ASQ Certificering

ASQ Six Sigma Logo

ASQ staat voor American Society for Quality en is een onafhankelijke kwaliteitsorganisatie die standaarden vaststelt voor onder andere Six Sigma trainingen. Alle opleiders met het ASQ keurmerk hebben hun curriculum van de Six Sigma trainingen geheel in lijn met de internationaal erkende “body of knowledge” van ASQ. Na je Six Sigma training kun je bij ASQ online een examen afleggen om in aanmerking te komen voor het ASQ Six Sigma certificaat.

Welke ASQ Six Sigma Certificeringen zijn er?

ASQ biedt voor alle niveaus van Six Sigma-training een officiële certificering:

Six Sigma Yellow Belt Certificaat (CSSYB)

De ASQ Six Sigma Yellow Belt-certificering is bedoeld voor diegenen die nieuw zijn in de wereld van Six Sigma met een kleine rol, interesse of behoefte om fundamentele kennis over Six Sigma willen te ontwikkelen. Bekijk alle ASQ gecertificeerde Six Sigma Yellow Belt trainingen.

Six Sigma Green Belt Certificaat (CSSGB)

De Six Sigma Green Belt opereert ter ondersteuning van of staat onder toezicht van een Six Sigma Black Belt, analyseert en lost kwaliteitsproblemen op en is betrokken bij projecten voor kwaliteitsverbetering. Een Green Belt is iemand met minimaal drie jaar werkervaring die zijn of haar kennis van Six Sigma tools en processen wil demonstreren. Bekijk alle ASQ gecertificeerde Six Sigma Green Belt trainingen.

asq-certificering-six-sigma-black-belt

Six Sigma Black Belt (CSSBB)

De Certified Six Sigma Black Belt (CSSBB) is een professional die Six Sigma-filosofieën en -principes kan uitleggen, inclusief ondersteunende systemen en tools. Een Black Belt moet teamleiderschap tonen, teamdynamiek begrijpen en teamlidrollen en verantwoordelijkheden toewijzen. Bekijk alle ASQ gecertificeerde Six Sigma Black Belt trainingen.

Six Sigma Master Black Belt (MBB)

De ASQ Master Black Belt (MBB) -certificering is een teken van excellente Six Sigma beheersing en gericht op individuen met uitzonderlijke expertise en kennis van de huidige industriële praktijk. Bekijk alle ASQ gecertificeerde Six Sigma Master Black Belt trainingen.

  • Website: https://asq.org
  • E-mailadres: help@asq.org
  • Telefoonnummer: +1-414-272-8575
  • Adres: American Society for Quality P.O. Box 3005 Milwaukee, WI 53201-3005

Voordelen ASQ certificering

Een certificering door ASQ helpt jouw carrière vooruit te helpen en verbetert de bedrijfsresultaten van jouw organisatie door jouw beheersing van kwaliteitsvaardigheden. Met een ASQ certifcaat:

  • Vergroot je jouw kansen op een hoger salaris.
  • Helpt je grote verbeteringen systematisch door te voeren.
  • Zorgt dat je relevant blijft op de internationale arbeidsmarkt.

Alle Lean certificeringen

Lean certificaat behalen? Er zijn verschillende organisaties waar je een officieel Lean certificaat kunt behalen. Bekijk ook de andere Lean accreditaties: