Disaster Recovery Professional

Niveau
Tijdsduur
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats

Disaster Recovery Professional

IMF Academy (International Management Forum)
Logo van IMF Academy (International Management Forum)
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 8,3 IMF Academy (International Management Forum) heeft een gemiddelde beoordeling van 8,3 (uit 47 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeCentraal in het land
26 aug. 2024 tot 30 aug. 2024
Toon rooster
event 26 augustus 2024, 09:00-17:00, Centraal in het land
event 27 augustus 2024, 09:00-17:00, Centraal in het land
event 28 augustus 2024, 09:00-17:00, Centraal in het land
event 29 augustus 2024, 09:00-17:00, Centraal in het land
event 30 augustus 2024, 09:00-17:00, Centraal in het land

Beschrijving

Bijna 2/3 van alle organisaties zette het afgelopen jaar disaster recovery in!

Als (business continuity) manager moet u kunnen dealen met allerhande business risico's en incidenten, zoals gerichte hack aanvallen, brand, het uitvallen van medewerkers door ziekte, een datalek of zelfs terrorisme. Wanneer zich een incident/ramp voordoet - die uw organisatie in financiële problemen kan brengen of zelfs de continuïteit van uw onderneming kan bedreigen - moet u de schade zien te beperken.

Onder meer IDC heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de mate waarin organisaties zijn voorbereid op calamiteiten, zoals bijv. ransomware aanvallen. Daaruit blijkt dat bijna 2/3 van alle organisaties het afgelo…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Disaster Recovery, IT Beveiliging / Security, Cyber Security, Security & Privacy awareness en Security Engineer.

Bijna 2/3 van alle organisaties zette het afgelopen jaar disaster recovery in!

Als (business continuity) manager moet u kunnen dealen met allerhande business risico's en incidenten, zoals gerichte hack aanvallen, brand, het uitvallen van medewerkers door ziekte, een datalek of zelfs terrorisme. Wanneer zich een incident/ramp voordoet - die uw organisatie in financiële problemen kan brengen of zelfs de continuïteit van uw onderneming kan bedreigen - moet u de schade zien te beperken.

Onder meer IDC heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de mate waarin organisaties zijn voorbereid op calamiteiten, zoals bijv. ransomware aanvallen. Daaruit blijkt dat bijna 2/3 van alle organisaties het afgelopen jaar een beroep heeft moeten doen op een disaster recovery oplossing. Geschat wordt dat maar liefst de helft van alle organisaties een ramp niet zal overleven vanwege onvoldoende disaster recovery planning en implementatie!

Wat leert u in deze certificerende training?

Veel activiteiten en processen komen volledig tot stilstand zonder IT. Met een gedegen en actueel Business Continuity Plan (BCP) kunt u de impact van een crisis, calamiteit of andere verstoringen van uw dagelijkse processen minimaliseren en het continueren van de (kern)activiteiten van uw organisatie garanderen. Met een doordacht disaster recovery plan kunt u zo snel mogelijk weer toegang krijgen tot uw gegevens en systemen en de hersteltijd na een verstoring minimaliseren. Tijdens deze actuele training leert u allerhande business risico's in te schatten en de continuïteit van uw organisatie te waarborgen, waarbij de nadruk ligt op de IT omgeving.

Deze training leidt op voor de EC-Council Disaster Recovery Professional (EDRP) certificering. In de nieuwste versie v3 leert u een Business Continuity Plan (BCP) op te stellen en een Business Impact Analysis (BIA) uit te voeren en/of te actualiseren, risico's vooraf in te schatten en te beoordelen, beleid en procedures op te stellen en te implementeren en vervolgens hoe u data kunt beveiligen en kritische data kunt herstellen in de nasleep van een ramp. Zorg dat de continuïteit van uw organisatie gewaarborgd blijft en dat u blijvend beschikt over een operationele IT omgeving en schrijf u in voor deze actuele disaster recovery training!

Voordelen van deze certificerende training

Deze 5-daagse certificerende training is leveranciersonafhankelijk en ontwikkeld door vooraanstaande business continuity en disaster recovery experts. De technieken en oplossingen in deze training hebben zich als best practices overal ter wereld bewezen. De concepten worden verduidelijkt met behulp van tal van case studies en u kunt zelf aan de slag met het doen van diverse analyses en assessments en oefenen met business continuity/disaster recovery technieken in een realistische simulatie omgeving.

De training sluit aan op relevante normen en standaarden zoals ISO 31000 risicomanagement, ISO 22301 Business Continuity Management (BCM), ISO 22313 Business Continuity Management (BCM) Systemen, NFPA 1600 Standard on Continuity, Emergency, and Crisis Management en het NICE framework.

Voor wie is deze training van belang?

Bent u (mede) verantwoordelijk voor het managen van business continuity risico's waarbij de nadruk ligt op de IT-omgeving? Wilt u zoveel mogelijk de schade kunnen beperken als een incident zich tóch heeft voorgedaan c.q. de operatie zo snel mogelijk kunnen hervatten, dan is dit de training voor u. Qua professionals denken wij o.a. aan IT professionals in het BC/DR domein, IT risicomanagers, IT (security) managers en CISO's.

Over het EDRP examen

Het officiële EC-Council Disaster Recovery Professional (EDRP) examen bestaat uit 150 multiple-choice vragen. U dient 70% van de vragen goed te beantwoorden om te slagen voor het examen. U krijgt hiervoor 4 uur de tijd. U kunt het examen op de laatste dag van de training afleggen. Het examen kunt u ook later afleggen bij één van de vele Pearson VUE testcentra. Uw certificering/titel blijft 3 jaar geldig. 

Behaalt u onverhoopt het EDRP examen niet, dan mag u de Disaster Recovery Professional (EDRP) training binnen een jaar - geheel kosteloos - nogmaals bijwonen! 

Over EC-Council

EC-Council is eigenaar van tal van internationaal bekende en erkende certificeringen zoals C/CISO (Certified Chief Information Security Officer) en CEH (Certified Ethical Hacker). EC-Council heeft meer dan 40.000 security professionals als lid in ruim 145 landen en heeft meer dan 200.000 informatiebeveiligingsmanagers wereldwijd gecertificeerd.

Niveau van de training

De Disaster Recovery Professional (EDRP) training wordt gegeven op HBO/Bachelor werk- en denkniveau.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Vraag nu gratis en vrijblijvend informatie aan:

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met IMF Academy (International Management Forum), om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.