wouter Baars was een erg fijne trainer en wist waar hij het over had. Bedankt!" - 08-04-2022 10:14

"Fijne afwisseling van praktijk en theorie. Weer nieuwe handvaten geleerd om toe te passen bij mijn rol als Product Owner. Wouter Baars was e… alles lezen - 08-04-2022 10:14

starstarstarstarstar
Carlijn Hendriks
Product Owner
10
Scrum (Scrum Master en Product Owner)

"Hele fijne afwisseling van theorie en praktijk. Wouter wist duidelijk waar hij het over had en kon goed reageren op onze vragen. Deze cursus heeft me weer nieuwe ideeën gegeven om toe te passen in mijn functie als Product Owner." - 05-04-2022 07:13

"Hele fijne afwisseling van theorie en praktijk. Wouter wist duidelijk waar hij het over had en kon goed reageren op onze vragen. Deze cursus… alles lezen - 05-04-2022 07:13

starstarstarstarstar_border
Chin Van t Loo
Project Manager
8
Scrum (Scrum Master en Product Owner)

"Heldere uitleg van de stof gecombineerd met praktijkvoorbeelden, hierdoor bleef bij mij de stof beter hangen. Verder goede tijdsduur van de webinar. Wouter heeft een prettige stem. Deze cursus is ook geschikt voor cursisten met weinig kennis van Agile/Scrum zoals ikzelf. Ik kon prima meekomen. En het fijne van opgenomen materiaal is dat ik elk moment kon terugkijken, flexibel! " - 21-06-2021 13:25

"Heldere uitleg van de stof gecombineerd met praktijkvoorbeelden, hierdoor bleef bij mij de stof beter hangen. Verder goede tijdsduur van de … alles lezen - 21-06-2021 13:25

Magdalena van de Nadort
starstarstarstarstar_half
Magdalena van de Nadort
9
Scrum (Scrum Master en Product Owner)

"De cursus is zelfs voor onervaren scrum masters zeer overzichtelijk en goed te volgen. Duidelijk, kort en bondig. Alles wat je moet weten om je PSM-I certificaat te kunnen behalen." - 08-06-2021 12:15

"De cursus is zelfs voor onervaren scrum masters zeer overzichtelijk en goed te volgen. Duidelijk, kort en bondig. Alles wat je moet weten om… alles lezen - 08-06-2021 12:15

starstarstarstarstar_half
Seth Yosef
Student
9
Scrum (Scrum Master en Product Owner)

"Heb erg genoten van de lessen van Everdien en hoe de cursus is gegeven in zijn geheel. Veel was bespreekbaar en spelenderwijs gedaan, wat heel fijn was om te doen. " - 27-05-2021 10:05

"Heb erg genoten van de lessen van Everdien en hoe de cursus is gegeven in zijn geheel. Veel was bespreekbaar en spelenderwijs gedaan, wat he… alles lezen - 27-05-2021 10:05

starstarstarstarstar_half
Marilien Moogendorff
Directeur culturele stichting
9
Scrum (Scrum Master en Product Owner)

"Hele sterke inhoudelijke training die me veel inzicht heeft gegeven in agile werken, een manier van werken die ik al van nature deed, maar dan zonder structuur. De training heeft met handvatten gegeven om dit efficiënt in te zetten." - 22-05-2021 09:28

"Hele sterke inhoudelijke training die me veel inzicht heeft gegeven in agile werken, een manier van werken die ik al van nature deed, maar d… alles lezen - 22-05-2021 09:28

starstarstarstarstar_border
Vincent Halewyck
Manager Sales Projects
8
Scrum (Scrum Master en Product Owner)

"Goede training met duidelijke voorbeelden. Enige opmerking is examen waar mix tussen Agile en Scrum het wat onduidelijker maakt ten aanzien van een "Scrum" examen. Maar global gezien positief. Bedankt Wouter" - 02-04-2021 12:49

"Goede training met duidelijke voorbeelden. Enige opmerking is examen waar mix tussen Agile en Scrum het wat onduidelijker maakt ten aanzien … alles lezen - 02-04-2021 12:49

Beste Vincent, bedankt voor je positieve reactie. We zullen het verschil tussen Agile en Scrum nog wat duidelijker proberen te maken in de cursus, bedankt voor je opmerking hierover. Veel succes met je Scrum Master certificaat en hartelijke groet, Wouter Baars

- 02-04-2021 12:49

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.