Verdieping De nieuwe Wet inburgering 2022

Tijdsduur

Verdieping De nieuwe Wet inburgering 2022

Bender Academie
Logo van Bender Academie
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 8,7 Bender Academie heeft een gemiddelde beoordeling van 8,7 (uit 7 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Beschrijving

Met de Wet inburgering 2022 keert de regie over de inburgering van statushouders, gezinsmigranten en overige migranten terug bij de gemeente. De Wet richt zich op een relatief kleine doelgroep, maar heeft mede door de hoge mate van uitkeringsafhankelijkheid een zeer grote impact op de gehele gemeentelijke uitvoeringspraktijk. Binnen de gemeenten zullen de specialisten participatie, werk en/of inburgering de grootste rol hebben bij de uitvoering van de Wet in de praktijk. Zij voeren doorgaans de assessments uit, zij stellen het persoonlijk plan inburgering en participatie (PIP) op, zij monitoren de voortgang en zij zijn primair verantwoordelijk voor de individuele begeleiding van de inburgera…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Inburgering, Correct Nederlands, Nederlands, Nederlandse als Tweede Taal (NT2) en Procesrecht & Bewijsrecht.

Met de Wet inburgering 2022 keert de regie over de inburgering van statushouders, gezinsmigranten en overige migranten terug bij de gemeente. De Wet richt zich op een relatief kleine doelgroep, maar heeft mede door de hoge mate van uitkeringsafhankelijkheid een zeer grote impact op de gehele gemeentelijke uitvoeringspraktijk. Binnen de gemeenten zullen de specialisten participatie, werk en/of inburgering de grootste rol hebben bij de uitvoering van de Wet in de praktijk. Zij voeren doorgaans de assessments uit, zij stellen het persoonlijk plan inburgering en participatie (PIP) op, zij monitoren de voortgang en zij zijn primair verantwoordelijk voor de individuele begeleiding van de inburgeraar. Dit vergt naast basiskennis over de doelstellingen inhoud van de Wet (hiervoor verwijzen we naar de basiscursus De nieuwe Wet inburgering 2022) verdiepende kennis en bijzondere vaardigheden. Om deze reden heeft de Bender Academie voor professionals op het gebied van participatie, werk en/of inburgering de Verdieping De nieuwe Wet inburgering 2022 ontwikkeld.   Indien u de verdiepingscursus wil combineren met de inhoud van uw beleid, dan maakt de Bender Academie een op maat gesneden opleidingsaanbod voor een (online) incompany traject.

Wil je verder groeien binnen de zorg of het publiek domein? Bender leidt al ruim 15 jaar professionals zoals jij op. Dit doen we met opleidingen, workshops en trainingen rond Wmo, jeugdzorg, participatie, werk & inkomen, schuldhulpverlening, zorg en ruimtelijk domein.

Onze opleidingen sluiten natuurlijk aan bij de meest actuele ontwikkelingen in jouw vakgebied en bij jouw behoefte aan kennis en ontwikkeling. Omdat we ze ontwikkelen in de praktijk zijn ze altijd up-to-date. We werken samen aan kennis en vaardigheden op verschillende opleidingsniveaus. In groepsverband en via e-learning.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.