E-learning Scheidingscoach

Type product
Niveau

E-learning Scheidingscoach

Learncare Academy
Logo van Learncare Academy
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 8,2 Learncare Academy heeft een gemiddelde beoordeling van 8,2 (uit 174 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Beschrijving

De opleiding scheidingscoach leidt je op tot professioneel dienstverlener. Als coach wijs je partners zorgvuldig de weg bij de financiële, juridische en sociale consequenties van hun scheiding. Zo help je hen door de scheidingsprocedure heen. Onder jouw begeleiding worden koppels in staat gesteld om op een aanvaardbare en respectvolle wijze uit elkaar te gaan.

Ingrijpende beslissing met verregaande gevolgen

Wanneer mensen besluiten te scheiden, is het van groot belang dat zij weten welke financiële consequenties dit heeft. Helaas is dat in veel gevallen niet zo. Dat kan nu én in de toekomst leiden tot onaangename verassingen. Zo kan een scheiding ingrijpende gevolgen hebben voor het inkomen …

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

De opleiding scheidingscoach leidt je op tot professioneel dienstverlener. Als coach wijs je partners zorgvuldig de weg bij de financiële, juridische en sociale consequenties van hun scheiding. Zo help je hen door de scheidingsprocedure heen. Onder jouw begeleiding worden koppels in staat gesteld om op een aanvaardbare en respectvolle wijze uit elkaar te gaan.

Ingrijpende beslissing met verregaande gevolgen

Wanneer mensen besluiten te scheiden, is het van groot belang dat zij weten welke financiële consequenties dit heeft. Helaas is dat in veel gevallen niet zo. Dat kan nu én in de toekomst leiden tot onaangename verassingen. Zo kan een scheiding ingrijpende gevolgen hebben voor het inkomen en de daaruit voortvloeiende financiële situatie van de betrokkenen. Een goede coaching en juist handelen kan veel narigheid voorkomen.


FISO-methode

In deze opleiding ligt de nadruk op de financiële gevolgen van de echtscheiding. De opleiding maakt gebruik van de FISO-methode: een door Learncare Academy ontwikkeld individueel, financieel en sociaal stappenplan. Deze methode stelt beide partners in staat om op een aanvaardbare en respectvolle wijze uit elkaar te gaan.


Beroepsmogelijkheden

Na het afronden van de opleiding kun je als scheidingscoach verschillende kanten op. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag als zelfstandig scheidingscoach. Ook kun je – na gebleken geschiktheid – gaan werken voor Budgetcoach.nl. Daarnaast kun je terecht in de bancaire sector of bij financieel dienstverlenende bedrijven.


Opleidingsduur en studiebelasting

Je kunt de E-learning scheidingscoach binnen 3 maanden afronden. Houd daarbij rekening met 10 uur studiebelasting per week. Wil je langer doen over de opleiding? Geen probleem. Je hebt maximaal 1 jaar toegang tot de online leeromgeving.


Examen

Het examen bestaat uit één onderdeel: het theorie examen.

Doelen

In deze opleiding komen alle aspecten aan bod om je taken als scheidingscoach optimaal te kunnen uitvoeren. De FISO-methode borgt alle genoemde expertisegebieden en brengt ze samen. Hiermee voorziet de FISO-methode jou als scheidingscoach van een onderscheidend profiel in een groeiende markt naar deskundig advies.

Doelgroep

Een intensieve, praktijkgerichte opleiding voor iedereen die mensen in moeilijke omstandigheden van dienst wil zijn. Heb jij affiniteit met financiën, sociale wetgeving en juridische zaken en ben je daarnaast sociaal en communicatief vaardig? Ga jij het nemen van verantwoordelijkheid niet uit de weg? Dan is de opleiding scheidingscoach geschikt voor jou.

Aanvangsniveau

Vooropleiding

Voor deze opleiding heb je geen specifieke vooropleiding nodig. Wel gaan we ervan uit dat je beschikt over minimaal hbo werk- en denkniveau.

Onderwerpen

Werkwijze

In de opleiding wordt gewerkt met de methodiek van ‘ervarend leren’. De opleiding vindt plaats in een praktische setting met gebruik van simulaties, cases uit de realiteit en oriëntatie op het werkveld. Het uitvoeren van verschillende opdrachten maakt deel uit van de opleiding. Zo word je optimaal voorbereid op het werk in de praktijk.


Zelfstandig leren

Als scheidingscoach dien je zelfstandig en communicatief vaardig te zijn. Ook moet je in staat zijn om praktische oplossingen voor soms complexe vraagstukken te ontwikkelen. Zelfstandig leren is dan ook een belangrijk aspect van de opleiding. Het is de bedoeling dat je de lessen zelfstandig doorneemt en dat je erover nadenkt hoe je de aangereikte leerstof praktisch kunt inzetten. Het is van belang je eigen voortgang in de gaten te houden en jezelf te blijven motiveren.


Kennis van financiële en juridische zaken

Als scheidingscoach hanteer je een ‘gidsende benadering’: koppels krijgen diverse mogelijkheden aangereikt die recht doen aan hun behoeften en mogelijkheden. Om je werk goed te kunnen uitvoeren, moet je kennis hebben van onder meer de financiële en juridische zaken die bij een scheiding komen kijken. Daarnaast begeleid je je cliënten op het gebied van ouderschapsplannen, convenanten en omgangsregelingen. Daar waar nodig roep je deskundige hulp in.


Voor specialistische werkzaamheden, zoals alimentatieberekeningen, het wijzigen van de hypotheek of het indienen van een verzoek tot scheiding bij de rechtbank, werk je als scheidingscoach samen met daartoe gemachtigde partijen. En omdat scheiden vaak gepaard gaat met (soms heftige) emoties, moet je in staat zijn om hier op gepaste wijze mee om te gaan. Ook dien je ervoor te waken dat de emoties van je cliënten het nemen van evenwichtige beslissingen niet in de weg staan.

Programma

Het huwelijk, geregistreerd partnerschap en samenwonen

De opleiding start met de juridische kant van het huwelijk en geregistreerd partnerschap. Deze eerste module staat dan ook vooral in teken van het personen- en familierecht en het huwelijksvermogensrecht. Je leert aan welke vormvereisten het huwelijk en geregistreerd partnerschap zijn verbonden en welke consequenties deze verbintenissen met zich meebrengen. Verder maken we een begin met het behandelen van de financiële gevolgen van een echtscheiding, waaronder alimentatie.


De scheidingscoach in relatie tot zijn cliënt en derden

Deze module staat geheel in het teken van communicatie. Vanuit de FISO-methode worden de intake- en afstemmingsgesprekken behandeld. Naast de theorie van deze gesprekssoorten besteden we aandacht aan verschillende gesprekstechnieken en -vaardigheden.


De financiële gevolgen van een echtscheiding

Een echtscheiding heeft vaak ingrijpende financiële gevolgen. In deze module doe je theoretische kennis hierover op. Aan de orde komen bijvoorbeeld fiscaliteiten, de eigen woning, hypotheek en pensioenvoorzieningen.

Certificaat waardering

Certificaat

Heb je het examen met goed gevolg afgelegd, dan ontvang je het certificaat scheidingscoach.

Prijs omschrijving

Deelname kosten inclusief examen: € 749,00 Vrijgesteld van btw.

Vervolg stappen

Wil jij je cliënten helpen en begeleiden naar financiële fitheid? Volg dan de opleiding tot budgetcoach.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met Learncare Academy, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.