509.03 Monteur als ambassadeur

Type product
Tijdsduur
Logo van WTB Trainingen B.V. / De Techniekschool

Tip: incompany training nodig? Vraag een offerte aan bij meerdere aanbieders!

Beschrijving

Doel
Het doel van de cursus is uw monteur inzicht te geven in het effect dat zijn of haar gedrag heeft op de klantbeleving. Daarnaast wordt in de cursus gekeken hoe men vanuit service commerciële kansen voor de eigen organisatie kan herkennen en / of genereren.

Cursusvraagstukken zijn onder andere:
Hoe stel ik mij op? Welke vraagtechnieken gebruik ik bij het in kaart brengen van een storing? Hoe kijk ik naar mijn klant? Hoe kijkt mijn klant naar mij? Wat verwacht een klant van mij? Welke omgangsvormen hanteer ik? Hoe signaleer ik kansen om mijn producten en diensten aan te bieden? Hoe kan ik de behoeftes van het personeel taaltechnisch beter uitvragen? Hoe kom ik service- en dienstverlenend ove…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Monteur, Installatietechniek, Flensmonteur, Fietsenmaker en MBV & TBV (Monteur / Technicus Beveiligingssystemen).

Doel
Het doel van de cursus is uw monteur inzicht te geven in het effect dat zijn of haar gedrag heeft op de klantbeleving. Daarnaast wordt in de cursus gekeken hoe men vanuit service commerciële kansen voor de eigen organisatie kan herkennen en / of genereren.

Cursusvraagstukken zijn onder andere:
Hoe stel ik mij op? Welke vraagtechnieken gebruik ik bij het in kaart brengen van een storing? Hoe kijk ik naar mijn klant? Hoe kijkt mijn klant naar mij? Wat verwacht een klant van mij? Welke omgangsvormen hanteer ik? Hoe signaleer ik kansen om mijn producten en diensten aan te bieden? Hoe kan ik de behoeftes van het personeel taaltechnisch beter uitvragen? Hoe kom ik service- en dienstverlenend over? Hoe zou ik kunnen bijdragen om het het proces van mijn klant sneller, slimmer en/of met minder verspilling te kunnen verbeteren?

Werkwijze
De cursus bestaat uit afwisselende korte theorieblokken en herkenbare praktijkopdrachten. De cursus kent een levendig karakter waarbij eigen inbreng zeer gewaardeerd wordt. Naast de vakinhoudelijke bijscholing vinden wij het belangrijk de cursist te begeleiden ten aanzien van de juiste instelling en werkhouding naar collega's, klanten en bedrijf.

Cursusinhoud
- Klantverwachting
- Klantbeleving
- Beleefdheids- en omgangsvormen
- Principes, normen en waarden
- Verbale en non-verbale communicatie
- Vertrouwen
- Eerlijkheid en oprechtheid
- Interesse tonen en luisteren
- Vragen, luisteren, samenvatten en doorvragen
- Maken en nakomen van afspraken
- Presentatie en vertegenwoordiging van de eigen organisatie
- Uiten van kritiek en / of frustraties
- Duidelijk zijn
- Ja zeggen, nee zeggen of parkeren
- Omgaan met kritiek, werkdruk en klant-emoties
- Signaleren van verkoopkansen
- Aandragen van oplossingen
- Adviseren 

Afsluiting
De cursus wordt afgesloten met een toets en een praktijkopdracht. Bij goed gevolg ontvangt de cursist een certificaat.

Bestemd voor
De cursus richt zich op storings- en onderhoudstechnici binnen de machine-, apparaten-, installatie- en voertuigbouw die zich vakinhoudelijk willen verdiepen op het gebied van:
- Installaties opleveren aan de eindklant
- Communiceren met klant en toeleveranciers
- Uitleg geven over de installatie vanuit tekeningen en schema's
- Instructies aan bedienend personeel geven
- De leiding in handen nemen tijdens service, onderhoud en storingen

Gewenste vooropleiding / werkervaring
Niet van toepassing. WTB trainingen heeft de filosofie dat scholing altijd zinvol is voor de ontwikkeling van zowel uw medewerkers als uw bedrijf. Wij stellen daarom geen verplichte vooropleidingseisen. Wij hebben deze cursus ingeschaald op MBO-niveau.

Lesmateriaal
Lesboek en hand-out.

Cursusduur
De cursusduur bedraagt 2 dagen van 6 uur of 4 dagdelen / avonden van 3 uur.

In-company
WTB Trainingen biedt interessante mogelijkheden om deze cursus in-company en op maat voor u te verzorgen. 

Subsidie
Mogelijk komt u in aanmerking voor subsidie of scholingsbijdrage van een scholingsfonds(bijv. OOM(Metaalbewerking) of A+O fonds(Metalektro)). Wij helpen u hiermee graag op weg.

Er zijn nog geen ervaringen.
  • Bekijk gerelateerde producten mét ervaringen: Monteur.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.