Team Performance Proces begeleider

Niveau
Tijdsduur
Logo van WIAL

Tip: meer info over het programma, startdatum, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Dit product heeft geen vaste startdata en/of plaatsen.Vraag informatie aan over deze opleiding

Beschrijving

Samenwerken is een vak! 

Opleiding tot Action Learning Coach

Met de Executive – Certified Action Learning Coach opleiding wordt je opgeleid als team performance procesbegeleider. En ga je direct bijdragen aan het vergroten en borgen van team performance. De sleutel ligt niet in de inhoud, maar in het proces, vaardigheden en gedrag. Dit is waar je tijdens deze opleiding in ontwikkeld.

Wat is het resultaat?

Het team gaat de teamperformance vergroten en de mate van samenwerking. Het helpt organisaties bij het ontwikkelen van creatieve, flexibele en succesvolle strategieën om problemen aan te pakken. Het team wordt tijdens een action learning sessie in een onderzoekende modus gezet. Wat is het echte probleem? Welke o…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Toyota Kata: Improvement / Coaching, Agile Coach, Lean Six Sigma Black Belt, Lean en Lean Six Sigma Green Belt.

Samenwerken is een vak! 

Opleiding tot Action Learning Coach

Met de Executive – Certified Action Learning Coach opleiding wordt je opgeleid als team performance procesbegeleider. En ga je direct bijdragen aan het vergroten en borgen van team performance. De sleutel ligt niet in de inhoud, maar in het proces, vaardigheden en gedrag. Dit is waar je tijdens deze opleiding in ontwikkeld.

Wat is het resultaat?

Het team gaat de teamperformance vergroten en de mate van samenwerking. Het helpt organisaties bij het ontwikkelen van creatieve, flexibele en succesvolle strategieën om problemen aan te pakken. Het team wordt tijdens een action learning sessie in een onderzoekende modus gezet. Wat is het echte probleem? Welke oplossingsrichtingen zijn er? Welke prioritering heeft het? Wat betekent dit team-overstijgend? Hoe komen we tot de juiste besluitvorming? En wat vinden wij als team welke teamwerkafspraken daarbij het best gaan ondersteunen? En hoe spreken wij elkaar daar op aan?

Je leert teamperformance proces begeleider te worden

Hiertoe gaan we bezig met een combinatie van theorie, zelf ervaren hoe het is om te observeren en te coachen en ben je zelf diverse keren ook onderdeel van een team dat een probleem en oplossingsrichtingen onderzoekt. Alles staat in het teken om te leren hoe je als procesbegeleider en niet als inhoudelijk deskundige de teamperformance kunt vergroten. We gaan onder meer actief bezig met:

 1. Teamleden leren vragen stellen zonder oordeel en oplossing;
 2. Problemen leren definiëren en het echte probleem oplossen;
 3. Omgaan met de bovenstroom én de onderstroom in een team;
 4. Coaching van het probleemoplossend vermogen van jouw team;
 5. Teamontwikkeling om strategische en tactische doelen te halen;
 6. Leren en presteren in teams met behulp van de Team Performance Loop;
 7. Organisatieontwikkeling: door teams in action learning met elkaar te verbinden;
 8. Action Learning als verandertool voor organisaties die teams centraal stellen;
 9. Samenwerken met belanghebbende non-experts  van buiten de organisatie.

Deelnemers oefenen zelf als coach met actuele vraagstukken. Iedere coach voert met een team twee sessies uit en schrijft hiervan een reflectie verslag. Dit kun je doen met je eigen team of een groep die speciaal voor jou door WIAL wordt samengesteld.

Opbouw van het programma op hoofdlijn

Theorie deel:

 • gezamenlijk op basisniveau kennis en inzichten verwerven.

Praktijk deel:

 • dialoog over theorie in relatie tot eigen praktijk;
 • aard van het beestje: wie ben ik, wie is mijn collega en hoe reageren wij op elkaar;
 • actuele vraagstukken worden ingebracht en uitgewerkt;
 • werkafspraken aanpassen aan de gewenste situatie;
 • hoe werkt een pitstop en hoe organiseer ik deze.

Voor wie?

Iedereen die eindverantwoordelijk is voor een team of als teamlid of coach een grotere bijdrage aan het teamresultaat zou willen geven kan profiteren van action learning. Je kunt individueel deelnemen of met een groep mensen uit jouw eigen organisatie.

Vorm, groepsgrootte en tijdsinvestering

 • Vorm: 100% online, 100% op locatie of blended met deel online en deel op locatie.
 • Vaste groep mensen van maximaal 8 deelnemers per groep.
 • Afhankelijk van keuze varieert het programma tussen 6 hele dagen tot 12 dagdelen.
 • Doorlooptijd: in overleg

Internationale certificering en/of certificaat van deelname

In deze opleiding zijn de WIAL modules ‘Action Learning Foundation en Certified Action Learning’ geïntegreerd. Hiermee voldoet de E-Calc volledig aan de vereiste WIAL specificaties voor certificering bij het World Institute for Action Learning.

Nadat jij als deelnemer een reflectieverslag geschreven hebt, zal een Senior Action Learning of een Master Action learning Coach het verslag beoordelen en van feedback voorzien en voorleggen aan de examencommisie in Amerika. Na goedkeuring wordt de deelnemer als gecertificeerde Action Learning Coach in het WIAL register ingeschreven en ontvangt de deelnemer het CALC-certificaat en mag je het CALC logo voeren.

Maatwerk

Heb jij een specifieke wens of uitdaging?

WIAL bouwt voor jouw specifieke uitdaging en wens een opleiding en ontwikkelprogramma. In het voortraject bespreken we samen de wensen en opbouw van het programma.

Management TEAM Development Programma

WIAL maakt management TEAM Development Programma’s, maar kan Action Learning ook toevoegen aan bestaande programma’s voor innovatie, leiderschap-, talent- en managementontwikkeling. Dit inpassen in jouw bestaande programma kan zonder al te veel herstructurering en extra investeringen. Zo kan elke management- en team development programma’s nog effectiever worden.

Al onze programma’s worden afgesloten met een certificaat van deelname of diploma en worden studiepunten (PE) toegekend.

Certificaat van deelname

Iedere deelnemer ontvangt certificaat van deelname met 80 studiepunten (PE).

Corona proof

Al onze opleidingen en begeleidingstrajecten maken we samen corona proof,
en randvoorwaardelijk is dit al zo omdat:

 1. Groepen zijn maximaal acht mensen groot;
 2. 100% online of vinden plaats in grote zaal met veel ruimte en goede ventilatie;
 3. WIAL programma en vorm is flexibel in te richten naar actuele situatie Corona;
 4. WIAL minimaal de aanwijzingen van het RIVM volgt.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met WIAL, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.